Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קניתי את הBMW שלי עם 238K ק"מ, מכרתי עם 250. זה קצת יותר מ2K ק"מ שאתה מזלזל בהם. זה לא משנה עם הרכב בן 20 או בן 5. כי במקרה של המותג הזה, ראיתי כמות הבעיות למשל ב-E65 בנות 5 פשוט לא יואמנת. החל מקרטרים של גיר מפלסטיק שעם הזמן נסדקים, מנועים שמתעוותים כתוצאה מהתחממות כאשר כשלה משאבת המים (אין מד חום, אלא נורה + הודעה על המסך) עם ציר מתכת וכנפונים לפלסטיק (זה החלפת מנוע). עלות אחזקה של רכבים האלו מטורפת בגלל תקלות, לא בגלל טיפולים שותפים. מבחינת הידור, נוחות ושאר פרמטרים - אין ספק: סדרה 5 עם כל הנגזרות שלה (כגון X5) רכבים מדהימים, סדרה 7 ועוד.

אבל אם מישהו קונה רכב שעולה כמו דירה או קוטג' בצפון, הרי אמינות צריכה להיות גבוהה מאוד בכל התנאים: במשך 20 שנה ומיליון קילומטר כל מה שרכב כזה צריך לעבור זה טיפולים שותפים וזהו.

Z4 3.0si, אני לא מזלזל באינטליגנצייה של אף אחד - הבנת אותי לא נכון.

אני ראיתי מספיק BMW אחרי תקופת האחריות שנגמרה. לרכבים האלו לעיתים יש תקלות שלא היו קורות ברכב אחר.

למה עשיתי הרבה קילומטרז' עם ה-BMW שלי? כי שבוע מקסימום שבועיים ביקרתי במוסך. כל פעם זה משהו אחר, יישור קו שלא נגמר. וזה היה רכב שמור ומטופל. פשוט למדתי על בשרי שברכביש הרבה חלקים וכל החלקים עלולים להתקלקל.

היו גם תקלות כתוצאה מתכנון לקוי של הרכב (בית פילטר שמן עם שסתום אל חזור - מחלה ידועה של המכוניות האלו).

Z4 3.0si, ציינת נקודה יפה: " היה לך רכב בן 20 שנה עם 240K קילומטר שאתה עברת 2K מתוכם. גם אם היה אפשר להחשיב את זה כב מ וו, אז זה לא מייצג כלום.". מה שאתה אומר למעשה, BMW בת 20 זו כבר לא BMW. זה בדיוק מה שאני מנסה להוכיח כאן לאורך כל מה שכתבתי: עמידות של הרכב לאורך השנים לא מזהירה, הרכב מזדקן בצורה לא יפה. הייתי מצפה ליותר ממותג כזה. רכבים אחרים בגילאים האלה שיצא לי להכיר, כולם הפגינו עמינות טובה יותר ולא התקלקלו כל כך הרבה מכלולים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בגירה- פספסת את הנקודה, גם אני לא מדבר ספצפית על 118. לא יודע אם 118 הוא מוצר פרימיום. אני כן יודע שב מ וו הוא מותג פרימיום שקשה לי להאמין שבשנת 2011 יוציא תחת שמו מוצר שלא יכבד את השם שהוא נושא, גם שהוא עירום מאבזור.

גם דיזל זה מותג פרימיום.

אז מה, הג'ינס שלהם יותר איכותי?!

קדחת.

כל היופי במיתוג מוצלח, זה שהצרכן, כמוך, מניח מראש שמה שהוא קנה/קונה/ייקנה זה איכותי, גם אם זה לא תואם את המציאות הסובייקטיבית ו/או הערך המתקבל איננו מהווה תמורה טובה.

ה-118 היא לא מכונית רעה, היא תמורה לא טובה לכסף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

צביפר- לא, התכוונתי שב מ וו בת 20 לא ברת השוואה ל ב מ וו של שנת 2011.

פלאו- אתה טועה מאוד. צרכן כמוני מוודא שהוא קונה פרימיום כאשר הוא משלם על זה. מעטים המוצרים כיום שהם פרימיום באמת. ג'ינס דיזל הוא אחד מהם, הוא ועוד איך יותר איכותי, וזה בדוק, במקרה הספציפי של דיזל אתה משלם 1200-1500 שח על ג'ינס אך הוא יוצר באיטליה ורק באיטליה (יש דגמי דיזל של גזרות שאף אחד לא לובש המיוצרות בטורקיה או בוסניה, הם עולים חצי מחיר) שאני קונה ג'ינס אפילו המוכרים נדהמים מהבקיאות בארץ הייצור סוג הבד והגזרות. מותג נוסף לדוגמא- לואי ויטון, צרפת בלבד. המחירים? אסטרונומיים. הרמס- כנ"ל כפול 2. אני קונה מוצרים כאלה בלבד, שבאמת מצדיקים את השם. אתה מתכוון למותגי הביניים המיוצרים בסין (למשל טומי הילפיגר) שאתה משלם נטו על השם.

ה118 היא לא תמורה כמותית טובה, היא תמורה רוחנית נהדרת.

פורסם

לא הבנתי, תחת המותג "דיזל" מיוצרים גם גי'נס איכותיים (מה איכותי בגי'נס?) וגם זבל?!

גם כן "פרימיום"...

לא הבנתי גם מה זה "תמורה רוחנית". אלו בד"כ שטויות ששומעים משוטי אלפא רומיאו. זה בדיוק סוג הבולשיט שמיתוג מוכר לך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ג'ינס איכותי שונה בבד, איכות הייצור, העיבוד שעבר הג'ינס (שטיפות מסוימות) וכדומה. הג'ינסים שמיוצרים מחוץ לאיטליה הם יחידה נפרדת (המותג שונה, דגל איטליה אינו רקום) ורק מגזרות מסוימות, זה לא זבל, פשוט איכות היצור כנראה שונה, המחיר הוא חצי מחיר, בהתאם.

לא, תמורה רוחנית זה מסוג הבולשיט שהעולם המערבי בנוי עליו, לא יודע אם שמעת פעם על דיני הקניין הרוחני, אבל זה "עסק" די רציני.

פורסם

Z4, אתה קורבן של תעשיה צרכנית ששוטפת את האוכלוסיה בשטיפת מח אינטנסיבית.

כבר פעמיים קלטתי אותך אומר משהוא בסגנון "זה מה שהעולם המערבי מבוסס עליו", אני ממש לא מסכים עם ההנחה הזאת, זה העולם שחברות ענק מנסות לכלוא אותנו בתוכו, איתך הם הצליחו ובגדול!

אם יש לך כסף בשפע, אני מבין לחלוטין שאתה מוכן לחפש ולקנות רק את הדיזל האיטלקי עם הגזירה האיטלקית והתפירה האיטלקית ב 1500 ש"ח.

אבל לקנות את הדיזל הסיני הירוד ב 800 ש"ח בזמן שזה מוצר שמקביל לגינס פשוט ורגיל ב 200 ש"ח אבל אתהב בכל זאת קונה את ה"דיזל" כי יש עליו תיקט של דיזל, זאת לא חכם במיוחד, זה אפילו רדוד.

אז ה 118 זה הדיזל הסיני :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם לא מוצא חן בעינך העולם המערבי, אתה מוזמן לעבור למזרחי.

אני לא "קורבן התעשיה" כי כמו שהסברתי קודם אני גם בודק את מה שאני קונה, והסברתי גם מי הם קורבנות התעשיה (מישהו אמר לקוחות של רכב עממי במיוחד שנמכר בישראל במאות אלפים עקב מיתוג? VW אולי? וVW GTI ? )

חברות ענק- טוב מאוד, אני בשאיפה להגיע ולהיות חלק מאותן חברות ענק ולא להשאר מאחור ולבכות שכלאו אותי, עבדו עלי או גנבו לי 28 אגורות מחשבון הטלפון, זאת חשיבה של אנשים שידרכו במקום וישארו באותו שלב (כי שם טוב להם).

גם הדיזל שאינו איטלקי הולם את המחיר, 800 שח, לעומת הזבל הסיני שמוכרים בקסטרו (או הודי) ב399 ב"מבצע", אני בכל מקרה לא קונה אותו.

ההקבלה אינה נכונה, ה118 עדיין מיוצרת באותו מפעל ותחת אותה בקרת איכות, פשוט אין אבזור מותרות זה הכל. כל השאר שם- האיכות וחשוב מאוד גם השירות.

פורסם

לשיטתי, תפישת העולם שלך מעוותת לחלוטין!

אתה במקרה מנהל בחברת השקעות/ היי-טק, עובד 7 ימים בשבוע, 18 שעות ביום ורואה את הילד בעיקר בימי ההולדת שלו?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בסדר גמור, בגלל זה אנחנו במערב ולכל אחד תפיסת עולמו, נסה להגיד לחבר'ה במזרח שתפיסת העולם שלהם מעוותת, נראה לאן תגיע שם.

אני ממש לא איש הייטק. ושיהיו ילדים בע"ה אוכל לדווח לגבי הסדרי הראיה שלנו 8)

פורסם

אם כבר מדברים על ב.מ.וו ופרסומות, הנה דוגמה לאחת מצויינת, אני בטוח שרובכם כבר מכירים את הפרסומת הזו, אבל תמיד כיף לראות אותה שוב.

plxNfU-PA2c דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

פרסומת גדולה.

Z4 - שקלתי את ה- 120, אפילו את ה- 320. קיבלתי נסיעות מבחן ארוכות והנחות יפות. ת'כלס, שתיהן לא מספקות את מה שמספקת ה- VW 160 שאתה כ"כ אוהב לפסול את היצרן שלה, מבחינת אבזור, זריזות, נוחות ותאוצה. הן כן מספקות סמל עדיף, זה בטוח. אבל יש מקומות, בהם הצניעות האלגנטית מוערכת יותר. זה בעיקר בצפון הישן של ת"א, ופחות בצפון הארץ ;-) אם אתה נוסע באמת על 118/120 כעת, אז אני מקווה שיש לך גב "חזק". לי היה מאוד קשה להגיע לתנוחה נוחה ו/או לכוון את הכסא. נחיתה רכה בחוף הגולף הזכירה לי מושב נוח מהו. בנוסף, הגיר והמנוע ממש לא משהו, וגם האבזור. בעצם, הדבר היחיד שאתה מקבל הוא הנעה אחורית - וצמצום דרסטי של המקום מאחור. אני עדיין חושב, שלרווק עם אהבה להנעה אחורית מדובר במוצר סביר, אבל לא יותר מזה כי כדי להנות באמת מהרכב צריך מנוע הרבה (הרבה) יותר רציני.

לגבי ה- GTI, להגיד שמדובר רק בתוספת אבזור וצ'יפ זה פשוט לא נכון. הרי מדובר במנוע שונה (2.0T עם 211 כ"ס בתור התחלה; צ'יפ מוציא מזה עוד 25% לפחות) מכל VW אחרת (למעט פאסאט 2.0T), ובאבזור שיש לך ממילא כבר ב- 160, למעט כסאות עוד יותר ספורטיביים (אך לא בצבע/סוג שאני אוהב, לצערי). חווית הנהיגה אבל, עדיפה משמעותית. עד שלא תשמע הורדת הילוך ב- GTI, לא תבין. אני מוכן להשמיע לך באופן פרטי, אם היא סוף סוף תגיע לקראת אמצע חודש הבא. ובהצלחה ביום חמישי ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני לא פוסל את VW סתם. לגבי הGTI דור 6 אכן (לפי מבחנים) מדובר במוצר בשל שעומד בפני עצמו, ואני חושב שהוא חבילה טובה מאוד יחסית לישראל. אולם, אני מנסה להראות שכמו שהGTI לגיטימית במחיר 200K כך גם ב מ וו לגיטימית ב168K, בגלל הסמל ומה שהוא מביא איתו (חוץ מהאבזור), יש כאלה שקורץ להם ספורטיביות ויש כאלה שקורץ להם מיתוג. לגבי מושב נוח או לא ידוע שב מ וו מכוילות קשיח.. זה או שאוהבים או לא .. כמו שיש כאלה שאוהבים את הרכות של האמריקאיות.

בלי קשר, כמובן שאשמח לשמוע איך עושה GTI שעושים לה נעים בגרון, אגב חבילת פרימיום הזמנת ?

אני לא נוהג ב118, אלא במשהו שהוא צניעות אלגנטית בצפון הארץ וגם בצפון תל אביב :)

תודה..

פורסם

על חבילת הפרמיום ויתרתי. לא נראה לי שהיא מצדיקה את הכסף, מה גם שאפשר להזמין רק עור שחור ולא זמש בהיר כמו שאני אוהב. נראה לי נכון לנצל את המחיר הזול (יחסית) שיש כרגע ל- GTI. על "פרמיום" אשלם בהזדמנות אחרת, ליצרן שבאמת הפרמיום שלו יעניק לי ערך נוסף מעבר לכסאות עור וג'נטים מוגדלים. אגב, לטעמי האישי ה- GTI קצת קודרת מבפנים ביחס ל- 160, אבל אלה הצבעים בהם היא מגיעה גם במולדתה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני נראה לי פה האנטיתזה, אף פעם לא הבנתי למה אני צריך לשלם על ג'ינס יותר בגלל שכתוב עליו משהו א' ולא ב', אני את הג'ינס שלי קונה בצ'ירוקי בשופרסל :-)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני אוהב את המראה של סדרה 1, ושמעתי מאנשים שהיא מתנהגת מאוד נחמד (לא נסעתי או נהגתי באחת). למעשה אני מחבב אותה יותר מכל מתחרותיה, בהסתמך על המראה חיצוני וגם הפנימי.

אם הייתי מחפש רכב בטווח המחירים הזה אני מאמין שהייתי קופץ לערוך בה נסיעת מבחן לפני כל אופציה אחרת.

ויחד עם זאת - אליבאבא, אני איתך. בגדים קונים בזול. לא חשוב לי מותג - חשוב מראה ומגע. הדגמ"חים שלי מחנויות בגדי עבודה, הג'ינסים לא עלו יותר מ-200 ש"ח (ואני מגזים, בד"כ הרבה פחות).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...