Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצד שני לא צריך להיות גאון גדול בשביל לשים לב שהמחירים עולים (מיסים, מדד, וכו'..), ומכאן הפאנץ' של הפרסומת.

מה שכן, מי שקונה רכב ב-170K ש"ח עם טאסות - פראייר לא קטן.

172

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אנשים פה הזויים לחלוטין.

במדינה שבה הרכבים הכי נמכרים הם משפחתיות אוטומטיות עם מנועים אומללים, אתם מדברים פה על "הבנה ברכבים"?

מי יקנה BMW עם מנוע 136 כ"ס? מי שהמותג מדבר עליו, מי שאהב את העיצוב, ומי שלא מתכוון לעשות DRAG כל בוקר בדרך לעבודה, אבל עדיין רוצה לנסוע בBMW.

או שמי שיקנה לאשתו כזה רכב או רכב שני כי הוא נראה טוב, וגם ככה 100% מהנסיעות של הרכב יהיו בתוך העיר.

כוחות סוס, טאסות כמה שטויות אפשר לזרוק.

רוצו לקנות, יש מאזדה 3 עם מנוע 2 ליטר, עם גלגלי מגנזיום של 17 אינטש, זה באמת MUST על משפחתית עם מנוע עצל..

זה רק 130Kש"ח..

under construction..

פורסם

ההשוואות למזדה 6 או לגולף או לסקודה אוקטביה או לשאר מותגים עממיים לא במקום - השאלה שצריכה להשאל היא על הבדלי האבזור בין הגירסה הזו של סידרה 1 לבין הגירסה הבסיסית של אודי A3 שהיא המתחרה האמיתית שלה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

ברמת האיבזור והביצועים של ה 118, לא צריכה להיות בעיה מיוחדת גם להשוות אותה לגולף.

לטעמי האישי, הגולף 160 עדיפה על ה 118 ואפילו זולה יותר.

מול ה GTI בכלל אין מה להשוות אבל יש שם פער של 20K ש"ח.

המחיר של הב.מ.וו זהה ל A3 (וכנראה שלא סתם) אבל מדובר ב A3 1600 ואני לא בטוח שהייתי פוסל את הב.מ.וו רק בכדי ל"התענג" על ביצועי ה 1600 של ה A3 על כל 102 הסוסונים שלו! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מצד שני לא צריך להיות גאון גדול בשביל לשים לב שהמחירים עולים (מיסים, מדד, וכו'..)

טומי, מה קרה לשער היורו בין סוף 2010 ותחילת 2011 ? :?

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
ברמת האיבזור והביצועים של ה 118, לא צריכה להיות בעיה מיוחדת גם להשוות אותה לגולף.

לטעמי האישי, הגולף 160 עדיפה על ה 118 ואפילו זולה יותר.

מול ה GTI בכלל אין מה להשוות אבל יש שם פער של 20K ש"ח.

המחיר של הב.מ.וו זהה ל A3 (וכנראה שלא סתם) אבל מדובר ב A3 1600 ואני לא בטוח שהייתי פוסל את הב.מ.וו רק בכדי ל"התענג" על ביצועי ה 1600 של ה A3 על כל 102 הסוסונים שלו! :lol:

אבל אתה לא קונה כאן אבזור או ביצועים, אתה קונה מותג. על סוודר שקונים בשופרסל אתה משלם רבע ממה שאתה משלם על סוודר של קסטרו ועשירית ממה שאתה משלם על סוודר של טומי הילפיגר, והוא יחמם אותך באותה מידה, האם מכך נגזר שעליך לקנות את כל הגרדרובה בשופרסל?

אני, לצורך העניין, חושב שסידרה 1 בגירסה הבסיסית נותנת חרא של תמורה לכסף (אבל עדיפה מA3 באותה רמת מחיר), אבל זה בכלל לא השיקול של מי שמחפש לקנות את הרכב כרכב שני לאשה או מתנת גיוס לבן. הוא מחפש את המותג במחיר הזול ביותר.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

חבר'ה כאן מתעקשים ללקות בחוסר הבנה לגבי ערכו וחוזקו של המותג. כנראה שמה שטוב ומחזיק את כלכלת העולם, ואנשים מוכנים לשלם מליארדים בשבילו (מותגים וסימני מסחר) לא טוב לחכמי השולחן העגול של הפורום.

אני הייתי מעדיף את הב מ וו בכל מצב כי המותג, מה שהוא מייצג, האיכות והשירות שבאים איתו (יש לי טאסות, אבל לפחות התיבה לא תתפגר חודש אחרי שתפוג האחריות) שווה לי יותר מאבזור כזה או אחר. סקודה סופרב מחנה את עצמה (לא בהצלחה גדולה) מי שירכוש אותה בגלל זה הוא המטופש ולא הפרסומת או האדם שרוכש ב מ וו בגלל ערכו של המותג.

גולף GTI זה משהו אחר, כי זה מותג בפני עצמו גם כן. אם תחשבו רגע, מה אתם מקבלים שם ב200K? איזה צ'יפון במנוע וחישוק גדול (אולי כמה מתלים מוקשחים, ביג דיל), ממש שווה 200K, אה כן וכתוב GTI בכל מקום, אם זה לא תשלום עבור מותג, לא ברור מה כן.

פורסם

אתה חי בסרט. אנשים מוכנים לשלם מיליארדים גם על סמים, זנות והימורים, אז? אנשים שחושבים כמוך זה הסיבה שמותגים עולים כ"כ הרבה (ובחלק מהמקרים לא בצדק). אגב גם הדוגמא שלך עם ה- GTI היא טיפשית כי 1. ברור שלא נהגת בגולף GTI חדשה, אחרת לא היית כותב מה שכתבת ו- 2. גולף GTI מתומחרת נכון, ולראייה נתוני המכירות שלה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אתה מוזמן לנסוע לקובה ולחיות לפי כמות (פת לחם ועוף), ברוך הבא לעולם המערבי, כאן מחפשים את האיכות, לא את כמות האבזור, וחלק גדול מהאיכות הוא המותג.

אתה צריך לדעת להבדיל בין מותגים שעולים הרבה ולא בצדק והרבה אנשים קונים בטיפשותם לבין מותגי פרימיום אמיתיים כמו ב מ וו שהמחיר שלהם מוצדק.

אני לא צריך לנהוג בעגלה החדשה, אני יודע מקריאה ונתונים וניסיון עם דגמי עבר שבשורה התחתונה זאת גולף עם אבזור, זה לא רכב שהתחיל את חיו כמשהו ששווה 200K, אלא הגיע לשם, בדיוק כמו שהוסבר למעלה בעזרת אבזור ובעיקר מיתוג.

היא לא מתומחרת נכון, זה פשוט נראה כך אחרי שהם הרגילו את הצרכנים במשך שנים (אני בעד, חוכמה לשמה) שמכונית העם היא רכב יוקרה.

פורסם

לדעתי האישית כל מי שקונה מוצר נחות רק בגלל שמתנוסס עליו לוגו של איזה חברה מכובדת הוא אידיוט.

בדיוק כמו כל האידיוטים שרכשו בזמנו 315.

בדיוק כמו כל האידיוטים שרכשו A קלאס.

אם הכבוד שאתה מרגיש מהסובבים אותך בנסיעה ב 118 מכפר על זה שאתה נוהג ברכב מחורבן, אז אשרייך.

אני כשלעצמי, חובב רכב, לא מותגים.

אתה צריך לדעת להבדיל בין מותגים שעולים הרבה ולא בצדק והרבה אנשים קונים בטיפשותם לבין מותגי פרימיום אמיתיים כמו ב מ וו שהמחיר שלהם מוצדק.

לא יודע לגביו אבל אם אתה מבדיל בין העניינים, אז צריך להיות ברור לך שאין שום קשר בין 118 ובין המילה פרמיום.

גולף לא מספיק מכובדת עבורך, קנה ג'ולייטה, קנה לנציה דלתא.

פורסם

ואם אתה חובב רכב, אתה צריך לדעת שאין קשר בין חישוקי מגנזיום לבין פרימיום או איכות.

הרכב לא נחות, למותג פרימיום יש מינימום מסוים, זה שאין אבזור לא אומר שאין איכות+שירות בהתאם.

פורסם

מה שאתה אומר בעצם שאם רכב הוא כשלון קולסאלי (לא מדבר על ה 118 ) זה לא משנה בכלל, העיקר שיש לו איכות,שרות ואת הסמל הנכון על המכסה מנוע בכדי שתקנה אותו?

בא נעזוב את הקשקשת התאורטית, נהגת ב 118?

דעתך היא שמדובר במוצר פרמיום?

פורסם
אתה צריך לדעת שאין קשר בין חישוקי מגנזיום לבין פרימיום או איכות.

ברור. אפשר גם במקום מושבים לשים שרפרף ברכב כדי להוזיל עלויות ולהגיד: זה עדיין BMW ואין קשר בין שרפרף לאיכות.

חלק ממותג שרוצה לשדר יוקרה זה חישוקי סגסוגת מעוצבים - זה דבר שאמור להיות ברור מאליו.

סלח לי בבקשה, אבל על איזו איכות אתה מדבר? אני ראיתי איך ניראות 318 בנות 5. כיסויי פלסטיק בצבע כאילו אלומיניום (שבא במקום העץ שאני מניח בחלק מהמקרים מזוייף בדגמים אפילו היקרים יותר, אולי חוץ מ-5, 7 ושאר) מתקלף ומתחת לזה פלסטיק לבן כמו במונית של שקודה שעברה 400,000ק"מ. הבד על המושבים זה סמרטוט זול כמו למשפחתומטיות רגילות מליסינג. האמינות גם לא מזהירה (אולי בגלל האקלים בארץ, אבל זה לא משנה מה הסיבה), בנוסף לזה מחירי החלפים.

בתור אחד שהייתה לו סדרה 7 והסתובבתי הרבה מאוד במוסכים של BMW (בזכות שהרכב שלי היה מאוד "אמין" - כל הזמן משהו קטן הלך ולפעמים דברים רציניים יותר - הוצאתי עשרות אלפי שקלים על כלום), ראיתי מה קורה מסביב - זה הספיק לי לכל החים מהמותג הזה. נכון שסדרה 7 ו-5 אלה מכוניות מדהימות גם בגירסאות הבסיסיות יותר. אבל אני נהגתי על סדרה 3 דיזל. הרכב לא הרגיש איכותי באופן יוצא דופן - לא משהו ששווה לשלם אליו את ההפרש מפולקסווגן גולף למשל (לדעתי!).

אנחנו שוב חוזרים לאותו דיון שהיה לפני כשנה. יש אנשים שחושבים בגלל שזה BMW שווה לשלם וזה איכותי. יש אנשים שחושבים שהדגם במחיר הזה לא מצדיק את המותג. באירופה סדרה 1 יחסית רכב שעולה מחיר סביר ביחס למשפחתית רגילה. כאן בארץ המחירים לא סבירים בעקבות המיסוי ושאר ירקות, לכן זה מאבד את המשמעות. סדרה 1 באירופה בגירסאות הבסיסיות לפחות היא משפחתית, כנ"ל גם סדרה 3. אין עם מכוניות האלה יותר "פוזה" לא שם ולא בארץ. רק ביחס למשכורות ושאר הדברים, אנשים קונים את הרכב לדעתי לא מהסיבות הנכונות - מכיוון שאין לרכב הזה איכות שמצדיקה את זה.

המחיר כן היה מוצדק אם אתה קונה רכב אמין בצורה יוצאת דופן למשל. אבל מבחינת האמינות להערכתי בארץ הרכבים האלו פחות אמינים מפולקסווגן. באירופה הרכבים האלה דווקא שורדים מאוד יפה ולכן אני מקבל את ההצדקה על לשלם קצת יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בגירה- פספסת את הנקודה, גם אני לא מדבר ספצפית על 118. לא יודע אם 118 הוא מוצר פרימיום. אני כן יודע שב מ וו הוא מותג פרימיום שקשה לי להאמין שבשנת 2011 יוציא תחת שמו מוצר שלא יכבד את השם שהוא נושא, גם שהוא עירום מאבזור.

צביפר- אל תזלזל באינטיליגנציה שלך ושלנו, "אחד שהיה לו סדרה 7"? היה לך רכב בן 20 שנה עם 240K קילומטר שאתה עברת 2K מתוכם. גם אם היה אפשר להחשיב את זה כב מ וו, אז זה לא מייצג כלום.

• תוכן חדש...