Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים, אתם מנותקים מהמציאות.

כל אותם חכמולוגים, שכתבתו על הטפשות במותגים, אז כדאי שתפתחו את העיניים, כל מה שיש סביבכם זה מותגים על מותגים.

בכל דבר שאתם רוכשים, אתם במודע או לא רוכשים מותג.

ממוצרי חשמל, דרך מזון,ועד אופנה הנעלה וכו'.

בכל פעם שהלכתם לרכוש מוצר או לשלם עבור משהו, שילמתם ורכשתם מותג.

BMW 118 היא לא תמורה טובה לכסף? מי קבע? על סמך מה ולמה?

גולף GTI ב200Kש"ח, היא כן תמורה טובה לכסף? מי קבע? על סמך מה ולמה?

בוא נניח ונקנה גולף דור 3 שנת 96 ב20K ש"ח, ונשקיע בה 180Kש"ח בשיפורים מה תהיה התוצאה? יותר טובה מGTI חדשה?

אז איך הGTI היא תמורה טובה לכסף? הרי באותו כסף נוכל להשיג משהו טוב יותר לא?

בוא נלך על הקיצון.

כרגע, הרכב הכי מהיר בארץ, זה פיאט שנת 84.

אז יקפצו בראש החכמולוגים ויגידו שהשקיעו על הרכב הזה ים של כסף.

אוקיי, נניח והשקיעו עליו 300Kש"ח.

אבל עדיין לא ראיתי רכב שעולה אפילו 600 או 700 או 800 אש"ח שעומד מולו, ואפילו אופנוע שנמצא בראש טבלת המהירות.

אז איפה התמורה?

מותג זה לא תמיד עניין של תמורה.

גם שהולכים לסופר, וקונים טונה של סטארקיסט ולא של מגה או של יונה, זה לשלם על מותג.

וגם לשתות מי עדן ולא מי ברז, זה לשלם על מותג.

אפילו לצחצח שיניים בקולגייט, זה לשלם על מותג.

גם לאכול במבה, ולא שוש זה לשלם על מותג, וגם שוש זה מותג כי יש את החטיף בוטנים של מגה.

בקיצור, מי שחושב ש1500 ש"ח על ג'ינס של דיזל זה מטופש, שיחשוב כמה מטופש הוא מוציא את עצמו שהוא קונה חלב בקרטון ולא בשקית, שזה אותה תכולה, רק יותר זול.

אבל אז תגידו שזה עניין של נוחות לא? כך גם יענה לכם זה שקנה BMW 118 ולא גולף.

ומי שחושב שזה אדיוטי לקנות חולצה עם לוגו של ראלף לורן ב500 ש"ח, שיחשוב כמה אידיוטי זה לקנות במכולת בקבוק ספרייט ולא קריסטל 2 ליטר, שזה גם יותר בכמות, וגם יותר זול.

אבל אז תגידו שזה עניין של טעם לא? כך גם יענה זה שקנה BMW 118 ולא גולף.

under construction..

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בגירה- פספסת את הנקודה, גם אני לא מדבר ספצפית על 118. לא יודע אם 118 הוא מוצר פרימיום. אני כן יודע שב מ וו הוא מותג פרימיום שקשה לי להאמין שבשנת 2011 יוציא תחת שמו מוצר שלא יכבד את השם שהוא נושא, גם שהוא עירום מאבזור.

תן לי לחדש לך, סדרה 1 פשוטה מה-זה לא מרגישה כמו פרימיום. תאמין לי, נהגתי על אחת. ואגב, גם האבזור זה חלק מה"פרימיום".

פלאו- אתה טועה מאוד. צרכן כמוני מוודא שהוא קונה פרימיום כאשר הוא משלם על זה. מעטים המוצרים כיום שהם פרימיום באמת. ג'ינס דיזל הוא אחד מהם, הוא ועוד איך יותר איכותי, וזה בדוק, במקרה הספציפי של דיזל אתה משלם 1200-1500 שח על ג'ינס אך הוא יוצר באיטליה ורק באיטליה (יש דגמי דיזל של גזרות שאף אחד לא לובש המיוצרות בטורקיה או בוסניה, הם עולים חצי מחיר) שאני קונה ג'ינס אפילו המוכרים נדהמים מהבקיאות בארץ הייצור סוג הבד והגזרות. מותג נוסף לדוגמא- לואי ויטון, צרפת בלבד. המחירים? אסטרונומיים. הרמס- כנ"ל כפול 2. אני קונה מוצרים כאלה בלבד, שבאמת מצדיקים את השם. אתה מתכוון למותגי הביניים המיוצרים בסין (למשל טומי הילפיגר) שאתה משלם נטו על השם.

ה118 היא לא תמורה כמותית טובה, היא תמורה רוחנית נהדרת.

אם אתה מוודא שאתה קונה פרימיום, אני משוכנע ב-100% שלא תקנה 118 במחיר הזה. ובנוגע לג'ינס דיזל - מצד אחד אתה טוען שזה טירוף לכעוס על 28 אגורות בגלל פרינציפ, ומצד שני אתה מתגאה ביכולת שלך לדעת בדיוק היכן יוצר ג'ינס, איזה סוג בד הוא ומה הגזרה המדויקת - דברים ש-99.9% מהאנשים שיראו אותך לבוש בו לא ישימו לב אליהם (שלא לומר שהם לא ממש יוכלו להבדיל בין ג'ינס ב-1500 שקל לג'ינס ב-300 שקל).

ו"תמורה רוחנית" זה באמת מושג מטופש - איפה פה הכיף? בידיעה שאתה נוסע בב.מ.וו? מקסימום זה ישיג לך נקודות אצל "מותגיסטים" כמוך. בסופו של דבר אתה תסע במכונית חלשה, צפופה, נוקשה וערומה מאבזור. אז מה הרווחת?

לא, תמורה רוחנית זה מסוג הבולשיט שהעולם המערבי בנוי עליו, לא יודע אם שמעת פעם על דיני הקניין הרוחני, אבל זה "עסק" די רציני.

מצטער, לא הבנתי מה הקשר לדיני קניין רוחני.

אם לא מוצא חן בעינך העולם המערבי, אתה מוזמן לעבור למזרחי.

אני לא "קורבן התעשיה" כי כמו שהסברתי קודם אני גם בודק את מה שאני קונה, והסברתי גם מי הם קורבנות התעשיה (מישהו אמר לקוחות של רכב עממי במיוחד שנמכר בישראל במאות אלפים עקב מיתוג? VW אולי? וVW GTI ? )

גם הדיזל שאינו איטלקי הולם את המחיר, 800 שח, לעומת הזבל הסיני שמוכרים בקסטרו (או הודי) ב399 ב"מבצע", אני בכל מקרה לא קונה אותו.

ההקבלה אינה נכונה, ה118 עדיין מיוצרת באותו מפעל ותחת אותה בקרת איכות, פשוט אין אבזור מותרות זה הכל. כל השאר שם- האיכות וחשוב מאוד גם השירות.

א. מה לעשות, בכל מובן הגיוני, 180-200 אלף לגולף GTI זו תמורה טובה.

ב. אני לא חושב שיש לי פריט אחד בארון שעלה לי יותר מ-399 שקלים. טוב לדעת שאני לבוש כולי בזבל סיני. עכשיו אני אתבייש לצאת לרחוב.

ג. תחת אותה בקרת איכות? לא כבוד גדול - אם יצא לך לראות מכוניות של ב.מ.וו אחרי 3-4 שנים (ולא, שלך היא לא דוגמה בהכרח). וזה לא עניין של אבזור מותרות, זה עניין של כבוד מינימלי למותג. ואיכות אין שם ממש - פלסטיקה די מחורבנת ותחושה של רכב ליסינג. ובנוגע לשירות - זה בכלל הצד של היבואן - מה הקשר למותג?

אולם, אני מנסה להראות שכמו שהGTI לגיטימית במחיר 200K כך גם ב מ וו לגיטימית ב168K, בגלל הסמל ומה שהוא מביא איתו (חוץ מהאבזור), יש כאלה שקורץ להם ספורטיביות ויש כאלה שקורץ להם מיתוג.

ממש לא נכון. GTI לגיטימית ב-200K כי היא מספקת חבילה מצוינת של ביצועים, איכות, אבזור וכן הלאה. ב.מ.וו במחיר הזה מציעה אך ורק את עובדת היותה ב.מ.וו, שגם זה לגמרי over rated אם תשאל אותי. היא לא מתקרבת אפילו לשום דבר שגולף GTI מסוגלת לספק, ונחותה גם מגולף 160 "מסכנה" באופן משמעותי. אז מה קיבלת כאן בדיוק? אה, כן, מיתוג. אכן קונספט שבו מגולמים יתרונות אינספור.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ואו, מפלצת ירוקה, מה זה סובבת דברים...

נכון שסביבנו יש רק מותגים. אבל אנחנו לא מדברים פה על חלב בשקית מול בקרטון (שזה יותר עניין של נוחות, אגב. וגם לא קשור למותג), אלא בסכומים "קצת" יותר גדולים. וההבדל בין קריסטל לספרייט הוא גם בטעם - וזה גם עניין משמעותי שעשוי להיות שווה את השני שקל הנוספים. אבל כשאתה מדבר על ג'ינסים ב-500% יותר (ומחיר גבוה לכל הדעות) אז זה עניין אחר לגמרי, קל וחומר מכונית במאות אלפי שקלים.

גם ההשוואה לגולף משומשת היא חסרת תכלית - לא רק שאין קשר למותג, אבל גם ברור לחלוטין שגולף חדשה היא תמורה עדיפה לאין שיעור על גולף שנת 96 שמשופרת ב-180K (אתה חושב שתקבל בחזרה את הסכום שהשקעת?).

וההשוואה לפיאט - מה הפאקינג קשר? זו מכונית משופרת שכל תכליתה היא נסיעה בקו ישר. זה מה שאתה משווה? את מי זה מעניין במושגים של תמורה? חשבת שיש עוד הרבה מאפיינים במובן הזה? זה כמו שתגיד לי שאין הבדל בין שעון קאסיו לשעון של פאטק פיליפ - שניהם הרי מראים את השעה!

לסיכום - אני חושב שג'ינס ב-1500 שקלים זה מטופש (וגם שעון של פאטק פיליפ, אבל זה אני) ואני ממש לא מרגיש מטופש כשאני קונה חלב בקרטון במקום חלב בשקית בחצי שקל פחות - זה הרבה יותר נוח.

במושגים של רכב עניין התמורה הוא פשוט למדי כי קל יחסית להשוות. אז כן, אני גם אומר לך שב.מ.וו 118 ב-168K זו בפירוש לא תמורה טובה לכסף. אבסולוטית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני , זה קשקוש, זה לא עניין של קלות ההבנה מה זה תמורה לכסף.

תמורה לכסף, זה עניין אישי לחלוטין.

אתה חושב שהBMW 118 היא לא תמורה טובה לכסף, זאת דעתך והיא מקובלת כדעה אישית שלך.

אבל היא לא כלל מנחה, ולא שום דבר שהוא בגדר עובדה.

ניקח את הדוגמא שלך.

אם התפיסה לגבי שעון, היא כלי שאמור להראות את השעה, אז פה יהיה עדיף שעון קאסיו בעל מנגנון קוורץ ב50 ש"ח ולא שעון של פאטק פיליפ שהוא בעל מנגנון אוטומטי.

למה? כי מנגנון קוורץ הינו מנגנון יותר מדוייק ממנגנון אוטומטי.

וכל שעון אוטומטי, כולל מנגנוני טורביליון וג'יירו טורביליון הם בעלי אחוזי סטייה מהדיוק, וזה אפילו נמדד בX שניות בX חודש.

ובשעון דיגיטלי ניתן לתכנת את התאריכון ל100 שנה הקרובות, מה שבכל שעון אוטומטי בין אם הוא עולה שקל לבין מליון ש"ח, אנחנו מידי חודש נדרש לכוון את התאריך.

תמורה למחיר היא דבר אישי, ומי שחושב אחרת, טועה.

לך הרכב הזה לא נראה כתמורה טובה למחיר, אבל יכול להיות שיש מישהו שיקנה את הרכב הזה אך ורק בגלל הלוגו שמתנוסס על המכסה מנוע ועל ההגה.

ומבחינתו BMW ב170Kש"ח זאת תמורה פנטסטית למחיר.

אפשר תמיד לסובב את זה למקומות אחרים.

אבל עניין התמורה הוא אישי.

אני יכול להגיד שרכב חדש מהחברה זאת עסקה גרועה, בשנים הראשונות שלו הוא מאבד מערכו משמעותית יותר מאשר רכישה של רכב כזה משומש בן שנתיים נניח.

ומישהו אחר יגיד שלקנות רכב מהחברה זאת העסקה הטובה ביותר, כי הוא יכול לבחור תוספות, צבע וכו'.

מבחינתו זאת עסקה טובה יותר, כי הוא שולט על יותר דברים, ולא מתפשר על ההיצע הקיים.

ויבוא אחר ויגיד לשנינו שאנחנו טועים, ורכישה של רכב בייבוא אישי, היא העסקה הטובה ביותר.

בקיצור, תמורה לכספך, אתה עושה מהשיקולים שלך בלבד, ולא ממה שעיתונאי בעיתון כתב, או ממה שמבקר מסעדות המליץ, או ממה שסטייליסט הכתיב.

לכן, לקבוע שBMW 118 ב170 אש"ח היא לא תמורה טובה למחיר, זאת דעה מבוססת של המביע, אבל זאת קביעה חסרת בסיס.

under construction..

פורסם
תן לי לחדש לך, סדרה 1 פשוטה מה-זה לא מרגישה כמו פרימיום. תאמין לי, נהגתי על אחת. ואגב, גם האבזור זה חלק מה"פרימיום".

האבזור הוא חלק מהפרימיום. שזה סקודה סופרב יגידו זה אמנם סקודה שנחשבת לרכב זול ועממי אבל הינה הוא מחנה את עצמו לכן זה פרימיום (וישלמו מחיר גבוה) בבמוו יגידו זה אמנם בלי אבזור אבל זה ב מ וו לכן זה פרימיום.

אם אתה מוודא שאתה קונה פרימיום, אני משוכנע ב-100% שלא תקנה 118 במחיר הזה. ובנוגע לג'ינס דיזל - מצד אחד אתה טוען שזה טירוף לכעוס על 28 אגורות בגלל פרינציפ, ומצד שני אתה מתגאה ביכולת שלך לדעת בדיוק היכן יוצר ג'ינס, איזה סוג בד הוא ומה הגזרה המדויקת - דברים ש-99.9% מהאנשים שיראו אותך לבוש בו לא ישימו לב אליהם (שלא לומר שהם לא ממש יוכלו להבדיל בין ג'ינס ב-1500 שקל לג'ינס ב-300 שקל).

גם ציינתי שלמרות שלא אעשה רעש מ28 אגורות אף אחד לא יקח לי שקל שלא לצורך, לכן אני בודק שהג'ינס ב1500 שח אכן יוצר באיטליה ואיכותו מהשורה הראשונה, כלומר מוודא שמשהו אכן עומד מאחורי המותג לפני שאני קונה (בניגוד למי שקונה על עיוור רק בגלל המותג).

ו"תמורה רוחנית" זה באמת מושג מטופש - איפה פה הכיף? בידיעה שאתה נוסע בב.מ.וו? מקסימום זה ישיג לך נקודות אצל "מותגיסטים" כמוך. בסופו של דבר אתה תסע במכונית חלשה, צפופה, נוקשה וערומה מאבזור. אז מה הרווחת?

מטופש? טוב יאללה לסגור את מוסדות הפסיכולוגיה, האקדמיה ולפטר את כל העוסקים בנושא.

מצטער, לא הבנתי מה הקשר לדיני קניין רוחני.

לדיני הקניין הרוחני מספר רגליים מרכזיות אחת מהן- הגנה על סימני מסחר ומותגים, תוך כדי התגייסות המחוקק ובתי המשפט העליון לעניין (בארה"ב בטירוף, בישראל לאט לאט), אז אפשר לעשות אחד ועוד אחד.

א. מה לעשות, בכל מובן הגיוני, 180-200 אלף לגולף GTI זו תמורה טובה.

ב. אני לא חושב שיש לי פריט אחד בארון שעלה לי יותר מ-399 שקלים. טוב לדעת שאני לבוש כולי בזבל סיני. עכשיו אני אתבייש לצאת לרחוב.

ג. תחת אותה בקרת איכות? לא כבוד גדול - אם יצא לך לראות מכוניות של ב.מ.וו אחרי 3-4 שנים (ולא, שלך היא לא דוגמה בהכרח). וזה לא עניין של אבזור מותרות, זה עניין של כבוד מינימלי למותג. ואיכות אין שם ממש - פלסטיקה די מחורבנת ותחושה של רכב ליסינג. ובנוגע לשירות - זה בכלל הצד של היבואן - מה הקשר למותג?

א. אכן הדוגמא הספציפית הזאת הינה תמורה טובה לכסף, רק בגלל שאנחנו במדינה מטורפת מוטורית.

ב. רוב הסיכויים שזה סיני כן, לא בהכרח מה שסיני זבל..

ג. זה כבר סיפור אחר, הדיון כבר עבר מב מ וו לשוויו של מותג. הקשר של השירות למותג הינו הכתבה של היצרן לסטנדרט שירות. קפוץ למוסך בחיפה, בית מרקחת.

ממש לא נכון. GTI לגיטימית ב-200K כי היא מספקת חבילה מצוינת של ביצועים, איכות, אבזור וכן הלאה. ב.מ.וו במחיר הזה מציעה אך ורק את עובדת היותה ב.מ.וו, שגם זה לגמרי over rated אם תשאל אותי. היא לא מתקרבת אפילו לשום דבר שגולף GTI מסוגלת לספק, ונחותה גם מגולף 160 "מסכנה" באופן משמעותי. אז מה קיבלת כאן בדיוק? אה, כן, מיתוג. אכן קונספט שבו מגולמים יתרונות אינספור.

זה כמו שנאמר העדפה אישית. אם אתה רוצה מיתוג או ביצועים. אולי אתה רוצה אבזור? יש רכבים שבמחיר כזה תקבל יותר.

בשביל לראות מעבר לחומה ולהבין את היתרונות אינספור שאכן גלומים במיתוג בלבד צריך לחבר יחדיו ידע בפסיכולוגיה כלכלה ומשפטים, היריעה כאן קצת קצרה :)

רוני

באדום ..

פורסם

ממש מצער אותי לשמוע איך אנשים משלמים 1500 שקל על ג'ינס, או 170K על מכונית עלובה, היא עלובה ולא משנה איזה גריל וסמל ישימו לה על הפרונט.

ב.מ.וו לא מזדקנת יפה וכדי שלא תגיד שהייתה לי אחת עם מיליון קילומטרים בת 20 תן לי לרשום כמה :

X5 4.8IS 2006, 745 2003, M3 2006, X5 2008 ואני יכול להמשיך, אפילו קניתי 645 אבל העפתי אותה כ"כ מהר.

איכות ההרכבה בפנים הרכב די ירודה (פלסטיק זול בקונסולה המרכזית, קרקושים בנסיעה מהדש בורד והתקלפות של הציפוי הרך באזורים נעימים למגע), סדרה 3 הנוכחית מרגישה מאוד זולה בהשוואה למתחרות, מכונית צפופה.

ב.מ.וו משנות ה80 ע"ע E30 מאוד איכותיות בהשוואה למתחרות מאותן השנים, הדש בורד מוצק, פונה לכיוון הנהג, המכוניות בסיסיות אבל מוצקות, ברכבים החדשים הסיפור הוא שונה, אפילו הבוס שלי החליף את הB7 שלו בS63 בטענה שהב.מ.וו לא נוחה וזה לא מה שהיה פעם.

אתה מדבר על אמינות? אני לא רואה שום יתרון ברכבים של ב.מ.וו על טויוטה, ניסאן ואפילו פורד או שברולט.

איכות, פרימיום,פאר.... תעשה סיבוב על סדרה 5 2006 ותראה איך הכל בפנים מרגיש פשוט וזול.

תעשה סיבוב על סדרה 5 2009 ואז על יונדאי ג'נסיס 2009. יונדאי!

תסתכל על ה E36, איך האוטו מזדקן? תשווה אחת מודל 96 לסופר לנסר 96, המיצובישי תזדקן טוב יותר.

לגביי מותגי בגדים, זה שאתם בארץ מחליטים לעשות מנאוטיקה וטומי איזה משהו פרימיום זה נטו שטיפת מוח, מישהו כתב על סריג מהשופרסל בהשוואה לקסטרו מן ולטומי, קניתי 3 סריגים של טומי, מהצמר העבה והאיכותי ב20 דולר ליחידה בחנות של טומי, טומי יותר זול מזארה, נאוטיקה יש בסופר מרקט וחולצות פולו ב15 דולר של נאוטיקה זה מחיר סבבה.

אני אוהב ג'ינסים יש לי למעלה מ30, דיזל, גס, ליוויס, אד הארדי,7, טרו רליג'ן, לאקי ברנד, דה דויטש (עולה יותר מדיזל), קלווין קליין ועוד, לדיזל אין שום יתרון באיכות הבד על פני ליוויס.

זה הכל עניין של שיווק, או שאתה הולך עם העדר או שלא.

haters will hate

פורסם
ג'ינס איכותי שונה בבד, איכות הייצור, העיבוד שעבר הג'ינס (שטיפות מסוימות) וכדומה.

מה זה "איכות ייצור"?

התפרים יותר חזקים?

הבד יותר נושם?

פחות נשחק בכביסה?

מה?

אני מבין שאם יש עיבוד צורני (פאייטים, קרעים, טלאים), זה עולה יותר. פסדר.

אבל חוצמיזה?

מה?

אין שום בעיה עם ג'ינס סיני מקסטרו. הוא לא נראה פחות טוב מדיזל, הוא לא פחות נוח, והבד שלו לא פחות איכותי. השאלה היחידה היא, האם הוא יושב עליך טוב.

דרך אגב, לגבי סריגים ובדים איכותיים, המצב שונה. יש לי בארון סריגים בני 20 שנה, שעלו הרבה, דורשים ניקוי יבש, ונראים עדיין חדשים. אבל ג'ינס?!

חאליק...

ומי שחושב שזה אדיוטי לקנות חולצה עם לוגו של ראלף לורן ב500 ש"ח, שיחשוב כמה אידיוטי זה לקנות במכולת בקבוק ספרייט ולא קריסטל 2 ליטר, שזה גם יותר בכמות, וגם יותר זול.

אבל אז תגידו שזה עניין של טעם לא? כך גם יענה זה שקנה BMW 118 ולא גולף.

האבזור הוא חלק מהפרימיום. שזה סקודה סופרב יגידו זה אמנם סקודה שנחשבת לרכב זול ועממי אבל הינה הוא מחנה את עצמו לכן זה פרימיום (וישלמו מחיר גבוה) בבמוו יגידו זה אמנם בלי אבזור אבל זה ב מ וו לכן זה פרימיום.

זה פרימיום כי החברה שמייצרת את זה אומרת שזה פרימיום???

למה אתה אוכל את מה ש-BMW אומרים?

אם מיש קונה ספרייט לא מבדיל בטעם, זה בעיה שלו.

אין בעיה לקנות מותג, השאלה היא האם ההבדל באיכות הוא אובייקטיבי או בראש שלך, כי אתה אוכל את השטויות שמוכרים.

דרך אגב, בחו"ל, ה-118 עולה יותר מגולף או שזה פרימיום מייד אין איזראל?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בקיצור, מי שחושב ש1500 ש"ח על ג'ינס של דיזל זה מטופש, שיחשוב כמה מטופש הוא מוציא את עצמו שהוא קונה חלב בקרטון ולא בשקית, שזה אותה תכולה, רק יותר זול.

אבל אז תגידו שזה עניין של נוחות לא? כך גם יענה לכם זה שקנה BMW 118 ולא גולף.

זה שאנשים לא מבינים את ההבדלים במוצר שהם קונים (אבל כן קונים את כל מה שמוכרים להם בשטיפות מוח) - זאת בעיה שלהם.

אז רק בשביל להעיר אותך משנתך - חלב בקרטון מכיל יותר חומרים משמרים והתוקף שלו עומד בממוצע על 3 שבועות. חלב בשקית מכיל פחות חומרים משמרים והתוקף שלו בממוצע הוא "רק" 7-9 ימים, תלוי מתי קנית אותו בדיוק. מעבר לזה - חלב בשקית זול יותר משמעותית - כ-20% פחות במחיר (מדובר על איזור ה 4.5-4.7 שח לעומת 5.80-5.90).

בעיקרון, בטעם של 2 המוצרים אין כלל הבדל - ואולי 1% בודד מהאוכלוסיה יכול להבדיל בין חלב קרטון לחלב שקית, אם בכלל (עניין של ריח לפעמים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
רוני , זה קשקוש, זה לא עניין של קלות ההבנה מה זה תמורה לכסף.

תמורה לכסף, זה עניין אישי לחלוטין.

תמורה למחיר היא דבר אישי, ומי שחושב אחרת, טועה.

לך הרכב הזה לא נראה כתמורה טובה למחיר, אבל יכול להיות שיש מישהו שיקנה את הרכב הזה אך ורק בגלל הלוגו שמתנוסס על המכסה מנוע ועל ההגה.

ומבחינתו BMW ב170Kש"ח זאת תמורה פנטסטית למחיר.

לכן, לקבוע שBMW 118 ב170 אש"ח היא לא תמורה טובה למחיר, זאת דעה מבוססת של המביע, אבל זאת קביעה חסרת בסיס.

מפלצת,

תמורה לכסף היא קודם כל עניין פרקטי, ורק אח"כ אישי. אם בנאדם משלם על מוצר, הוא קודם כל רוצה לדעת שמה שהוא מקבל עומד בסטנדרטים של המחיר שהוא משלם. אח"כ אפשר לשקלל פנימה עניינים של מותג, תמורה רוחנית (אם תרצה) וכן הלאה.

באמת יכול להיות שיהיה מי שיקנה ב.מ.וו "פשוטה" רק בשביל הלוגו ויחשוב שזו תמורה נהדרת למחיר, אבל זה לא אומר שהוא לא טועה (כמו שמישהו שקונה ג'ינס ב-1500 שקל יכול לטעות ולחשוב שמדובר ב"תמורה נהדרת למחיר").

הטענה שלי ש-118 ב-170K היא לא תמורה טובה למחיר היא מאוד מבוססת. זכותך לחשוב שעצם העובדה שיש על הרכב לוגו של ב.מ.וו גוררת מיידית תוספת "רוחנית" לתמורה - אבל אנחנו לא בוחנים כאן את הגחמות של הרוכש, אלא בודקים אובייקטיבית את האיכות מול המתחרות, וכאן היא נופלת. אם תבוא ותגיד לי שלא אכפת לך שהיא נחותה ושאתה קונה רק כי כתוב עליה ב.מ.וו, אני אגיד לך שתקנה ותהנה, אבל אחשוב שאתה דביל...

אני הייתי רוצה לחשוב שתואר "פרימיום" מתאים לרכב (או בכלל למוצר צריכה) בזכות איכויות יוצאות דופן ולא בזכות לוגו. מה לעשות ש-118 לא מציגה איכויות כאלה, ולכן מבחינתי עצם העובדה שכתוב עליה ב.מ.וו לא נותן לה שום נקודת זכות. אתה מוזמן לחשוב אחרת, אבל אתה טועה :-)

גם ציינתי שלמרות שלא אעשה רעש מ28 אגורות אף אחד לא יקח לי שקל שלא לצורך, לכן אני בודק שהג'ינס ב1500 שח אכן יוצר באיטליה ואיכותו מהשורה הראשונה, כלומר מוודא שמשהו אכן עומד מאחורי המותג לפני שאני קונה (בניגוד למי שקונה על עיוור רק בגלל המותג).

אתה סותר את עצמך. אתה מבין ש"אף אחד לא יקח לי שקל שלא לצורך" הוא משפט שמאבד מערכו כשאתה מודה שאתה קונה ג'ינס ב-1500 שקל, כשג'ינס ב-500 נניח יעשה את אותה עבודה פחות או יותר?

ואם אתה מוודא שמשהו עומד מאחורי המותג - אז סע ב-118 ותגיד לי אח"כ אם זו תמורה למחיר...

מטופש? טוב יאללה לסגור את מוסדות הפסיכולוגיה, האקדמיה ולפטר את כל העוסקים בנושא.

לדיני הקניין הרוחני מספר רגליים מרכזיות אחת מהן- הגנה על סימני מסחר ומותגים, תוך כדי התגייסות המחוקק ובתי המשפט העליון לעניין (בארה"ב בטירוף, בישראל לאט לאט), אז אפשר לעשות אחד ועוד אחד

טוב, אולי לא מטופש באופן כללי, אבל כן מטופש בהקשר הזה. כתבת ש-118 היא תמורה רוחנית נהדרת והטענה שלי היא שזה לא נכון. בנאדם אולי יתרגש מעצם העובדה שהוא סוף סוף קנה ב.מ.וו, אבל כשהוא קצת ירגע ויסתכל לסביב, הוא יבין שהמכונית שהוא קנה עושה כמעט הכל פחות טוב ממה שעושה גולף, נניח.

ובנוגע לקניין הרוחני - אני מכיר היטב את המושג, אבל את הקשר המשפטי לדיון אני לא מצליח להבין. באותה המידה שיש להגן על מותג כמו ב.מ.וו, יש להגן על מותג כמו פולקסווגן, או לאדה. אז מה ניסית להגיד?

ג. זה כבר סיפור אחר, הדיון כבר עבר מב מ וו לשוויו של מותג. הקשר של השירות למותג הינו הכתבה של היצרן לסטנדרט שירות. קפוץ למוסך בחיפה, בית מרקחת.

גם המוסך המרכזי של מאזדה הוא בית מרקחת. אז מה? אגב, זה לא אומר בהכרח שהמכונאים טובים. זה גם לא משליך כלום על התמורה של הרכב עצמו. ותמורה למחיר אפשר למדוד גם במונחים של עלויות חלפים וטיפולים - כאן אני מניח שתסכים איתי שב.מ.וו נחותה מהמותגים ה"עממיים".

זה כמו שנאמר העדפה אישית. אם אתה רוצה מיתוג או ביצועים. אולי אתה רוצה אבזור? יש רכבים שבמחיר כזה תקבל יותר.

בשביל לראות מעבר לחומה ולהבין את היתרונות אינספור שאכן גלומים במיתוג בלבד צריך לחבר יחדיו ידע בפסיכולוגיה כלכלה ומשפטים, היריעה כאן קצת קצרה .

מה שניסיתי להעביר זה שאני לא מסכים שמיתוג כשלעצמו שווה התעלמות משאר המרכיבים. מי שחושב אחרת, לדעתי, יתאכזב מהר מאוד אחרי שיבדוק ויראה מה קורה סביבו. כך שלטעמי ממש אין "יתרונות אינספור" שגלומים במיתוג. בטח שלא במובן שאנחנו מדברים עליו עכשיו. מיתוג הוא 99% איך שאנשים אחרים רואים אותך. ומבחינתי - אנשים אחרים יכולים ללכת להז...

יותר מזה - בהקשר של ה-118 אני בעיקר רואה חסרונות למיתוג - סוג של שואו-אוף בלי שואו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הויכוח שלכם קצת מיותר. Z4 אומר שאנשים (כולל הוא) משלמים עבור מותגים, משום שיש להם ערך מוסף כמותג, ולפעמים גם בשרות/איכות. אולי לא ב- 118, אבל כנראה שכן ב- 325. המפלצת אומר שכולנו מוקפים מותגים וזה משפיע על חיינו (רק נתן דוגמאות לא ממש רלבנטיות).

גם אני, שחושב ש- 120/118 זה בדיחה, מבין שאנשים יקנו את זה כדי להגיד שיש להם BMW, גם אם הם יצטרכו לסבול בגלל זה מנוחות או אבזור נחותים. ובכל מקרה, הרכב נראה לא רע לכשעצמו. זה שאלי או אליכם זה לא מדבר או לא מספיק, זה נכון. אבל עובדה היא שהם מוכרים, ולא מעט לפי מה שאני רואה ברחובות העיר הגדולה.

לגבי BMW עצמם, אינני מכיר מקרוב את שרידות הרכב, אבל אולי אפשר להשוות בין האכזבה שאחזה בי ובשותפי כשקיבלנו 320 (אגב, מאובזרת) לנסיעת מבחן, לעומת ההתלהבות (יחסית, כן?) כשקיבלנו A4 1.8T. יש כן הבדלים והאמת שציפינו להתאהב ב- BMW והתאכזבנו. עדיין, עובדה שציפינו למשהו מעצם היות הרכב BMW (כלומר ממותג). אני מניח, שרוב הרוכשים לא מבצעים נסיעת מבחן כלל, או שאינם מכירים מספיק טוב רכבים אחרים.

העובדה היא, שבסוף שנינו הגענו למסקנה שעדיף (לנו) רכבים אחרים, שמספקים הרבה יותר, במחיר מעט יותר נמוך (לעומת ההצעה שקיבלנו על ה- BMW וה- A4). אחרים אולי היו חושבים אחרת כי הם אוהבים את סמל הפרופלור וכי - מה לעשות - יש לו השפעה על הציבור. רוב האנשים שהיו רואים 118, היו ואמרים WOW סחטיין, ולא היו יודעים שהרכב הזה עולה פחות מגולף מאובזרת, וגם לא היו מבקשים נסיעת מבחן ו/או היו שמים לב שמבפנים הוא נראה כמו רכב משנות ה- 80.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני לא מבין, רק אני הולך עם טרייניגים של אדידס ?! :lol:

טריינינגים של אדידס? שאפו!

אני קונה בעיקר אדידוס וגם טונה.

לאישתי נעלם הצעיף, אז עשיתי לה אחד יפה ממשהוא שדרסתי:

LCF-MA-Merve-Tuna.jpg

שבוע אחרי זה הגברת איבדה את הארנק, מזל ששוב דרסתי משהוא!

original_156643_4n_aqy7XQClp33HJlgE4tUYAg.jpg

מותגים אעלק! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שבוע אחרי זה הגברת איבדה את הארנק, מזל ששוב דרסתי משהוא!

מזל שיש לך מגן חזירים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...