Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור קצת מורכב. לפני שנתיים וחצי קניתי רכב (FIAT TIPO SPORTIVA ) עם מנוע טורבו של פיאט קופה.

המספר והדגם מנוע מאושרים ברשיון רכב. ביום חמישי האחרון קובלתי הורדה מהכביש על ידי מתנא בית דגן. שרוצים אישורי יצרן על כל מה שיש ברכב.

מה אני עושה במקרה כזה ?? ולמה אני צריך לשבור את הראש כשהמנוע היה מאושר ברשיונות ???

fiat tipo 2.JPG

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנמכה זה שינוי מבנה? ממתי? והוספת אינטרקולר? מה השלב הבא, מצנן שמן שהופך לשינוי מבנה?

לא מכיר את האוטו הספציפי ולא יודע עד כמה הוא "בולט", אבל זה נשמע לי כמו היסחפות אמיתית.

לי זה נשמע כאילו האוטו "בולט", וכשהם ראו את הטורבו הם החליטו להתלבש עליו בכל הכוח.

ההבנה שלי בשיפורים היא מוגבלת למדי, אבל אני לא רואה איך מחזירים את האוטו הזה (עם הטורבו) לכביש בצורה חוקית.

פורסם

עד כמה שאני יודע אי אפשר להחזיר אותו לכביש בצורה חוקית, לא מבלי לפרק הכל. כשהם רושמים "עליך להביאו למשרד הרישוי לבדיקה" האם הכוונה למכון רישוי, כאילו להעביר טסט? או משהו אחר?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

השאלה היא אם המנוע באמת מאושר על ידי פיאט לרכב הזה או שהוא אושר בארץ בקומבינה, במידה והוא לא מאושר יצרן לא נראה לי שיש דרך לאשר אותו .

מצער לראות באיזה שטויות מתעסקים שוטרי התנועה בארץ.

Peugeot 208GTI

פורסם

הרכב עבר טסטים רגיל בשנתיים האלה? אם כן, במצב כזה אני תמיד הוצאתי טופס חדש במשרד הרישוי, הגעתי לטסט ואמרתי שקיבלתי הורדה מהכביש. אם הם ירצו את טופס ההורדה תגיד שאין לך אותו (כדי שהם לא ידעו מה בדיוק לחפש-על מה הורד הרכב בעצם) והם יעשו לאוטו טסט רגיל שבסופו אם הכל בסדר אתה מוחזר לכביש. אצלי זה עבד כל הורדה שהייתה לי. חוץ מזה ממתי הנמכה נחשב לשינוי מבנה ואיך הבוחן רושם שהרכב מונמך 15 ס"מ? הוא יודע מה הגובה המקורי של הרכב הזה בדיוק?! עצוב.

האוטו שלי 5 ס"מ מהריצפה ואף בוחן לא אמר לי מילה על זה.

פורסם

1. בכדי להחזיר את הרכב לכביש, יש לגשת למכון רישוי ולעבור טסט מחדש.

2. אתה חייב להציג את טופס ההורדה(אין לי?! לך תביא העתק ממתנ"א).

3. המנוע יכול להיות מאושר ברשיון הרכב אך התוספות הנלוות לו אינם מאושרים לרכבך - חד וחלק, יש לפרק את המגדש והאינטרקולר.

4. הנמכה - כן, זהו שינוי מבנה בדיוק כמו שהגבהות ברכבי 4X4 זה שינוי מבנה!!!

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
13. המנוע יכול להיות מאושר ברשיון הרכב אך התוספות הנלוות לו אינם מאושרים לרכבך - חד וחלק, יש לפרק את המגדש והאינטרקולר.

ואם המנוע המאושר מגיע עם טורבו על פי autodata? האם יש חובה לפרק מגדש ממנוע שהגיע במקור עם טורבו? מה אם הוא מביא אישור מהמחלקה הטכנית שהמנוע הנ"ל מגיע עם טורבו?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

3. המנוע יכול להיות מאושר ברשיון הרכב אך התוספות הנלוות לו אינם מאושרים לרכבך - חד וחלק, יש לפרק את המגדש והאינטרקולר.

1. המנוע המאושר ברכב הוא מנוע טורבו ולא אטמוספרי. (אם בודקים את המספר והדגם לפי AUTODATA)

ואם אני לא טועה משרד הרישוי עובד לפי AUTODATA

לכן המנוע הזה לא יכול לעבוד בלי המגדש והאינטרקולר בגלל היחס דחיסה הנמוך.

המגדש והאינטרקולר הם מקוריים של פיאט.

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שבולמים/קפיצים שקניתי בפיט סטופ באלפי שקלים לרכב שלי שבאים עם תקן אירופאי וכו' לא חוקיים ובוחן כזה יכריח אותי לשים בולם סיני במקום?! הצחקת אותי. חוץ מזה שעל ההורדות ההזויות האלה אני שומע רק מאנשים במרכז הארץ, כניראה למישהו שם במשטרה נדפק השכל, בצפון אין דברים כאלה.

אני גם רוצה ליראות טבלה שיש לכם שם במשרד הרישוי של כל רכב במדינה וכל תת דגם של רכב עם ציון הגובה שלו מהריצפה.

לפותח התרד, כמו שכבר אמרתי, מנסיון, תוציא תופס במשרד הרישוי ותיגש איתו לטסט בל טופס ההורדה, לא בכל מכון רישוי יתעקשו על הטופס הזה, תגיד שזרקת אותו מהעצבים וקיבלת הורדה על חופש בהגה וחלונות כהים שכבר הורדת, ותעשה טסט רגיל.

פורסם

בוא נגיד כך:

אם הרכב עובר טסט של מכון רישוי ללא קומבינות. אין שום סיבה להיותו מורד מהכביש. ואני סומך הרבה יותר על בוחני מכון הרישוי, שעושים בדיקות על בסיס יום יומי, מאשר על בוחני תנועה, שמחפשים רק על מה להוריד מהכביש.

אם המנוע, שמגיע עם טורבו, אושר על ידי מכון רישוי. אין סיבה שלא יעבור טסט רגיל. לגבי הנמכה - לדעתי תקן TUV מהחנות או החברה שמוכרת את הקפיצים אמור לפתור את הבעיה מול מכון הרישוי, במידה ותתעורר.

לגבי שינוי מערכת הפליטה - אם יש ממיר והרכב עובר את בדיקות הזיהום והרעש (אם יש בכלל בדיקות רעש), אין סיבה להורידו מהכביש - בהנחה שהאגזוז לא בולט מדי או מורכב בצורה מוזרה. יש המון רכבים שנוסעים עם חלקים תחליפיים במערכת הפליטה - משופרים או סתם סיניים תחליפיים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

חברה,

ניהלנו את הדיון הזה (על רכב אחר) כבר בפורום שיפורים ואני אסביר את זה בפעם המיליון (ב.מ.וו רייסר, אני זוכר שחלקת עליי אז על הנושא), הרכב יצא משערי המפעל אטמוספרי ומבחינת משרד הרישוי ישאר עד יום מותו אטמוספרי גם אם דגם המנוע שאושר לך הוא דגם של מנוע גודש!

מה שאושר להתקין זה רק את המנוע נטו, זה שלמנוע הספציפי הזה במקור היה מחובר מגדש ומישהוא החליט להתקין את המנוע עם המגדש ולהשלות את עצמו (או את הקונה) שהרכב חוקי, זאת בעיה כבר של תמימות או אשליות :wink:

יש רק 2 דרכים להחזיר את הרכב הזה לכביש, לפרק הכל או קומבינה.

פיזבן, או שאתה תמים, או שאתה חסר הבנה מוחלטת בעניין תקינה/הורדות וכו' אבל אין שום קשר בין מה שאתה חושב וכותב לבין מה שקורה במציאות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...