Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרור - לדעתי האישית - אתה נותן דוגמא רעה לאיך מתנהג יבואן בארץ.

בכל תחום גדול (רכב , מחשבים ואלקטרוניקה ביתית) - מוצר עם אחריות בינלאומית - יטופל אחרי קבלת אישור מהיצרן שהמוצר באחריות ושהיצרן יעמוד בעלויות.

בכל תחום כזה של מחשוב לדוגמא - במקרה של צורך בתיקון - היבואן מחייב את היצרן בעלות התיקון (או לחילופין - שולך למעבדות היצרן - כמו לדוגמא ישפאר מול סוני עם רוב המוצרים המתקדמים שלה).

אז נכון - יש אקסטרה בירוקרטיה - אבל תמיד! מכבדים אחריות בינלאומית.

הדוגמא עם דל שניתנה פה מצויינת ויש לי עוד כמה דוגמאות כאלו (של דל , של IBM , של פולקסווגן , של אפל) שאני מכיר אישית.

לדעתי זה גם עושה פרסומת טובה ליבואן המקומי שאח"כ נראה אחראי ומקצועי הרבה יותר.

כמובן שיותר קל לחשוב לטווח הסופר קצר של איך "לוקחים לי" גרוש כי לא עברו דרכי ולא שילשלו 2 גרוש לכיסי.

בהצלחה עם זה.

אני מהתרד הזה בתור "צופה מהצד" לומד 2 דברים,

לא לקנות מוצרי DLS ולא לקנות מוצרי JL.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Liviur

אתה יכול להחליט לא לקנות מוצרים של JL אבל של DLS? אני לא מבין. יכול להיות "עצבני" עקב השירשור ולהגיד שזה ייבואנים מגעילים ולא שווה להשים אצלם כסף .

אבל מצד שני אתה לא יכול להשוות את זה אחד לשני מה שכן אתה יכול להסתכל על חצי הכוס המלאה ולראות למרות מה שדרור רשם שזה כן יכול לפגוע לו בקלינטים שלו מצד שני אתה יכול לראות שמדובר פה בבחור רציני ולא אדם שקרן שסתם מבטיח דברים ולא מקיימם הוא שם את הדברים על השולחן ושלא יבואו אחרי זה כול מיני אנשים ויגידו הוא "אמר לי" "הוא הבטיח לי"

כמו שאתה רואה בסיפור על רדיו מילאנו.

שוב זה זכותך לא לקנות מוצרים של אף אחת מהחברות ואני בטוח שאם תשאל את דרור עלי הוא יגיד לך שהוא לא מכיר אותי אני פשוט רואה את חצי הכוס המלאה שהבן אדם בא ושם הכול על השולחן מבלי לפחד שיפגעו לו בפרנסה.

פורסם

שלום אלעד נכון כבודם של דרור והעסק מונח במקומם ואני גם מודע לערך של המותג DLS אבל אתה בתגובתך קצת מפספס את העיקר בדברים שלו ואני אצטט אותו:

בוקר טוב מה שלומך ?

גם אני לא הייתי מסכים להחליף מוצרי DLS לחדשים ללקוחות (שבעצם יצרו לי תחרות לא הוגנת מתחת לאף אם יבוא אישי) של מוצרים מהמותג שלי שלא רכשו זאת דרך חנות מורשית שלי בארץ

יום טוב

דרור

זוהי עם כל הכבוד לא גישה של יבואן מורשה של כל מוצר לא משנה מה הוא.

בדומה לדוגמא שהייתה כאן למחשב של דל במקרה יש לי דוגמא אף יותר אקטואלית, באותו הטיול שקניתי בו את הסט המדובר חברה שלי שהייתה איתי רכשה לעצמה מחשב נייד של חברת טושיבה, הגענו לארץ ומסיבה כלשהי אין לי מושג אם ניזוק בטיסה או כל סיבה אחרת המחשב לא פעל כשורה, אתה חושב שיבואן טושיבה בארץ התנער מתיקון המחשב?? בכלל לא שאל שאלות וזה מבלי לעדכן את טושיבה העולמית אז אחת כמה וכמה במקרה שלי שהחברה עצמה נתנה לי את אישורה והפנתה אותי לרדיו מילאנו.

זאת בהחלט דוגמא רעה ומשפיעה באילו מוצרים לקנות.

פורסם

אלעד - אין ספק שהבחור כנה וענה פה, עדיין - אם לחברה יש אחריות בינלאומית , הוא יבואן רשמי שלה והוא לא מוכן לטפל במוצרים שלא נקנו דרכו - איתו אני לא רוצה לעשות עסקים.

לעומת זאת עם יבואן רציני - אני אלמד פעם הבאה - שאולי שווה לי (לאו דווקא כלכלית) לקנות אצלו בארץ.

רוצה דוגמא?

היה לי מקבוק - קניתי אותו בחו"ל, במועד מאוחר יותר קניתי גם אחד בארץ לאבי.

אחרי שראיתי פעם אחת את השירות של איידיגיטל בארץ (חשוב מאוד לציין דרך החנות! השירות הטלפוני שלהם הוא ביזיון) ואת שירות המעבדה המהיר והמקצועי שניתן לי פעם אחת שהייתי צריך אותו - את המחשב הנוכחי שלי - כבר קניתי דרכם, למרות שיכולתי לחסוך כ800 ש"ח בקניה מחו"ל (אחרי שמחשבים הרחבת אחריות שאני מקבל בתור סטודנט בארץ ובחו"ל משלם).

היבואן היה מטפל בי גם עם מחשב מחו"ל (אבל יש לציין - נותן אינסנטיב של טיפול מהיר יותר למחשבים שנקנו דרכו - כי הם לא מבקשים קודם אישור מאפל על האחריות והחלפת החלק אלא קודם מחליפים ואז מטפלים במחשבים שנקנו דרכם, ובנוסף נותנים פריסת תשלומים ואחריות מורחבת עליהם).

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
דרור - לדעתי האישית - אתה נותן דוגמא רעה לאיך מתנהג יבואן בארץ.

בכל תחום גדול (רכב , מחשבים ואלקטרוניקה ביתית) - מוצר עם אחריות בינלאומית - יטופל אחרי קבלת אישור מהיצרן שהמוצר באחריות ושהיצרן יעמוד בעלויות.

בכל תחום כזה של מחשוב לדוגמא - במקרה של צורך בתיקון - היבואן מחייב את היצרן בעלות התיקון (או לחילופין - שולך למעבדות היצרן - כמו לדוגמא ישפאר מול סוני עם רוב המוצרים המתקדמים שלה).

באמת ?

תתקשר מחר לישפאר ותבקש לברר על כבל למצלמה שיש ברשותך, השאלה הראשונה שתשאל היא מה המספר הסידורי של המצלמה !

אם אין לך מספר, לא תקבל מענה !

אם המספר יראה שהוא לא יובא ע"י ישפאר, לא תקבל מענה !

וזה עוד מצב שאתה רוצה לקנות מהם כבל, על לקבל שירות או תיקון, הצחקת אותם,,,,

אל תשווה בין תחומים כמו תחום הרכב , זה דברים אחרים לגמרי שלא קשורים לעניין.

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

פורסם

רגע רגע חבר'ה.

בואו נפריד בין מוצרים שיש עליהם אחריות בינ"ל (ולי עדיין לא ברור אם זה המקרה כאן) ובין מוצרים ללא אחריות כזו.

כאשר קיימת אחריות בינ"ל למוצר, ליצרן וליבואן חייב להיות הסכם כלשהו אשר מסדיר את העניין.

אם זהו מותג נחשק שיבואנים 'נלחמים' עליו, יכול להיות שהיבואן יסכים לספוג את ההפסדים האלה. במקרים אחרים היצרן יכול להציע פיצוי כלשהו על כל טיפול במוצר בעל אחריות כזו (כי גם אם היצרן סופג את העלות והמשלוח, היבואן עדיין מפסיד זמן על הטיפול).

במוצרים שלא נמכרים מראש עם אחריות כזו, היצרן יכול לספר ללקוח שהיבואן יגיע בלימוזינה מוזהבת כדי להחליף את המוצר - אבל היבואן ממש לא חייב לעשות את זה.

אאל"ט דרור התייחס למוצרים כאלה ולכן אין מה להתרעם עליו.

במקרה הנ"ל - לפי תגובת היצרן, אפשר אולי להבין שיש אחריות בינ"ל, אבל פותח השרשור לא ציין זאת בשום מקום.

אם אכן קיימת אחריות כזו - אזי היבואן פועל בשיטת מצליח ומנסה לנער מעליו את הלקוח. זו כבר סיבה 'להכנס בהם'.

אם אין אחריות כזו, היבואן לא חייב לך כלום.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

דרור מייבא לארץ DSL, מחזיק מעבדה כדי לתת שירות למוצרים שלו, עושה פרסום שעולה לו הרבה כסף, הופך את DSL למותג מבוקש.

אני בביקור בגרמניה פוגש סוחר מקומי וקונה ממנו מכולה של רמקולים DSL, מביא אותם לארץ ומוכר אותם.

אין לי מעבדת שירות, לא הוצאתי שקל על פרסום, שגר ושכח, אם למישהו נשרף טוויטר אני אשלח אותו לדרור שיתן לו שירות.

נראה לכם הגיוני ?

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

פורסם

באמת שהנושא כבר חוזר על עצמו אבל נראה לי argon שלא קראת את השרשיר כלכך בריכוז, אני לא פניתי ולא העליתי על דעתי לפנות לרדיו מילאנו בקשר לטוויטר, מי שפניתי אליו ישירות הוא חברת JL בארה"ב שמשם הפנו אותי אל היבואן הישראלי.

ואני מקווה שאתה יודע שההבדל בין הדוגמא שרשמת הוא מאוד רחוק מהמציאות.

פורסם

במקרה שלך ברור שאתה בסדר, פנית ליצרן והוא כנראה לא סגור עם עצמו, כנראה שהוא ניער אותך ושלח אותך לרדיו מילאנו, מה טיב היחסים בינהם אין לי מושג.

אני התייחסתי לרעיון, שראיתי שקופצים על דרור בתור יבואן וחושבים שהוא צריך לתת שירות למוצרים שלא הוא ייבא ומכר אותם, זה לא נראה לי הגיוני. הוא ישקיע כסף ומישהו אחר יהנה מהפירות ? לא נראה לי.

פורסם

האמת שסיקרן אותי וקצת קראתי - וכנראה שאכן יש אחריות.

אפשר לקרוא הכל כאן.

שים לב לפסקה האחרונה (IF YOU NEED SERVICE ON YOUR JL AUDIO PRODUCT).

מצד אחד אתה חייב לשלוח את המוצר דרך המשווק המורשה:

All warranty returns should be sent to JL AUDIO freight prepaid through an authorized JL AUDIO dealer
מצד שני אתה אמור לשלם על המשלוח והביטוח:

Customer is responsible for shipping charges and insurance in sending the product to JL AUDIO
אם אני מבין נכון - אתה מגיע ליבואן, משלם על המשלוח (ועל המשלוח חזרה) והם שולחים את המוצר ליצרן.

רק שכל זה בתאוריה. במציאות, לצערנו, נראה שהיבואן לא ממש משתף פעולה.

אולי אם תפיל עליהם את העובדות האלה הם יזכרו מה התפקיד שלהם.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

ארגון - מול ישפאר - עם מוצר שהם מיבאים עם אחריות בינלאומית - אתה תקבל שירות.

לא מהיר - אבל תקבל כמו פנתר. גם שם מניסיון.

לגבי מי שאמר על המכולה - הבחור שהביא את המכולה יהיה חייב לתת שירות ואחריות לפי התקופה הקבועה בחוק (כמדומני 3 חודשים לא?) מעבר לכך - אם למוצר יש אחריות בינלאומית - אכן.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

היתה לי אותו בעיה עם ניופן . קניתי בחו''ל פלאפון מחברת HTC עם החריות עולמית . וכאשר המקלת GPS הפסיק לעבוד ניגשתי לניופן וקיבלתי תשובה שלילית . רשמתי מאייל ל HTC ואחרי חודש קיבלתי הנתנה GPS מHTC בדואר + תשלום משלוך 20 ש''ח + תיקון מעבדה בארץ 100 ש''ח. היום אני קונה רק בארץ וחוסך את כול כעבי הראש

Hu: Pioneer 9800 BT Comp:

DLS-UR36i

SubWoofers: Double Eartquake SubZero 2000RMS

• תוכן חדש...