Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לאחר בדיקת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

היום עשיתי בדיקה לרכב מסוג דיאטסו שרייד שנת 2000 הממצאים לא משהו, גם בשביל משהו שלא הכי מבין, (אני :)).

רצתי לדעת אם תוכלו להעיף מבט ולתת לי חוות דעת של עין טובה יותר, בבקשה.

אם כדאי בכלל להשקיע בתיקון שלו ואם בכלל זה שווה.

הוספתי תמונה של התוצאות בדיקה.

ואם לא כדאי,

תוכלו להמליץ לי על רכב ראשון, שמיועד לנסיעות בתוך העיר (ירושלים - כלומר המון עליות, רכב עם נפח של 1.4 לפחות), מומלץ רכב קטן גיר אוטומט, פעם בשבועיים בערך אולי שלוש, נסיעה לצפון הרחוק (מירושלים לנהריה).

המחיר שיש להשקיע הוא עד 35K , לא כולל ביטוח לזה יש סכום בנפרד. כמובן שעדיף בפחות.

המון תודה מראש

גיא.

בדיקת רכב.jpg

פורסם

הדברים החשובים:

מנוע,מערכת קירור וכו':

כמובן הכסת"חים הרגילים. מכסה רצועת תזמון אפשר לקנות בפרוקיה ורצוי להרכיבו לשמירה על הרצועה.

הזרקת דלק לקויה זו הגדרה רחבה מאוד-אולי זה נרשם כתוצאה של סל"ד סרק לא יציב ואולי בלי קשר לזה ובכל מקרה זה משהו שניתן לבדוק בכל מכון מתמחה.

נזילת מים דורשת התייחסות! כנראה שאחד הצינורות אכן על סף קריעה וזה דורש תיקון במוסך ע"מ לשמור על מערכת קירור סגורה.

תה"ל:

נראה כי תיבת ההילוכים לא במצב מזהיר. אם אכן מדובר בבעיה מתפתחת (החלפת הילוכים מאוחרת) אזי צפוי כאן תיקון יקר מאוד.

בכללי מבחינה טכנית נראה כי ישנם 3 מערכות שדורשות בדיקה- מערכת הקירור, הזרקת הדלק ותה"ל.

בעוד שתיקון מערכת קירור מסתכם בעלויות סבירות, בעיות הזרקה ותה"ל אלו יכולים להסתכם בעלויות גבוהות.

הייתי ממשיך לחפש רכב בסגנון של השרייד ועל הדרך בוודאות הייתי מחליף מכון בדיקה לאחד נורמלי יותר שטופס הסיכום שלו לא נשמע ככה:

לבטל רעשים ולחזור לבדיקת מנוע.

לבטל רעשים ולחזור לבדיקת תה"ל.

לא נבדק חימום/קירור, לבדוק, לבדוק שוב, לנקות ולחזור לבדיקה, ללטף ולחזור לבדיקה חוזרת, לשים ג'ל בשיער ולבדוק, חסר, לבדוק, לא נבדק, לבדוק.

פורסם
הדברים החשובים:

הייתי ממשיך לחפש רכב בסגנון של השרייד ועל הדרך בוודאות הייתי מחליף מכון בדיקה לאחד נורמלי יותר שטופס הסיכום שלו לא נשמע ככה:

לבטל רעשים ולחזור לבדיקת מנוע.

לבטל רעשים ולחזור לבדיקת תה"ל.

לא נבדק חימום/קירור, לבדוק, לבדוק שוב, לנקות ולחזור לבדיקה, ללטף ולחזור לבדיקה חוזרת, לשים ג'ל בשיער ולבדוק, חסר, לבדוק, לא נבדק, לבדוק.

חחח הרגת אותי.

סבבה תודה רבה.

פורסם

נראה שהכל ברכב הזה מקולקל.

רכב במצב כזה גם מרחוק היית שומע שהוא גוסס.

לי אישית נראה או שהרכב באמת במצב של גסיסה מתקדמת או שהמכון פשוט סימן וי בכל אפשרות לתקלות במנוע בשביל כסת"ח או משהו.

ובכלל, כל הכסת"חים האלה ממש מעצבנים. אין רכב שהוא נמצא יותר משנתיים על הכביש שהוא מינימום גרוטאה לפי כל מכוני הבדיקה שיש. חוץ מדיקת מרכב ושילדה הבדיקה שלהם שווה לת*ת.

Kawasaki Versys !!!

פורסם

ממליץ לבדוק את הרכב במוסך. יש מכונים שמכסת"חים את עצמם מכל כיוון.

אם כל הליקויים שרשומים הם אמיתיים, הרכב הזה נישמע כאחד שגוסס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...