Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

לפני זמן מה נדלקה אצלי, באדום, נורית ה AIR BAG.

אחרי שבוע לערך, גם הצור הפסיק לעבוד.

חבר אמר לי שגם אצלו קרה דבר דומה והחלפת "מודול" פתרה את העניין.

כשנגשתי למוסך "מדרכה" בעניין אחר, אמרתי למוסכניק שהצופר לא עובד.

הוא שאל אותי "זה יחד עם נורית AIR BAG".

השבתי בחיוב והוא אמר שזו בעיה נפוצה, צריך לעשות איזשהו טיפול וגם להחליף כרית אויר.

דבר שיעלה בסביבות ה 1000 ש"ח בלי מע"מ ובלי עבודה.

מה דעתכם?

מישהו נתקל בעבר בתופעה הזו?

המחיר הגיוני - למוסך מדרכה (המוסכניק אמר שבמורשה זה יעלה לפחות כפול).

למגיבים תודה רבה!

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם

בסבירות גבוהה שהתקלות נובעות מאותו מקור שהנו "סלסיל שעון" שהוא מגעים חשמליים מסתובבים שנמצא מתחת לגלגל ההגה

ושאין כל צורך בהחלפת כרית האויר עצמה.

גש אל מישהוא מקצוען יותר שמסוגל לבצע בדיקת איבחון מדויקת ע"י מחשב/סורק אבחון תקלות.

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה לך רפי.

שאלת המשך:

יש מישהו מקצוען כזה, שיכול לאבחן, שלא במסגרת מוסך מורשה, שישאב לי את חשבון הבנק?

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם
תודה לך רפי.

שאלת המשך:

יש מישהו מקצוען כזה, שיכול לאבחן, שלא במסגרת מוסך מורשה, שישאב לי את חשבון הבנק?

עם טיפה ידע ופירוק בורג מתחת להגה תוכל להוציא את ההגה ולבדוק את הקפיץ הזה בעצמך.

פורסם
עם טיפה ידע ופירוק בורג מתחת להגה תוכל להוציא את ההגה ולבדוק את הקפיץ הזה בעצמך.

איזה קפיץ בדיוק?

מאחורי ההגה יש סליל חוטים, שאחראי על תפקוד כפתורי הגה,כרית אוויר,וצופר.

הסליל אמור להסתובב לשני הכיוונים לפי מספר סיבובי ההגה.

ברגע שיש נתק בסליל כל הדברים שציינתי מפסיקים לעבוד.

ומוסך מדרכה מבקש מחיר לפני מע''מ??

בחיים שלי לא שמעתי על כזאת חוצפה

נירן

פורסם

תסלחו לי מראש על הבוטות, אם אתה כזה מקצוען ורוצה לסכן את עצמך תעשה את זה לרכב שלך בעצמך ואל תיתן עצות אחיטופל לאנשים.

לפותח השרשור, מדובר פה בהתעסקות עם מערכת כריות האויר שהיא מצילה חיים אך גם יכולה להסב לך פציעות קשות במידה ותתעסק איתה, אל תקשיב לבחור תיגש לבעל מקצוע שיודע להתעסק עם המערכת הזו.

פורסם
ניסן צודק!! תעשה טובה ותן לבעלי מקצוע מורשים להתעסק עם מערכות כריות אויר.

סליחה על הבוטות אבל לפעמים אני רואה כאן תופעה שלא פעם חוזרת על עצמה ואני אסביר את עמדתי.

לא פעם אנשים שואלים איך לעשות דבר מסויים (ברקסים,הגה ועוד..) ובמקום לעזור אנשים יישר אומרים "אל תתעסק עם זה" "לך לבעל מקצוע"

עם כל הכבוד למומחים. במקשים את עזרתכם באיך לבצע דברים. לא את מומחיותכם בלשלוח לבעלי מקצוע.

כשאני עונה לפותח האשכול שהוא יכול לעשות בעצמו -אם הוא יחליט לעשות בעצמו אני אעזור לו מא ועד ת' ואם הוא יסתבך יפנה לבעל מקצוע.

ואם יחליט שלא מתאים לו אז הוא יפנה לבעל מקצוע בכל מקרה.

ועוד דבר. לא כל אחד שיודע את תורת המונחים והשמות של כל דבר -הוא זה שיודע הכי טוב איך לתפעל,לתקן או לסדר את הבעיות ברכב. קוראים לזה שפה מקצועית ,זאת שפה בלבד לא עבודה. אם בנאדם מוכשר ובעל הגיון והבנה וקצת בטחון עצמי אפשר לעשות הכל ברכב עם קצת לימוד מראש

פורסם

ראשית לא התכוונו לפגוע בך.

אני יעשה משהו שאני לא נוהג לעשות והעלה קישור מיוטיוב של מה קורה כאשר כרית אויר מתפוצצת אומנם שם זה היה יזום ביידי חבורת מפגרים אבל ללא כוונה אם לא יודעים כיצד לטפל במערכת זה עלול לפוצץ לו את הפנים, כך שעדיין הרעיון שלך לא טוב ואנחנו עוזרים ככל שניתן בדברים שכל אחד יכול לבצע וזה לא מהווה סיכון חיים.

הקישור המדובר:

http://www.youtube.com/watch?v=j6YLIwzbbyM&feature=related

פורסם

מחזק את ניסן, אני בצד שלו, גם בעבר מישהו ניסה להדריך מישהו במועדון מאזדה כיצד "לתקן" בכוחות עצמו את כרית האוויר, מיד ערכתי את התגובה והוספתי סירטון שדומה לזה שבקישור שניסן העלה, כדי להמחיש לחברים מהיא המשמעות של פתיחת כרית אוויר והסיכון.

פותח אשכול, כדי לחליף את סליל כרית האוויר שנימצא מאחורי ההגה, יש צורך לפרק את הגה עם הכרית אוויר, זאת עבודה לבעל מקצוע בתחום, משום שקיים סיכון שהכרית אוויר תיפתח לך בנסיון הפירוק/הרכבה שלה, ואף סיכון נוסף והוא שהמערכת לא תתפקד בשעת הצורך.

יקיר.

פורסם

לפי דעתי לך קודם למוסך מורשה ותבדוק שם עם המחשב, ותקבל הצעת מחיר ואז תחליו למי ללכת.

יכול להיות ששם תראה שאין בעיה רציני, וגם הבדיקה נראה לי שלא יעלה לך כסף אם זה יהיה רק במחשב,

לי יש גם לנטרה 96, ולפני שבוע החלפתי מצבר לא במוסך של יונדאי, ומאז הנורה של AIR BAG נשאר דלוק, התקשרתי להמוסך החשמלאי לשאול מה צריכים לעשות, אז הוא שלח אותי אותי ליודאי כדי לעשות איפוס עם המחשב, היגעתי לשם והם קודם בדקו עם המחשב ולא מצאו תקלות, והם עשהו לי איפוס והכל הסתדר ב"ה, אחרי שגמרה הכל וקיבלתי המפתחות בחזרה, שאלתי אותם כמה עולה? אמרו לי "לא עולה"

שיהיה לך בהצלחה

פורסם

יחידת המגעים להגה בלנטרה שלך עולה 360 ש"ח לפני מע"מ. (CLOCK SPRING)

חדש ומקורי.

מחיר העבודה להחלפתה תעלה כ 200 ש"ח.

לדעתי בשביל הסכום הזה, לא שווה לך לקחת סיכונים מיותרים ולעשות את זה לבד.

• תוכן חדש...