Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר מחליק ב-C5 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבוע קניתי c5 2005 (צורה חדשה) יד ראשונה מאדם מבוגר ואמין שעשתה רק 80k ק"מ. הוא גם נתן לי תדפיס מהמוסך המרכזי של סיטרואן עם כל הביקורים והטיפולים, וברור שהאוטו טופל בפדנטיות.

אחרי שבאמצע נסיעה הגיר עשה בעיות הלכתי למוסך מורשה. מהפלט של המחשב יצאה הודעה על תקלה של "גיר מחליק". בלי לבדוק שום דבר נוסף אמרו שחייבים לשפץ את הגיר.

הלכתי עם פלט המחשב למוסך מורשה נוסף, וגם הם לא בדקו דבר ואמרו שאין ברירה אלא לשפץ את הגיר.

אף אחד מהמוסכים לא ידע להסביר לי אם יש משמעות לכך שבפלט יש הבדל גדול בין נתון ה- "Oil Pressure" לנתון ה- "selected pressure".

ניסיתי לשחזר את תופעת ההחלקה, והצלחתי כמה פעמים, אבל רק בהילוך 3.

אני תוהה עכשיו אם ללכת לשיפוץ, או שיש מקום שבו אפשר לקבל בדיקה יותר רצינית. עדיף באזור ירושלים.

עמו כן, אם אעשה שיפוץ, מי מומלץ לגיר סיטרואן ?

פורסם

תפנה למכון גירים שמתמחה בעניין, יכול להיות שלא תצתרך לשפץ כלום.

בדקו שיש לך את התוכנה האחרונה?

מה מצב שמן הגיר?

פורסם

אם אתה מאישור הצפון, אני יכול להמליץ על גירומטיק בצק פוסט. מאוד מקצועי והגון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי יש קשר בין לחץ שמן לבורר לחץ.כשאין מספיק לחץ שמן תירשם גם תקלה של בורר לחץ,היות והתקלה מופיעה רק בהילוך שלישי כנראה שיש זליגה דרך הפיסטון של הילוך שלישי ויש החלקה ,כי אין מספיק לחץ להצמיד את הדסקיות.

בכל מקרה אתה צודק נדרשת בדיקה יותר מעמיקה לפני שיפוץ גיר.

פורסם

בקשר לגירומטיק, הם מקצועיים אבל היחס שלהם ללקוחות שואף ל אפס, וזה מנסיון שלי ועוד כמה אנשים.

ככה זה כשיש הרבה עבודה...

פורסם
לפני שבוע קניתי c5 2005 (צורה חדשה) יד ראשונה מאדם מבוגר ואמין שעשתה רק 80k ק"מ. הוא גם נתן לי תדפיס מהמוסך המרכזי של סיטרואן עם כל הביקורים והטיפולים, וברור שהאוטו טופל בפדנטיות.

אחרי שבאמצע נסיעה הגיר עשה בעיות הלכתי למוסך מורשה. מהפלט של המחשב יצאה הודעה על תקלה של "גיר מחליק". בלי לבדוק שום דבר נוסף אמרו שחייבים לשפץ את הגיר.

הלכתי עם פלט המחשב למוסך מורשה נוסף, וגם הם לא בדקו דבר ואמרו שאין ברירה אלא לשפץ את הגיר.

אף אחד מהמוסכים לא ידע להסביר לי אם יש משמעות לכך שבפלט יש הבדל גדול בין נתון ה- "Oil Pressure" לנתון ה- "selected pressure".

ניסיתי לשחזר את תופעת ההחלקה, והצלחתי כמה פעמים, אבל רק בהילוך 3.

אני תוהה עכשיו אם ללכת לשיפוץ, או שיש מקום שבו אפשר לקבל בדיקה יותר רצינית. עדיף באזור ירושלים.

עמו כן, אם אעשה שיפוץ, מי מומלץ לגיר סיטרואן ?

מסתבר שהאדם ה"מבוגר והאמין" ידע טוב מאוד למה הוא מוכר את הרכב.

בסיטרואן C5 אין משמעות ל"טופל בפדנטיות" ולתדפיס של הטיפולים זה שהחליפו ברקסים ופלאגים ופילטרים בזמן לא אומר כלום על מצבו והתקלות שיש בו כעת והיית צריך לקחת לבדיקה רצינית ואני מניח שהיו עולים על זה.

בכל אופן, יש מוסך לגירים אוטומטיים ליד "יואב שירותי רכב" בתלפיות. הבחור מקצוען וניראה לי יוכל לעזור לך בעלות סבירה.

פורסם
מסתבר שהאדם ה"מבוגר והאמין" ידע טוב מאוד למה הוא מוכר את הרכב.

אם אדם מבוגר הזה לא מכונאי המתמחה בגירים, הוא בהחלט יכל לא לדעת שמדובר על תקלה. מעבר לזה, הרכב "מתרגל" לצורת הנהיגה ובמצבים שנהג האיש הזה כניראה הגיר לא הגיע למצבים הבעיתיים. למה ישר להגיד דברים כאלה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה אף פעם לא יכול לדעת מי ומתי נהג ברכב והרגיש בתקלה ויעץ לאותו אדם מבוגר למכור את הרכב...

ניסיון החיים לימד אותי שאם לא מדובר בנכה או עולה חדש אנשים בכלל ואנשים מבוגרים בפרט בדרך כלל לא מוכרים את מכוניתם אם הכל תקין והם ישארו איתה הרבה שנים או שהיא תעבור במשפחה או למכרים.

על פי רוב אנשים מוכרים מכונית משומשת בשוק כאשר יש בה אייזה קוץ שהכאיב להם וגרם להם למכור את הרכב. המשימה של הקונה היא למצוא את אותו קוץ או טריגר שגרם לבעלים למכור את מכוניתו.

זו דעתי האישית מנסיון החיים שלי, זכותך לחלוק עלי.

פורסם

צודק 100%

גם אני הגעתי לאותה מסקנה, אם אני רואה במודע כיתוב בסגנון "עקב קבלת רכב מעבודה" או "מעבר לחו"ל", אני לרוב אפילו לא מתקשר.

פורסם

יש אנשים, אשר מוכרים רכב אחרי שנתיים- שלוש וקונים רכב חדש במקומו, ולא משנה מה מצב הרכב (אפילו כמו חדש).

איך שנגמרת האחריות, מוכרים. לא משתלם להם לעשות טרייד אין בגלל ההפחתה של 12% בעיסקה כנגד רכב חדש (כאשר אין מבצעים), לכן מפסמים ב "יד 2".

יש להם כסף, והם נהנים ממכונית חדשה כל שנתיים - שלוש.

לא צריך להכליל את כולם ולא להציג מסכנות פסיכונוגיות כאלה או אחרות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש כאלה ויש גם כאלה שמוכרים מכונית במצב מצוין סתם כי נמאס להם ממנה אבל הסיכוי ליפול על האנשים האלה לא גבוה מהסיבה הפשוטה שבני משפחתם או מכרים של אותם אנשים יחטפו מהם את הרכב הרבה לפני שהוא יצא לשוק.

רוב המוכרים הם מהסוג שאני כתבתי.

• תוכן חדש...