Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

מקרה מעצבן במיוחד שקרה לי היום בבוקר :

פג תוקפו של רישיון הנהיגה שלי (האמת שכבר מזמן, כרגע אני עם עם רישיון זמני) , אז בבוקר הלכתי למשרד הרישוי וביקשתי לחדשו , הפקידה הוציאה דף מהמחשב ובו אגרה בסך 409 ש''ח שעליי לשלם , ולאחר מכן הרישיון נכנס לתוקפו ואני אמור לקבל את הרישיון לביתי .

הפנתי את תשומת ליבה לכך שאני משרת מילואים פעיל ואף הראתי לה את התעודה, ועל כן האגרה אמורה להיות משהו סימלי הנמוך משמעותית, היא מצידה טענה שעליי לדבר עם היחידה שלי והם אמורים לשלוח למשרד הרישוי את הנתונים ואז האגרה מתעדכנת אוטומטית.

לי זה נשמע הגיוני מאוד, אז התקשרתי לקצין העיר שם הפנו אותי למקום שבו מטפלים בפניות אלו ושם נאמר לי כדקלמן:

משרת מילואים פעיל נקרא אדם אשר בשנה קלנדרית צובר 10 ימי מילואים ומעלה, ולי השנה נצברו אך ורק 4 ימי מילואים ולכן איני זכאי להטבה!

שמעתי את זה והדם פשוט החל לזרום בעוצמה מטורפת למוח והתחלתי לצעוק על הפקידה:

''מה, 25 יום בעזה במלחמה לא נחשבים (שנה שעברה)??!! וכל ימי המילואים הקודמים בקווים שונים ומשונים לא נחשבים??!! והמילואים הקרובים שכבר הודיעו לנו, בפברואר הקרוב למשך 30 יום! לא נחשבים?? מה אני אשם שהשנה התברכתי אך ורק ב 4 ימי מילואים??!!

לכל אלו כמובן שלא היה מענה וכל מה שנותר לי לעשות, לטרוק את הטלפון בחוזקה ולשאול את עצמי:

למה אני עוד נשאר במדינה המסריחה הזאת !?

פורסם

בגלל שמדובר בהטבות משמעותיות, כדי למנוע ניצול שיכול לבוא בקלות יחסית עקב הקלות שבא ניתן להנפיק אישורי מילואים\העובדה שחד יומי לא נקרא מילואים, קבעו את רף העשרה ימים. כמובן, לא נעשה צדק עם משרתים ששירתו בשנה מסוימת 20 יום ובשנה הנוכחית 8 למשל. אולם, המקרה נדיר (גם המקרה שלך, 4 ימים בשנה החולפת לא מצדיק תעודה לשנה שלמה וזה בסדר) והיחידה האחראית פועלת למציאת פיתרון נכון. אם שירתת מאפריל הקודם 10 ימים ויותר, תקבל את התעודה באפריל עד אפריל 2012 גם אם לא תשרת יום אחד במהלך 2011.

התעודה שבידך פגת תוקף, התעודות תקפות מאפריל עד אפריל, כנראה שב2009 לא שירתת 10 ימים, לכן אין לה משמעות. גם לא יכולה להיות לה כי הפקידה פועלת על פי מה שמוזן במחשב.

וכן, מלחמה וקווים קודמים, מעבר לשנה לא נחשבים, עם כל הכבוד בגלל זה קוראים לזה "משרת פעיל" והתעודות מוגבלות לשנה.

למה אתה נשאר במדינה ה"מסריחה" ? יש מטוס בלוד.

פורסם

תוקף התעודה לשנה, השנה לא היית כ"כ פעיל, שנה הבאה כן תהייה.

לפי ההיגיון שלך צריך לתת הטבות מילואים גם ללוחמי 73...מה, שלושה שבועות מול המצרים לא נחשבים?

השנה עשיתי 12 ימי מילואים - והשנה אהיה זכאי לתעודה. שנה שעברה עשיתי יומיים ולא הייתי זכאי - מקווה שהבנת את ההיגיון.

ואם אתה לא רוצה להיות כאן - יש מספר שדות תעופה לרשותך.

פורסם

יש רק שדה תעופה אחד שדרכו הוא יכול לעוף מפה.

לפותח השרשור, אני מבין את ההרגשה שלך ואתה כמעט צודק,

מה גם שאני כבר לא מצפה יותר מדי מהמדינה.

מי שמתעצבן, מעניש את עצמו על טעויות של אחרים, פשוט כך.

ולגבי משרד התחבורה עם שיטת ספיגות הכסף של ה"קורסי חובה" האלה.

זו לא סחיטה?? אם כל כך חשוב הזהירות בדרכים והרענון נהיגה (קורס שאני נמצא בו עכשיו).

אז למה צריך לשלם עליו? ועוד 160 שקל?

שבפעם הבאה נפתח מחזור שיעלה 220 שקל כי המתכונת תהיה שונה.

מה נעשה? כאן נולדנו, זה מה יש, ועם זה ננצח.

שיהיה בהצלחה.

רותם.

פורסם

בלי קשר לעיניין , דווקא רוב המשפחה שלי חזרה לגור באירופה והולך להם לא רע בכלל - אפילו הייתי אומר שמצויין ,

כנראה שגם אני ברגע שאסיים כאן את התואר בטכניון יעבור לשם , איטליה האמת מאוד קורצת לי .:wink:

פורסם

השאלה הנשאלת היא לא למה אתה במדינה הזאת, אלה למה אתה משרת את המדינה בחינם בזמנך הפנוי בזמן שהמדינה שמה עליך שטרונגול של היפופוטם

פורסם

יש הרבה בעיות עם החוק הזה, אבל המצב היום בטח יותר טוב מלפני 6 שנים.

בהחלט זה די מעוות שההנחה על רשיון קשורה לכמה מילואים עשיתי השנה , אני יכול 15 שנה לעשות 80 יום בשנה , אבל בשנה השש עשרה לעשות 9, ואז כשסוף סוף אני מחדש רשיון , אין את ההנחה.

יש עוד הרב המה לשפר , אבל אנחנו כבר במצב שלפני כמה שנים נשמע הזוי , לפי 10 שנים אם היית טוען שמגיע לך משהו בגלל שאתה משרת במיל' היו צוחקים לך בפרצוף.

היום כבר יודעים לפחות שמגיע, עם הזמן ימצאו נוסחה טובה .

אני לא יודע מה איתך , אבל אני לא משרת במיל' בשביל הנחה ברשיון או מענק, זה נחמד לקבל, אבל זה לא הטריגר לעשות .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
השאלה הנשאלת היא לא למה אתה במדינה הזאת, אלה למה אתה משרת את המדינה בחינם בזמנך הפנוי בזמן שהמדינה שמה עליך שטרונגול של היפופוטם

זה לא בדיוק נכון .... יש דוקא דברים שהמדינה מאוד עוזרת , לדוגמא הטכניון היא אחת האוניברסיטאות המובילות בעולם בכל הקשור להנדסה , אם הייתי רוצה ללמוד באוניברסיטה המקבילה לטכניון מבחינת שם ורמה בחו''ל כנראה שהוריי היו צריכים להוציא מכיסם כ- 800 אלף ש''ח !! אך ורק עבור התואר הראשון !

לכן כמו שאמרתי מבחינה כלכלית נטו עדיף לי לסיים את הלימודים כאן ואז לעבור לחו''ל .

דוגמא הפוכה היא רפואה , כאן בארץ מאוד קשה להתקבל ללימודים, והאמת שזה לא כל כך מעניין אף אחד היכן למדת (בניגוד להנדסה) , ולכן במקום לשרוף המון מאמץ וזמן אך ורק על להתקבל ללימודים פה בארץ , יש עדיפות משמעותית דווקא ללמוד בחו''ל , זה מה שאחותי הקטנה עושה (שנה שנייה ברפואה) ותאמינו לי שאף לרגע היא לא חושבת לחזור לארץ בסיום הלימודים .

פורסם

עמנואל, הדברים שכתבת מרתיחים אותי, ולא בגלל העוול שלכאורה נגרם לך, אלא מפני הגישה המגעילה שלך כלפי הנושא.

קודם כל, באיזו זכות אתה צועק על הפקידה של קצין העיר? אתה אבא שלה? האם היא חייבת לך משהו, זולת מתן שירות טוב (שאגב, נראה שאת זה היא אכן נתנה, כמצופה ממנה)?

המדינה החליטה לצ'פר מילואימניקים שמבצעים שמ"פ מעל סף מסוים, וזה בדיוק מה שאותה פקידה אומללה הסבירה לך. מה ציפית להשיג עם הצעקות שלך? אולי חשבת שהיא בכבודה ובעצמה תשנה עבורך את החוק?

מעבר לזה, באמת שאני לא מבין מה הקטע בלעשות מילואים בשביל ההטבות. כשאני הולך למילואים, אני עושה את זה עם הכי הרבה חשק בעולם. זה כיף, זה שובר שגרה, זה מנקה את הראש וזה לא עולה לי שקל אחד שחוק. המדינה גם נותנת בונוס קטן? בכיף! אבל הבונוס הוא ממש לא המטרה פה.

סע לך לאיטליה, ואל תשכח לברר שם איזה תגמול המדינה נותנת למשרתי המילואים. רק לפני כן, פנה בבקשה לקצינת הקישור שלך ובקש ממנה לפנות אלי כדי לכסות על מכסת הימ"מים שלך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
איטליה האמת מאוד קורצת לי .

אתה במיעוט. כרגע יש נהירה רצינית של איטלקים לכל מקום שיהיה מוכן לתת להם עבודה, כולל מדינות חלשות כמו ספרד. העיקר לצאת ממגרש המשחקים הפרטי של ברלוסקוני.

לגבי שאר הדברים שלך, לדעתי מילואים עושים או לא עושים מטעמים אידאולוגיים, כל השאר זה בונוס. להתעצבן על כך שלא קיבלת בונוס זה התנהגות נפוצה, אבל לא בוגרת במיוחד.

פורסם

דריש,

הבעיה העיקרית של האיטלקים [ורוב אירופה בכלל] היא בעיית הפליטים.

בפעם האחרונה שביקרתי קרוב משפחה בצפון איטליה העשירה הוא הביע את דעת הרוב האיטלקי כשאמר לי שבעצם רוב האיזורים העניים סובלים מפליטים שמגיעים מכל מקום, רובם מגיעים ממרוקו ומדינות ערב עניות במטרה לשפר את תנאי מחייתם אבל בעצם מביאים איתם עוני ופשע.

הוא כבר עבר מברשיה למיקום אחר כי פתחו לו תחנת סמים מתחת לבית והוא באמת נחרד.

אבל אין מה לעשות אתה חי היום בכפר גלובלי ובמוקדם או במאוחר התרנגולת בחצר של השכן שלך תבוא לחרבן ליד הדלת שלך.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אלעד , כתבת הרבה שטויות אני אתייחס אך ורק ל 2 מהם :

1. אני בטוח שהבחורה שדיברה איתי הינה חביבה מאוד אשר לא המציאה את החוקים אלא רק מיידעת אותי בהם, מבחינתי באותו הרגע היא ייצגה את המערכת ולכן כעסי הופנה אליהה , בנוסף לכך לא באמת צעקתי עליה אלא דיברתי בטון כעוס אך בכבוד , כתבתי שצעקתי עליהה על מנת ,להעביר את תחושת הכעס הרב שפקד אותי באותו הרגע לקוראים בצורה טובה יותר .

2. אתה לא באמת חושב שאני הולך למילואים על מנת לקבל הטבות כולשהן ?! לא נראה לי שקיימת הטבה כולשהיא שתגרום לי לסכן את חיי בצורה כה משמעותית , עד היום אני שומר את המחסניות שמחוררות בקליעים שהיו מיועדים לכבד שלי במלחמת לבנון השנייה .

אני לא עושה מילואים בגלל הטבות למיניהם , לא בגלל שזה חובה , לא למען טובת המדינה , לא בגלל ה 200 ש''ח שמקבלים ליום מילואים , אני עושה את זה מסיבה אחת ויחידה והיא החברים שלי , אם אתה אכן עושה מילואים אז אתה בטח יודע שזאת הסיבה האמיתית שבגללה אנשים מגיעים עם חיוך למילואים גם אם זה תקוע להם כמו עצם בגרון .

סה''כ אני אדם הפועל למען עצמו , איני מתבייש לומר שטובתי וטובת משפחתי קודמת לטובת הכלל ! אינני קורא לעם ישראל לקום ולעזוב , אני אומר שאני מרגיש שחיי יהיו טובים יותר במקום אחר . אין בכך כל רע ואין צורך לכתוב בצורה מזלזלת .

עמנואל.

פורסם

את הכעס כלפי המערכת תפנה למערכת, לא לבחורה מסכנה שתקועה בתפקיד שלה למשך שנתיים בגלל שהחוק מחייב אותה לעשות את זה ובגלל שהיא היתה מספיק הוגנת לא להצהיר שתורתה אומנותה.

אתה מצהיר שאינך הולך למילואים על מנת לקבל הטבות כלשהן, ובד בבד מתעצבן מכך שהטבות מסויימות, שלדעתך אתה זכאי להן, אינן מגיעות לך, שהרי אם לא כך היה הדבר, מלכתחילה לא היית פותח את השרשור המטופש הזה.

אין לי בעיה עם כך שאתה פועל למען עצמך, אבל כשאתה מתלונן על משהו, לפחות תהיה הוגן מספיק ותבדוק את העניין משלל היבטיו.

ואם כבר לסכם את זה, אזי דריש - כמנהגו בקודש - סיכם את הנושא בצורה מעולה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קודם כל זה אומנם נשמע אבסורד אבל לבחור מעלי שהגיב בציניות אם לתת הטבות גם ללוחמי 73,

אז כן.

היום הגיוס הוא לא דבר כל כך מובן מאליו (כמה שזה יפתיע חלק מחבר'ה היותר מבוגרים פה).

יש חרדים בטלנים, יש שירות לאומי, יש צפונבונים עשירים, יש ערבים, יש פטור רפואי\נפשי ועוד.

לדעתי כל משרת מילואים (בין אם פעיל או לא) בצה"ל או כל מי ששירת בצבא זכאי לקבל הטבות ללא בירוקרטיה שנועדה להיות חסם ברור בדרך להטבות האלו.

אין הגיון (ויש המון כעס) בזה שחרדי בטלן משלם כל מיני אגרות עם הנחות ל"מובטלים" וחייל שמחק שלוש שנים מהחיים שלו ישלם מחיר מלא. פשוט בושה.

המדינה צריכה להחליט אם לתת הטבות לחיילי מילואים או לגייס 100% מהאוכלוסייה.

לא ייתכן שהמדינה מתייחסת באותה מידה לאזרחים ששירתו 3 שנים ולבטלנים ששואבים את מס ההכנסה שלי ושל כולנו.

• תוכן חדש...