Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Tang Band vs Morel (Tweeters)

broshm
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא שהוויפה לא נותן מענה רחב.

הוא פשוט לא עושה את זה טוב כמו הסופרימו.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מדבר בשפה של טוב לא טוב , אני מדבר בשפה של לשחזר אות כמו שהוא צריך להיות במקור.

ואני בטוח שה XT25 עושה את זה טוב יותר מהסופרימו , למרות שאני בטוח שהסופרימו ישמע יותר נעים לאוזן ויותר רך ? אני גם בטוח שבהקלטה המקורית לא התכוונו שזה ישמע כך , ופה הבעיה. למרות שזה ישמע נהדר.

בגדול תלוי מה אדם מחפש.

יש פשוט אין ספור בניות עם הטוויטר הנ"ל בשילוב של 2-WAY , אין לו בעיה בכלל גם לעבוד בתדרי חיתוך של 1.8KHZ.

גם ברמקולים 2-WAY שרק הרכיבים עולים 1000 דולר בשילוב של סקאנספיקים למיניהם , דווקא בחרו אותו. בדיוק בגלל מה שהוא נותן , סאונד מדוייק כמו שהוא צריך היה להיות ... לא פחות ולא יותר.

חפש ZAPH ZD5

או TROEL ELLAM XT

ויש עוד רבים ומוערכים , למעשה בלינק הראשון גו'ן אומר שזה בערך הרמקול 5 אינץ' הכי טוב שהוא שמע בחיים שלו.

אני יכול להמשיך על מחר , ללא ספק מדובר בטוויטר טוב יותר מהסופרימו.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

זה כבר טעם וריח

לא מעוניין להתווכח

ההבדל בין נאמן למקור לבין משהו שנשמע נאמן למקור הוא גדול והדבר הכי מצחיק זה שזה כל כך אינדיבידואלי שבאמת אין כאן על מה להתווכח

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מבחינת טעם וריח אין מה להתווכח.

מבחינת הגדרה של רמקול בתור משחזר אות , רמת הדיוק שלו אומרת על האיכות שלו חד משמעית.

לכן בתור הגדרה טהורה של רמקול הויפה טוב יותר , למרות שלא יהיו לו את ההנחתה בתדרים הגבוהים כמו למורלים שתורמים לרכות ויכול להיות שהוא ישמע יותר נעים לאוזן , כמו שאומרים אבל לא לכך התכוון המשורר.

יש אנשים שאוהבים רמקולים fullrange שמעל 8 אלף כבר לא עושים כלום , לא מדובר בשחזור מדוייק אבל יש שאוהבים אותם , זה לא אומר שמדובר ברמקול טוב אם הגדרתנו לרמקול היא חד משמעית.

יש פה מה אתה אוהב ומה אני אוהב , אבל אין ספק בקשר ל"טוב ונכון" למשהו שלא.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

לא תזכו , בגלל שלהגיע לתוצאה כזאת בסביבה של רכב זה קרוב לבלתי אפשרי , ואני לא מתכוון לנסות.

אצלי מורכבים מידים של מורל טמפו למרות שאני לא סובל אותם , טוויטרים של MT22 ב OFFAXIS למרות שאני לא סובל אותם ומגבר של רוקפורד power שעושה את כל הסאונד ליותר מדיי חם.

להגיע למשהו שנשמע סביר קל הרבה יותר עם מוצרים פשוטים , ואני חושב שמוצרי קצה יקרים חסרי כל חשיבות אם אין לך את ציוד הבדיקה המתאים לגרום להם לעבוד כמו שצריך.

כמו שאמרתי המידים הטובים בעולם ישמעו על הפרצוף ברכב כי הם מנגנים בדלתות מפח בעובי של 5 מ"מ ( נגיד עם איטום ) בשטח פנים עצום , אתה שומע את הדלתות לא פחות מהרמקול עצמו.

כמו כן תופעת החניקה של המידבאס בדלת עם טבעות עץ גורמות לו לאבד הרבה מהיכולות שלו.

כמובן שזה נשמע לך לא הגיוני , לכן תסתכל לפה :

http://www.troelsgravesen.dk/chamfer.htm

ופה עוד מדברים על עץ בעובי של 22 מ"מ בניגוד לפח 5 מ"מ של רכב שעליו נמצאת הטבעת .

אני יכול להמשיך עד מחר על טוויטרים והמרחק ביניהם , על קרוסים אקטיביים עם רכיבים סיניים בעלות הכי נמוכה שיש ( לדוגמא יש הבדל שמיע בין סלילים וזה לא בלוף אודיופילי ) וכו...

אתה מבין , אני פשוט הפסקתי לנסות , מנטאלית אני מרגיש לא בסדר עם העובדה של לקנות מידבאס מטורף ולתת לו את התנאים הגרועים ביותר עלי אדמות.

אבל בכל זאת אני אוהב לדבר על הנושא.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

טל

אם קרקר זה בריא - תמשיך להאמין שזה גם טעים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

די פורס - שאלה שלי אלייך (או לכל מי שיש לו ידע רחב בתחום) - במידה ויש לך סטאפ ברכב של XYZ רכיבים, והסטאפ הזה יכול לנגן לך את קטע סאונד ABC בצורה כזו שהוא מצליח לשחזר את המקור באופן מושלם - האם זה יהיה רלוונטי (רלוונטי = לשחזר את הסאונד לאיך שהוא צריך להיות במקור) לכל קטע סאונד אחר? (שנניח הוקלט באולפנים שונים וסביבה שונה)

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

לא זה לא יהיה רלוונטי , בגלל שיש כלים שקשים יותר לחיקוי ברמקולים , כמו כן תווים מסויימים של פסנתר ועוד הרבה דברים אחרים.

אם המערכת מנגנת קטע X בצורה נאמנה למקור באופן מושלם זה לא אומר שהיא תנגן קטע Y באופן נאמן למקור .

זה מה שרצית לשמוע ? אני מבין לאן אתה חותר.

אבל זה אפשרי להגיע לזה וזה תלוי במערכת.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
לא זה לא יהיה רלוונטי , בגלל שיש כלים שקשים יותר לחיקוי ברמקולים , כמו כן תווים מסויימים של פסנתר ועוד הרבה דברים אחרים.

אם המערכת מנגנת קטע X בצורה נאמנה למקור באופן מושלם זה לא אומר שהיא תנגן קטע Y באופן נאמן למקור .

זה מה שרצית לשמוע ? אני מבין לאן אתה חותר.

אבל זה אפשרי להגיע לזה וזה תלוי במערכת.

אני סה"כ מנסה להבין איך אתה יכול "לקבוע" מתי קטע סאונד מסויים משוחזר בצורה טובה יותר או טובה פחות למקור

וזה מהסיבות הבאות:

א. כדי לקבוע בסטאפ כזה או אחר שהסאונד נאמן למקור - אתה צריך לשמוע את את אותו קטע מוזיקלי בתנאים מושלמים - באותו אולפן שהקליטו את קטע הסאונד, על מנת להשוות אותו לסטאפים אחרים בתנאים שונים (אחרת החוות דעת שלך לא רלוונטית לחלוטין)

ב. איך בכלל אפשר להגיע לשיחזור סאונד שכזה, כאשר מדובר בסביבה של רכב? זה אפשרי מבחינה הגיונית?

אני לא מנסה לעקוץ, לא מנסה להתווכח ולא כלום - אני מנסה ללמוד ולהבין מה עומד מאחורי תגובות מסויימות שלך.

בעקבות ההודעה הבאה:

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

אפשר למדוד את זה ואם הרמקול נמדד בצורה מסויימת ביחס לאות הנכנס או משהו כזה אפשר להסיק שזה כמו שצריך להיות.

בנוסף אפשר למדוד אם רמקול מוסיף משהו לאות או גורע ממנו משהו , אם הוא "צובע" את האות או שהוא מוציא אותו כמו שצריך , מזה אפשר להבין שמדובר בנאמן למקור.

אני לא התעמקתי בקטע של האיך הם עושים את זה יותר מדיי אז אני אולי מתבלבל פה אולי איפשהוא ולא מדייק אבל בעיקרון זה אפשרי למדוד את זה בלי לשמוע.

אבל כשאתה קונה דיסק מקורי השירים שם מוקלטים כמו שהם צריכים להיות , וביחס לזה אפשר לראות אם הרמקול מוציא מהם כמו שמוקלט .. איכשהוא ... יש חוקים מסויימים לדבר הזה וקליברציות מסויימות , בעיקרון אם האות הוא FLAT לגמרי אז זה נאמן למקור , אלה אם כן לא מדובר ברכיבים ש"צובעים" את האות בשביל להישמע טוב יותר , שאת זה כאמור גם ניתן למדוד.

לוקחים את הרמקולים האלה ומכניסים אותם לחלל ועושים אינספור כיוונים וכמה שיותר מתקרבים ל FLAT ככה האות יותר נאמן למקור. להגיע ל FLAT אמיתי זה כמעט בלתי אפשרי בלי ציוד של נאס''א. ברכב זה פי 7 יותר קשה כנראה.

אבל אפשרי.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

א. מי לעזעזל רוצה לשמוע סאונד FLAT? כשאני באולפן הקלטות ואני רוצה לייצר משהו טוב אני צריך מוניטורים FLAT,

אבל בבית או ברכב, כששומעים בשביל להנות לא בשביל לעבוד עם הסאונד שיוצא, מי רוצה FLAT? זה נשמע חרא!

קח את תחום האודיו ביתי, ראית פעם מישהו שם בבית שלו מוניטורים של אולפן הקלטות? בחיים לא, וזו בדיוק הסיבה

אתה רוצה שרמקול יתן לך גוון סאונד, אתה רוצה שהוא יעוות, אנשים קונים מגברי מנורות במאות אלפי שקלים

זה לא מגבר מעוות? זה האמא של המעוות, וזה על מנת לייצר סאונד לטעמם !

ב. יש משפט שאומר נאה דורש נאה מקיים, אתה דורש כל עוד נפשך בך אבל לקיים אתה מודה בעצמך שלא מקיים,

אבל, אם אתה לא שותף "למאמץ המלחמתי" של לייצר סאונד איכותי בסביבת הרכב, אני חושב שאין לך שום זכות לבקר

חוות דעת של אחרים שכן מנסים.

Race Smart

פורסם

? ? ?

פה זה מתחיל...

כן, אנחנו יודעים שבחרנו חרא של תחביב ושרכב זו קופסת פח מקרקשת עם מיקומי ברירת מחדל ואקוסטיקה ששווה לכלום.

אם יש לך מסר אמיתי לחדש, אני חושב שכולנו נשמח לשמוע. אם אתה רוצה לספר לנו שאפשר לעשות מדידות, אבל בינתיים אני, אתה ושאר חברי הפורום לא רואים מימוש בפועל של הדברים, הם מבחינתי לא רלוונטיים.

אני יכול להידיין איתך על מזה מקור בכלל, דיסק? שמושמע איך? איפה? מערכת ביתית ברמה? אולי בכלל הופעה חיה? אולי להיות נוכח באולפן הקלטות? ואיפה אתה ממוקם ביחס לכל דבר פה?

אני יכול להידיין איתך על מה שווה ה FLAT הזה כשאתה מכניס אותו לרכב.

אני יכול להפנות אותך לשמוע רמקול של פוקאל בבית ואז לשמוע את אותו הרמקול ברכב. תקבל סאונד שונה בתכלית.

אבל כל הדיונים האלו סרי טעם.

להמשיך להטיף על השקעה באקוסטיקה לא תוביל לשום מקום.

ביקשת פעם ממתקין ברמה גבוהה לבנות תיבה (ועוד פורטד) בדלתות לוופרים ? יש לך מושג על איזה תג מחיר מדובר? אפילו בידוד אקוסטי- שיפור גדול ומשמעותי ללא ספק, אך לא עובר איתך לרכב הבא.

שאלת פעם את אחד מהאנשים שהמלצת לו לא לקנות סאב, מה הוא מחפש לשמוע? אם הוא מחפש איכות ונאמנות למקור (שלאו דווקא תישמע טוב, בדיוק כמו שאמרת) או שהוא רוצה סטאפ פשוט, שלא יצרום בווליום גבוה, קצת באסים מודגשים שיבעטו לו בגב כדי שהוא "ירגיש" את המוזיקה?

בסוף, למעט מקרים מסויימים, רוב האנשים חיים במגבלות תקציב, במגבלות שייכות רכב, במגבלות מראה מקורי ובעוד מגבלות כאלו או אחרות אשר מכריחות אותנו להביא את התחביב אל הרכב ולא להפוך את הרכב לתחביב.

אם היית שואל אותי- אני חולם על התקנה של סט 3 חלקים שלם בדשבורד, וקרוסים שנבנו בהתאמה לרכב, לזוויות ולמגבר שיש לי.

אם זה אפשרי? כן, ריאלי? לא. כנראה שלא אוותר על מזגן ברכב, ולא על כריות אוויר מסויימות, ואין לי את הכסף לשלם על התקנה שתדרוש שינוי מבנה של כל אזור הדשבורד, וכנראה שגם אני לא יכול להרשות לעצמי להישאר כ"כ הרבה זמן בלי רכב.

אני יכול להמשיך לכתוב עוד הרבה אבל אני רואה את יותם שכתב מעליי ממצה את העניין באופן תמציתי:

יש משפט שאומר נאה דורש נאה מקיים, אתה דורש כל עוד נפשך בך אבל לקיים אתה מודה בעצמך שלא מקיים,

אבל, אם אתה לא שותף "למאמץ המלחמתי" של לייצר סאונד איכותי בסביבת הרכב, אני חושב שאין לך שום זכות לבקר

חוות דעת של אחרים שכן מנסים.

קצר וקולע.

בחיבה רבה,

ישראל

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...