Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רצועת טיימינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה רצועת טיימינג?

מה תפקידה? כל כמה זמן צריך להחליף?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

רצועת תזמון ("טיימינג") מחברת בין גל הארכובה של המנוע (קראנק) לגל הזיזים (קאמשאפט, אחד או יותר, אם יש).

התוצאה - תיאום בין תנועת הבוכנות (המזיזה את גל הארכובה) לבין פתיחת השסתומים וסגירתם (ע"י גלי הזיזים).

כל כמה זמן מחליפים? תלוי באוטו.

בין 60,000 ק"מ, לבין 120,000 ק"מ (ממה שאני מכיר, לפחות).

בגלל שמדובר ברצועת גומי (למעט במקרים של שרשרת טיימינג) יש להחליפה תוך פרק זמן מסוים, אפילו המנוע לא עבר את מכסת הקילומטרים הדרושה.

למשל - החלפת רצועת טיימינג בטויוטה קורולה מהשנים 93-97 נעשית כל 90,000 ק"מ או 5 שנים. המוקדם מבין השניים.

איתן

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

לפי מה שהבנתי היא גם דיי יקרה.

למה צריך לשלם הרבה כסף על רצועת גומי ??

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

אם 70-100 שח זה סכום יקר עבור רצועת טיימינג (רצועה בלבד) אז כנראה שאחזקת רכב זה לא הצד החזק שלך :mm_tongu: :mm_wink:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם 70-100 שח זה סכום יקר עבור רצועת טיימינג (רצועה בלבד) אז כנראה שאחזקת רכב זה לא הצד החזק שלך :mm_tongu: :mm_wink:

איציק

אני מבקש.

לאלפא שלי העלות של הרצועה (שתיהן... :mad: ) היה כ- 137 ש"ח + מע"מ.

הבעיה היא שהחלפת הרצועה דורשת זמן רב מאד של עבודה, ולכן עלות העבודה מאד גבוהה. חוץ מזה, לפעמים לא מחליפים רק את הרצועה אלא גם את המותחנים של הרצועה (באלפא, כ- 900 ש"ח + מע"מ, לכל אחד משני המותחנים).

עכשיו אתה מבין למה זה כ"כ יקר?

פורסם

איציק

אני מבקש.

לאלפא שלי העלות של הרצועה (שתיהן... :mad: ) היה כ- 137 ש"ח + מע"מ.

הבעיה היא שהחלפת הרצועה דורשת זמן רב מאד של עבודה, ולכן עלות העבודה מאד גבוהה. חוץ מזה, לפעמים לא מחליפים רק את הרצועה אלא גם את המותחנים של הרצועה (באלפא, כ- 900 ש"ח + מע"מ, לכל אחד משני המותחנים).

עכשיו אתה מבין למה זה כ"כ יקר?

רועי כבר התייחס לעניין העבודה - מה גם שבחלק מהמקרים מחליפים גם משאבת מים (מאחר ומדובר בעבודה זהה, שהיא יקרה מאוד מן הסתם , עדיף להוסיף עוד 200-300 שח ולהחליף גם את המשאבה במקום לשלם את מחיר העבודה היקרה בעתיד הקרוב).

ככה "צומח" לו מחיר החלפת רצועת טיימינג למשהו דיי אסטרונומי (עבודה, מותחנים, משאבה, רצועה) אך יש לציין שלא בכל הרכבים זה כה יקר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אצלי בתמא הטיימינג עולה כ-150 ש"ח, רצועת הבאלאנס עולה כ-250 ש"ח ויש לעשות זאת כל 30K ק"מ...

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
אצלי בתמא הטיימינג עולה כ-150 ש"ח, רצועת הבאלאנס עולה כ-250 ש"ח ויש לעשות זאת כל 30K ק"מ...

שי

כל 30K ??? למה מה קרה ??? :shock:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שי

כל 30K ??? למה מה קרה ??? :shock:

איציק

אלו ההוראות של המוסך המרכזי, שמתבססות על מקרים רבים של קריעת רצועות טיימינג בתמא. בחלק מהמוסכים המורשים ("קובלנץ", למשל) לא שמעו על כך ונוהגים להחליף כל 60K. הרצועה האחרונה שהחלפתי (לאחר 30K) יצאה כמו חדשה, אך מזל שביצעתי את ההחלפה, כיוון שמשאבת הייתה כבר בסוף חייה ("מדרגות" במיסב).

לפי "איטליאנו" יש להחליף טיימינג כל 30K רק בתמא דור שני (89-92) כיוון שהרצועה שם מונחת בקימורים בלתי אפשריים הגורמים לשבירתה. בדגמים המאוחרים יותר (דור שלישי, 93-95, כמו שלי) הזוויות יותר הגיוניות ולכן ניתן "לגרור" את ההחלפה מעט יותר (הוא הסכים להתחייב על 45K ק"מ).

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
[אלו ההוראות של המוסך המרכזי, שמתבססות על מקרים רבים של קריעת רצועות טיימינג בתמא. בחלק מהמוסכים המורשים ("קובלנץ", למשל) לא שמעו על כך ונוהגים להחליף כל 60K. הרצועה האחרונה שהחלפתי (לאחר 30K) יצאה כמו חדשה, אך מזל שביצעתי את ההחלפה, כיוון שמשאבת הייתה כבר בסוף חייה ("מדרגות" במיסב).

לפי "איטליאנו" יש להחליף טיימינג כל 30K רק בתמא דור שני (89-92) כיוון שהרצועה שם מונחת בקימורים בלתי אפשריים הגורמים לשבירתה. בדגמים המאוחרים יותר (דור שלישי, 93-95, כמו שלי) הזוויות יותר הגיוניות ולכן ניתן "לגרור" את ההחלפה מעט יותר (הוא הסכים להתחייב על 45K ק"מ).

שי

יפה. כמובן שעדיף להחמיר מאשר לקחת סיכון ולצאת בנזק עצום ועוגמת נפש...

אגב, אצלי הטיימינג עלה 445 שח כולל מעמ (כולל מחזיר שמן למנוע וסט אטמים) במוסך שהוא מורשה יפנאוטו.

להלן הפירוט :D :

החלקים המסומנים באדום מתייחסים לעלות הטיימינג, כל השאר לציריה שמאלית.

10749707.jpg

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סתם להשכלה:

למה לא החלפת גם את המיסבים, כדי למנוע "תפיסה" של אחד מהם?

האם באימפרזה קריעת רצועה, חו"ח, גורמת לנזק בשסתומים?

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
סתם להשכלה:

למה לא החלפת גם את המיסבים, כדי למנוע "תפיסה" של אחד מהם?

האם באימפרזה קריעת רצועה, חו"ח, גורמת לנזק בשסתומים?

שי

המייסבים, המשאבה והמותחן נבדקו ונמצאו תקינים, לא היה צורך בהחלפתם.

בנוגע לנזק במקרה של קריעת הרצועה - לא בדקתי לעומק איך זה משפיע על המנוע שלי (EJ16 SOHC).

מה שצריך הוחלף (אתה יודע שאם היה צל של ספק אז הייתי מחליף, אין לי שום סיבה לחסוך כאן כמה שקלים) ובכל מקרה ניתנה להם יד חופשית בנושא (למרות שמתוקף היותם "מורשי יבואן" הם לא ממש היו זקוקים ל"רשותי" בשביל להחליף חלק תקול או חלק שעלול להתקלקל בקרוב ע"פ ניסיונם...), אני מרוצה (וגם סומך עליהם).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בואנ'ה איציק...

במחירים האלה הייתי מחליף חצי אוטו כול שנה..

(לא שאני לא עושה את זה ברובר..שכול הזמן משהו נקרע שמה...)

אני זוכר את התגובה של המוסך שסיפרתי לו שאני רוצה להחליף רצועת טימיניג באוטו...

:shock:

נראה לי זה הרכב היחיד שצריך ללחוץ על המוסכניק שיחליף לך רצועת טיימיניג.

(ועוד שזה מוסך של נבלות ורמאים כמו שלי).

בכול מקרה חודש בערך אחרי שהחליפו לי את הרצועה, הרכב התחיל להתחמם.

אתם מבינים, הבני זונות לא אמרו לי שכדאי כבר אחרי 100K, ושפתחנו כבר את כול האוטו שכדאי טיק-טק להחליף את משאבת המים, אז ברור שהייתי צריך לשלם עבודה פעמיים.

והקקות עוד אומרים לי: "האא... הלכה משאבת מים...אז יאללה בוא נעשה טיימינג"

ואז אני הייתי :shock:

לפני חודש עשיתם יא זבלים :!:

מזל שלא שלחתי לשמה את אמא שלי לבד...

עוד הייתה חוזרת לי עם רכב ירוק.

(המוסך החליט שזה יתרום לאיכות הסביבה, אז הוא צבע על חשבוננו...)

sterling,

פורסם

איציק!!!!

יא %!!$%&Q#&@

ככה עושים?

גורמים לנו לקנא?

במחיר שאתה החלפת טיימינג וציריה אני מחליף.... אולי חצי ציריה ביום טוב!

זה לא מחיר של טיפול, זה בקושי מחיר של מותחן (לפני מע"מ).

תמחוק מיד את ההודעה הזו!!!

איתן

שאין לו מצב רוח לסמיילים.

• תוכן חדש...