Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מצמד גמור?, רובר 214 1.4 ידנית


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב חברים ברשותי רובר 214 מאז רכשתי את הרכב המצמד הפריד גבוה, והדבר צויין בבדיקה שנערכה במכון נרשם מצמד מפריד גבוה (בלאי).

 

עכשיו יש תופעות מסוימות שקורות:

 

1. רברס לעיתים קופץ מהסנכרון שלו, וכשהוא קופץ הוא נשאר חצי בהילוך ואז צריך להחזיר אותו מהקפיצה כי במצב הזה הרכב נעצר ושומעים גז'ז'ז' כזה, חריקה חלשה.

 

2. הילוך ראשון לא תמיד נכנס צריך לפעמים לשחק עם הגיר להעביר נגיד לשלישי או רביעי כדי שהראשון ייכנס.

 

3. אתמול קרתה לי תופעה מוזרה נוספת השלישי יצא מהילוך במהלך נסיעה.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

חברים מישהו יכול להגיד האם יוניפארט או ולאו הם המקוריים והמומלצים להתקנה ברובר?

 

מה המחירים עשויים להיות כולל גלגל תנופה?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

בעיות בהכנסה להילוכים יכולות לנבוע מהפרדה לקויה, לא מקלאץ' גמור (בדיוק ההיפך).

הילוכים שקופצים החוצה גם הם לא קשורים לקלאץ' גמור.

 

לדעתי יש לך בעיה בגיר או תושבות גיר במצב רע מאד.

פורסם

מצטרף לאביב

לדעתי הבעיה היא בגיר

נסה לעשות כיוון לידית ההילוכים או לבדוק את מכסה התיבה

לא חושב שיש קשר לקלאצ'

פורסם
חברים מישהו יכול להגיד האם יוניפארט או ולאו הם המקוריים והמומלצים להתקנה ברובר?

 

מה המחירים עשויים להיות כולל גלגל תנופה?

 

יוניפארט אכן יצרו חלקים מקוריים עבור רובר (תקופה מסויימת לפחות) וכן הם ממומלצים מאוד עבור רובר .

בקשר לגלגל תנופה פשוט תתקשר למחסן החברה ותברר .

פורסם

יכול להיות האוטו בועט אחרי תושבות מנוע בגלל תושבות גיר גמורות?, אבל הבעיטות התמתנו בטירוף.

 

אגב למה המכון בדיקה טען שיש להחליף קלאץ'?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אין להקפיץ הודעות בטרם חלפו 24 שעות. קרא את כללי הפורום הטכני.

 

המכון בדיקה צריך לכסת"ח את עצמו. אם הדוושה מעט גבוהה הוא אוטומטית רושם הערה על דוושה גבוהה, הפרדה לקויה, בלאי במצמד. כרגע לא נראה שיש קשר לבעיות שאתה חווה.

פורסם

יש פעמים שהוא נכנס כמו מרגרינה והיום למשל הוא סירב להכנס 5-6 פעמים עד שהדלקתי איתות חירום ואז הוא נכנס-מרפי או לא?.

יש מצב שהשמן גיר עייף, מחזירי שמן עייפים?.

 

ממה להתחיל אביב?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אצלי ביונדאי אטוס הייתה בעייה שההילוכים 1, 3 ו 5 היו מיתקשים להיכנס. עברתי על כבל הקלאצ' וגיליתי שבכניסה שלו לקיר האש ישנה גומייה קשיחה שאליה הוא ניכנס והיא היתה קרועה כך שבעת לחיצה על המצמד הכבל סתם היה זז כלפי מעלה במקום ולא היה את אפקט המשיכה שאמור להיות. תקעתי שם בורג שייתן קונטרה לגומייה ומאז הכל תקין.

:)
פורסם

מצמד שחוק בהחלט יכול לגרום לבעיות של הפרדה, רפידת המצמד משנה את תוכנותיה, לרוב קורה עקב התחממות יתר של הרפידה עקב החלקות או שימוש לקוי ואז מתקיימת הדבקה של הרפידה לגלגל התנופה וקושי בשילוב הילוכים. לרוב זה קורה בהילוך ראשון ואחורי ובמקרים נדירים גם בהילוכים יותר גבוהים.

יש גם תקלות אחרות שיכולות לגרום לפרדה לקוייה, כמו ציר הילוך ישיר פגוע, חלוד, נזילת שמן תיבת הילוכים/מנוע על רפידת המצמד, או טס לחץ פגום.

 

לדעתי התופעה שאתה מצייין מעידה באמת על מצמד לא תקין ואז לא מתבצע שילוב מלא ותקין וההילוך יכול לקפוץ לסרק בזמן האצה/האטה.

 

הענין שיש כאן אפשרות קטנה שבכל זאת גם הממסרה פגומה וכדאי שמכונאי מיומן מאוד ינסה לזהות בעיה בתיבה, גם כאשר המצמד לא תקין (וזה לא קל) כדי להחליט אם מספיק רק להחליף מצמד או גם לתקן את התיבת הילוכים.

פורסם

אם אני אמשוך את זה עוד חודשיים ככה כי יש לי מילואים בקרוב וגם ככה הרכב יעמוד, ייגרם נזק?. מה העלות הכוללת של החלפת קלאץ' יחד עם גלגל תנופה חדש ולא כזה שחרטו אותו כולל עבודה ומע"מ במוסך מורשה יבואן?.להכין 3000?

טס לחץ הכוונה מיסב?, אני עומד הרבה בפקקים משתדל כמה שיותר להיות בניוטרל אבל בזמן האחרון באמת שטחנתי את הקלאץ'.

מה התפקיד של הממסרה? וסליחה על הבורות.

התענוג שמוביל אותך

×
×
  • תוכן חדש...