Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה צריך אב דואג לעשות כאשר בנו מגיע לגיל ומעונין לקחת חלק במלכת הגז?

יש לכם דעה מגובשת בעניין, אשמח לשמוע. :roll:

הנה כמה מההתלבטויות:

- לאסור אלו תוך איומים להשבתת הכלי והפסד הכסף תוך שכנוע ע"י לחץ פיזי לא מתון של יד ימין?

- או, לקבל ללכת לקראת תוך יכולת השפעה על הלימוד, אימון, אסטרטגיה, אופנוע?

- הוא ילד, זו קפריזה חולפת כשה יהיה יותר מבוגר יהיה אחראי ויבין את משמעות הסכנה וה-Impact של מעשיו?

- או, הכי טוב להתחיל מוקדם, אופנוע קטן, אינסטינקטים מהירים של נער?

- הכלים המסוכנים ביותר לרוכבים עצמם הם הכלים הקטנים, וכאשר זה מלווה ב חוסר ניסיון ופזיזות נערית טיפוסית זו פצצת זמן!

- למנוע ממנו את חווית האדרנלין והזרימה ההרמונית עם הטכנולוגיה המופלאה בין הנופים והכבישים.....הפסטורליים.....אח...אח....?

- מישהו מוכן לקחת על מצפונו שהוא נתן יד לפציעה, מוות או חיים מוגבלים של הילד התמים והנאיבי שהופך גבר צעיר?

- או, זה הכל אישי ותלוי באישיות ולא ניתן להכליל וההוכחה היא שישנם רוכבים ששורדים ורוכבים שנים!

- .........?

- .........?

- .........?

- האיים בכלל זהו המקום להעלות שאלה זו מבלי לקבל תשובה משוחדת?

I refuse to tiptoe through life, Only to arrive safely at death.

מה פספסתי הפעם :conf:

פורסם

אין תשובה לשאלה זו :?

אך לדעתי יש להבדיל בין אלו שנגועים במחלה, לבין אלו שאצלם זה שיגעון חולף....

כי אם הוא חי אופנועים, סביר להניח שבעתיד, הוא יקנה אופנוע, רק שאז הוא יוכל לשים ידיו על כלים הרבה יותר חזקים וגדולים..... לכן במקרה זה עדיף להתחיל בקטן, לפחות זה מה שאני חושב.....

בנוסף, באם היינך תסכים לתת לו לרכב, שים לב ותנאי ללבישת ציוד מגן! גם אם מדובר בכלי קטן נפח...

פורסם

לדעתי עדיף להרשות לילד ולא בגלל איסטינקטים או שום דבר אחר,

פשוט מאוד- אם עכשיו תמנע ממנו,

הוא יכעס אבל לא יוכל לעשות כלום בנושא,

אבל הוא יגדל, יעבוד, ישיג את הכסף לאופנוע ולימודים ואז יקנה אופנוע כבד יותר בגיל 18 כשהוא לא יצטרך את האישור שלך.

עדיף שהוא ילמד נהיגה כשאתה תומך בו ומסביר לו עד כמה זה מסוכן וכמה כדאי לו להיזהר.

אתה יכול להפנות אותו לכל מיני סיפורים של תאונות, אתה יכול לספר לו סיפורי זוועה על אופנוענים שנהרגו- כל עוד הוא רוצה, לא יעניין אותו.

תעבוד הפוך-

תעזור לו עם השיעורים (כספית),

כשהוא יקנה קטנוע/אופנוע- תעזור לו בקניית מיגונים וכד'...

ללכת עם ילדים ראש בראש זה רק צרות לעתיד.

כל זה לדעתי האישית כמובן-

לי אין ילדים כך שאני לא יכול לדעת מה תהיה התגובה שלי אילו היו...

"או כן או לא, מה שבטוח - אולי, וגם זה מוטל בספק" (מוטי גנץ)

פורסם

- אב דואג

- לאסור אלו תוך איומים או ללכת לקראת תוך יכולת השפעה

- הוא ילד, זו קפריזה חולפת

- הכי טוב להתחיל מוקדם, אופנוע קטן, אינסטינקטים מהירים של נער

- הכלים המסוכנים ביותר

- מישהו מוכן לקחת על מצפונו שהוא נתן יד לפציעה

- או, זה הכל אישי ותלוי באישיות

תשובתי - ואתחיל מהסוף: הרבה תלוי באישיות וביחסים בין אב ובנו עד היום.

לגבי מחשבותיך:

אינסטינקטים של נער באים על חשבון נסיון כביש של בוגר, ולצערי - הנסיון גובר על האינסטינקטים, ולו בגלל שיש עוד משתמשים על הכביש, והאינסטינקט אינו יכול לחזות מה הם עלולים לעשות... ואני מדבר מנסיון...

הכלים המסוכנים ביותר הן אלה המסתובבים על הכביש. יש שיאמרו גם שכלים חלשים מסוכנים בהיותם נעדרי בטיחות אקטיבית ואתה חשוף לשגיאות של אחרים. יש שיאמרו ההפך.

צריך לזכור - יש אופציה של אופנוע שטח, עד לסיום גיל ההתבגרות וקבלת נסיון, ורק אח"כ לעלות על הכביש.

אני עליתי על דו"ג ראשון בגיל 26, לשנה, וברצינות - רק בגיל 35!!! :shock:

מה אני אעשה בבוא היום, אם ילדי הרכים יבקשו אופנוע, לפי הסדר הבא:

- אני אנסה למנוע מהם על ידי הצעת תחליף ראוי (מכונית). אשים על זה מלוא כובד משקלי.

- לא הלך - אופנוע שטח בלבד.

- ואם מדובר בתרעלת מתקדמת ללא מרפא העלולה לשבש יחסי משפחה, אשתדל לתמוך, להגן, למקצע וכיוצ"ב, תוך ביטוי מלא לפחדי ולאכזבתי מכך שלא השכלתי ללמד את ילדי במשך השנים להטיל ספק ביכולתם (תוך תקווה שגידלתי ילדים אחראיים וזהירים).

...

פורסם

באמת שאין דרך לדעת האם זהו שיגעון חולף או שמא ה"אופנוענות" זה חלק אינטגרלי ממנו, מהאופי שלו.

הפתרון ? לטעמי, יש לתת לילד תקופת נסיון.

תהיה איתו חיובי,תלך בגישה שלו ולא נגדו - תדבר איתו ותנסה להבין האם הוא באמת מבין את רמת הסיכון והאחריות שהוא לוקח על עצמו,תסביר לו עד כמה מסוכן זה יכול להיות...

תיצור ותעביר לו מערך הסברה רחב ומעמיק כך שהוא יוכל ללמוד ממך על הנושא לעומק(עד כמה שניתן).

לאחר כל זה, אם הוא עדיין דבק בדעתו קנה לו קטנוע - לא משהו חדש אלא קטנוע משומש ולא יקר. קטנוע שיהיה לך קל להיפטר ממנו במידה והוא יחליט לרדת מהנושא לאחר תקופה מסויימת.

מה שכן, בכל מקרה, בציוד מגן תשקיע ואל תחסוך.תקנה לא ציוד מגן איכותי - קסדה טובה, מעיל טוב, כפפות..

ותוודא כי הוא אינו רוכב ללא ציוד המיגון - גם אם זו נסיעה של 50 מ' בלבד - מרפי,מככב פה בענק.

מקווה שעזרתי.

פורסם

לדעתי - רק בשטח.

קנה לו אופנוע שטח קטן, 125-250 סמ"ק, וכמובן את כל המיגונים.

שיצא לעשות חיים בשטח כאוות נפשו.

אפילו תצטרף אליו.

אני לא הייתי נותן לבן שלי לעלות על הכביש עם אופנוע.

פורסם

קבל מנת אמפטיה,אך מעבר לזאת,נאדה.

אתה /זוגתך והעולל מרכיבים משוואה שאת תוצריה לא יחזה/ישנה אף אחד כאן.

בהצלחה.

בצער רב וביגון קודר עכוז הרעם למכירה.

YZF1000R 1996 מושלם אף יותר מביום היוולדו.

לא ראה שטח!

פרטים בה"פ.

• תוכן חדש...