Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי בעיון את הפוסטים המתארים את אפשרויות הבידוד הרבות והבנתי כי הבידוד היעיל ביותר והקטנת הרזוננס הנו באמצעות הדבקה של יריעות זפת/גומי על חלקי המרכב.

אני בונה מחדש את הרכב שלי וחשוב לי לא להוסיף משקל מיותר לרכב ועדין לאפשר לי נסיעה שאינה מחרישת אוזניים ועל כן אני רוצה לבודד את רעשי הכביש והמנוע בצורה המיטבית ובמשקל הנמוך ביותר האפשרי.

אני אציין כי ברור לי כי אדביק יריעות בידוד בקיר האש ואולי גם סביב בתי הגלגל אבל אני מעוניין שלא להפריז בשימוש בחומר זה.

הבנתי ששימוש בבד לבד מאפשר בידוד סביר - מה דעתכם על כך? ואולי הנחה (ולא הדבקה) של בד שמיר על רצפת הרכב ובדפנות?

הרכב הוא רכב שבקרוב יהיה רכב אספנות ובקרוב יוכנס לפחחות מקיפה ואני לא מעוניין בהדבקות מיותרות כדי שאוכל לוודא לאורך הזמן שלא נוצרים פגמים בפח.

אשמח לעזרתכם,

זיו

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

מהבנתי, בידוד אקוסטי לא יניב לך את התוצאות שאתה מחפש.

למטרות שלך יש חומרים ייעודיים. היה דיון לא מזמן בנושא בידוד כזה ואדי נתן מספר דוגמאות אם אני זוכר נכון...

תריץ שוב חיפוש.

פורסם

יש שרשיר מאוד ישן וידוע ומעולה שאיתמר עשה לגבי השוואה בין חומרים לבידוד אקוסטי.

כמובן אתה צריך לזכור כלל ייסוד אחד - אי אפשר לאכול עוגה ולהשאירה שלמה.

סה"כ אצלי ברכב הפרטי עשיתי שכבת בידוד אחת על כל דופן של כל דלת וזה כבר השיג תוצאות טובות מאוד - הגזמה בשכבות הבידוד בסופו של דבר משיגה תוצאה של כוסות רוח למת אז גם קלישאה נוספת - הכל במידה וגם הכל יחסי.

תריץ חיפוש - הכל כבר כאן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לבודד את רעשי הכביש והמנוע בצורה המיטבית ובמשקל הנמוך ביותר האפשרי.

אני אציין כי ברור לי כי אדביק יריעות בידוד בקיר האש ואולי גם סביב בתי הגלגל אבל אני מעוניין שלא להפריז בשימוש בחומר זה.

הרבה הרבה ספוג מכל מיני סוגים, מבודד והרבה יותר קל מרוב החומרים שיש.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
קראתי בעיון את הפוסטים המתארים את אפשרויות הבידוד .....

אציין כי ברור לי כי אדביק יריעות בידוד בקיר האש ואולי גם סביב בתי הגלגל אבל אני מעוניין שלא להפריז בשימוש בחומר זה.

אם קראת בעיון את הפוסטים היית צריך לדעת כי יריעות הבידוד לא יעזרו לך במאומה סביב בתי הגלגל וקיר האש. היריעות האלה מפחיתות רזוננס בעיקר, ודווקא במקומות שהזכרת מדובר בפח עבה יותר אשר כמעט ולא רועד.

כן הייתי מציע לך לדחוף שקיות ניילון מלאות בפוליפיל \ אקרילן בבטנות הגלגלים כמו גם להתקין חומר כדוגמת ה סקנד סקין אוברקיל פרו במכסה המנוע, על קיר האש ואיפה שניתן. מדובר בחומר קל משקל שעושה עבודה לא רעה. סתם ספוגים לא הייתי ממליץ שכן אין להם כמעט תכונות של בליעת רעשים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הרבה הרבה ספוג מכל מיני סוגים, מבודד והרבה יותר קל מרוב החומרים שיש.

לא מבודד ולא נעליים , מקטין RESONANCE.

שני דברים שונים , אם בכוונתך בבידוד זה הפסקת מעבר סאונד מאזור א' לאזור ב' אז ביניהם צריך להיות חומר בעל משקל גבוה מאוד , כמה שיותר גבוה יותר טוב.

אין דרך סביב זה , לא קיים שום חומר קל שמבודד סאונד כי זה בלתי אפשרי.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

סתם שאלה היפותטית, אם יש לנו חומר קל, אבל שבנוי מולקולרית בצורה כזו שגלי הקול "נשברים ומתפזרים" דרכו, זה לא יפחית עד את הרעש? בלי שום קשר למשקל? אני מקווה שהניסוח ברור. לפי מה שאני מבין, צמר סלעים הוא חומר די קל, והוא מבודד מפני רעש באפון די יעיל.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

תודה.

איתמר: האתר שקישרת אליו ממש טוב לי, תודה!

יש לך מושג אם אפשר למצוא מוצרים כאלו בארץ? כמו שכתבתי האוטו יעבור בקרוב פחחות ולכן אני צריך מגוון פתרונות לבידוד וכמו שאני רואה באתר שקישרת אליו אני ככול הנראה אצטרך לבחור בקפידה מה אני שם איפה כדי להגיע לתוצאה שאני מכוון אליה.

כמו שזה נראה אני אצטרך פתרונות שונים לתא המנוע, לקיר האש ובתי הגלגל, ולבסוף לגבי הרצפה, הגג והדלתות.

תא מנוע - בידוד חום.

קיר האש, בתי הגלגל והדלתות - ככול הנראה חומר ספוגי ייעודי.

נראה לי שפתרונות כאלו לא יוסיפו לי משקל גבוה מדי ויתנו לי נסיעה יחסית שקטה.

אעדכן כשאגיע לשלב הזה.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם
סתם שאלה היפותטית, אם יש לנו חומר קל, אבל שבנוי מולקולרית בצורה כזו שגלי הקול "נשברים ומתפזרים" דרכו, זה לא יפחית עד את הרעש? בלי שום קשר למשקל? אני מקווה שהניסוח ברור. לפי מה שאני מבין, צמר סלעים הוא חומר די קל, והוא מבודד מפני רעש באפון די יעיל.

אתה מדבר על דיפיוזרים למינהם

תקרא קצת על פתרונות כמו dynaxorb כמובן לכל המתחרים יש פתרונות משלהם.

אתה מדבר גם על שימוש בחומר כמו צמר אקרילי שמסוגל גם לספוג קצת את גלי הקול או להאט אותם טיפה וככה גם משטים בסאב לחשוב שהוא בתיבה עם נפח גדול יותר... גם דובר כאן רבות.

בעקרון לא חייבים לבודד באופן "מוחלט" - שכבה טובה של החומרים הפשוטים האלה תעשה עבודה יפה מאוד.

לגבי דיפיוזר - זה עובד בצורה מסויימת, על בתי הגלגים זה פשוט חסר ערך וגם ככה כשלפני עצמו לא מדובר במשהו שגורם להבדלים גדולים מאוד, שמיעים ככל הנראה כן, גדולים - לא.

בזבוז אנרגיה במילים אחרות - הפתרונות שאיתמר הציע יעשו עבודה טובה מאוד אבל עדיין לצפות שטנדר ישן יהפוך לA8 עם מכשירים שמייצרים גל קול שמבטל את רעשי השלדה זה שני עולמות שונים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מתכוון שגם אם אתה תשקיע בצורה חסרת פרופורציות - זה עדיין לא יתן תוצאות מדהימות.

אלי - סאונדמן - עשה כאן את אחד משלושת פרוייקטי הבידוד הכי מטורפים שתועדו בפורום אבל הרכב שלו הוא עם מנוע דיזל - אנחנו מדברים על בורה...

ועדיין כשהמנוע מותנע אתה מסוגל לשמוע אותו.

דני - DANNYG - עשה כאן את הרכב הכי מטורף שנראה על גבי הפורום - סובארו B4 2001 - אחרי שהרכב טופל מכף רגל ועד ראש באמת אני ישבתי אצלו ברכב והעלתי את הטורים ל3K ועדיין לא שמעתי את המנוע, למען האמת גם לא הרגשתי את המנוע

אבל זה רכב בנזין עם מנוע יחסית שקט... והשקעה חסרת פרופורציות.

בקיצור - אם מראש אתה תנמיך כאן את הציפיות הסיכוי שתצא מרוצה הוא הרבה יותר גדול.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...