Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בערב החג גזרתי את החוגר והפכתי אזרח.

אני מעוניין להירשם לקופ"ח (נגיד "לאומית"), בתור לא שכיר.

1. מה היא העלות המינימלית לכיסוי ואיך משלמים אותה?
  2. האם הסכום גדל ברגע שאהיה שכיר וינכו לי ישירות מהמשכורת?
  3. מהי הקופה והכיסוי המומלץ למישהו צעיר ובריא, שהכי חשוב לו זה תורים קצרים לרופא משפחה, מומחים והוצאת התחייבות אחת ל3-4 חודשים לבדיקה במרפאת רשתית ברמב"ם למעקב ממושך?
  4. האם בתור חייל משוחרר אני זכאי לתקופת חינם או זכאות כלשהי?

אשמח לשמוע על עצות/זכאויות למשוחרר גם בתחומים אחרים,

בתודה מראש,

משכנתא זה קל

פורסם

1. העלות המינימאלית היא 0 ש"ח לחודש. אתה לא חייב לשלם לקופת חולים, הביטוח הלאומי עושה את זה במקומך.

2. כן. מובטל משלם משהו כמו 100 ש"ח בחודש ביטוח לאומי. שכיר ועצמאי משלמים עפ"י הכנסתם. סכומים מדויקים, אם זה חשוב לך, מופיעים באתר של ביטוח לאומי.

3. אין לי מושג. עד כמה שאני יודע כולם גרועים.

4. הקופות מנסות, באופן עקרוני, למשוך אליהן חיילים משוחררים וצעירים מתוך אמונה שמדובר באוכלוסייה צעירה ובריאה יחסית ושרובם גם ישארו נאמנים לקופה שלהם עד הסוף הגריאטרי. לכן, חלק מהקופות כן נותנות הטבות לחיילים משוחררים, לרוב בצורת ביטוח בריאות משלים חינם למשך כמה חודשים עד שנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עלויות קופ"ח:

תבדיל בין ביטוח בריאות בסיסי לביטוח בריאות משלים.

בסיסי - משולם עבורך ע"י המוסד לביטוח לאומי, מכספי מס הבריאות שכולנו משלמים (ראה בהמשך)

משלים (כללית מושלם, מכבי מגן זהב, וכו') - אתה משלם לקופת חולים אם אתה מעוניין בזה. לא חובה. רצוי.

ביטוח לאומי/מס בריאות:

אם אתה שכיר, מורידים לך כבר בתלוש.

אם לא - אתה צריך לשלם למוסד לביטוח לאומי בעצמך (אפשר בטלפון בכרטיס אשראי, או באינטרנט, או פנקס שוברים שהם שולחים ואתה משלם בדואר). משהו בסביבות 140 שקל לחודש, או 110 אם אתה סטודנט. (ב"ל+מס בריאות ביחד)

טיפ: לפני שאתה משלם שוברים שלהם - שים לב שאתה לא משלם עבור חודשים שיש לך עליהם תלושי משכורת או שהיית חייל. למשל עכשיו על ספטמבר אתה פטור כי היית כמה ימים חייל.

אין להם מושג מהחיים שלהם ולפני שאתה משלם להם כל דבר תוודא שזה על תקופה שבאמת צריך. הם כל הזמן שולחים דרישות מונפצות בגלל שהנתונים אצלהם שגויים. למשל יכולים לשלוח לך דרישה במכתב בצבע אדום על 3 שנים פיגורים, כי לא נקלט להם במחשב שהיית חייל...

קופ"ח מומלצת: לדעתי תתרחק מהכללית, וגם לדעתי לאומית לא כדאי.

אני במכבי ומרוצה. שמעתי שגם מאוחדת טובים.

בדוק לאיזה קופה יש מרכז שירות (הכולל גם רופאי משפחה) שקרוב לך לבית.

אם יש לך מכר שהוא רופא באחת הקופות - העדף את הקופה הזו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בתור משוחרר בד"כ מגיעה לך שנה חינם בכל קופ"ח שתבחר למיטב זכרוני (ככה היה לי כשהשתחררתי,אי שם ב2003).

אחרי שנגמרת לך השנה סמוך עליהם שידבקו אליך כמו עלוקה מצויה בטבע,שתירשם לשירותי פרימיום ("מושלם" @ בכללית,במקרה שלי,שנתתי רק הוראת קבע ולא כ.אשראי [לעולם אל תתן להם]).

בהצלחה :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
עלויות קופ"ח:

תבדיל בין ביטוח בריאות בסיסי לביטוח בריאות משלים.

בסיסי - משולם עבורך ע"י המוסד לביטוח לאומי, מכספי מס הבריאות שכולנו משלמים (ראה בהמשך)

משלים (כללית מושלם, מכבי מגן זהב, וכו') - אתה משלם לקופת חולים אם אתה מעוניין בזה. לא חובה. רצוי.

ביטוח לאומי/מס בריאות:

אם אתה שכיר, מורידים לך כבר בתלוש.

אם לא - אתה צריך לשלם למוסד לביטוח לאומי בעצמך (אפשר בטלפון בכרטיס אשראי, או באינטרנט, או פנקס שוברים שהם שולחים ואתה משלם בדואר). משהו בסביבות 140 שקל לחודש, או 110 אם אתה סטודנט. (ב"ל+מס בריאות ביחד)

טיפ: לפני שאתה משלם שוברים שלהם - שים לב שאתה לא משלם עבור חודשים שיש לך עליהם תלושי משכורת או שהיית חייל. למשל עכשיו על ספטמבר אתה פטור כי היית כמה ימים חייל.

אין להם מושג מהחיים שלהם ולפני שאתה משלם להם כל דבר תוודא שזה על תקופה שבאמת צריך. הם כל הזמן שולחים דרישות מונפצות בגלל שהנתונים אצלהם שגויים. למשל יכולים לשלוח לך דרישה במכתב בצבע אדום על 3 שנים פיגורים, כי לא נקלט להם במחשב שהיית חייל...

קופ"ח מומלצת: לדעתי תתרחק מהכללית, וגם לדעתי לאומית לא כדאי.

אני במכבי ומרוצה. שמעתי שגם מאוחדת טובים.

בדוק לאיזה קופה יש מרכז שירות (הכולל גם רופאי משפחה) שקרוב לך לבית.

אם יש לך מכר שהוא רופא באחת הקופות - העדף את הקופה הזו.

ביטוח לאומי נכון להיום (למובטלים) עומד על 151 ש"ח בחודש.

פורסם
שלום,

בערב החג גזרתי את החוגר והפכתי אזרח.

כבר עשית טעות ראשונה בתור אזרח

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=324527

אני מעוניין להירשם לקופ"ח (נגיד "לאומית"), בתור לא שכיר.

בעיקרון אתה חוזר אוטומטית לקופ"ח בא היית לפני הגיוס

אתה יכול לעבור כל רבעון לכל קופה שתחפוץ

פורסם
את הכותרת ערכתי אני, ולא סקורניצקי. אל תחשבו שהוא יצא פארש.

עצם הצורך לא סותר את הביקוש לפרטים.

יא קטנוני.

אופיר, יש לי את החצי עם התמונה למקרה ו...

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...