Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לפני שבוע חברתי רכשה אופל קורסה שנת 2003 מנוע 1.2(130,000 ק"מ)

לאחרונה החל גמגום די רציני בסרק, ונורת המנוע(הכתומה) נדלקה קבוע.

הרכב נוסע בסדר בסל"ד מעל 1500. אבל אם הרכב בסרק, ואני נותן מכת גז הוא מגיב לאט. נשמע מעיין רעש טירטור מהאגזוז

משהו שלי מזכיר סתימת דלק.. מכיוון שאני לא ממש בקיא ברכב הנ"ל אשמח להתיחסות ועזרה

תודה. ישי

פורסם

ראשית, כדי לקלוע לבעיה ללא ניחושים מיותרים יש להיתחבר לסורק תקלות. עכשיו בעניין ניחושים מיותרים:

זה יכול להתחיל בפילטר דלק סתום, חיישן כל שהוא תקול, ממיר קטליטי תקול, בעייה במערכת ההצתה ואין סוף לניחושים....

מה מצוייר במנורה שנידלקת? האם מתי שאתה בסרק הטורים משחקים למעלה ולמטה? האם שאתה בסרק ונותן גז הרכב מגמגם ומקרטע?

:)
פורסם

הנורה שנדלקת היא הנורה שמצביעה על פליטה לא תקינה (ציור של מנוע הצבע כתום)

בסרק המנוע לא עובד עגול (זה לא תושבות!!) השאלה האם זאת בעיית דלק או בעיית הצתה?

פורסם
הנורה שנדלקת היא הנורה שמצביעה על פליטה לא תקינה (ציור של מנוע הצבע כתום)

בסרק המנוע לא עובד עגול (זה לא תושבות!!) השאלה האם זאת בעיית דלק או בעיית הצתה?

בדוק מצב ממיר קטליטי. לפי דעתי זה יכול להיות זה.

פורסם
מה הדרך לבדוק את הממיר?

אני יודע לבדוק זאת עצמאית ע"י ניתוק חיבורו למערכת הפליטה אבל זה מישתנה מרכב לרכב ולא יודע איך זה אצלך ולפני שייכעסו עליי פה המומחים אז לא ממליץ לך לעשות זאת במיוחד אם אין לך את הידע והרקע הטכני בתחום. פשוט תתחבר לסורק תקלות ומייד תעלה הבעיה עליה מדברת הנורה שנידלקה לך.

פורסם

ובכן לאחר חפירות שלי ברכב..

גיליתי שלוקח לו די הרבה זמן להגיע לטמ'פ עבודה. ברגע שנוסעים בכבישים מהירים הטמ'פ צונחת

מתחת ל 70 מעלות, אפילו עד כדי שהמד נח

פירקתי בכדי לבדוק האם יש טרמוסטט ויש!! (הוא נראה תקין) עכשיו השאלה איך אני יודע שהוא אכן תקין??

נראה לכם קשור העניין לנורית זיהום האוויר שנדלקה?

ההיגיון שלי אומר שהרכב לא מתחמם, ואז יש מצב שהצ'וק האוטומטי פועל כל הזמן וזה גורם לנורית זיהום האוויר לדלוק

כמה עולה טרמוסטט?? ואיפה המחסן חלפים של אופל

תודה למגיבים

פורסם

ברכב ממודל 2003 אין צ'וק אוטומטי.

התופעה שאתה מתאר אכן יכולה להיגרם בגלל חוסר בטרמוסטט או בגלל טרמוסטט תקוע במצב פתוח. כדי לבדוק את הטרמוסטט שלך אתה יכול להכניס אותו למיכל עם מים חמים ולבדוק אם הוא נסגר.

לא חייבים לקנות טרמוסטט במחסן החלפים של אופל, אני מאמין שכל חנות חלפי רכב תוכל לספק לך טרמוסטט חדש.

ואחרי הכל - אני לא מאמין שזה מה שגורם לנורית התקלות לדלוק ברכב שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין צו'ק אוטומטי?? אז מה יש? (אני לא מכיר רכב בלי!)

אם הטרמוסטט תפוס פתוח, אז מה יעזור שבמיים חמים הוא יפתח?? (הוא ממילא פתוח?)

פורסם

ברכב עם הזרקה אין צ'וק אוטומטי, בגלל שכל הרכב אוטומטי!. זה מושג ישן מאוד צ'וק אוטומטי, במערכות מכניות. מערכת הזרקה נשלטת ע"י מחשב ובכל רגע נתון מנוטרת כמות הדלק. כשהאוטו קר המחשב מזריק בהתאם. וגם אם חיישן טמפרטורה מזייף זה לא אמור לגמגם. יש למחשב עוד חיישנים לעבוד איתם חלק. לכן אני מהמר על הצתה לקויה תחליף דבר ראשון מצתים אורגינליים. הרכב הזה רגיש מאוד לסוג המצתים.(פלגים)

פורסם

הכוונה שלי "בצ'וק אוטומטי" היא אותו רכיב שיושב בבית מצערת בד"כ, ומזרים אוויר למערכת יניקה דרך מעקף.

לכן מוזרמים מיים לבית מצערת מהמערכת מיים

פורסם

ובכן.. היום החלפתי טרמוסטט+ נוזל קירור והרכב פיקס!!

המסקנה שלי, שלפעמים חושבים על חיישני חמצן וכל מני בעיות מורכבות ומסובכות למיניהין

לפני כן צריך הרבה סבלנות, ולבדוק כל גורם. למרות שהוא לא נראה קשור יש תמיד היתכנות לקשר ביניהם.

אני לא חושב שבמוסך היו עולים על זה כל-כך מהר. מפני שאצלהם הרכב עומד, ולא במצב נסיעה!

הם היו מבצעים דיאגנוסטיקה, ולאחר הם היו מבינים שהערכים שמתקבלים שגויים

מפני שאחד מהחיישנים תקול וכך היו מחליפים חצי רכב על הדרך..

• תוכן חדש...