Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום אני מתגורר בנתניה. לפי התכנון בשנה הבאה אני עובר לב"ש על מנת להתחיל בלימודי הנדסה בבן-גוריון. ככה שבמינימום כל שבוע ייצא לי לתפור 300 ק"מ בנסיעות הלוך וחזור.

אני יודע שלסטודנט בב"ש רכב זה לא הדבר הכי הכרחי, אבל ישנם גם שיקולים נוספים.

כאמור אני מחפש רכב סטודנטים קטן ,חסכוני, אמין, אוטומט, מראה נאה (בכל זאת הרכב הראשון שלי).

התקציב שלי הוא 55 אלף, טיפה גמיש.

אחרי אין ספור מאמרים ובירורים ננעלתי על שלושת הדגמים הנ"ל: טיוטה יאריס 2002- 2003, הונדה ג'אז 2002 - 2003 ופולקסוואגן פולו 2003 - 2004.

כולם ממליצים לי ללכת על הטיוטה יאריס:

e1_1_1_185624_20100617130658.jpg

היתרונות: יאריס מאוד חסכונית בדלק (בכביש בין עירוני 1/17), מאוד אמינה, עלות הביטוח נמוכה, הטיפולים זולים.

חסרונות: מחיר המחירון שלה מופקע, בכ25%- 35% גבוה יותר משאר המכוניות הסופר-מיני מהשנתונים שלה, לא מרווחת, אבזור פנים לא בשיא, תא מטען ממש קטן, מראה רדוד ומשעמם.

לסיכום: הרכב המושלם לסטודנט.

הונדה ג'אז:

o1_1_1_187579_20100727010708.jpg

היתרונות: רכב אמין, מרווח מאוד, בצריכת הדלק חסכוני אפילו יותר מיאריס (בכביש בין עירוני 1/19), תא מטען לא רע בכלל, אבזור פנים מספק ביותר, מהירה בטרוף (אם מעבירים להילוך הספורט), גיר אוטומטי רציף (7 הילוכים).

חסרונות: הביטוח והטיפולים טיפה יותר יקרים בהשוואה ליאריס, חלפים מקוריים יקרים.

לסיכום: עלות ההחזקה יוצאת קצת יותר יקרה מזו של היאריס, אך לאור היתרונות שהיא מספקת בהחלט שווה את ההפרש.

ואחרונה חביבה, הפולו:

e1_1_1_173510_20100902150949.jpg

היתרונות: מראה פנימי וחיצוני מושקע ונראה הרבה יותר טוב מזה של היאריס וג'אז. וזהו פה זה מסתכם, היא לא מתעלה בשום פרמטר על הקודמות.

חסרונות: צריכת הדלק טיפה יותר גבוה (בכביש בין עירוני 1/14), הביטוח יקר יותר, הטיפולים יקרים.

לסיכום: ההחזקה שלה יותר יקרה מיאריס וג'אז, אבל לא משהו שלא נינת לעמוד בו.

אם הייתם במקומי, במה אתם הייתם בוחרים? אם אפשר גם קצת נימוקים על מה ולמה :)

חג שמח :wink:

פורסם

היי

אני הייתי הולך על היאריס, יפנית אמינה מאוד (0 תקלות) עם שוק חם ושמירת ערך טובה לעומת ההונדה והפולו

בהצלחה בלימודים ושנה טובה

אבי

פורסם

אתה סטודנט, אני מניח שהכנסותיך מוגבלות, במיוחד בשנה הראשנה ללימודים. כמוכן - לימודי ההנדסה תובעניים, לא יהיה לך זמן לבלות במוסכים. לכן בחר ברכב בעל האמינות וצפי ההוצאות השוטפות הנוחים ביותר שבתקציבך.

לדעתי מראה מיוחד אינו בעל חשיבות רבה, ממילא מדובר במכוניות נפוצות, ומה שיעשה רושם על הבנות יהיה העיניים שלך ולא הפנסים של מכוניתך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה סטודנט, אני מניח שהכנסותיך מוגבלות, במיוחד בשנה הראשנה ללימודים. כמוכן - לימודי ההנדסה תובעניים, לא יהיה לך זמן לבלות במוסכים. לכן בחר ברכב בעל האמינות וצפי ההוצאות השוטפות הנוחים ביותר שבתקציבך.

לדעתי מראה מיוחד אינו בעל חשיבות רבה, ממילא מדובר במכוניות נפוצות, ומה שיעשה רושם על הבנות יהיה העיניים שלך ולא הפנסים של מכוניתך.

ממילא יש לי חברה שאני ממש אוהב, כך שמראה הרכב לא נועד לעשות פוזות על בנות תמימות :-P ולכן מראהו בעל חשיבות הכי נמוכה מבחנתי.

מה שכן, מבחינת התחזוקה, כל אחת משלושת המכוניות הנ"ל נכנסות לתקציב השנתי.

פורסם

הצחקת אותי קצת :)

אני נוהג ביום יום על הונדה ג'אז 2006. מזל גדול שאתה ישוב, ומוכן לבאות:

אין מכונית יותר עגלה מזו בשוק הרכב בישראל. נקודה. לא בלנו. לא אונו. לא פוקוס. לא אביר.

יתרה מזאת, אם מעניינת אותך נהיגה לשם נהיגה באיזה מובן שהוא, שכח מהג'אז.

אז למה כן:

הג'אז ענקית מבפנים וקטנה מאוד מבחוץ. אם אתה צריך להעביר דברים ממקום למקום, זה האוטו המושלם מכיוון שהכיסאות האחוריים מתקפלים קדימה אל תוך הרצפה עד שזו הופכת לשטוחה ואף לא פחות חשוב מכך, מתקפלים אחורה כך שמתקבל חלל ענק מדלת אחורית לדלת אחורית. מלבד זאת, היא חסכונית ברמה מופרעת. אני אמנם נוהג בצורה מאוד חסכונית ממילא, אבל הממוצע שלי הוא 20 ק"מ לליטר בנהיגה מעורבת. מחוץ לעיר זה מעל 25. עם זאת יש לציין שהחלפתי לפילטר פתוח K&N (לפני כן הנתונים היו גרועים ב-4 ק"מ לליטר בממוצע).

לרעתה בולטת העובדה שהיא כאמור עגלה, לא מהנה לנהיגה, לא נוחה (גם ביחס למכוניות ישנות ממנה), ורועשת (כנ"ל).

ולמרות זאת לדעתי זו מכונית נהדרת, במובן זה שאת הדברים החיוביים שהיא עושה, אין אחרות שעושות טוב ממנה. באמת עוף מוזר.

אם אין לך דברים להעביר כדרך קבע ואתה לא זקוק לחלל העודף, הייתי הולך על היאריס פשוט מכיוון שהיא מהנה יותר לנהיגה וזה דבר שחשוב לי. את הכסף תראה שוב בצד השני, כשתחליט למכור אותה.

אתה כמובן מוזמן לשאול מה שתרצה על העוף המוזר, ובהצלחה.

פורסם

20 ק"מ\ל' בנסיעה מעורבת? אתה בטוח? או שאתה אופטימי בצורה יוצאת דופן או שאתה לא יודע למדוד צריכת דלק, אני מהמר על האופצייה השנייה.

vitra, מכל האופציות שהעלת הייתי הולך על סוזוקי אלטו חדשה מהסוכנות \ מזכייה של מקדונלדס.

אם תתפשר על תיבת ההילוכים תקבל מכונית חדשה מהניילונים, 3 שנים אחריות, תצליח לסחוב מנתניה לבאר שבע בלי שום דרמות גם במהירות העולה על המהירות החוקית ותציע צריכת דלק מצויינת. כסטודנט רכב גדול לא אמור לעניין אותך, כמו גם מקום לעגלת תינוק או תא מטען עצום לקניות ל 7 נפשות בסופר. בתקציב שלך לא תוכל לבצע קנייה חכמה יותר.

אם בכל זאת האלטו נפסלת בשל תיבת ההילוכים - הייתי הולך על היאריס, אבל זה כי אני משוחד :wink:

ואם כבר יאריס, חפש אחת מדגמי 2003 ואם אפשר אז 2004, אחרי מתיחת הפנים ולטעמי עיצוב פנימי משופר.

אגב תא המטען שלה - ניסית את ידית הקסמים שמזיזה את המושבים האחוריים קדימה על מסילה וכמעט מכפילה את נפח התא?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אל תתרגש כל כך מהילוך ה"ספורט" בהונדה, בעקרון זה הילוך פסיכולוגי, הרכב יעשה יותר רעש וייתן לך הרגשה שאתה נוסע מהר יותר אבל בסך הכל הוא מושך את ההילוכים קצת יותר. הג'אז מהירה בטירוף אולי ביחס לסוס עם עגלה.

פורסם
20 ק"מ\ל' בנסיעה מעורבת? אתה בטוח? או שאתה אופטימי בצורה יוצאת דופן או שאתה לא יודע למדוד צריכת דלק, אני מהמר על האופצייה השנייה.

40 ליטר מיכל.

800 ק"מ.

פעם אחר פעם אחר פעם.

אני נחמד היום אז מחקתי את ההערה על גודל איבר המין שלך.

להבא עשה טובה, נהג באחרים כפי שאתה רוצה שינהגו בך.

פורסם
40 ליטר מיכל.

800 ק"מ.

פעם אחר פעם אחר פעם.

אתעלם מההערה העוקצנית שלך ואמליץ לך לחזור על שיעורי הבנת הנקרא, לא ירדתי עליך ולא העלבתי אותך, סה"כ אמרתי שאתה כנראה לא יודע למדוד צריכת דלק. אין שום סיכוי בעולם שאתה נוסע 800 קילומטר ומתדלק 40 ליטר בנסיעה מעורבת (וגם בנסיעה בינעירונית אני בספק גדול). לכן או שאתה לא מבין מה המשמעות של נסיעה מעורבת, או שאתה מתדלק בתחנה עם משאבה אופטימית במיוחד או שמד המרחק שלך מזייף מאוד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היאריס כמו הYRV שברשותי עושה משהו כמו 18 מחוץ לעיר ו12 בתוך.

יוצא משהו כמו 14-15 ממוצע בערך

אישית הייתי בוחר ביאריס או בגאז.

הפולו לא אמינה כמותם ,ועלויות האחזקה שלה בתור VW יקרות יותר.

היאריס קטנה וסחירה יותר,

הגאז גדולה מרווחת ,ו"יותר אוטו "מהיאריס

אני לא חושב שהיא "עגלה" לא כולם עושים "רייסים" ברמזורים-לנהג הסולידי היא מספיקה בהחלט.

אז איך לבחור? הראשונה שתמצא עם ידיים מועטות ופרטיות,

מאנשים סולידים שלא קרעו את הרכב(רצוי כמה שיותר מבוגרים)

שהרכב עבר מעט ק"מ ,ללא תאונות מרכב-בזו תבחר.

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
40 ליטר מיכל.

800 ק"מ.

פעם אחר פעם אחר פעם.

אני נחמד היום אז מחקתי את ההערה על גודל איבר המין שלך.

להבא עשה טובה, נהג באחרים כפי שאתה רוצה שינהגו בך.

אתה ממלא 40 ליטר או שפשוט הולך לפי גודל המיכל ?

צריכת דלק מודדים לפי כמות הדלק שנכנסה למיכל בתדלוק.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

אני מבין שאתה נעול על אחד משלושלת הרכבים הנ"ל, אך בכל זאת נראה לי מוגזם מאוד ולא כדאי, לרכוש רכב סטנדרטי משנת 02-03 ב55000 ש"ח, כאשר יש לך אלטרנטיבות טובות מאוד משנתונים מתקדמים הרבה יותר באותו הסכום ואפילו מתחת לזה.

אך שוב, זו רק דעתי ואם אתה החלטי בבחירה שלך, אז מבין שלושתם, אני הייתי הולך על הפולו שבסכום הזה תוכל למצוא משנתונים 05-06 עם ק"מ נמוך ויד נמוכה (יש כמה ביד 2 כרגע) וזו אופצייה בהחלט טובה.

ומניסיון, טיפול בפולו במוסכים מומכים אך לא מורשי יבואן, אינו יקר יותר (או הרבה יותר) משאר הרכבים בקטגורייה וכך גם מחירי החלקים, שיש בשפע גם חליפיים איכותיים. בנוגע לצריכת דלק זה אכן כפי שכתבת, ובנוגע לביטוח אני חושב שאתה טועה: המחיר סטנדרטי לחלוטין כמו הרבה רכבים בקטגורייה. בכל אופן אני חושב שהפולו יתן לך חבילה יותר משתלמת בנוגע ליחס עלות- שנתון, כמו כן הפולו מרגיש הרבה יותר מרווח ואיכותי מאשר היאריס (את הג'אז אני לא מכיר), תא המטען שלו הרבה יותר פרקטי, וכשמשווים את הנוחות- הרי שהיאריס מקבל "נוקאוט" מוחץ מהפולו. כמו כן, גם לפולו סחירות טובה מאוד.

בהצלחה ברכישה ובהצלחה בלימודים.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...