Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני יודע שאת השאלה שלי כבר נשאלה כמה פעמים אבל משום מה יש פה משו מוזר

קניתי סאב מדגם היפנוקס HFI12D שהוא בעל שתי סלילים של כל אחד 4 אום עכשיו המגבר שלי זה 4 ערוצים ככה

שרשום עליו שבגישור הוא מוציא 250RMS ב4 אום בלבד ולא ב2.

המוכר אמר לי שאפשר לעשות קצר בין סליל לסליל (מינוס לפלוס) ככה שהתנגדות שלו תיהיה 4 אום וזה לא נראלי הגיוני.

כי ממה שקראתי פה אפשרי לחבר אותו רק ב2 אום או ב8 אום ששתיהם לא עוזרים לי.

משום מה בחוברת מראים שאפשר לחבר אותו ב4 אום זה אפשרי?.

תודה לעוזרים.

צירפתי תמונה של היצרן לגבי החיבורים

Scan_Pic0029.jpg

פורסם

ניתן לחבר רק ב 2 אום 8 אום

8 אום דווקא כן אפשרי לחיבור על המגבר שלך ,המגבר פשוט יספק באזור 50% מההספק ב-4 אום בערך משמע באזור

125RMS ,בחיבורים הראשונים מתיחסים לסאב בודד ומראים שניתן לחבר סאב בודד או ב-2 או 8 אום.

השרטוט השני והשלישי מראים חיבורים של שני סאבים כאלו ביחד,ועם שני סאבים כאלו כן ניתן להגיע

למעגל סופי של 4 או 1 אום.

פורסם

יש לך סאב אחד עם שני סלילים? או 2 סאבים כל אחד עם שני סלילים?

כי החיבור של ה4 אוהם האחרון לעניות דעתי הוא חיבור של שני סאבים.

כלומר לכל סאב יש שני סלילים של 4 אוהם, עושים חיבור מסאב אחד

על מנת לקבל סאב 2 אוהם, ועוד חיבור של עוד סאב ל2 אוהם.

ואז ביציאה של שני הסאבים מתקבל 4 אוהם. כלומר 2 אוהם של כל סאב.

לעומת זאת אם יש לך סאב אחד עם שני סלילים.

אתה צודק, אפשר לחבר אותו רק בשני אוהם, או ב8 אוהם.

בהצלחה.

רותם.

פורסם

קניתי אותו לפני חצי שעה תודה על העזרה המהירה כך גם חשבתי בחנות לעומת המוכר שאמר לי שאפשר לחבר אותו ב4 אום עם שתי הסלילים "בקצר " כמו שאמרתי קודם או שהוא אמר לחבר סליל אחד ושאמרתי לו שזה מזיק לחבר רק סליל אחד הוא אומר שזה חארטה אממ מה אתם אומרים הסאב עוד בנילון ללכת להחזיר/להחליף ? או שלחבר אותו ב8 אום או סליל אחד?

פורסם

אודיו קינג ורותם צודקים לחלוטין

עכשיו מעשית אני הייתי ממליץ לך לחבר בתצורת 8 אוהם

אני לא בטוח שהמגבר שלך יידע לעמוד ב 2 אוהם מונו

יכול להיות שאני טועה אבל אם הוא מצהיר כדבריך על יכולת של 4 פעמים 250 RMS ב 4 אוהם אז סביר להניח שזה מגבר סיני פשוט עם נתונים מנופחים כרגיל

אני מראש מתנצל אם אני טועה אבל כך זה נראה

דרור

פורסם

המגבר הוא פולס אדיו BA440 התקשרתי למוכר וקיבלתי אני לא רוצה להגיד לכם איזה יחס.

אמרתי לו שאי אפשר לחבר שתי סלילים של 4 אום בהתנגדות של 4 אום אמרתי לו שככה המתקין שלי אמר, והוא טען שהוא מבין יותר ממני אז אמרתי טוב אני רוצה להחליף ואז הוא אמר שהוא יבדוק וחיכתי מלא ופשוט הוא ניתק ושאני מתקשר עכשיו הוא לא עונה

פורסם

אני מתכוון ללכת לשמה בכל מקרה מה אתם אומרים לחבר כמו ששי אמר ב8 אוהם למרות שהוא יקבל רק 125RMS והוא מוצהר 300RMS ? או להחליף לאחד אחר ?

פורסם

תחליף את הסאב- זו זכותך המלאה, אנחנו חיים במדינה עם חוקים שלפעמים גם עוזרים, כמו החוק להגנת הצרכן, אז אני ממליץ לך להגיע אליו, לקבל את הכסף (לא סאב- כסף, לא מגיע לו שתקנה ממנו, ועל פי חוק מגיע לך לקבל את כספך בחזרה), ולרכוש סאב מתאים עם חיבור סופי של 4 אוהם ממקום אחר.

למה שתתפשר על 8 אוהם? למה להתפשר על חצי מההספק של המגבר שלך? שילמת חצי מהסכום ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

סיפורים כאלה פשוט מרתיחים את הדם :bad-word:

המוכר החביב הזה הוא לא סתם מניאק - הוא עבר על החוק פעמיים.

ראשית, הוא מסר לך מידע שקרי כדי לשכנע אותך לבצע קניה. חוץ מזה, הוא גם מתחמק כאשר אתה רוצה להחליף/להחזיר את המוצר (וכיום החוק מחייב אותו להחזיר לך כסף במקרה שהחלטת לחזור בך מהעיסקה).

אמנם הוא לא עונה לטלפון, אבל אני די בטוח שהודעת טקסט שתשלח אליו הוא יקרא.

תסביר לו (בצורה כמה שיותר 'קרה' ובלי ליפול לכתיבה רגשית) כיצד הוא עובר על החוק ותודיע לו שבמקרה שהוא ממשיך להתחמק, ההתקשרות שלכם תמשיך דרך המועצה לצרכנות ועורכי דין.

אם יש לך מכר או בן משפחה עו"ד, כדאי לבקש מהם לנסח מכתב שאותו תשלח למוכר וזה כבר יעשה את העבודה ברוב המקרים.

ולסיום, כדי שכולנו נחכים (וכדי שאנשים שיחפשו את שם המוכר בגוגל יגיעו לכאן :twisted:) - מה שמו של הפושע?

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

קיימת עוד אפשרות, והיא לחבר כל סליל לערוץ בודד מתוך הזוג.

יש רק לדאוג ששני הערוצים יוציאו את אותו הסיגנל (חיבור שני ה RCA לאחד ופיצול חזרה לשניים למשל).

מתחדשת*

פורסם

שלום לכולם עידכון הלכתי אליו עם אבא שלי והוא לבסוף הסכים להחליף לי את הסאב ( שלא היה בשימוש אפילו אלפית שניה)

הבאתי סאב של ליטינג האודיו P4.12.4 שנראלי שהוא אחלה למרות שהמוכר אמר שהוא 250RMS ושבדקתי הוא 150 לא נורא

עדיין סאב איכותי עם סליל אחד של 4 אום כמו שאני צריך. ולגבי השם של החנות זה ארט סאונד משו כזה בישרש.

פורסם

בוקר טוב

אפתח ואומר שאני מסכים עם רוב שנאמר כאן

אכן נראה כי עומרי הוטעה על ידי המוכר

(דרך אגב אני לא בטוח שהחוק של החזרת כסף ממומש בפועל. לדעתי הוא יכול לדרוש או החלפת מוצר, או תעודת זיכוי לרכישה של מוצר אחר)

אבל (ואם תרשו לי) אבל גדול בהכירי את הסאב ואת המגבר (בעוונותיי אפילו ייבאתי בעבר הרחוק כמות של סאבים כאלו) עבודה בתצורה של 8 אוהם תעשה טוב לסאב ולמגבר

אני בהחלט לא מסכים עם ההנחה שהמגבר יעבוד על 125 RMS בתצורה של 8 אוהם, ולא בגלל החישוב המתמטי אלא מכיוון שאני לא בטוח שהמגבר הזה מסוגל לייצר איזה שהוא הספק שמתקרב ל 100 RMS בכל תצורה שהיא

בכל אופן זה מבחינת העיקרון

מבחינה מעשית הובא לידיעתי ממש בזמן כתיבת השורות האלו שפותח השרשור ניגש לבעל החנות (ששמו נודע לי גם כן ממש עכשיו עקב שיחת טלפון שקיבלתי מפותח השרשור) ובעל החנות (להערכתי על סמך המקרה הזה וגם על סמך הכירותי איתו) יצא אמין ואחראי מספיק כדי להחליף לבחור את הסאב הנ"ל בסאב מסוג לייטנינג אודיו שבהחלט שווה כמעט פי שתיים ממה שהוא שילם על ההי פוניקס

דרור

פורסם

דרור,החוק כן ממומש.

לפני חודש בערך קניתי כרטיס מסך באיבורי ואחרי חצי שעה חזרתי אליהם ובקשתי להחזיר את המוצר,המוכר הסביר לי שעד מאה שקל הם מחזירים במזומן ומעל מאה שקל הם שולחים את הזיכוי בצ'ק בדואר.

אחרי כמה דקות של החלפת פרטים זיכו אותי במלוא הסכום.

בשיפוצים...

• תוכן חדש...