Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ידני עד 30 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב בשבילי עד 30 אלף ש"ח.

חשוב לי מאוד שהוא יהיה חסכוני בדלק (אני נוסע בערך 2000 ק"מ בחודש), אמין, ובטיחותי.

אני מחפש משהו משנת 2000 ומעלה.

אני רוצה שיהיה ידני.

על מה אתם ממליצים לי?

תודה ויום טוב

פורסם

אז ביררתי קצת, ולהלן כמה המלצות שקיבלתי:

טויטה יאריס - 1300 (קצת יקרה)

סיריון (הבעייה שזה 1 ליטר, ויש לי נסיעות בינעירוניות בעיקר)

פונטו ספייס

סקודה פאביה

דייהטסו שרייד

מה אתם אומרים?

פורסם
אז ביררתי קצת, ולהלן כמה המלצות שקיבלתי:

טויטה יאריס - 1300 (קצת יקרה)

סיריון (הבעייה שזה 1 ליטר, ויש לי נסיעות בינעירוניות בעיקר)

פונטו ספייס

סקודה פאביה

דייהטסו שרייד

מה אתם אומרים?

סקודה פאביה היא חלק ממשפחה זהה של פולקסווגנים.

מתוכם יש/היתה במשפחתנו קורדובה, פאביה ואיביזה. לדעתי הכי איכותית והכי פרקטית היא הקורדובה בנזין 1600 או 1400 עם 100+ כוחות סוס.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
סקודה פאביה היא חלק ממשפחה זהה של פולקסווגנים.

מתוכם יש/היתה במשפחתנו קורדובה, פאביה ואיביזה. לדעתי הכי איכותית והכי פרקטית היא הקורדובה בנזין 1600 או 1400 עם 100+ כוחות סוס.

תודה על התגובות!

1. ראיתי שהקורדובה 75 כ"ס צורכת 13.8 לעומת ה-100 כ"ס שצורכת 12.2. האם לא כדאי לקנות כבר 75 כ"ס?

2. יש מצב שאתם מנסים לדרג לי את האמינות ועלות תחזוקה של: פונטו ספייס, 206, קורדובה ויאריס?

פורסם

בסיאט/VW/סקודה, בנסיעה יומיומית אין עדיפות למנוע 100כ"ס על ה-75כ"ס, הכח מתבטא בעיקר בסל"ד גבוה.

מבחינת אמינות, מדובר ברכבים משומשים מאוד, תדירות הטיפולים ואיכותם קובעת את האמינות.

תקנה את הרכב השמור ועם היסטורית טיפולים מתועדת.

ההיתרון של טויוטה ו-VW הוא שניתן למצוא רכבים בני יותר מ-10 שנים שעדיין מטופלים במוסכים מורשים ("לפי הספר"), למצוא פיאט מטופלת כנראה שיותר קשה.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
תודה על התגובות!

1. ראיתי שהקורדובה 75 כ"ס צורכת 13.8 לעומת ה-100 כ"ס שצורכת 12.2. האם לא כדאי לקנות כבר 75 כ"ס?

2. יש מצב שאתם מנסים לדרג לי את האמינות ועלות תחזוקה של: פונטו ספייס, 206, קורדובה ויאריס?

היו לי את שני הסוגים (הכוונה לקורדובה דור אחרון, שתיהן ידניות).

אז הקורדובה 75 כ"ס היתה חלשה מדי ביחס למשקל הרכב. לכן היא צרכה יותר.ויש הבדל בהתנהגות דווקא בנסיעה עירונית, בזינוקים, ובעליות. דווקא בנסיעה בינעירונית ובתאוצות ביניים אין הבדל. מנסיון.

הקורדובה 100 כ"ס עדיין איתנו, אצל הבת שלי והרכב עבר בימים אלה את ה 100000 ק"מ ללא תקלות! ממש אמינות יפנית.

ברור שטיפול קפדני ולפי הספר, מהק"מ הראשון ורק במוסך מורשה (גגג) עזר.

במקביל יש לבת שלי סקודה פאביה סטיישן זהה ממש, אותו שנתון, אותו מנוע, אותו הספק ואותו קילומטראז'. שם היו תקלות חוזרות ונישנות במערכת החשמל והאלקטרוניקה.

אגב, בחום הגדול של השבוע הם נסעו בקורדובה לגליל, שני מבוגרים, שני ילדים, המון ציוד בבגאז' הענק, טפו טפו טפו, הרכב התנהג למופת.

כמו שנאמר כאן, תתעניין רק ברכבים שיש להם הסטורית טיפולים מוכחת ומתועדת. בדוק גם שברכב מצוי נוזל קירור ייעודי של פולקסווגן.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אז הקורדובה 75 כ"ס היתה חלשה מדי ביחס למשקל הרכב. לכן היא צרכה יותר.ויש הבדל בהתנהגות דווקא בנסיעה עירונית, בזינוקים, ובעליות. דווקא בנסיעה בינעירונית ובתאוצות ביניים אין הבדל. מנסיון.

הקורדובה 100 כ"ס עדיין איתנו, אצל הבת שלי והרכב עבר בימים אלה את ה 100000 ק"מ ללא תקלות! ממש אמינות יפנית.

ברור שטיפול קפדני ולפי הספר, מהק"מ הראשון ורק במוסך מורשה (גגג) עזר.

במקביל יש לבת שלי סקודה פאביה סטיישן זהה ממש, אותו שנתון, אותו מנוע, אותו הספק ואותו קילומטראז'. שם היו תקלות חוזרות ונישנות במערכת החשמל והאלקטרוניקה.

אגב, בחום הגדול של השבוע הם נסעו בקורדובה לגליל, שני מבוגרים, שני ילדים, המון ציוד בבגאז' הענק, טפו טפו טפו, הרכב התנהג למופת.

כמו שנאמר כאן, תתעניין רק ברכבים שיש להם הסטורית טיפולים מוכחת ומתועדת. בדוק גם שברכב מצוי נוזל קירור ייעודי של פולקסווגן.

תודה רבה על התגובות, נורא נורא עוזרות.

לגבי הקורדובה, אז יש לה 2 חסרונות- היא יחסית גדולה בשבילי, וגם כל המכוניות בעלי ק"מ גבוה (דיזל) ובגלל זה אני קצת נרתע.

מה שמשאיר אותי עם פונטו ספייס, 206, ויאריס. שהיאריס יותר יקרה ודי נדירה..

פורסם

בקיצור חברים, אלו 2 ההתלבטויות:

טויטה לאריס:

צריכה 17.3

87 כ"ס

שנת 2002 מחירון 45,000

קשה למצוא

פיאט פונטו ספייס:

צריכה 15.8

60 כ"ס

שנת 2005 מחירון 30,000

שנת 2006 מחירון 36,000

מה אתם אומרים, מה כדאי?

פורסם

טויוטה יאריס זה הרכב הכי לא משתלם לרכישה משומש. המחירון מנופח ברמה לא הגיונית. כל פעם שאני רואה את המחירים ביד 2 אני שוקל להתקשר לאותם אנשים רק כדי לצחוק להם בפנים. במחיר של גרוטאת יאריס יד 3 140,000 ק"מ "שלא רואה מוסך" אפשר להוסיף עוד 5,000 ש"ח ולקחת גרנדה פונטו 2007 ידנית שמורה עם קילומטרז נמוך שמתעלה על היאריס בכל פרמטר אפשרי.

פורסם

אז הקורדובה 75 כ"ס היתה חלשה מדי ביחס למשקל הרכב. לכן היא צרכה יותר.

זה לא תמיד נכון.

בשנות ה 80 אמרו על הסובארו 1300 שהמנוע חלש על משקל הרכב, אבל היא נחשבה בהחלט חסכונית

יהודה

• תוכן חדש...