Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היו דיונים שונים על רמת דיוק מחשב דרך לגבי תצרוכת דלק. הנושא עולה מידי פעם ומבקש לתת מעט מבדיקה שבצעתי. מדובר בנסיעה ממצב של מיכל מלא לטיול של 300 קמ. בסיום הנסיעה תדלקתי למצב מלא. בסופו של דבר מחשב הדרך היה אופטימי

ב 3% בהשוואה לתוצאות החישוב של מספר ק"מ חלקי כמות הליטרים. נראה שרמת דיוק כזו נחשבת טובה פלוס. במקרה זה מדובר ב I30

פורסם

ה 3% האלו יכולים להתקבל בגלל שבתדלוק השני נכנס קצת יותר דלק ממה שנכנס בתדלוק הראושן, במקרה 3% שווים לפחות מליטר דלק.

בשביל לקבל תוצאה מדוייקת יותר צריך לבצע מספר תדלוקים ומספר מדידיות.

מחשבי דרך הם די מדוייקים.

פורסם

במדידה רציפה שלי לאורך 10,000 ק"מ בשני כלי רכב שונים (10K בכל רכב) מצאתי כי מחשב הרכב מזייף בין 0.5 ל 1 ק"מ לליטר, בדרך כלל כלפי מעלה (ז"א הצריכה בפועל נמוכה ב 0.5-1 ק"מ\ל' ממה שמהחשב מראה). אני מקפיד לתדלק באותה תחנה ואותה משאבה על מנת להקטין זיוף אפשרי בעת המילוי כמו גם לצבור טווח נסיעה מירבי בין התדלוקים.

למה זה קורה? אין לי מושג. מחשב הדרך צריך לתת קריאה אמינה ביותר, אך בפועל זהו לא המצב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני יכול לתרום מנסיוני שבפורד מונדיאו (החדשה) מחשב הדרך מדויק להפליא. אני בודק כל תדלוק כבר 35,000 ק"מ, והתוצאה היא פגיעה בול או סטייה של 1%-2% לכל היותר.

מה שכמובן משפיע מאוד על התוצאות הוא האם אתה נותן עוד כמה "קוועטשים" במשאבה אחרי שהיא נעצרה, וכך דוחף עוד 2-3 ליטרים (מעשה הגיוני לפחות לפני עליית מחירים). מי שעושה זאת רק לפעמים ולא דרך קבע, לא יכול לקבל תוצאה מדויקת - 48 ליטר ל-600 ק"מ או 50 ליטר ל-600 ק"מ מוביל להפרש של 4%. בקיצור, רוב מחשבי הדרך יהיו יותר מדויקים מחישוב אנושי.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
במדידה רציפה שלי לאורך 10,000 ק"מ בשני כלי רכב שונים (10K בכל רכב) מצאתי כי מחשב הרכב מזייף בין 0.5 ל 1 ק"מ לליטר, בדרך כלל כלפי מעלה (ז"א הצריכה בפועל נמוכה ב 0.5-1 ק"מ\ל' ממה שמהחשב מראה). אני מקפיד לתדלק באותה תחנה ואותה משאבה על מנת להקטין זיוף אפשרי בעת המילוי כמו גם לצבור טווח נסיעה מירבי בין התדלוקים.

למה זה קורה? אין לי מושג. מחשב הדרך צריך לתת קריאה אמינה ביותר, אך בפועל זהו לא המצב.

איתמר.

כל מדידה נתונה להשפעות שמונעות, במקרה זה ממחשב הדרך מלתת תוצאות מדויקות אבסולוטית. השאלה הראשונה תהיה מה רמת הדיוק של מחשב הדרך בעצמו, מה הגדיר המתכנן ומה מתקבל בפועל. אחר כך אפשר להתייחס לדלק ולטמפרטורה בזמן התדלוק ובכלל לדיוק המשאבה ממנה תדלקת. כנראה שגם לחץ אויר בצמיגים יכול להכניס שגיאות למחשב הדרך כך שהסיפור די מורכב. בקיצור 99% מהמקרים לא תהיה התאמה בין קריאת המחשב לחישוב קמ מול ליטרים אלא בצירוף נתונים מקרי ביותר.

פורסם

העניין הרבה יותר פשוט ממה שתארת.

תצרוכת דלק עכשיוית מדוייקת לגמרי אך תצרוכת דלק ממוצעת היא פשוט ממוצעת ובברור שלא תתאים בדיוק לתוצאות מדוייקות שנמדדות לפי תדלוק/ק"מ.

פורסם

לא לגמרי מדוייק, דניאל. התצוגה לא תמיד מדוייקת.

בעצירה מוחלטת עם מנוע פועל ומזגן - המחשב מראה 0.0. יענו אין שום צריכת דלק ? משמח אותי לשמוע.

עין חדה תבחין שתצוגת צריכת דלק נוכחית/שוטפת מפגרת קצת אחרי שעון הטורים (זה קשה למדוד חלקי שניה אבל בולט לעין).

לגבי צריכה ממוצעת - מדדתי כמה פעמים לאורך מאות ק"מ היא אמינה והסטיה היא באחוזים בודדים כמו שציינו.

ההשערה שלי היא שהמדידה של המחשב בעת עצירה אינה מדוייקת ומשפיעה על הסה"כ. בנסיעות ארוכות שלי אין עצירה בפקקים ומידי פעם יש עצירה ריגעית ברמזור או למבט חטוף על משהו. (או מישהי).

המדידות נערכו ברנו סניק עם קונסולה דיגיטלית.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אצלי מחשב הרכב במפורש כן מחשב צריכת דלק גם עם מנוע פועל.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

מחשב הדרך בגולף שלי (דור 6) מדויק להפליא, בדקתי כמה וכמה פעמים ותמיד יצא לי dead on.

בדקנו גם טויוטה פריוס חדשה של קרוב משפחה וגם היא הייתה dead on (מן הסתם).

פורסם
לא לגמרי מדוייק, דניאל. התצוגה לא תמיד מדוייקת.

בעצירה מוחלטת עם מנוע פועל ומזגן - המחשב מראה 0.0. יענו אין שום צריכת דלק ? משמח אותי לשמוע.

עין חדה תבחין שתצוגת צריכת דלק נוכחית/שוטפת מפגרת קצת אחרי שעון הטורים (זה קשה למדוד חלקי שניה אבל בולט לעין).

לגבי צריכה ממוצעת - מדדתי כמה פעמים לאורך מאות ק"מ היא אמינה והסטיה היא באחוזים בודדים כמו שציינו.

ההשערה שלי היא שהמדידה של המחשב בעת עצירה אינה מדוייקת ומשפיעה על הסה"כ. בנסיעות ארוכות שלי אין עצירה בפקקים ומידי פעם יש עצירה ריגעית ברמזור או למבט חטוף על משהו. (או מישהי).

המדידות נערכו ברנו סניק עם קונסולה דיגיטלית.

התצוגה העכשיוית מדוייקת בול באחריות! כמובן שמחשב דרך מתחיל את הצגת התצרוכת האמיתית החל ממהירות מסיימת שנקבעה על ידי המתכנן ובטח אינה רלוונטית בסרק.

לרוב מחשבי הדרך אינם מציגים שום ערך במהירות נמוכה או בסרק.

• תוכן חדש...