Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני מעוניין להתחיל ללמוד על רכב מעל 12 טון שזה רשיון C1 ואומר רכב עד 12 טון+נגרר עד 3.5טון,

ואחרי זה בא רשיון C שהוא אומר רכב מעל 12 טון ללא הגבלה אבל נגרר עד 3.5 טון, היתכן דבר כזה?

אז רשיון לפולטרילר זה CE כמו הסימיטרילר?

יעני רק רשיון CE זה מעל 3.5טון עגלה? וזה כולל פולטרילר או רק סמיטרילר?

תודה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם
אהלן חברים,

אני מעוניין להתחיל ללמוד על רכב מעל 12 טון שזה רשיון C1 ואומר רכב עד 12 טון+נגרר עד 3.5טון,

ואחרי זה בא רשיון C שהוא אומר רכב מעל 12 טון ללא הגבלה אבל נגרר עד 3.5 טון, היתכן דבר כזה?

אז רשיון לפולטרילר זה CE כמו הסימיטרילר?

יעני רק רשיון CE זה מעל 3.5טון עגלה? וזה כולל פולטרילר או רק סמיטרילר?

תודה.

רשיון נהיגה מדרגה C מקנה לך רשות לנהוג ברכב משא במשקל כולל מותר עולה על 12 טון (רכב מסוג N1+N2+N3), אך לגרור גרור במשקל כולל מותר עד ½3 טון בלבד (רכב מסוג O1+O2).

בשביל לגרור גרור ונתמך מעל ½3 טון ועד 10 טון (רכב מסוג O3), או גרור ונתמך מעל 10 טון (רכב מסוג O4), עליך להחזיק ברשיון מסוג C+E.

:puzzled:
פורסם

אני יודע שזה מקצוע וזה מכובד, אבל שאלתי היא מבחינת כסף ומשכורת האם משלמים לנהג שכיר את מה ששווה לעבודה שהוא עושה?

למה אני שומע שנהגים עובדים כמו חמורים בלי הפסקות ולא משלמים להם משהוא מכובד, האם זה נכון?

פורסם

יוסי1234,

לפני שבוע מישהו שאל בפורום אוף-טופיק - איך עושים זיתים? רשמתי בגוגל "איך עושים זיתים" והופיע רשימה שלמה עם תוצאות.

עכשיו רשמתי בגוגל "כמה מרוויח נהג משאית" וגם כאן קיבלתי שלל תוצאות.

אחת מהן אצרף לכאן, אך כדאי שתעיין בתוצאות ותלמד מהן עוד.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000541687&fid=3220

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בשביל לגרור גרור ונתמך מעל ½3 טון ועד 10 טון (רכב מסוג O3), או גרור ונתמך מעל 10 טון (רכב מסוג O4), עליך להחזיק ברשיון מסוג C+E.

אז רשיון CE הוא גם רשיון לסמיטרילר וגם לפול טרילר נכון?

וברשיון הזה אין הגבלה בכל למשקל?

ובתור אחד עוד מעט מתגייס איך אני יכול להגיע לרשיון הזה בצבא?

פורסם
אני יודע שזה מקצוע וזה מכובד, אבל שאלתי היא מבחינת כסף ומשכורת האם משלמים לנהג שכיר את מה ששווה לעבודה שהוא עושה?

למה אני שומע שנהגים עובדים כמו חמורים בלי הפסקות ולא משלמים להם משהוא מכובד, האם זה נכון?

לכל מקצוע יש את החסרונות שלו, כמובן שעדיף לך לגשת לאוניברסיטה, להוציא תארים ולהיות בעלים של מגה חברה עשירה בטירוף..

אבל שוב, אם זה מתאים לך אז לך על זה.

והנהגים שעובדים כמו חמורים ומשתכרים גרוע כנראה נמצאים בחברה שאינה מכבדת אותם.

אמא שלי לדוגמא אחות והיא יכולה למצוא עבודה במקום שישלם לה שכר כמו השכר שאני מקבל כמכין אוכל בארומה, או שהיא יכולה למצוא מקום שישלם לה קצת יותר מכפול המשכורת שלי.

האמת שלי אישית לא קוסם הרעיון של עבודה שכוללת בה להיות כל היום על הכביש ברכב כבד במיוחד, אני נהנה מנהיגה ותחביב כמו תחביב צריך לדעת גבולות.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ושאלה בקשר לקד"צ נהיגה:

אם עכשיו אני מתגייס ועושה קד"צ ומקבל רשיון עד 12 טון על חשבון הצבא האם בעוד שנה במהלך השירות הצבאי אני יכול ללמוד על רכב מעל 12טון על חשבון הצבא? האם צריך אישור מיוחד?

והאם בשנה השלישית גם בתוך הצבא אני יכול ללמוד על CE?

פורסם

כן.

אם עשית קד"צ נהיגה ואתה בתפקיד נהג בצבא אתה יכול לצאת לקורסים נוספים (לדוגמא רישיון E, מנוף, גרר ועוד כל מיני).

זה תלוי בהקצאות של היחידה שלך ובתפקיד הספציפי שלך, זה לא מובטח מראש אבל בד"כ יש אפשרות לצאת לפחות לחלק מהקורסים האלה.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

אני רוצה לדעת האם בטוח שיש אפשרות לעשות במשך השירות רשיון C ואחרי שנה רשיון CE?

ואם כן אפשר אז האם לצבא יש משאיות ללימוד נהיגה פנימית? כי אפשר לצאת ללמוד בחוץ ב3 השנים של השירות.?

פורסם
אני רוצה לדעת האם בטוח שיש אפשרות לעשות במשך השירות רשיון C ואחרי שנה רשיון CE?

ואם כן אפשר אז האם לצבא יש משאיות ללימוד נהיגה פנימית? כי אפשר לצאת ללמוד בחוץ ב3 השנים של השירות.?

במידה ותגיע לחיל הובלה, הרבה אפשרויות תפתחנה בפניך בנושא רשיונות והיתרים.

צה"ל בהחלט מכשיר נהגי משאית בדרגות C, C+E, כולל היתרים נוספים כגון הובלת חומ"ס (חומרים מסוכנים) וכל מיני כאלה דברים.

לצה"ל אכן יש צי כלי רכב ללימוד נהיגה מכל הסוגים.

אגב, קד"צ נהיגה לא מבטיח לך שתגיע לחיל הובלה, אתה יכול גם להוציא רשיון C1 בקד"צ, ולהשתבץ כנהג יחידתי בכל מיני גדודים או יחידות עורפיות וכיו"ב, ואז ההתקדמות בדרגות רשיון הנהיגה תלויות בחסדי הממונים עליך ביחידה/גדוד, בתקנים פנויים בקורסים ובצורך היחידתי בהכשרת נהגי רכב כבד.

:puzzled:
  • תוכן חדש...