Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תגידו מברוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קו דם כל מברוק.אני לא רוצה חלילה לבאס אותך,אך כבעלים לשעבר של 124 ספיידר 1.8 שהייתה במצב מצויין מודל 73,אני מוכרך לציין שלא כל כך נהנתי ממנו.חוץ מעיצוב נאה מנוע טוב וגג ניפתח,היא לא יותר מהנה מ124 רגילה,והכל בגלל ההגה המזוויע,אבל ברמה,שלה.הגה כבד,מת בלי חדות ורגישות,תנוחת ישיבה לא נוחה,גיר לא נעים.לחבר טוב שלי היתה MGB,והיא היתה פשוט עולם אחר.בכל מקרה שקול מה עלויות השיפוץ המשוערות,ואם הם מגיעות לסכומים אסטרונומיים,שקול אולי לייבא MGB טובה.בכל מקרה הרבה בהצלחה,ואם תרצה עצות טובות-פנה אליי בה"פ.

למען ההגינות יש לומר ש MGB לא היתה לי ולא נהגתי בכזו מעולם אבל מקריאת לא מעט כתבות,מאמרים וצ'טוט בפורומים זרים,הדעה העולמית הרווחת היא כי ה-124 ספיידר מהירה ומהנה יותר לנהיגה מאשר ה-MGB. מעניין כי לדעה זו שותפים לא מעט אנגלים שכידוע מאד גאים בתוצרת המקומית שלהם.

שתי המכוניות יפות מאד חיצונית,קלאסיות ממש,עיצוב הפנים של הספיידר יפה יותר לדעתי,שתיהן סובלות מחלודה ולשתיהן מערכת הינע רגישה. מה שלא שנוי במחלוקת בשום מקום הוא כי מנוע הספיידר עומד בכמה רמות מעל זה של ה-MGB ואמין ממנו בהרבה. המנוע אגב,בהנחה שמחליפים שמן בזמן,מחליפים רצועת תזמון עפ"י הוראת יצרן ומקפידים להכניס תוסף למערכת הקירור (רצוי זה של פיאט) אמין מאד בכל קנה מידה ובניגוד לסברה רווחת פשוט לטיפול ואחזקה למעט כיוון השסתומים שמצריך ערכה מתאימה (ואז גם הוא פשוט).

באופן בלתי מוסבר הפכו הספיידרים לנדירות בארצנו ורק מעטות בין אלה ששרדו מתוחזקות טוב. בעולם ובעיקר ארה"ב,בריטניה וגרמניה יש מועדוני ספיידר לרוב,המכוניות הללו זוכות לשיפורים ולייצור של אביזרים שונים,הן אהודות מוערכות ומבוקשות,בארה"ב מחירן סביר מאד (באירופה מחירן נע בין פי 2 לפי3 מאשר בארה"ב)

לשחר מצפה עבודה לא פשוטה אך בסוף הדרך יהנה ממכונית מקסימה,קלה לאחזקה ומהנה מאד.

אחרי שיגמור את שיפוץ הספיידר גם אני ממליץ שינסה לרכוש לו גם MGB......

.....והלוואי שאמצא כבר גם אני ספיידר בשבילי :drinking:

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
שתי המכוניות יפות מאד חיצונית,קלאסיות ממש,עיצוב הפנים של הספיידר יפה יותר לדעתי,שתיהן סובלות מחלודה ולשתיהן מערכת הינע רגישה. מה שלא שנוי במחלוקת בשום מקום הוא כי מנוע הספיידר עומד בכמה רמות מעל זה של ה-MGB ואמין ממנו בהרבה.

לא נהגתי אף פעם בפיאט ספיידר ולכן לא אכנס לויכוח על רמת הנסיעה, אבל יש לתקן טעות אחרת:

ל- MGB אין מערכת הינע רגישה, אלא בדיוק להפק - מכלולים קשוחים ואמינים שמסתתדרים גם עם הסבות למנועי V8.

לגבי המנוע - אני מסכים שלספיידר מנוע יותר מתוחכם (אלומיניום, גלי זיזים עליונים וכו'), אבל יותר אמין ? בחיים לא. ל- MGB מנוע מברזל, גל זיזים תחתון עם שרשרת, הכל פשוט, מאסיבי ואמין.

בואו פשוט נסכם שלכל אחד יש את הזכות ל"שריטה" שלו, ואני מאחל המון הצלחה בשיפוץ של הספיידר. זו בהחלט מכונית יפה וקלאסית.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

הרבה מזל"טים ואיחולים.

שתהנה מהשיפוץ לא פחות מאשר מהתוצאה הסופית!

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם

יווווווו לפי התמונות אני משתוקק לדעת איך היא תיהי בסוף, אין לכם מושג כמה אני מעריך אנשים כאלה שמרימים כאלה מכוניות למצב טוב משל מכונית מהחברה....

זה מדהיםםם...אם היו נותנים לי כזה דבר לא הייתי יודע מאיפה להתחיל בכלל??? הכל כ"כ מורכב, כ"כ קשה, הרבה זמן, הרבה אנרגיה, הרבה כסף....

כל הכבוד הלוואי היה לי קצת מהידע והניסיון וכמובן מהתקציב לייצור כזה רכב(תרשו לי לקרוא לזה לייצר, כי הוא ממש הולך ליצור את הרכב מחדש)...

בכל אופן אנרגיה תמיד יש בכל מה שקשור למוטוריקה!

Honda hornet 600

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...