Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה ניצבת בפני שאלה זו - סגור או פתוח.

המון הזהירו אותי מפתוח בנוגע לנסיעות המתישות (במקרה שלי 40 ק"מ, שעה וחצי רכבת/אוטובוס) בפתוח, ולשביזות שחוזרת בוקר בוקר.

מנגד המון טענו שההווי בסגור כיף יותר, יש יותר חברות בין החיילים, הזמן טס והחיים קלים יותר בגדול, אך ניטחנים חזק יותר בשמירות וכו'..

אציין כי אני מעדיף מאוד פתוח, לסגור את היום עם אוכל של הבית, מיטה שלי, חדר שלי ולא עוד 7 אנשים. מנגד, עדיין לא הרגשתי באמת מה זה סגור, אני רק אחרי טירונות, שלא מהווה מדד לכלום...

הצעות יתקבלו בברכה, אציין כי אני חושב מאוד על רכישת אופנוע 125 (שפה נכנס עניין העבודה במקביל, שמהווה עוד שיקול) שאוכל לחזור לבית מוקדם, ויאפשר לי יציאה מאוחרת יותר בבוקר (חצי שעה נסיעה באופנוע).

שבוע טוב לכולם.

פורסם

אני שירתתי בבסיס פתוח, בהתחלה היתי נוסע הביתה יום יום.

אחרי חודשיים בערך הבנתי שזה לא עסק ככה ועשיתי חמשושים עד תום השירות.

מה שאמרו לך על זה שיש יותר אחווה בבסיס סגור זה נכון, אבל זה כל בנאדם לגופו.

אתה חושב שיהיה לך קשה לא להיות בבית 5 ימים?

Got To love It

פורסם

אם העבודה בזמן השירות מאוד מאוד חשובה לך, אז לך על אופציית הפתוח.

בכל מצב אחר, תבחר בסגור ללא ספק.

את החוויה של שירות בבסיס סגור לא תקבל בשום מקום אחר. לקום כל בוקר ולחזור מהעבודה כל יום יהיה לך כל החיים.

פורסם

אני אישית יוצא לבית כל שבועיים.

אבל חבר שלי, שהיה לו משהו בצבא ושבוע וחצי בערך הוא היה חוזר כל יום לבית, אמר לי "עדיף הייתי נשאר בבסיס".

זה מתיש ומעייף לחזור כל יום לבית אחרי יום שלם בבסיס, במיוחד מרחק כזה כמו שאמרת 40 ק"מ.

וגם בסיס סגור כמו שאמרו לך פה, זה תענוג.

כל ערב עם החבר'ה, צחוקים, אתה מכיר אותם יותר טוב, לומד מי בסדר ומי לא.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה במה שתבחר ושבוע טוב.

Kia Sportage, 2014 

פורסם
אם העבודה בזמן השירות מאוד מאוד חשובה לך, אז לך על אופציית הפתוח.

בכל מצב אחר, תבחר בסגור ללא ספק.

את החוויה של שירות בבסיס סגור לא תקבל בשום מקום אחר. לקום כל בוקר ולחזור מהעבודה כל יום יהיה לך כל החיים.

כבר אי אפשר לערוך אבל שכחתי להוסיף גם ש40דק' לכל כיוון זה מאוד מתיש, מניסיון של שלושה שבועות בקורס בבסיס פתוח.

פורסם

אני הייתי בגולני כמעט שנה , התחלתי בתור לוחם למשך כמה חודשים ששם אין מה לדבר על יציאה לבית אבל מה נהנתי עם החברה שם אין מה לדבר , לאחר מכן נפלטתי מקרבי עשיתי חמשושים בבא"ח גולני ובשרגא ואת האמת ? סבלתי מכל רגע שם .

כיום אני עושה יומיות בקריה ואני גר במעלה אדומים ונוסע כל יום שעה וחצי +- אומנם הנסיעות קצת מעייפות ומתישות אבל אין ספק שהרבה יותר טוב לי ביומיות מאשר בחמשושים.

פורסם

הקטע של השעה וחצי נסיעה פחות משחק תפקיד לדעתי, אני אישית משרת בבסיס פתוח וגר כ20 ק"מ מהבסיס, אבל מה? באוטובוס בבוקר אין מקום לשבת וצריך לעמוד חצי שעה עד שמגיעים לבסיס, אז אני ממש לא אוכל לומר שלא הייתי מעדיף לגור יותר רחוק מהבסיס, לישון בבוקר שעה וחצי באוטובוס לאורך כל הנסיעה לבסיס ולקום באותו זמן שאנשים שגרים 20 ק"מ ממנו גרים (כי מי שגר רחוק מקבל הגעה מאוחרת).

אחרי הכל, הכל תלוי בך ובמה שאתה מעדיף, בבסיס פתוח יכול להיות אותו הווי של בסיס סגור (אמנם פחות בגלל שאתה לא עם אותם אנשים 24 שעות אלא רק 9, אבל עדיין), הכל תלוי באנשים.

פורסם

בתור מי ששירת בשני סוגי הבסיסים - חד משמעית סגור. בפתוח הזמן לא עובר, אתה נשרף שעות בנסיעות, אין חב'רה כמו בסגור והכי גרוע אתה נהיה בסוף מנייאק שעל דקה איחור ביציאה הביתה אוכל סרטים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

זה תלוי, אני מעדיף בסיס פתוח, ככה אתהיכול לנהל לעצמך זמן גם אחרי הצבא.

40 ק"מ דרך? לא נורא, תחפש מישהו או כמה אנשים שגרים באזור שלך, ותבקש מהם להקפיץ אותך, תחשוב על זה שכאשר אתה בבסיס פתוח, ואתה מנהל נכון את הזמן שלך, ואתה אחראי , אתה יכול גם לשלב לימודים בדרך,

פעם בשבוע או פעמיים, מה שלא יתאפשר לך בבסיס סגור.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אם זה בסיס פתוח שיש בו סידורי לינה אז ברור שללכת עליו.

אם תרצה תישאר בבסיס ואם תרצה תיסע הביתה.

ד"א כעבודה גם למכור שמירות למילואימניקים זה כסף טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתור מי ששירת בשני סוגי הבסיסים - חד משמעית סגור. בפתוח הזמן לא עובר, אתה נשרף שעות בנסיעות, אין חב'רה כמו בסגור והכי גרוע אתה נהיה בסוף מנייאק שעל דקה איחור ביציאה הביתה אוכל סרטים.

מצטרף להמלצה. גם לי יצא לשרת גם בבסיס פתוח וגם בסגור.

כל החוויות האמיתיות שנשארו לי מהצבא היו מהבסיס הסגור.

גם אם אתה סוגר בבסיס פתוח, זה לא אותו הדבר, אם כולם הולכים הביתה ואתה נשאר זה עדין מבאס.

בבסיס סגור אתה מגיע ביום ראשון בצהריים, יוצא ביום חמישי בבוקר/ צהריים, אלה יומיים שרופים.

בבסיס פתוח כולם לחוצים על הבית כאילו לא היו שם חודש(לפחות בבסיס שבו אני הייתי). מגיעים ב 9, יוצאים ב 15 ונותנים הרגשה כאילו סגרו שם חודש. אני אישית אחרי בסיס סגור הרגשתי מגעיל עם האנשים שהתנהגו ככה. לא יקרה כלום אם יצאו עוד חצי שעה, אף אחד לא ימות. אנשים מסתכלים על השעון ובכל דקה שעוברת אתה מרגיש כאילו עברה שעה.

קיצר, אם אין לך איזה מניע כלכלי/ עזרה בבית, שמחייבים אותך לעבוד(וגם אז עדיף שבוע - שבוע או 5-9), לך לסגור.

תזכור את השירות שלך הרבה יותר בכיף, רוב הסיכויים שגם האנשים יהיו הרבה יותר סבבה.

פורסם

חצי שנה ראשונה שירתתי כג'ובניק בתל השומר ועשיתי יומיות, לאחר מכן עברתי לשירות קרבי בנח"ל ו.. טוב לא ממש יצאתי הביתה בשנתיים וחצי שלאחר מכן :?

בקיצור וממש בגדול, ללא ספק בסיס סגור, חוויות של תחבורה ציבורית ומיטה ואוכל של בית יהיה לך מספיק בהמשך.

פורסם

הכול תלוי באיזה בסיס אתה הולך לשרת.

בתור אחד שמשרת בבסיס סגור,עם תנאי ת"ש טובים וחרא של אנשים הייתי מוכן לתרום כלייה בשביל לעשות יומיות גם עם זה שעתיים נסיעה כל יום.

כשאר עשיתי שבוע יומיות מ-108 הבנתי שאני מוכן לתרום גם את הכלייה השנייה בשביל לעוף מהבסיס הסגור.:cry:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אין תשובה חד משמעית, זה תלוי באופי התפקיד והאנשים שמקיפים אותך.

אני שירתתי קרוב לשלוש שנים בבסיס פתוח, אבל בתפקיד שלא איפשר לי לצאת יותר מדי.

הייתה הפרדה ברורה בין משרתי היומיות לבין מי שיצא כמוני בעיקר בסופ"שים. אנשי היומיות,

מטבע הדברים, היו די אגואיסטים, לא ממש התחשבו בצרכי הצבא או אף בחבריהם למחלקה,

ובגדול, היו טיפוסים די מיותרים. תמיד היו להם בעיות משמעת, כי הם מעולם לא קלטו איך הצבא

עובד ואת עקרון השוויוניות שבו. האנשים שסגרו לילות וסופ"שים תמיד היו מגובשים יותר ועזרו איש

לרעהו, אפילו אם זה אומר להישאר עוד לילה בבסיס, לעשות עוד שמירה או תורנות מטבח, ואפילו

להגיע במיוחד מהבית בשביל לעזור לחבר. ככה זה עבד, ותמיד ידענו שנוכל לסמוך אחד על השני.

עם זאת, היתרונות של בסיס פתוח היו ברורים. היכולת לצאת בערב לסופר ולהביא אוכל, או אפילו

לקפוץ לאיזה פלאפל בעיר הסמוכה, עשה את כל ההבדל. במצב כזה, להישאר לילות וסופ"שים לא

היה עניין גדול, בסה"כ עוד יום מחוץ לבית, אבל עם תנאים לא רעים.

בסיס סגור לא מתאים לכל אחד, בסיס פתוח בד"כ כן. תעשה את השיקולים שלך ותחליט בהתאם.

פורסם
.......

LIKE גדול מאוד, אחרי שלוש וקצת שנים בבסיס פתוח ובתפקיד עמוס ולא קל:

זכורים לי לילות שהיינו נשארים עד 12 לעבוד ותורני הלילה היו ממשיכים אחרינו, רוב המשרתים בבסיס היו מסיימים את היום ב4-5 בצהריים.

אני בקשר די טוב עם רוב מי שהיה איתי ב"מחלקה" ואני גם מרגיש שתרמרתי ולא סתם העברתי דפים מצד לצד על השולחן, לפחות במקרה שלי החברה היו איכותיים והתפקיד היה מעניין ומספק יותר (מילואים אני לא עושה כי הידע שצברתי אינו רלוונטי כבר).

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
  • תוכן חדש...