Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק בסיס סגור. אני העברתי 3 שנים - חצי בבסיס פתוח קרוב לבית וחצי בבסיס סגור רחוק מהבית. התחלתי את השירות בבסיס פתוח, ושמתי לב שבהשוואה לחברים שלי, שרובם היו קרביים, אני לא חי את הצבא, אלא השירות שלי נראה כמו עבודה אזרחית- מה שלא אהבתי. המעבר לבסיס סגור היה מרצוני אבל קשה מאוד, פתאום שמירות, נגדים מעצבנים, רס"ר קשוח... לקח לי שלושה חודשים עד שהתאקלמתי שם, ומאז לא הפסקתי להנות. מאז השחרור עברו כמעט 3 שנים ואני לא מפסיק להתגעגע לתקופה הזאת. אז המלצתי היא בסיס סגור עם חתירה לחמשושים - היציאות הכי טובות שיש. כמובן שגם התפקיד שבו תשרת בכל אחד מהבסיסים משחק תפקיד חשוב כאן...

172

פורסם

יש הבדל ענק בין מעבר מבסיס פתוח לסגור לבין מעבר מבסיס סגור לפתוח.

קשה להתחיל לטחון פתאום לאחר שחייתה כמו מלך,לעומת להתחיל לחיות כמו מלך אחרי שטחנתה.

לאיזה חייל אתה מתגייס?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני עושה יומיות ונמצא על הכביש ממוצא כ4-5 שעות נסיעות.

אמנם יש אחלה ת"ש בבסיס שלי למי שעושה סגור. מזגן טלויזיה, אוכל טוב.

אבל בתור מש"ק שלישות כואב הלב לעשות חמשושים ולבזבז את הזמן.

הכל תלוי באיזה תפקיד אתה נמצא.

היציאות שלי די מגוונות, בדרך כלל אני ישן לילה אחד או שניים בבסיס ונהנה מכל רגע.

בנוסף אני נהנה מתנאים של בסיס סגור, אם זה ביום ראשון להגיע עד 11 וביום חמישי לצאת ב12.

תמיר.

פורסם

הכל תלוי רק בך, רוב האנשים יגידו לך שבסיס סגור עדיף.

השאלה היא גם איך האנשים בבסיס, איזה ת"ש יש בבסיס והאם קריטי לך לא לישון בבית?

אני אישית משרת באחד הבסיסים הכי יפים וטובים מבחינת ת"ש בצה"ל אבל עושה יומיות ממרחק של יותר מ70 ק"מ לכל כיוון (שעתיים וחצי נסיעה כמעט לכל כיוון) כי זה פשוט שריטה במוח שלי- אני לא יכול להשאר לישון בבסיס כי אני חייב את המקלחת שלי, את האוכל של אמא שלי ובמיוחד את המיטה שלי כי אני לא נרדם בחדר בבסיס עם עוד 4 חיילים.

מה גם שרוב החיילים בבסיס שלי "צהובים" ואני לא ממש מתחבר אליהם בלשון המעטה אז גם הווי בערב אין כ"כ..

בסופו של דבר הכל תלוי בך וברצונות שלך בצבא.

Toyota Yaris TS

פורסם

בתור אחד ששירת 3 שנים בבסיס פתוח, אבל הייתי ב"מסגרת" של בסיס סגור, מומלץ מאוד הסגור.

שירתי 3 שנים בענתות במעברים והייתי רואה את אלה שעושים יומיות, כל היום רק באים, מברברים במשרד ואם נשארים לשמור רק מתבכיינים.

אנחנו היינו עושים לילה בבסיס, אבל לא היה לנו שמירות כי היינו מוגדרים כפלוגה בפני עצמה שעולים 8 שעות ביום למחסום ונותנים כל יום רק שלושה חיילים לשמירה בבסיס.

את החוויות של סגור, צריך כמה דפים לתאר.

ולפעמים היו מאשרים לנו בערב יציאות לכמה שעות לקניון בפסגת זאב, ככה שלא היינו "תקועים" בבסיס, והיה לנו כמובן אפשרות להזמין אוכל לבסיס.

תאמין לי שזה מאוד כיף, לשבת על אזרחי אחרי 6 בערב בפלוגה שלך ולרדת עם החבר'ה על מגש פיצה, או סתם לשבת ולהעביר צחוקים.

ולגבי תנאים, אל תשכח שאתה בבסיס סגור יש לך חדר קבוע משלך, בחדר שלי דאגנו לטלויזיה עם חיבור ליס (אחד מביא ממיר מהבית ומתחברים לצלחת של הבסיס), פלייסטיישן, DVD, מערכת ועוד שלל שטויות לקישוט החדר.

אגב היה לי שלושה חברים בפלוגה שהיו לפעמים מקבלים אוכל מההורים שלהם. , וכיוון שבסיס סגור כולם מלוכדים אז הוא היה מתחלק איתנו.

אגב תיקח בחשבון שאם אתה עושה יומיות יש לך שעת הגעה שלפעמים אתה מוצא את עצמך קם ב-6 בבוקר כדי לתארגן ולהגיע לבסיס, אני הייתי קם ב-8 בבוקר, רק כדי לצחצח שיניים, לשים מדים ולבוא למסדר בוקר ב-8 וחצי.

ועוד משהו קטן, בסיס פתוח, אתה כל היום על א', בסיס סגור אתה על ב' ומותר לך לרדת לאזרחי אחרי 6 בערב, ולהיות כל היום עם מדי א' מנסיון זה סיוט.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

דבר ראשון- זאת השאלה הכי חשובה, לאיפה אתה בכלל מתגייס? מה התפקיד שלך?

רק אחריי זה נוכל לומר לך אם עדיף בסיס פתוח או סגור.

אני אישית משרת בבסיס סגור, אני משתחרר עוד חודש.

בהתחלה היה לי מעט קשה, יציאות של 11-3. אבל עם הזמן מתרגלים.

האווירה הרבה יותר טובה, יש יותר גיבוש של הח'ברה, וגם יש תנאי ת"ש טובים.

קובי

פורסם

ועוד משהו קטן, בסיס פתוח, אתה כל היום על א', בסיס סגור אתה על ב' ומותר לך לרדת לאזרחי אחרי 6 בערב, ולהיות כל היום עם מדי א' מנסיון זה סיוט.

לא ממש מדויק-

הדבר אולי נכון כשמדובר בעבודה משרדית, אבל כשמדובר בתפקידים אחרים, אתה עולה על מדי ב' כל בוקר, לפני המסדר.

אם מתרגלים את זה מספיק זמן, אתה יכול לשכלל את השיטה ולהחליף מ-א' ל-ב' וחזרה ל-א' תוך 4 דקות.

אכן, להיות כל היום על מדי א' זה סיוט לא קטן.

איציק, למרות ששירתנו בתפקידים שונים בתכלית, תנאי השירות שלנו היו דומים;

שירתתי בבסיס הדרכה (לא מדריך) ולמרות שעבורי הבסיס היה מוגדר בסיס פתוח,

גם אני תרמתי את חלקי בתורנויות, כוננויות ושמירות למיניהן (כל שבוע), כך שהרגשתי, פחות-או-יותר, מה זה לשרת בבסיס סגור.

אף פעם לא התלוננתי כשהייתי צריך לעשות לילה- ההיפך, לעיתים קרובות שמחתי להישאר לילות ולהינות מההווי הבסיסי המיוחד.

כמו שכתבת, לחלק מהחוויות צריך ספר כדי לספר.

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

יש פה שיקולים שונים רוב הפוסטים פה עם טיעונים נכונים.

אני רק יכול לומר ששירתתי חוץ מהטירונות והקורס בעוד 2 בסיסים שונים ב3 וחצי שנים שלי בצבא שניהם שירתתי בתנאים סגורים (למרות שאחד היה בסיס פתוח אבל גרתי רחוק לכן יצאתי חמשושים).

אתה צריך לשאול את עצמך מספר שאלות

1.יש לך כוח לקום כל בוקר מוקדם כדי להגיע לבסיס באוטובוסים כמו שציינו פה ויש מצב להדחק בעומס ולעמוד , או שאתה מעדיף לקום ב7:30 למסדר בוקר ואז להתחיל לעבוד לסיים ת'יום ואז בערב להיות בבסיס , או שלחזור שוב באוטובוס ולהדחק (צריפין לדוגמא זה גהנום בשער יפו לחזור הביתה , ניסיתי פעם מהחר"פ) ושיהיה לך כמה שעות פנויות בערב.

2.מה אתה מתכוון לעשות בזמן החופשי שלך? סתם לשבת בבית ולהגיד שאתה בבית או שאתה מתכוון לעבוד ולנצל

3. אחד הדברים הכי חשובים - חברים שלך , איך הם יוצאים? ומה הם עושים כשהם בבית. אני שירתתי בתנאי שבוע שבוע

בהתחלה הייתי מבסוט שבוע חופש עקצתי ת'מערכת אחרי זה הייתי מת לחזור לבסיס פשוט כי לא היה מה לעשות בבית

כל האקשן בבית זה סופ"ש , כשכולם בבית ויוצאים ונחים ומבלים. באמצע שבוע סתם הייתי משתעמם כל היום ועובד בלילה

בסיס סגור זה חוויה , לעבוד 8-5 יהיה לך כל החיים , בבסיס סגור אתה מוצא חברים לחיים זה צחוקים זה בלאגן זה כיף פשוט כיף

חדר משלך (אני הייתי טבח אז היינו 2 בחדר אבל זה עניינים של טבחים ונהגים ועובדי רס"ר) . זה בנות וזה חברים פשוט חוויה

אני לא מצטער על שום רגע מה3 שנים גם לא כל הדפוק שהשלמתי אם הייתי יכול הייתי חוזר בזה הרגע לבסיס לעוד כמה חודשים בקבע.

אפילו בעופרת יצוקה נהנתי למרות העבודה הקשה. (ואין פה פגיעה בכבוד החיילים שנהגרו)

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תוכן חדש...