Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

נדלקה לי נורת האזהרה. במוסך אמרו לי שיש בעיה בחיישן החמצן. מספר שאלות:

1. האם חיישן חמצן = חיישן למבדה?

2. האם הרכב ייכשל בטסט במצב זה?

3. האם צריכת הדלק נפגעת כתוצאה מזה?

4. מה בערך צריך להיות המחיר של החלק + עבודה?

5. האם כדאי לקנות חליפי או מקורי? היכן כדאי לקנות?

תודה מראש!

פורסם

אוקיי, אז עד עכשיו הבנתי כמה דברים:

1. חיישן חמצן זה חיישן למבדה.

2. כן, הרכב ייכשל בטסט.

3. כן, צריכת הדלק עלולה להפגע כתוצאה מבעיה בחיישן.

אני צריך את עזרתכם בקשר ל 2 השאלות האחרונות.

איפה ומה כדאי לקנות?

פורסם

גם אני עם אותה תקלה באימפרזה,

לגבי צריכת הדלק השפיע קצת,

ולגבי החיישן חיפשתי באיביי ובאתרים שונים של חיישנים תחליפים ולא מצאתי מתאים לרכב שלי וגם חיפשתי בפירקיות ואין כזה לרכב שלי,

אז עכשיו החלטתי ללכת למוסך מורשה בלבד וקיבלתי הצעה מהם על 2000 ש"ח.

לא יודע לגבי הרכב שלך חפש באיביי אולי תמצא יותר זול.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם
גם אני עם אותה תקלה באימפרזה,

לגבי צריכת הדלק השפיע קצת,

ולגבי החיישן חיפשתי באיביי ובאתרים שונים של חיישנים תחליפים ולא מצאתי מתאים לרכב שלי וגם חיפשתי בפירקיות ואין כזה לרכב שלי,

אז עכשיו החלטתי ללכת למוסך מורשה בלבד וקיבלתי הצעה מהם על 2000 ש"ח.

לא יודע לגבי הרכב שלך חפש באיביי אולי תמצא יותר זול.

חיישן חמצן אחורי זה לא חיישן כל כך מיוחד כמו הקידמי, ניתן לשים חיישן חמצן אוניברסלי של חברה טובה כמו BOSCH NTK או DENSO בעלות של 550 עד 800 ש"ח לחיישן כולל עבודה ומע"מ.

לגבי חיישן חמצן קדמי זה בד"כ חיישן מהיר מאוד או חיישן עם פס רחב וכאן רצוי ומומלץ לשים מקורי בלבד.

חיישן חמצן קדמי ואחורי של דייהטסו סיריון זה חיישן שמיוצר ע"י DENSO.

פורסם
חיישן חמצן אחורי זה לא חיישן כל כך מיוחד כמו הקידמי, ניתן לשים חיישן חמצן אוניברסלי של חברה טובה כמו BOSCH NTK או DENSO בעלות של 550 עד 800 ש"ח לחיישן כולל עבודה ומע"מ.

לגבי חיישן חמצן קדמי זה בד"כ חיישן מהיר מאוד או חיישן עם פס רחב וכאן רצוי ומומלץ לשים מקורי בלבד.

חיישן חמצן קדמי ואחורי של דייהטסו סיריון זה חיישן שמיוצר ע"י DENSO.

חישן אחורי לרוב זה לחלוטין זהה בתפקודו לקדמי, למעט רכבים בתקן יורו 4 שבהם החיישן הקדמי הוא לרוב חיישן יחס תערובת (wideband).

פורסם
חישן אחורי לרוב זה לחלוטין זהה בתפקודו לקדמי, למעט רכבים בתקן יורו 4 שבהם החיישן הקדמי הוא לרוב חיישן יחס תערובת (wideband).

זה לא בדיוק נכון, החיישן הקדמי הוא עם מהירות תגובה הרבה יותר מהירה מאשר של האחורי ואצל רוב היצרנים המק"ט של החיישן הקדמי והאחורי הוא שונה.

פורסם

ראשית, המק"ט שונה בגלל החווט (ארוך יותר בדר"כ) ואולי גם קיים שוני במחבר החשמלי ולא בגלל התכונות הטכניות של החיישן.

שנית, תגובות החיישן האחורי כלל לא נמוכות יותר ואם הם היו כאלו הייתה מקבל תקלה של ממיר לא תקין (P0420 למשל) . החיישן האחורי מגיב בהתאמה לחיישן הקדמי רק שתנודותיו קטנות טווח ונעות בין 700-800 מיליוולט (כאשר החיישן והממיר בטמפ' עבודה ובמצב תקין) ולכן נראה כי החיישן אינו מגיב מהר או בכלל.

פורסם

לסיריון 2002 1.3 יש חיישן חמצן קדמי וגם אחורי?

אם כן, איך אני יודע איזה מהם עושה בעיות?

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...