Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי תאונה דיי קשה לפני שבועיים,קשה מבחינת האוטו,אני והנהג המעורב ברוך השם שלמים ובריאים בלי שום פגע קטן .. (איך לא,גם האוטו שלו לא נפגע,הרי זה חוק מרפי!!!)

הייתי אחרי אימון והתכופפתי שניה להביא את המים,הנהג מקדימה עצר לגמרי משום מה וממש נכנסתי בו,על איזה 30 קמ''ש +- ..

בגלל שהוא ממש עצר במקום כאילו פגעתי באוטו חונה,הפנסים הקדמיים שבורים גם הפנסי ערפל,הכריות אוויר מההגה ומהנוסע ליד הנהג(מהדשבורד) יצאו לי,ועוד כמה שטויות(אני מקווה) בתוך האוטו,כמו השליטה מההגה של המערכת נפלה,לא התנתקה רק צריך להדביק או משהו .. והטמבון מקדימה מרוסק,כולל החלק התחתון שלו שבא עם המונדאו משנת 2006 ומעלה,והרשת הזאתי..שבורה לגמרי

כמה נראה לכם תיקונים של הכריות אוויר? של הטמבון הקידמי ? כדאי ללכת לחלקי חילוף? כל מיני עצות וכאלה,אשמח לשמוע,תודה!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אין מקיף. צד ג'.

אני רוצה חוות דעת על הכל

מה עדיף,מה המחירים

ואם אפשר לבטל את הכריות אויר מקדימה ,זאת אומרת לא לסדר אותן,רק להחליף את הדשבורד שנשבר כתוצאה מהיציאה של הכריות ..

ומה מחירים של רדיאטורים במונדאו.

פורסם

כריות אוויר יכולות להגיע בקלות לסכום של כ10אלף לכרית אחת חדשה.

אפשר ליסוע ללא כריות אוויר ואפשר גם ליסוע בלי הגה אבל הרכב תוכן להיות עם כריות אוויר, אם תבטל אותן אתה תפגע קשות בבטיחות של הרכב, אם חלילה תעשה תאונה לא יהיה מה שיגן עליך. אז שים על המשקל את את חיים שלך מול הכסף.

עדיף להתקין כריות אוויר מפירוק, מאשר לא ליסוע בכלל עם כריות אוויר(למרות שגם כך יש סיכון משמעותי שהכריות שתקנה מהפירוק לא יתפקדו כמו שצריך)

פורסם

לא נעים לי להגיד לך אבל נדפקת קשות.

שווי הרכב הוא כ 60K ואתה בלי מקיף. אתה יכול לזרוק רמז למה?

קודם כל, היית במוסך לסקירת נזק וקבלת הצעת מחיר? לפני זה קשה להחליט מה לעשות. בדוק כי לא נגרם נזק שילדה/קצה שילדה.

ולעינינך.

-כמעט ולא ניתן להשיג כריות אוויר (תקינות) מפירוק מכוון שרוב הרכבים המגיעים לפירוק הם אחרי תאונה.

-תוכל לקנות דרך E Bay אולם לא תוכל לדעת כי הכריות אוויר תקינות.

-תוכל לבקש מהמוסכניק "להביא" לך כריות אוויר תקינות אולם:

1. רק בני דודינו "מביאים" כריות אוויר תקינות.

2. בחלק מהרכבים (לא יודע אם זה אצלך) יש צורך בעידכון נתוני כריות האוויר החדשות במחשב הרכב, וזה מתבצע רק במורשה יבואן

בכל מקרה, החלפת כריות האוויר יכולה להגיע ל 10K ויותר.

פנסים, פגוש וחלקים נוספים תוכל להשיג מפירוק, תרים טלפון ל"מאגר" בראשל"צ וברר מחירים.

בנוסף.

כפי שנאמר, נסיעה ללא כריות אוויר עלולה להיות מאוד מסוכנת. התנגשות ב 40 קמ"ש ללא כריות אוויר תהפוך אותך לפצוע בינוני כאשר עם כריות אוויר אתה תצא (רועד אומנם) על הרגליים ותקח מונית הבייתה.

קשה לי להאמין שמישהו יקנה ממך את הרכב ללא כריות תקינות ולאחר התאונה שהייתה לך. זיוף כרית (חיבור נורת כרית לנורת שמן וכו') ידפוק אותך אם ההקונה יהיה מעורב בתאונה או יגלה זאת בחיבור הרכב למחשב בטיפול 15K. אם עלות התיקון תהיה כ 15-20K ומחיר הרכב ירד ל 40 אחרי התאונה (בהנחה כי אין שילדה/קצה שילדה) אבדת דיי הרבה כסף.

פורסם

שווי הרכב הוא כ 60K ואתה בלי מקיף. אתה יכול לזרוק רמז למה?

הכל בסדר אחי,נגמר הביטוח שבוע וחצי לפני,חידשתי רק את הצד ג',בהנחה ששבוע שבועיים אני מוסיף את המקיף חזרה...

לא הבנתי למה התכוונת ו\או רמזת אתה.

פורסם
הכל בסדר אחי,נגמר הביטוח שבוע וחצי לפני,חידשתי רק את הצד ג',בהנחה ששבוע שבועיים אני מוסיף את המקיף חזרה...

לא הבנתי למה התכוונת ו\או רמזת אתה.

מצטער, לא רמזתי דבר. פשוט ניסיתי להבין איך יצאת החוצה עם כלי בשווי 60K ללא ביטוח. חשבתי אולי הרכב כבר היה הרוס או עוכבת קשות היכנשהו(:?) או משהו בסיגנון. זכור תמיד, מרפי מחכה בסיבוב.

היית כבר בשני במוסכים לפחות לסקירת נזק וקבלת הצעת מחיר? אם כן, תעלה אותה ונראה אם ניתן לשפר משהו.

בדוק כי לא נגרם נזק שילדה/קצה שילדה.

במחשבה שנייה: עם נזק כזה, הייתי הולך למוסך המדרכה הזול ביותר, מבצע תיקונים מינימליים עם חלפים מפירוק ועושה טרייד-אין אצל סוחר:-P

פורסם

עושה טרייד עם סוחר?!

ואז יבוא אדם (כמוך אולי??) וירכוש את הרכב במיטב כספו, יעשה (חס וחלילה) תאונה ואופס(?!) אין כריות אוויר!

בחורצ'יק, אכלת אותה קשות עם התאונה, או שתתקן או שתזרוק את הרכב, הטעות היא אך ורק שלך! :screwy:

ותפסיקו בכלל להציע לו לתקן את הרכב ללא תיקון כריות האוויר!

מה יקרה עם רכב כזה יגיע אליכם או אל מישהו ממשפחתכם?!

איזה אנשים...:bad-word:

פורסם

סתם דוגמה,הפס שמתחת לטמבון 2500 ש"ח לפני צביע. אין תחליפי ו אין מפירוק.

הדרך הזולה יהיה לתקן בשטחים. כאן, לפחות 25000 ש"ח.

Omnia mea mecum porto

פורסם

יאללה תפסיקו ליאש את הבן אדם.

קודם כל תגיד תודה לאלהים שיצאת מהתאונה ללא פגע.

הפסד של כמה אלפי שקלים לא משול בכלל לנכות ,או אובדן כושר הליכה.

עכשיו שאתה בריא...תחשוב על שתי האפשרויות.

או לתקן את הרכב FIX כולל כריות חדשות(מפרוק הן לא יעבדו ממילא אז למה לך?)

או למכור את הרכב לפרוק .אף אחד לא קונה היום רכב 2006 בלי כריות,

ולהונות את הקונה שאין כריות זו רמאות לשמה.

אז תחליט למכור לפרוק ולקנות משהו צנוע? או לתקן ולהשקיע משהו כמו 20K

ולהחזיר את האוטו לקדמותו.

בוא נאמר שזה לא היה חכם לנסוע ברכב ששווה 60K בלי מקיף.

מילא רכב עד 25K אין צורך במקיף -מעל -חובה.

בהצלחה וברוך השם שאתה בריא!!!!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

אין מה לעשות אתה חייב לתקן, זאת תהיה פשוט שטות גמורה לא לתקן.

כאשר אתה תמכור במילא יורידו לך במחירון את כל מה שתחסוך עכשיו בתיקון.

אז מה עשית בזה? גם נסעת במשך התקופה עד המכירה ברכב לא בטיחותי וגם שילמת על זה (ירידה מבחירון).

אין לי מושג מה הנזק שנגרם לרכב שלך אבל קח בחשבון שרק זוג כריות קדימה יכולות לעלות מעל 10K ש"ח (לקוואליר עלה בזמנו 12K לחדש, אגב הציעו לי משומש ולא הסכמתי).

לגבי קניה של כריות משומשות, ניתן לבדוק אופציה זו, לפי מה שנאמר לי בזמנו יש מכוניות שעברו תאונה מאחורה והושבתו כאשר הכריות נשארות ללא פגע, אני לא הסכמתי עם זה.. מצד שני לי היה ביטוח מקיף!

** יש גם מוסר השכל לקוראי הפורום, ברגע שנגמר לכם המקיף אל תקחו את הזמן בכדי למצוא את ההצעה המשתלמת ביותר, כי לפעמים משלמים על זה מחיר יקר.

• תוכן חדש...