Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחפש מכונית מיני, אולי סופר מיני (למרות שהן טיפה צפופות מאחורה, לא ? ) בתקציב של עד סדר גודל של 110K - כנראה חדשה מהניילון, אבל לא פוסלים גם שנתון קצת יותר נמוך או משהו כזה אם יש דגם משתלם.

כיום יש לנו את הסוברו B3 האצ'בק, ואנחנו לא ממש מרוצים, גם מאיכות ההרכבה הבינונית, ובעיקר מצריכת הדלק הדיי רעה

והמנוע המיושן בעל 4 הילוכים...

אני אעדיף מכונית ידנית (הסובארו אוטומאטית שזה עוד חסרון) שתהיה חסכנית יחסית בדלק ועדיין תציע ביצועים סבירים לפחות.

הכיוון שנראה לי מעניין מאוד הוא הסקודה פאביה, במיוחד שיש לנו את הסקודה סופרב ואנחנו מאוד מרוצים,

ובכללי יצא לאחרונה לסקודה מוניטין של מכונית אמינה ואיכותית שמציעה תמורה מצויינת למחיר.

מה שקצת מדאיג אותי בפאביה זה כמה דברים, ראשית המנועים שלה קצת ישנים, ולא הצלחתי להבין מהאתר של סקודה ישראל

האם הגיעו כבר הדגמים מבוססי מנוע ה TSI. וחוץ מזה עוד דבר שקצת מפחיד אותי זה המרווח מאחור, היות והיא יותר לכיוון הסופר מיני. אומנם זה לא אמור להיות רכב משפחתי ביעודו, אך בכל זאת יוצא לא מעט נסיעות קצרות יחסית עם 2 אנשים מאחורה, ועל אף שהנסיעה קצרה יחסית, בגלל התדירות שלה, כן הייתי מעדיף מרחב סביר מאחורה.

זה פחות או יותר מה שאני מחפש, אשמח לשמוע מה אתם חושבים על הפאביה, ואם יש אופציות אחרות

ואם שכחתי לציין איזה משהו, תשאלו אני אשתדל לנסות להיות כמה שיותר ברור על מנת שתוכלו לעזור לי.

תודה,

יואב

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפאביה TSI אמורות להיות אוטוטו משווקות בארץ.

בנתיים יש את הפולו TSI ב-112000 שקלים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
הפאביה TSI אמורות להיות אוטוטו משווקות בארץ.

בנתיים יש את הפולו TSI ב-112000 שקלים.

הפולו מעט מאכזבת אותי מכמה סיבות, ראשית אני לא ממש אוהב את העיצוב (דעה אישית)

חוץ מזה שמרגיש לי שמשלים הרבה מאוד על השם VW, כאשר רמת האבזור והתחושה הכללית בפנים היא לא משהו.

חוץ מזה שאני חושב שהיא מעט צרה מדי מאחורה (לא יודע אם הפאביה עדיפה)

מצד שני אני מדבר על דגמים מעט ישנים של פולו - יותר לכיוון 2007-8, אולי המעבר ל TSI משנה את התמונה, אני אנסה להסתכל קצת.

בכל מקרה מה שמשך אותי בפאביה זה העיצוב, שלדעתי יפה, משדר רכב צעיר ומגניב.

וגם נסיון עם סופרב וסקודה בכלל נותן לי רושם של מכונית שנותנת תמורה מצויינת למחיר, אולי עלויות תיקון קצת יותר יקרות ועוד כל מני דברים נלווים, אבל כעסקת חבילה זה נראה לי מאוד אטרקטיבי.

פורסם

הפביה TSI נוחתת כאן בחודש הבא, יחד עם שדרוג איבזורי, והמחיר נשאר זהה.

פולו TSI מזמן לא עולה 112K - בטח לא על הכביש. עשה חישוב מחדש והמחיר ינוע סביב 116K.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
הפביה TSI נוחתת כאן בחודש הבא, יחד עם שדרוג איבזורי, והמחיר נשאר זהה.

פולו TSI מזמן לא עולה 112K - בטח לא על הכביש. עשה חישוב מחדש והמחיר ינוע סביב 116K.

אתה יודע לספר לי קצת פרטים עם הסקודה ?

מבחינת מנוע אין ממש צורך לשכנע אותי , אבא שלי מאוד מרוצה מה TSI בסופרב, ואני גם נהנה לשבת ולהרגיש את המנוע שעובד חלק מאוד ועם עוצמה גדולה יחלסית לנפח תוך שמירה על צריכת דלק טובה יחסית.

האם הסקודה פאביה TSI תהיה ידנית ?

מה כולל התוספת אבזור אם אתה יודע ?

שמעתי קצת שבגסאות הבסיס בפאביה לא באה עם הרבה כריות אביר ודיי דלה, האם זה שונה קצת ?

לפחות בסופרב אני יודע שההפרש בין רמות הגימור מציע הבדל מאוד משמעותי, בהפרש עלויות לא גדול במיוחד, האם כך גם הדבר בפאביה ?

קראתי עוד קצת על הפולו ולא ממש השתכנעתי בעיקר בגלל המחיר, מאוד גבוה בקטגוריה והאוטו לא עושה עלי רושם טוב במיוחד, ואפילו קצת להפך מבחינת רמת אבזור...

פורסם

- מדובר בגרסת 1.2 ל-TSI. המנוע אומנם רק 8 שסת' אך משודך אליו טורבו (פ-י-צ-י) והוא מספק 105 כ"ס (כמו במנוע 1.6 המוכר) ו-17.8 קג"מ מומנט (בניגוד ל-15.6 קג"מ ב-1.6).

- הפביות המתוחות (כמו גם ב-1.6) יגיעו בשידוך לתיבה ידנית או רובוטית DSG7 (בניגוד לאוט' הקונבנציאלי ב-1.6).

- שדרוג האיבזור כולל מערכת שמע ושליטה מההגה. זה מה שידוע לי כרגע. יתכן וגרסת ה"ספורט" תקבל בקרת אקלים דיגיטלית בדומה ל"אלאגנס".

- בתקציבך יכנסו הגרסאות הבכירות ("ספורט" או "אלגנס"), כך שגרסת הבסיס והאיבזור בה אינה רלוונטי כרגע.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
- מדובר בגרסת 1.2 ל-TSI. המנוע אומנם רק 8 שסת' אך משודך אליו טורבו (פ-י-צ-י) והוא מספק 105 כ"ס (כמו במנוע 1.6 המוכר) ו-17.8 קג"מ מומנט (בניגוד ל-15.6 קג"מ ב-1.6).

- הפביות המתוחות (כמו גם ב-1.6) יגיעו בשידוך לתיבה ידנית או רובוטית DSG7 (בניגוד לאוט' הקונבנציאלי ב-1.6).

- שדרוג האיבזור כולל מערכת שמע ושליטה מההגה. זה מה שידוע לי כרגע. יתכן וגרסת ה"ספורט" תקבל בקרת אקלים דיגיטלית בדומה ל"אלאגנס".

- בתקציבך יכנסו הגרסאות הבכירות ("ספורט" או "אלגנס"), כך שגרסת הבסיס והאיבזור בה אינה רלוונטי כרגע.

הבנתי.

אני ראוה במשתמש שלך שיש לך פאביה, אתה יכול קצת להציג אותה, אולי גם את הדברים הקצת פחות טובים ?

התנהגות כביש, מתלים, אבזור, בטיחות וכד'...

בינתיים פאביה נשמעת כמו אופציה מאוד מעניינת, יש אלטרנטיבות ?

מה מיוחד בגרסת הספורט ? יותר חזקה? מתלים יותר נוקשים ?

פורסם
הבנתי.

אני ראוה במשתמש שלך שיש לך פאביה, אתה יכול קצת להציג אותה, אולי גם את הדברים הקצת פחות טובים ?

התנהגות כביש, מתלים, אבזור, בטיחות וכד'...

בינתיים פאביה נשמעת כמו אופציה מאוד מעניינת, יש אלטרנטיבות ?

מה מיוחד בגרסת הספורט ? יותר חזקה? מתלים יותר נוקשים ?

לי יש את ה"ספורט" 1.6 הידנית - דור שני, טרום מתיחת הפנים. פחות רלוונטי לגביך.

הנוכחית (בניגוד לקודמות - שגילו אמינות מצויינת) סובלת משלל תקלות חשמליות הזויות ולא ברור למה. יתכן ומדובר בהתקנה מקומית רשלנית, זה עוד לא וודאי.

יש לי אך ורק שתי תלונות על הדור השני ביחס לדור הקודם - איכות חומרים מעט פחות טובה (ומוקפדת) ונוחות נסיעה על הצד הקשיח יותר.

מעבר לזה, אין ספק שישנו שיפור בכל שאר האספקטים.

"ספורט" היא רמת גימור. ל"ספורט" מושבים תומכים משמעותית, הגה שונה (שהגיע מאוקטביה vRS/סופרב V6), חישוקי 16' וצמיגי 205/45.

בניגוד לכל הדיעות הרווחות (והמוטעות) כאן בפורום - ה"ספורט" מקבלת שינויים קלים במתלה הקידמי (בושינגים מחוזקים המגיעים מאיביזה קופרה החדשה), משולשים שונים וכיול מעט שונה להיגוי (כבד יותר במשקלו).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נראה לי שאתה מתבלבל במונחים כגון מיני, סופר מיני ומשפחתית קומפקטית.

לעצם השאלה שלך, אם כל הנסוע שלך היא עירונית אין לך אופציה יותר טובה מבחינת תצרוכת הדלק מTSI. זינוקים רבים דורשים הרבה זמינות כוח וכאן היתרון הגדול של מומנט בטורים נמוכים. בשילוב עם גיר DSG ללא ממיר מומנט זה נותן חבילה מעולה מבחינת תצרוכת הדלק. אני אישית לא אוהב את פעולת DSG בתנאים עירוניים גרידא כי הוא מאוד מבולבל בפקק או זחילה איטית.

פורסם
לי יש את ה"ספורט" 1.6 הידנית - דור שני, טרום מתיחת הפנים. פחות רלוונטי לגביך.

הנוכחית (בניגוד לקודמות - שגילו אמינות מצויינת) סובלת משלל תקלות חשמליות הזויות ולא ברור למה. יתכן ומדובר בהתקנה מקומית רשלנית, זה עוד לא וודאי.

יש לי אך ורק שתי תלונות על הדור השני ביחס לדור הקודם - איכות חומרים מעט פחות טובה (ומוקפדת) ונוחות נסיעה על הצד הקשיח יותר.

מעבר לזה, אין ספק שישנו שיפור בכל שאר האספקטים.

"ספורט" היא רמת גימור. ל"ספורט" מושבים תומכים משמעותית, הגה שונה (שהגיע מאוקטביה vRS/סופרב V6), חישוקי 16' וצמיגי 205/45.

בניגוד לכל הדיעות הרווחות (והמוטעות) כאן בפורום - ה"ספורט" מקבלת שינויים קלים במתלה הקידמי (בושינגים מחוזקים המגיעים מאיביזה קופרה החדשה), משולשים שונים וכיול מעט שונה להיגוי (כבד יותר במשקלו).

סבבה, תודה רבה :)

עשה לי קצת סדר בראש

נראה לי שאתה מתבלבל במונחים כגון מיני, סופר מיני ומשפחתית קומפקטית.

לעצם השאלה שלך, אם כל הנסוע שלך היא עירונית אין לך אופציה יותר טובה מבחינת תצרוכת הדלק מTSI. זינוקים רבים דורשים הרבה זמינות כוח וכאן היתרון הגדול של מומנט בטורים נמוכים. בשילוב עם גיר DSG ללא ממיר מומנט זה נותן חבילה מעולה מבחינת תצרוכת הדלק. אני אישית לא אוהב את פעולת DSG בתנאים עירוניים גרידא כי הוא מאוד מבולבל בפקק או זחילה איטית.

לא הבנתי ממש למה אתה מתייחס. תראה יש לנו את הסופרב שזה רכב של אבי שהוא גם משמש כרכב משפחתי לנסיעות ארוכות וכד'.

אנחנו מחפשים רכב שני בעיקר בשבילי ובשביל אמא שלי, שעיקר שימושו הוא נסיעה עירונית באזור המרכז.

אני חושב ש TSI שמספק מומנט גבוה בסל"ד מאוד נמוך זה יתרון ענק בנסיעות עירוניות, אפשר להאיץ בצורה טובה ועדיין לשמור על צריכת דלק סבירה אם לא יותר.

אנחנו מחפשים רכב קטן יחסית כדי שיהיה נוח לחנות במיוחד באזור תל אביב הרצליה וכד' שחניה זה לא עסק כל כך פשוט,

ומצד שני גם לא קטן מדי שיוכל להשיב 2 אנשים מאחורה בכיף :)

פורסם

אתה משכנע משוכנעים. גם לי יש רכב גדול לשיוטים וקטן לעיר.

אני בזמנו קניתי סוזוקי SX4 חמש דלתות כרכב עירוני. אבל היא לא ממש מצטיינת בתצרוכת דלק. כלומר היא טובה יחסית ל1600, אבל לא הרבה יותר טובה מרכב משפחתי שהיה לי קודם (1:8,5 בתנאים של מרכז העיר,פקקים ורגל כבדה). היתרון הגדול שלה שבאיזור מחיה שלי יש הרבה צורך לטפס על מדרכות. כאן היא אלופה.

גם אני חיכיתי לפולו TSI וגם אני התאכזבתי מהאיבזור הדל. לכן אם לאמה שלך אין בעיה עם פעולה של DSG בפקק של דרך נמיר לכוון גלילות, וצורך ברכב מוגבה, לכו על שקודה.

אופציה נוספת מעניינת מסגמנט הסופר מיני היא הונדה ג'אז אבל היא יותר יקרה מהניילון. רצוי לחפש יד שניה עם גיר רציף.

לצורך העניין : מיני -זאת מכונית יותר קטנה מסופר מיני. כמו פיאט 500 מול מאזדה 2.

פורסם
אתה משכנע משוכנעים. גם לי יש רכב גדול לשיוטים וקטן לעיר.

אני בזמנו קניתי סוזוקי SX4 חמש דלתות כרכב עירוני. אבל היא לא ממש מצטיינת בתצרוכת דלק. כלומר היא טובה יחסית ל1600, אבל לא הרבה יותר טובה מרכב משפחתי שהיה לי קודם (1:8,5 בתנאים של מרכז העיר,פקקים ורגל כבדה). היתרון הגדול שלה שבאיזור מחיה שלי יש הרבה צורך לטפס על מדרכות. כאן היא אלופה.

גם אני חיכיתי לפולו TSI וגם אני התאכזבתי מהאיבזור הדל. לכן אם לאמה שלך אין בעיה עם פעולה של DSG בפקק של דרך נמיר לכוון גלילות, וצורך ברכב מוגבה, לכו על שקודה.

אופציה נוספת מעניינת מסגמנט הסופר מיני היא הונדה ג'אז אבל היא יותר יקרה מהניילון. רצוי לחפש יד שניה עם גיר רציף.

לצורך העניין : מיני -זאת מכונית יותר קטנה מסופר מיני. כמו פיאט 500 מול מאזדה 2.

רגע, אתה אומר שמיני יותר קטנה מסופר מיני ? אני הייתי בטוח שסופר מיני זה הכי קטן שיש ובגלל זה זה סופר...

בכל מקרה על הכיוון אנחנו דיי נעולים מבחינת גודל ודרישות וכד' כך שאני לא מחפש שכנוע,

אני מחפש דגם ספציפי.

הפולו ירד מהעסק לדעתי בעיקר בגלל מחיר לעומת אבזור. וכרגע הפאביה נראית כמו אופציה מצויינת (לחכות ל TSI)

האם קפיצת ההילוכים מורגשת גם בידני ? אני מרגיש טיפה את מה שאתה מדבר עליו בסופרב בדיוק במצבים שתארת של זחילה ופקקים, לא משהו בולט אבל בהחלט מורגש, אבל חשבתי שזה נובע בעיקר בגלל האוטומט שלפעמים לא משלב כל כך טוב להילוך...

פורסם

זה אופייני לגיר רובוטי בלבד.

בידני הדפיקות בהתאם לכישורי הנהיגה.

אישית אני חושב שזאת התאבדות לקנות רכב עירוני ידני. לדעתי כאן אתה מדבר בעצמך מבלי להתחשב באמא.

פשוט בא לך גיר רגיל כי עשית רשיון על רגיל ולא יצא לך אפילו לנהוג על אחד כזה. נכון?

נ.ב. מתחת למיני יש גם סגמנט של מכוניות מיקרו, כגון סוזוקי אלטו.

פורסם

בואו נעשה סדר:

מיני זה הכי קטן (פיאט 500, סוזוקי אלטו, יונדאי I10... למשל) ומעל יש את הסופר מיני (פיאט פונטו EVO, סוזוקי סוויפט, יונדאי I20... למשל).

לגבי ה-DSG, זה לא כזה נורא. כחודש הייתי ברשותי גולף 1.6 עם DSG7 ולמעט השהייה קלה בהתחלת נסיעה (ולא תמיד) והתבלבלות קטנה בהורדות/העלאות הילוכים (לעיתים).

במצב D - העברות ההילוכים מהירות ולא מורגשות ויש הנטייה לדלג מהר להילוכים גבוהים (בשביל החסכון...).

במצב D-SPORT - העברות מעט יותר מורגשות והן מתבצעות בסל"ד גבוה (בשביל הכוח הזמין).

במצב D ידני - העברות הילוכים מהירות ולא מורגשות, אך אין עצמאות מלאה - ז"א, כתשב על מנתק היא ישר תעביר הילוך.

ה-DSG היא בהחלט תיבה רובוטית משובחת, וללא ספק הטובה מסוגה.

צריך לקחת בחשבון שהשידוך למנועים הקטנים יותר (1.2TSI ו-1.6) אז העסק עובד בצורה מעט פחות החלטית ונעימה, אך לא ברמה מציקה או זוועתית כמו שאר התיבות הרובוטיות של המתחרים.

תיבה ידנית ונסיעה עירונית הינה התאבדות?

הרגל ותו לא.

אני מאז ומתמיד נוהג בידני - יצא לי לעמוד בפקקים, יוצא לי לעמוד בפקקים וזה לא נורא כמו שעושים מזה. מסכים שלעיתים זה יכול להיות קצת מציק, לא מעבר לזה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
זה אופייני לגיר רובוטי בלבד.

בידני הדפיקות בהתאם לכישורי הנהיגה.

אישית אני חושב שזאת התאבדות לקנות רכב עירוני ידני. לדעתי כאן אתה מדבר בעצמך מבלי להתחשב באמא.

פשוט בא לך גיר רגיל כי עשית רשיון על רגיל ולא יצא לך אפילו לנהוג על אחד כזה. נכון?

נ.ב. מתחת למיני יש גם סגמנט של מכוניות מיקרו, כגון סוזוקי אלטו.

אתה לא ממש צודק,

ראשית לפני הB3 הייתה לנו גולף ידנית, זה עוד היה לפני שהיה לי רשיון, ואימי הייתה מאוד מרוצה,

כך שהיא בעצמה מעוניינת לחזור לידני.

נוסף על כך, אמנם רב הנסיעות שלנו עירוניות, אבל מתוך נסיון אין לנו הרבה נסיעות שהן ממש בפקקים, רב הנסיעות הן פשוט בתוך העיר שזה אומר מהירויות נמוכות יחסות, אבל לא ממש עצירות תכופות כמו בפקק.

חוץ מזה שאני חושב שזה הרבה עניין של הרגל, אני לא חושב שידני זה תיק כל כך גדול כמו שעושים מזה.

לפעמים יכול להיות מעט מעיק בסיטואציות מסוימות, אבל בהרבה מקרים מאוד נחמד, מרגיש יותר מקושר לאוטו, ויותר כיף לטעמי, וגם מעט יותר חסכוני ויותר חזק.

יש לי רק עוד שאלה אחת לגבי הפאביה. וזו השאלה החשובה ביותר בעצם, הבטיחות.

הסתכלתי ב ENCAP וראיתי שהפאביה קיבלה רק 4 כוכבים, ולא 5, אך זה נכון לשנת 2007 או משהו כזה,

אני לא יודע אם זה רלוונטי לדגמים שיש בארץ כך שאני לא יודע כמה המידע הזה רלוונטי, אך אין ספק שבטיחות זה משהו מאוד מאוד חשוב, ולא ממש היינו רוצים להתפשר בעניין זה (והB3 לא מרגישה לטעמינו מאוד בטוחה)

• תוכן חדש...