Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עוד רעיון הריבועים שמאחורי החלון לכיוון תא המטען בצבע האפור, ככה תימנע רבועיות המבנה

של הנהג ויווצר מראה דק יותר-רן

המחשה (אחרונה להלילה) בביצוע זריז :

Shoshani1.jpg

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
אני מקווה שהתכוונת למשהו כזה:

(כי מעכשיו ועד מחר לא אהיה זמין להמשיך עם הניסויים... :-( )

הי דניאל. עשית מעל ומעבר. אני חושב שמכאן והילך ניתן קצת לראש ולדימיון לעבוד. :-D

ההנהלה וועד העובדים מודים לך מקרב פיברקלאב...:wink:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

עוד משחר ההיסטוריה, או לפחות מהשלבים הראשונים של השיפוץ, החלטתי שאני לא מתעתד לדבוק במקוריות ויהי-מה, אלא לשנות/לשפר או לשדרג היכן שניתן. אחת הנקודות שתפסו את עיני הייתה תאורת הפנים. במקור היא הוברגה דרך ריפוד הגג לתוך קובית עץ שהודבקה על התקרה... לא סידור שאני רוצה לחזור עליו.

אז עלה רעיון: להשתמש במראה פנימית משולבת עם יחידת תאורה. אלא שכל המראות שמצאתי הן עבור מכוניות בעלות שמשה קדמית משופעת מאוד (כמקובל במכונית מודרנית), או יחידה בלויה מאוד. אז נראה לי שאני יורד מהנושא ועובר למראה פנימית מודבקת על השמשה ויחידת תאורה נפרדת.

נסעתי לחפש יחידות תאורה כאלו ואין מבחר. כל שהצלחתי למצוא היה סוג אחד. לא סגור לגביו.

אז בבקשה: למישהו יש רעיון למראה פנימית משולבת תאורה, או ליחידת תאורה פנימית מסוג אחר, שעשויה להתאים? זה המקום לשפוך את הלב... :-D

1. מראה פנימית משולבת תאורה - במקור מדייהטסו שרייד. הבעיה: ישנה ומרוטה.

2. מראה פנימית משולבת תאורה - במקור מסוזוקי ג'ימיני. הבעיה: שיפוע השמשה חד מדי עבור השמשה הכמעט אנכית ברום.

3. הפיתרון הסביר: מראה פנימית נפרדת ומודבקת על השמשה הקדמית.

4. וזו יחידת התאורה שמצאתי. לא אסטטית למראה, אבל מאוד יעילה.

5. היתרון: היא היחידה בה (כמו במקור), האפשרות למצב הפעלה אוטומטי, או לפי דרישה.

תמונה 110.jpg

תמונה 109.jpg

תמונה 108.jpg

תמונה 106.jpg

תמונה 107.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

כמה רעיונות:

1. רעיון הלדים-יש היום אפשרות להסליק לדים כמעט בכל צבע בנק' נסתרות שיפיצו אור.

ניתן להלביש ראשים מכל סוגי החומרים שתירצה,

2. תאורה נסתרת מאחורי חלק שקוף למחצה-רעיון שראיתי באחת מתוכניות שיפור הרכבים

שבו הפכו קורה פנימית למאירה ע"י השתלה של מנורות מאחורי פרספקט חלבי ונתן הרגשה

של קיר מאיר, או תיקרה שלמה מפיצה אור.

3. במכוניות מודרנית נפוצה תאורה גם מכיוון הרגליים, ותאורת תא המטען, ראשי פלסטיק

עגולים שקופים שמחוברים לדופן הפנימית של התא ומפיצים אור נעים.

4. התקנה של אור מתחת לדשבורד הפנימי ומעל לברכים, ישנם נורות היום שמפיצות אור

כחול חזק שמקרין אור על כל התא.

5. מאחרוי ראש הנהג והנוסע בגובה הכיסא שהאור נזרק לכיוון התיקרה הלבנה שמחזירה

אור, היתרון שאז אין חשיבות למראה כיוון שהיא נסתרת.

מקווה שעזרתי-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
יחידת תאורה מבוססת אורות פלורוצנט זה די פאסה.

לא מצאת משהו ע"ב לדים ? - הרבה יותר יעיל !

כל האוטו הזה הוא די פאסה לא? :wink:

אם הייתי מוצא פיתרון אחר ומניח את הדעת, לא הייתי מעלה שאילתא לפורום...

כמה רעיונות:

1. רעיון הלדים-יש היום אפשרות להסליק לדים כמעט בכל צבע בנק' נסתרות שיפיצו אור.

ניתן להלביש ראשים מכל סוגי החומרים שתירצה,

2. תאורה נסתרת מאחורי חלק שקוף למחצה-רעיון שראיתי באחת מתוכניות שיפור הרכבים

שבו הפכו קורה פנימית למאירה ע"י השתלה של מנורות מאחורי פרספקט חלבי ונתן הרגשה

של קיר מאיר, או תיקרה שלמה מפיצה אור.

3. במכוניות מודרנית נפוצה תאורה גם מכיוון הרגליים, ותאורת תא המטען, ראשי פלסטיק

עגולים שקופים שמחוברים לדופן הפנימית של התא ומפיצים אור נעים.

4. התקנה של אור מתחת לדשבורד הפנימי ומעל לברכים, ישנם נורות היום שמפיצות אור

כחול חזק שמקרין אור על כל התא.

5. מאחרוי ראש הנהג והנוסע בגובה הכיסא שהאור נזרק לכיוון התיקרה הלבנה שמחזירה

אור, היתרון שאז אין חשיבות למראה כיוון שהיא נסתרת.

מקווה שעזרתי-רן

במסגרת תשובתי הקודמת, אני חושב שאלו רעיונות נהדרים, אבל מתקדמים מדי עבור הצ'יקי-צ'יקי בנג-בנג שלי... כיוון המחשבה היה יחידת תאורה אחת עילית. באותו רעיון כפי שהיה במקור, או דומה לו.

בינתיים, יש חדשות בגזרה. חשיפה בקרוב...

העם במתח...

יש החלטה לגבי אופן הצביעה?

ראסם הצבעי, זרק אותי ואת הטנדר מתא הצביעה ואמר לנו לחזור בתום העבודות. או, איך שהוא הגדיר את זה: אני שונא לעבוד פעמיים... צודק! אז עד שנסיים את כל המטלות, יש זמן לישון על אפשרויות חיבור הצבעים. הניסיון מלמד שכשאין תשובה חד-משמעית, עדיף לעזוב את הנושא ולעבור הלאה, אם אפשר. הזמן עושה את שלו וכאשר חוזרים ודנים בנושא כזה או אחר, התשובה מתבהרת.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

כן, גם רדיו צריך וגם הוא ברשימת המטלות.

תזכורת: בגלל יחידת המזגן המגודלת, אין מקום לרדיו...

תזכורת: עלה הרעיון לעשות רדיו מפוצל. כלומר, המקלט עצמו יטמן בפינה כלשהי, הפנל יודבק על לוח המחוונים. אז לדגל נקרא ישראל, שלקח רדיו כזה וביצע בו את זממו. עכשיו הגיע הזמן להתקין אותו.

וכרגיל, גם משימה פשוטה כמו הרכבת רדיו, נהפכת באוטו שלי למשימה ארוכה ומורכבת. מזל שהקצבתי יום שלם לכל משימה...

1. מקלט הרדיו שהותאם על ידי ישראל למשימה. מאחר שמיקומו בלתי אפשרי לנגישות יום-יומית, נעשה ויתור על אפשרות שימוש בדיסקים וכדומה. כמו במקור לפני שלושים שנה, יהיה רק רדיו. אבל איכותי יותר. מבעוד מועד חיווטתי לאזור צמת פלוס ומינוס הדרושים להפעלת הרדיו וכן העברתי חוטים לרמקולים שימוקמו בדופנות הצידיות האחוריות, מאחורי ראשי הנהג. ויתרתי על האפשרות לשים רמקולים בדלתות.

2. וזהו הפנל "בשלט רחוק", שימוקם במרכזו של לוח המחוונים.

3. מאחר שאיני רוצה אנטנה מזדקרת כמו פעם, בחרתי באנטנה חשמלית, שאמורה להיות מוסלקת אף היא.

4. חוץ מהזנת כבל אנטנה למקלט, היחידה הזו זקוקה גם לפלוס ומינוס, כאשר עדיף שכבל המינוס שיהיה מסוכך. אין לי מושג למה. ינון החשמלאי המליץ - אני מבצע...

5. המיקום הפוטנציאלי של האנטנה. תלוי בדיקה מוקדמת של קליטה והפרעות.

6. מחברים את הזנת המתח למקלט, ו... הפנל עובד!

7. ואחרי התאמה קטנה, דרך היציאה של הרדיו להפעלת מנגנון אנטנה חשמלית (שעולה ויורדת), גם האנטנה החשמלית עובדת.

עכשיו צריך לחבר רמקולים ולבדוק שהמערכת עובדת.

המשך יבוא.

תמונה 114.jpg

תמונה 115.jpg

תמונה 112.jpg

תמונה 113.jpg

תמונה 117.jpg

תמונה 118.jpg

תמונה 119.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אם המראה של הדיהטסו טובה לך אבל בלויה יש לי אחת במצב מעולה,

תגיע לשוק עתיק.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
אם המראה של הדיהטסו טובה לך אבל בלויה יש לי אחת במצב מעולה,

תגיע לשוק עתיק.

תודה אופיר. לצערי לא אגיע לשוק עתיק, אבל...

יש פיתרון!

לפעמים הפיתרון לבעיה, נמצא ממש מתחת ליד. לפעמים - לא, ואז צריך לנסות להיות יצירתי. לפעמים המחשבה מקובעת בדרך פעולה מסויימת וזה מגביל את היצירתיות. למוד נסיון אני וכשאני מגיע למבוי סתום, או שנראה לי שהפיתרון שמצאתי לא מספק אפילו עצמי, אני מזמן ועידת פיסגה. לניר בן-ארי יש דרך הסתכלות שונה ממני על דברים מסויימים ולפעמים הוא רואה פיתרונות אחרים שנסתרים מעיני. אני אוהב להתייעץ איתו. לא תמיד מסכים, לפעמים מתעקש על דעתי. לפעמים הוא מתעקש איתי ומפעיל את זכות הווטו שלו.

בדרך כלל זה נגמר בזה שאני מאיים עליו ב-"חכה-חכה, נגיע להשקה ורק אז אתה תדע אם אני אגיד שמה שקורה כאן זה בזכותך או בגללך". :wink: אבל אין לי מנוס, אלא להודות שהרבה מהרעיונות שלו מיושמים בטנדר.

ומעשה שהיה, כך היה. המראה המשולבת ביחידת תאורה, של סוזוקי ג'ימיני, שתחילה חשבתי שתתאים, לא נראתה לי בהמשך הדרך שהיא תעשה את העבודה. בצר לי מצאתי מראה אוניברסלית שמודבקת על השמשה ויחידת תאורה גדולה ולא אסטטית למראה. כן, היא ממש לא התאימה בחלק הקדמי של הגג, אבל דווקא בחלק האחורי של הגג - היא נראתה לי מתאימה. כאשר סיפרתי על כך לרענן, הוא איים שהוא יגיע באישון לילה ועם פטיש קטן הוא ישבור את יחידת התאורה הזו... גם ניר עיקם את הפרצוף וכבר למדתי שכאשר שניים אומרים לך שאתה טועה, אל תקשיב להם... אבל ניר פנה אל הלב שלי. "אל תוותר, לא בשלב הזה, תשמור על רמה". הוא ידע שהצד הפולני שלי ישאר מיוסר אם אעשה אחרת.

יאמר לזכותו, שהוא גם מצא את הפיתרון והציע להרכיב את המראה של הג'ימיני באותו מיקום, אבל טיפל'ה אחורה ועל גבי תושבת ולא מול חורי העיגון המקוריים של המראה המקורית. באחת זה פתר את בעיית השיפוע של המראה, מאחר שרגל השלישית של המראה כבר לא תצמד למראה. אז ניר השאיר אותי הרעיון ואני נשארתי לתכנן את התושבת של היחידה הזו.

וככה זה נראה:

1. לפני שמנסים להרכיב את המראה למקומה, צריך להרכיב מחדש את סוככי השמש. בנקודה זו, ירדתי מהרעיון להתאים סוככים אחרים. אלו, המקוריים, ירופדו מחדש בבוא העת.

2. וזו המראה החדשה והמיקום המשוער שלה.

3. עכשיו צריך לבנות את התושבת. לראשונה, השאריות של הלוטוס משמשות את הרום ולא להיפך...

4. וזו התושבת החדשה, שמעוגנת מנקודות החיבור הישנות של המראה המקורית ל-"קשת ההתהפכות" (המקורית!).

5. עוד קפיצה קטנה קדימה, אחרי שבאמצע התושבת חתכתי חור עבור מעבר החוטים ליחידת התאורה והמראה מעוגנת למקומה.

6. בדיקה של זוויות הראיה לאחור מאשרת - הכל תקין.

7. עוד לא סגור אם בעת הרפדות מחדש נשנה את סוככי השמש, כך שלא יעמדו בדרכה של המראה, או שלא. הזווית שמגיעים הסוככים טובה למדי גם עכשיו.

8. אז כל שנותר הוא לחבר את חוטי החשמל ולוודא שהמערכת עובדת. והיא אכן עובדת! במצב הפעלה רגיל וגם דרך פתיחת הדלתות.

אז זהו? אהה, בערך. את המראה קיבלתי כאשר כיסוי הפלסטיק חסר. ניסיון להשיג כזה חדש נתקל בבעיה. יבואן סוזוקי לא מייבא את החלק הזה בנפרד. אז אפשר לקנות מראה קומפלט חדשה (לא יקר במיוחד - 330 שקלים לערך), או לנסות למצוא יחידה משומשת. ישנה עוד אפשרות והיא להתאים כיסוי כזה מיחידת תאורה של סוזוקי אלטו, שנראית דומה להפליא. עלות הכיסוי היא 13 שקלים... אז נפתחה הזמנה. מקסימום, אם הכיסוי לא יתאים, לא נאכל ארוחת צהריים בפעם הבאה שנגיע למוסך...

תמונה 123.jpg

תמונה 122.jpg

תמונה 124.jpg

תמונה 126.jpg

תמונה 129.jpg

תמונה 127.jpg

תמונה 128.jpg

תמונה 130.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
הכיוון הוא ציפוי כלשהו של הלוח. מין הסתם איש המקצוע שיעשה זאת יהיה אותו אחד שיעשה את כל הרפדות במכונית.

בוודאי! גם במקור היה כיסוי כזה ויהיה אחד חדש גם כאן.

היי און מזמן לא דברנו גם לגבי הגומיה המפורסמת ועכשיו מעניין אותי לגבי הדשבורד גם אצלי הוא עם שאריות וכתמים יבשים של דבק איך אתה מצפה את זה?

פורסם
ועכשיו מעניין אותי לגבי הדשבורד גם אצלי הוא עם שאריות וכתמים יבשים של דבק איך אתה מצפה את זה?

הי שרון.

לגבי הגומיה - תשובה בשרשור הפיברקלאב.

ולגבי לוח המחוונים: ככל הנראה, כאמור, יקבל הלוח כיסוי סקאי או משהו בסגנון. תשובות סופיות יהיו בקרוב, כאשר אבחר את הרפד שיבצע את העבודה.

אפשרות אחרת שעלתה כאן והיא בגדר שמועה: המפעל שייצר את לוחות המחוונים בשעתו, עדיין מחזיק את התבנית של הלוח... איני יודע את שם המפעל או אם השמועה נכונה. אם מישהו יכול לשפוך אור על הנושא - יבורך.

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...