Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נובמבר 2012

אני שותק, לא תשמעו ממי מילה, לא על מקוריות, לא על רוח התקופה, לא על מידת ההתאמה,

כלום, דממה, שקט רועש, ששששששששששששש הס, דג, מממממ -רן

נובמבר 2012

רן, יקירי, לפעמים ההיסטוריה חוזרת על עצמה... אז חזרתי אחורה בזמן, "לויכוח" שלנו מלפני שנה וחצי, וניתן לאנחנו של אז לעשות שוב את הויכוח של היום. כי אחרי הכל, יום שישי היום, ויש הרבה סידורים. :-D

יוני 2011

און גם כשנכנסים למלון בוטיק, באווירה של פעם יש שילוב של חדש וישן.

למען ההסטוריה, הנוסטלגיה והשגעון השאר את הכיסא המקורי.

וכשמשהו יביט פנימה לרכב יצלול עשרות שנים אחורה, מסע בזמן.

אין דבר מאכזב יותר מלהתרגש לפגוש את אהבת נעוריך.

ולגלות שלא נישאר זכר מהמראה המקורי שלה ואין בינה לבין הזכרון

כלום...רן

ניו יורק, יוני 2011

Dear Ran

I never said I’ll walk through memory lane only as an observer. This journey is my showcase and I’m not doing it as a historic monument for any other.

What you wrote reflects your private inner vision and in that case we don’t share the same view.

Although I am making a lot of changes to the original design, the true essence of the car will remain the same and this is my private inner vision.

Each and every vehicle I’ve owned in my life, I gave it my “signature” which made it unique and one of a kind and this is what I like.

Sincerely,

On

ישראל, יוני 2011

אין וויכוח, אבל לפעמים דיעה נוספת גורמת לך לחשוב עוד פעם...

אתה לא יכול להאשים אותי שניסיתי...:wink:....רן

אין, אין, היינו טובים כבר אז... :wink:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
תענוג לראות עבודות של "צ"יפ פוס הגדול"8)

בשיפוץ הנ"ל הם צובעים את החלק התחתון בגוון אפור כהה יותר.

חשבת בכיוון?

השראה והעתקה, הן שתי מילים מאוד קרובות האחת לשניה בתוצאה...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
נובמבר 2012

נובמבר 2012

רן, יקירי, לפעמים ההיסטוריה חוזרת על עצמה... אז חזרתי אחורה בזמן, "לויכוח" שלנו מלפני שנה וחצי, וניתן לאנחנו של אז לעשות שוב את הויכוח של היום. כי אחרי הכל, יום שישי היום, ויש הרבה סידורים. :-D

יוני 2011

ניו יורק, יוני 2011

ישראל, יוני 2011

אין, אין, היינו טובים כבר אז... :wink:

אמת וכל אחד בדרך שלו :lol:

right-vs_-wrong.jpg

122069.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אמת וכל אחד בדרך שלו :lol:

אם היית מכיר אותי קצת יותר טוב, היית כבר צריך להבין שהדרך שבה כולם בוחרים - היא לא הדרך שאני בוחר...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
בשביל זה אני פה, המגדלור שלך, שלא תלך לאיבוד...:wink:-תמשיך! -רן

יש בזה משהו...:lol:

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ועל זה גראוצ'ו מרקס אמר:

'' אלה העקרונות שלי ואם הם לא מוצאים חן בעיניך.. טוב, יש לי אחרים'':lol:

אני מכוון תמיד אל הירח - מקסימום אפגע בכוכב . .

[size=6"[color="black:snipersmi :snipersmi ][/color]][/size]

פורסם

כאשר השיפוץ של און התחיל, באמת התרשמתי מאוד מרמת העבודה והירידה לפרטים. ממש התמוגגתי למראה השלדה המשופצת, הגלגלים, הזמן שהושקע בשיוף המרכב, חלקים במנוע וכו'. אני בטוח שזה יותר טוב ממתי שהרכב היה חדש. ככל שהתקדם השיפוץ התחוור לי שזה לא הולך להיות שיפוץ רגיל.

אנחנו ישראלים, וכישראלים יש לנו הרבה מנהגים. אחד מהם מנהג שאי-אפשר להתכחש לו: אין ערך בארץ לשמירה על מקוריות. זו פשוט חלק מההוויה הישראלית. זה בא לידי ביטוי אגב בכל התחומים. ישראלים פשוט נורא נורא אוהבים להתחכם ולאלתר, זה חלק מאיתנו. שיפורים, שיפצורים, התאמות, פלנג'ים, אזיקונים, ברגים קודחים, שינויים וכל מיני. מה לעשות, אנחנו פשוט מתים על זה. חוצפה ישראלית תקראו לזה. תסתכלו בארץ איך מתקינים מזגנים, איך מתקינים שלטים, איך משפצים בתי-עסק. נדבך על נדבך, בורג על פח, שמתחת ערימות של התקנים ישנים שאיש לא טורח לפרק או לסדר. על רכבים בכלל אין מה לדבר (התקנות של טלפונים, ציוד שטח ועוד). בהיסטוריה שלנו אנחנו עם ארעי, אנחנו עם שחי את הרגע כי מי יודע מה הולך לקרות עוד מעט, עם שחייב למצוא פתרונות בזק למצבים קשים. וזה דבק בנו בכל תחומי החיים.

אני לא רושם את הדברים האלה במטרה לעלוב בפותח השרשור, או באף-אחד אחר לצורך העניין. גם לא את הדוקטרינה האישית שלי אתן כאן לגבי כל זה ושיפוץ רכבים בפרט, כי אני יודע שזה יצא פוגעני כלפי כמה מבאי הפורום.

רק אודה ואתוודה כי בעיני כל ה FLANGE-GALORE הזה לא מרנין. כל החיתוכים וההתאמות, הריצות אחרי חלקים שיתאימו, והשיפצור שלהם, וזה מתאים, וזה לא מתאים וכן הלאה וכולי. לגבי מיזוג אוויר למשל יש חברות שמתמחות בייצור מערכות מיזוג אוויר לרכבים ישנים עד ישנים מאוד, שנראים גם אותנטי לתקופה. אבל אין סוף לדברים האלה ויש גם אלמנט כלכלי בעניין.

בסופו של עניין הרכב הוא של און, לכן מה שחשוב זה שהוא יהנה ממנו, ושהחזון שלו הוא זה שיתגשם ולא שלנו.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

אנחנו ישראלים, וכישראלים יש לנו הרבה מנהגים. אחד מהם מנהג שאי-אפשר להתכחש לו: אין ערך בארץ לשמירה על מקוריות. 

זו פשוט חלק מההוויה הישראלית. זה בא לידי ביטוי אגב בכל התחומים. ישראלים פשוט נורא נורא אוהבים להתחכם ולאלתר, זה חלק מאיתנו. שיפורים, שיפצורים, התאמות, פלנג'ים, אזיקונים, ברגים קודחים, שינויים וכל מיני. מה לעשות, אנחנו פשוט מתים על זה. חוצפה ישראלית תקראו לזה.

בהיסטוריה שלנו אנחנו עם ארעי, אנחנו עם שחי את הרגע כי מי יודע מה הולך לקרות עוד מעט, עם שחייב למצוא פתרונות בזק למצבים קשים. וזה דבק בנו בכל תחומי החיים.

אני לא רושם את הדברים האלה במטרה לעלוב בפותח השרשור, או באף-אחד אחר לצורך העניין. גם לא את הדוקטרינה האישית שלי אתן כאן לגבי כל זה ושיפוץ רכבים בפרט, כי אני יודע שזה יצא פוגעני כלפי כמה מבאי הפורום.

רק אודה ואתוודה כי בעיני כל ה FLANGE-GALORE הזה לא מרנין. כל החיתוכים וההתאמות, הריצות אחרי חלקים שיתאימו, והשיפצור שלהם, וזה מתאים, וזה לא מתאים וכן הלאה וכולי. לגבי מיזוג אוויר למשל יש חברות שמתמחות בייצור מערכות מיזוג אוויר לרכבים ישנים עד ישנים מאוד, שנראים גם אותנטי לתקופה. אבל אין סוף לדברים האלה ויש גם אלמנט כלכלי בעניין.

בסופו של עניין הרכב הוא של און, לכן מה שחשוב זה שהוא יהנה ממנו, ושהחזון שלו הוא זה שיתגשם ולא שלנו.

אני לא חושב שיש קשר לתובנות והניתוחים שלך המאוד צרי מבט עלינו כעם, לשיפוץ מכוניות בכלל ושלי בפרט.

ונתחיל ברמה האישית: בוא נבחון את השיפוץ בלוטוס 7, דווקא: למכונית הזו קיימת תעשייה שלך שעוסקת ביצור מחודש ובאספקת חלקים מקוריים - וזה מה שעשינו שם על פי רוב: שימוש בחלקים מקוריים על פי מספרים קטלוגים. מצד שני - רום כרמל: כל ההוויה של האוטו הזה היא בהיותו מגדל בבל של חלקים שונים ומשונים וזה מה שקסם לי אישית בשיפוץ הזה. אין עבור המכונית הזו תעשייה שמייצרת חלקים לשיחזור מדויק של המכונית, ובהיותה קיט קאר אהבתי את הרעיון לתת למכונית את הטאץ׳ האישי שלי. לעדכן אותה איפה שאפשר, לשפר איפה שארצה, ולנסות להפוך את חווית הנהיגה בה למשהו שארצה לעשות כמה שיותר ולא לחווית נהיגה מסויטת ב-״טרקטור״ שיסע פעם בשבוע-שבועיים לאיזה מפגש ובשאר הזמן יעמוד כאבן שאין לה הופכין. והכי חשוב - לעשות את זה  

ב ע צ מ י !  

כמה שיותר. אתה יודע איזה כיף זה לתור ולהתאים חלק שיתאים, שיעשה את העבודה באופן טוב יותר מהמקורי? לדעת שאתה זה שהתאמת אותו? שהוא יחיד במינו? שהפעלת את הראש ויצרת משהו? ולא רק פירקת/ניקית/תיקנת/צבעת/החלפת/הרכבת? זה לא הסגנון שלך? בשיפוץ שלי אני לא חושב כמוך ולא מגשים לך את חלום והשקפת העולם שלך? מה לעשות...

זאת ועוד: אתה יכול לאהוב את הסגנון-או שלא, אבל הוא נעשה ברמה הגבוהה ביותר האפשרית. ללא קיצורי דרך, שיפצורים, אזיקונים או ברגים קודחים, כפי שהצגת ״אותנו״, הישראלים החפיפניקים.

יתרה מזאת, באיבחת ניתוח פיסיכולוגי אחד, חד-צדדי, הפכת שליש ממשפצי הרכב ב ע ו ל ם ליהודים וישראלים (...), מוטי קומבינה, קיצורי דרך ואלתורים... באמת? נראה לך? 

השקפת העולם שלך מתעלמת מכל אותם משפצים שלוקחים מכוניות ישנות ומשנים, משדרגים ומעדכנים אותם עד בלי הכר וברמה הגבוהה והמרשימה ביותר (ראה ערך התוכנית ״אוברול״ או ווסט קוסט קאסטום). כי לא כל אחד רוצה לנסוע במכונית שנראית כשיחזור מדויק של פעם, אבל גם נוסעת כשיחזור מדויק של פעם. וכאלו יש רבים מאוד בעולם. אני משוכנע שהם ישמחו לשמוע שיש להם גנים יהודים מובחרים...

כן, אתה צודק. יש גם שמאלתרים, קומבינטורים מעגלי פינות. ״גרושניקים״ על כל המשתמע מכך. תתפלא, כאלו יש לא רק ישראלים. הם קיימים בכל העולם (הקובנים אלופים בזה, אבל לא מאותן סיבות). גם אני לא מאמין בדרכם ובדרכי הקיצור שלהם. אבל אני לא כופה את דעותי עליהם. 

בסופו של דבר, איש באמונתו יחיה ויש מקום לדעות ולהשקפת החיים של כולם. במיוחד בתחום שלנו.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יש מכות ?

חברים וכל אוצרי המוזאונים למיניהם שמסתובבים פה

או כל מיני חוקרי עמים.. ימים ויבשות !!

תרגיעו ומהר

כל אחד עושה מה שב... שלו (האיבר שנתן לו אלוהים).

תפסיקו לשפוט ותתחילו ליסבול והרבה מאהבת חינם . וזאת פקודה

רענן

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם

אין מכות, יש הבעת דיעה לגיטמית לחלוטין.

שפטתי 4 שנים ברציפות בתחרות הגביע הנודד ע"ש שאול גלאי ז"ל שעורך מידי שנה מועדון ה 5, וחלק ניכר מהציון הסופי ניתן על הצמדות למקוריות.

בשני מכוניות ששופצו, הרנו 15 של בני ל והרום של און, לא רק שהתוצאה יצאה מושלמת, אלא שבעזרת הקידמה והשיפורים, היא אף עולה על המקור, ועל זה מגיע להם כל הפירגון שבעולם, גם אם פה ושם הם חרגו מההצמדות למקוריות, והכל נעשה בטעם טוב ובעבודה באיכות הגבוהה ביותר.

אני אישית גם רואה בכל תרבות ההוט-רוד האמריקאית חלק בלתי נפרד מעולם האספנות, גם אם לאחרים זה נראה כחילול הקודש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ויש עוד נקודה, חשובה לא פחות לטעמי.

און משפץ אמנם את טינה שלא בהיצמדות למקור, אבל מתוך כבוד אליו. הכבוד הזה הצליח להביא עניין והערכה למוצר הזה, אולי המכונית הכי ישראלית של אוטוקרס לגלגוליה, וכעובדה לעורר אחרים להחזיר לחיים - כל אחד לפי ראות עיניו וסבלנותו - יצירות מופלאות מחיפה וטירת הכרמל.

סיכום הרווח עולה בהרבה על ההפסד: בזכותה של טינה נראה רום 1301 נוספות, מהן גם מקוריות יותר.

Rom 1301 Pick-up wooden buck.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

Veloce 116 ,ציטוט מתגובתך:

"בהיסטוריה שלנו אנחנו עם ארעי"

נכון שהיסטורית העם היהודי רצופה תלאות, רדיפות דתיות , הגליות , פרוגרומים והשמדה המונית,אבל האם עם ששרד אלפי שנים הוא עם ארעי ?.אולי הוגלינו או שינינו מקום כתוצאה מאילוצים אבל עם ישראל לא שכח את מדינת הנצח שלו והיא מדינת ישראל.

אני לדוגמה שיפצתי את כיסאות הטנדר ואפילו ריפדתי אותם,אבל הזדמנו לי שני כיסאות איכותיים במחיר סמלי ובמצב חדש,נוחים יותר ועם משענת ראש .התאמתי אותם וגם אם זה לא מקורי אני מעדיף לשבת בנוח מאשר על הכסאות המקוריים שבמקור היו מרופדי סקאי אדום בלתי נושם ולא היו נוחים במיוחד.אז האם עדיף להזיע או לשבת בנוח על כסא מודרני ?.

שום בורג שהשתמשתי בו לא היה בורג קודח,הוספתי שעון טעינה,שעון חום מים,שעון לחץ שמן ואולי אוסיף שעון טורים,אבל הכל הורכב כתוספת ללא קדיחות או חורים שיפגעו במראה המקורי של לוח השעונים.האם עדיף לנסוע ללא אינדיקציות אלו ?.

כמו שאון כתב הסוסיתות לסוגיהן היו סלט של חלפים מרכבים שונים אז אם נוסיף עוד כמה מרכיבים לא יקרה כלום.

בברכה אריק

פורסם

יוחאי צודק לחלוטין , השיפוץ של און העלה את המודעות ועוד יצירות פיבר חזרו ויחזרו להיות נהוגות בכבישינו.

און הדביק בחיידק זה (חיובי כמובן) עוד אנשים.

נושא זה קיבל דחיפה נוספת לאחר ייסוד הפיברקלאב המסייע גם בלוגיסטיקה.ולא לשכוח את האנשים שמאחוריו.

אני התחלתי לשפץ לפני און אבל התקדמתי לאט בגלל עבודה עצמית וחוסר זמן ועדיין נשארו לי דברים לבצע, אבל נעזרתי לא אחת בידע שאון חלק עימנו,לדוגמה חנות שאפשר להשיג בה גומיות מסוימות ,חבקי מתכת מרופדי גומי ועוד.

תמשיך לעשות את מה שאתה אוהב ותהנה ממה שאת עושה.

בברכה אריק

• תוכן חדש...