Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

און, מהמם לחלוטין!!! פשוט מעולה. החלטה מצוינת.

לדעתי לא יקרה אסון גדול אם תצבע את העליון באדום - ושתא המנוע יישאר כחול. מה, לא רואים כל מיני מכוניות משופרות שפתאום כל תא המנוע הוא ירוק זרחני? חשוב מה שרואים כל הזמן.

וזה היה ברור שצבע יוציא את הקווים של הרכב... קצת הפתעת אותי עם האמירה הזאת:

(למרות שאני מודה: אין ספק שצבע לבן מבליט את הניסיונות של מהנדסי המפעל להקנות למכונית הזו קצת קווים ואופי - קווים שמעט נעלמים לעין כאשר המכונית צבועה בצבעים כהים).

שהרי ידוע שלבן 'משטיח' את האוטו, הורס את העיצוב, ולא תמצא מעצב רכב אחד שימליץ על צבע לבן (בלי קשר לזה שבחירה בצבע לבן היא בדרך כלל בחירה של 'לא להחליט').

כל הכבוד על כל הדרך הזאת, על ההתמדה - מדהים, מדהים, ושוב מדהים!!!

אביעד.

פורסם
בתור מישהו שלא התקבל ל"פיברקלאב"....:roll: מותר לי להחמיא?? :wink::lol:

בוודאי! אבל למה לא התקבל? שהרי יש לנו תקנון מפורט וקשוח מאוד לגבי תנאי הקבלה, ואנחנו מאוד גמישים לגביו... :wink:

און, מהמם לחלוטין!!! פשוט מעולה. החלטה מצוינת.

לדעתי לא יקרה אסון גדול אם תצבע את העליון באדום - ושתא המנוע יישאר כחול. מה, לא רואים כל מיני מכוניות משופרות שפתאום כל תא המנוע הוא ירוק זרחני? חשוב מה שרואים כל הזמן.

וזה היה ברור שצבע יוציא את הקווים של הרכב... קצת הפתעת אותי עם האמירה הזאת:

שהרי ידוע שלבן 'משטיח' את האוטו, הורס את העיצוב, ולא תמצא מעצב רכב אחד שימליץ על צבע לבן (בלי קשר לזה שבחירה בצבע לבן היא בדרך כלל בחירה של 'לא להחליט').

כל הכבוד על כל הדרך הזאת, על ההתמדה - מדהים, מדהים, ושוב מדהים!!!

אביעד.

אביעד, תודה!

יש משהו לגבי האדום, אבל ה-"רכבת" כבר יצאה לדרך. גם הכחול נראה טוב, סולידי ואפילו קלאסי. ולגבי צבע לבן: אתה צודק לחלוטין! הכוונה המקורית שלי הייתה שבנוגע לרום, בררת המחדל לרוב המכוניות היא אותו צבע קרם/שמנת/לבן וזה לעומת הצבע הכהה מבליט את הקווים. כמובן שלבן ביחס לכל צבע בהיר אחר מחוויר את קווי המכונית.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

הוועד המנהל ישב אתמול על המדוכה והתלבט לגבי קווי המפגש בין שני הצבעים: האפור והכחול. שתי הצעות עלו לסדר היום. האחת - הקלאסית והמוכחת; השניה - הנועזת והלא מקובלת.

הדעות נעו לכאן ולכאן ולאחר דין ודברים, הוחלט להעלות את האפשרויות כאן לפורום לשמוע את דעתכם.

ולהלן הכללים:

1. האפור והכחול הם הצבעים, אז לעלות רעיונות לצבעים אחרים - לא על הפרק.

2. ישנן שתי אפשרויות. מה היא דעתכם, לכאן או לכאן.

3. ויחד עם זאת, אם למישהו יש רעיון נוסף לנקודת שילוב הצבעים - יעלה ויבוא.

4. אם דניאל ליבן המחונן קורא את הכתוב מאמסטרדם הרחוקה - הוא מוזמן להעלות הדמיות של שילובי הצבעים...

האפשרות "הנועזת":

1. ניר הדבק על הקנט של מכסה המנוע מסמל את נקודת המפגש. עד הקנט: אפור. מעל הקנט, על הבליטה של מכסה המנוע - כחול.

2. ומהזווית הזו: הריבוע שבאמצע בכחול, הזוויות מעל הפנסים והכנפיים - באפור.

3. הכחול שבאמצע גם עולה מעל,ה לקורות ולגג.

4. האפור ממשיך לאורך "הכתף" עד קצה המכונית, שבמקביל, יורד פס כחול מהגג וממשיך בסמוך לו (בקו ניר הדבק).

האפשרות הקלאסית:

5. נקודת החיבור היא באזור ניר הדבק, על מותני המכונית. במילים אחרות, הכחול גולש מעט מטה.

6. כמובן שבמקרה הזה, הכחול מכסה את כל מכסה המנוע, כתפיים, קורות וגג.

7. עוד תמונה, ככה בשביל ההתרשמות...

8. קו החיבור בין הצבעים יהיה גם כאן בנקודה בה מודבק ניר הדבק, כאשר בתי הפנסים והחזית נשארים באפור והכחול גולש לדופנות הבליטה, כמתואר.

זהו. הבמה שלכם.

יאללה בלאגן! :-D

תמונה 099.jpg

תמונה 100.jpg

תמונה 110.jpg

תמונה 101.jpg

תמונה 102.jpg

תמונה 103.jpg

תמונה 108.jpg

תמונה 109.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
בוודאי! אבל למה לא התקבל? שהרי יש לנו תקנון מפורט וקשוח מאוד לגבי תנאי הקבלה, ואנחנו מאוד גמישים לגביו... :wink:

ראה פוסט 44 בשרשור פיברקלאב... :roll:

והנועזת, תחמיא לרכב הרבה יותר. הכחול יהיה כתכשיט על הגוף הכסוף.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

און שלום.

מאוד אהבתי את שילוב הצבעים שנבחר.

צבע הכסף ממש הולם את הרכב.

יש לי הצעה לסגנון הצביעה, ההדמיה באיכות צייר של וינדוס אבל אלו הקווים בכללי.

תמונה 111.jpg

פורסם
אם דניאל ליבן המחונן קורא את הכתוב מאמסטרדם הרחוקה - הוא מוזמן להעלות הדמיות של שילובי הצבעים...

רואה וקורא (ואוהב את מה שקורה פה :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah: ) ואפילו נקרא אל הדגל בכבוד. אבל, מסיבות אישיות ייקח לי יום-יומיים לבצע הדמיה.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

הי און,

מכיוון שעניין הכחול סגור וחתום אני לא אביע את דעתי בעניין :-( :-( (טוב אני לא יכול להתאפק - הייתי הולך על שני גווני אפור )

מה שכן אני אצביע עבור הסגנון הקלאסי ולטובת העניין הוספתי הדמיות.

דיברנו כבר על הכחול?

בברכה אורן

a.jpg

b.jpg

תמונה 111.jpg

תמונה 108.jpg

פורסם
הי און,

מכיוון שעניין הכחול סגור וחתום אני לא אביע את דעתי בעניין :-( :-( (טוב אני לא יכול להתאפק - הייתי הולך על שני גווני אפור )

מה שכן אני אצביע עבור הסגנון הקלאסי ולטובת העניין הוספתי הדמיות.

דיברנו כבר על הכחול?

בברכה אורן

יפה, אורן. תודה!

עכשיו תן לי בבקשה את התמונה האחרונה שבה במקום האפור למעלה כחול עם אותה נקודת חיבור במותן ואם יורשה לי להיות חוצפן, הדמיה של האפשרות הראשונה בה האפור גולש לשני צידי מכסה המנוע, מתחת לבליטות - ועשית אותי בן אדם מאושר...:wink:

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

עד שיוחלטו סופית קווי המפגש בין הצבעים, אפשר להתקדם עם מטלות אחרות. כי למעשה, מיד אחרי תום העבודות על הצבע, אפשר להעביר את המכונית לרפד ואחרי זה לזגג. אלא שהעבודות על תא הנוסעים טרם הסתיימו, אז כדאי להאיץ קצת בכיוון הזה...

מה עוד נשאר ברשימת המטלות?

1. הרכבת צינורות מזגן והתאמת פתחי אוורור.

2. התאמת הרדיו המפוצל, וזה אומר חיווט וכן קדיחת חור להעברת פנל הרדיו בלוח המחוונים, התקנת אנטנה ורמקולים.

3. התאמת יחידת תאורה פנימית. במקור חשבתי לבחור מראה בעלת תאורה מובנת. אלא שממה שאני רואה, הבעיה היא בהתאמת המראה המיועדת למכוניות מודרניות בעלות שמשה משופעת מאוד, לרום בעלת השמשה הכמעט אנכית. אני גם לא רוצה להשאיר את התאורה כפי שהייתה במקור: מחוברת באמצעות ברגי עץ לפלטת עץ המודבקת לתקרה באמצעות דבק...

4. החלטה בנוגע לסכי השמש: להשאר עם המקוריים, או "לשדרג" למודרניים יותר. השדרוג - משמעו עוד עבודות התאמה.

5. מושבים: להישאר עם המקוריים (ללא משענות ראש); למצוא (או לגנוב לקובי) את המושבים המשודרגים מהרום שלו, בעלי משענת הראש; להתאים את אחד משני צמדי המושבים שאני כבר שומר שנתיים בדיוק למטרה זו, מושבים שמקורם מדייהטסו שרייד.

6. להרכיב בלם יד.

7. להרכיב מנגנוני דלתות.

8. לסיים את הדבקת הבידוד.

הרשימה הזו, פחות או יותר מסיימת לי את עיקר העבודה בכלל ואת כל העבודה בתא הנוסעים. לא נשמע מסובך מדי וזה באמת גם לא מסובך מדי, רק גוזל הרבה זמן. ריאלית, אפשר להקציב יום עבור כל מטלה, ואני לא אשאר עם הרבה עודף...

אז צריך להתחיל במשהו. כמו למשל, החלפת צינורות אוויר של המזגן לכאלו עמידים יותר, והתאמת פתחי אוורור בקונסולה המרכזית. אני די מוטרד מהקונסולה המרכזית הזו. כלומר, בסופו של דבר, היא תעמוד בפני עצמה והכל יעבוד, רק שאני מקווה שגם הכל יראה טוב. נראה כי לרפד תהיה לא מעט עבודה...

בתמונות:

1. בנקודה זו בקונסולה המרכזית יהיה צריך לחתוך חור עבור פתחי האוורור המרכזיים.

2. אחת מהאפשרויות לפתח האוורור: יחידה אחת משולבת.

3. האפשרות השניה: שתי יחידות נפרדות.

4. הצינורות הגמישים קטני הקוטר - למערכת הפשרת האדים. הצינור רחב הקוטר - לפתחי האוורור הצדיים.

5. מאחר שיש בעיית מקום והתאמה, הצינור של הפשרת האדים לצד ימין, מגיע מהתפצלות של צד שמאל.

6. אותה בעיית מקום, היא-היא זו המאלצת שיטת פירוק והרכבה מאוד מסויימים של: "מה בא לפני מה". כך למשל, הצינור הרחב הזה, הוא מורכב רק אחרי שלוח המחוונים נמצא במקומו, זאת בניגוד לצינור בצד השני שנשאר מורכב באופן קבוע.

המשך יבוא...

תמונה 115.jpg

תמונה 116.jpg

תמונה 117.jpg

תמונה 119.jpg

תמונה 118.jpg

תמונה 120.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

הצינור מהקרטון הזכיר לי משהו. קניתי כזה למטרת השלמת מערכת המיזוג בטנדר ומאז הוא מונח מחוץ לרכב.בתוכו התמקם נחש שחור באורך של כ- 1.3 מטר.ראיתי אותו קודם והוא נעלם ,אחרי חיפושים איתרתי אותו מכורבל בשלוש לולאות של כ30 סנטימטר בתוך צינור הקרטון שהפך להיות כבד,לא יודע איך הוא הצליח להידחק כך הלוך וחזור לקחתי את הצינור עם כפפות עד לשדות הקרובים.החזקתי את הצינור קדימה כשהקצוות בצדדים כדי שלא יקפוץ עלי ,אבל מהפחד הוא לא יצא עד שהעפתי אותו החוצה ואז ברח במהירות.עוד חוויה מהשיפוץ.

אריק

פורסם
און,

אני לא בטוח אם זה מה שהתכוונת- אבל - הנה דוגמא ראשונה:

הי דניאל! ראשית, תודה. זה מקסים לראות את זה.

מאוד קרוב! ההבדל היחיד, למעשה: הפס הכחול בחזית - הוא נשאר אפור. אפשר גם לנסות להוריד את הכחול לאורך דופן האוטו בעוד טיפטיפה.

הנה כמה תמונות שהעלאתי בהקשר זה:

1. אפשרות אחת: נייר הדבק שרץ עד הקצה מסמן את נקודת המפגש בין הצבעים. האפור מטפס מעלה עד וכולל פס הדבק.

2. אפשרות שניה: החזית נשארת בכחול (כמו בדוגמא שעשית) כאשר הכחול מתחבר רק מעל נייר הדבק מעל הבליטה של הרדיאטור.

3. על מכסה המנוע: נייר הדבק מסמל את נקודת המפגש. במרכז כחול, בשני הצדדים, האפור.

4. מהזווית הזו זה נראה ברור יותר. המרכז בכחול (שעולה כמובן למעלה), הצדדים ולאורך הכתפיים - באפור.

תמונה 10001.jpg

תמונה 1009.jpg

תמונה 112.jpg

תמונה 1000.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

"איני יודע איזו תמונה מצטיירת בלבך כשאני חוזר ואומר "כרכרה"...

...אם אתה רואה אותה כדמות כרכרה שטוחת דפנות, מאותן הצבועות חזק באדום, בירוק, או בצהוב, ויש אף שמכלכלות שלשה צבעים לוהטים כאחד, ועוד נשאר שם מקום וגם סבלנות לפסי תכלת, לרצועות לובן ולציורי פרחים פה ושם, עם פרסות-מזל ושאר קישוטי נוי, צדפים, פסיסים וסרטים, עוצבות ומרדעות, רתמות וסמלונים, נוצצים כולם, מרוקעים פח-נוצץ, מעשה ידי אמן - ובכן גם לא כזו...

אלא מה?

הנה. תיבה פשוטה. שחורה, חזקה ורבועה. עשויה להאריך ימים ולעמוד דורות. מלאכת חרשים איתנה, שהיום לא עושים עוד כמותה...

זה תארו וזה הודו של הרכב ההוא. כלי רציני, פשוט ומותקן לאשורו, לתכליתו ולפרטיו.":wink:

(מתוך הכרכרה של הדוד משה)

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

• תוכן חדש...