Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

און,אינני יודע מה התקנות ,האיסור הגיוני משום היעדר חגורות בטיחות . אני רואה לפעמים נוסעים מאחור בטנדר סובארו או סונומה,כשהמושבים הם לאורך והארגז סגור.

בג'יפ סופה לדוגמה המצב דומה לטנדר פתוח ומסיעים נוסעים.אני פותח שירשור חדש ואשאל שם.

בברכה אריק

פורסם
און,אינני יודע מה התקנות ,האיסור הגיוני משום היעדר חגורות בטיחות . אני רואה לפעמים נוסעים מאחור בטנדר סובארו או סונומה,כשהמושבים הם לאורך והארגז סגור.

בג'יפ סופה לדוגמה המצב דומה לטנדר פתוח ומסיעים נוסעים.אני פותח שירשור חדש ואשאל שם.

בברכה אריק

למיטב זכרוני, היעדר חגורות הבטיחות היא אחת מהסיבות המרכזיות. בכל מקרה, היות ובטנדר שלי ויתרתי על ארגז וכפועל יוצא מכך על ספסלים (שנתרמו לאחד מחברי הפורום) - אין לי כוונה אישית לבדוק את נושא החוקיות עם הסעת נוסעים שם מאחור...

יחד עם זאת, אני כן שוקל להשתמש בחלון האחורי הנפתח שהגיע בטנדר "האחוד". רק בגלל שזה פשוט מדליק! יש לי אפשרות להשתמש גם בחלון סגור.

01072010064.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
למיטב זכרוני, היעדר חגורות הבטיחות היא אחת מהסיבות המרכזיות. בכל מקרה, היות ובטנדר שלי ויתרתי על ארגז וכפועל יוצא מכך על ספסלים (שנתרמו לאחד מחברי הפורום) - אין לי כוונה אישית לבדוק את נושא החוקיות עם הסעת נוסעים שם מאחור...

יחד עם זאת, אני כן שוקל להשתמש בחלון האחורי הנפתח שהגיע בטנדר "האחוד". רק בגלל שזה פשוט מדליק! יש לי אפשרות להשתמש גם בחלון סגור.

מנסיוני עם טנדר סובארו שהורדתי לו ארגז

במקור ניתן להסיע נוסעים בארגז גם ללא חגורות (שלא היו קיימות)

אם מורידים ארגז, זה דורש רישום שינוי מבנה ומעבר בעמדה מספר 1 במשרד הרישוי (וגם אישור שקילה), ואז הם משנים ברשיון את מספר הנוסעים כך שאסור להסיע מאחור.

פורסם
מנסיוני עם טנדר סובארו שהורדתי לו ארגז

במקור ניתן להסיע נוסעים בארגז גם ללא חגורות (שלא היו קיימות)

אם מורידים ארגז, זה דורש רישום שינוי מבנה ומעבר בעמדה מספר 1 במשרד הרישוי (וגם אישור שקילה), ואז הם משנים ברשיון את מספר הנוסעים כך שאסור להסיע מאחור.

ברור שבמקור ניתן היה להסיע נוסעים מאחור. ככל הידוע לי, התקנה הזו שונתה בשנים האחרונות וכעת אסור להסיע נוסעים בארגז. בעלים של טנדר אספנות סיפר לי שאסרו עליו את הנושא (יתכן שמדובר רק ברכב אספנות, לא בכל טנדר עם ארגז).

מאחר ובטנדר שלי היה ארגז, עד למועד האחרון בו הוא נסע ומאחר שהארגז כבר לא יחזור למקומו, אני אכן אצטרך לעבור בעמדה 1 בחולון לצורך שקילה ושינוי מבנה.

כאילו הארגז פיבר הזה שהורדת (גם לרום וגם לסובארו) יגן מפני תאונה!!

אני פשוט מנסה בתמימותי להבין את ההגיון, לא מצליח.

המודעות לבטיחות עלתה בשנים האחרונות ומה שהיה מותר פעם, אסור היום ולכן אוסרים הסעת נוסעים בארגז. גם מאחר שהם אינם חגורים וגם מאחר שהארגז הזה הוא מלכודת מוות ליושבים מאחור.

בכל מקרה ועניין, גם בעידן ההוא, אסור היה להסיע נוסעים בארגז פתוח. רק בארגז סגור, כך בהקשר זה לשון החוק לא השתנתה.

מי צריך ארגז ?

:lol:

דניאל, זו עברה על החוק! שהרי ברור שנהג הטנדר הזה מסיע את האנשים הללו בשכר וברגע שהסבתי את רישיון הטנדר לאספנות, אסור על פי חוק לעבוד עם הטנדר, כך שלצערי לא אוכל להתחיל להתחרות עם נהג הטנדר הזה... :-D

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

ברור שזה לא בטיחותי להסיע מאחור

אבל רכבים ישנים עם ארגז עדיין יכולים עפ"י הרשיון שלהם להסיע נוסעים, ללא חגורות מאחור

לא שינו את הרשיונות של הטנדרים בעקבות ההבנה שזה לא בטיחותי, רק מי שמוריד ארגז נאלץ לשנות הרישוי

פורסם
ברור שזה לא בטיחותי להסיע מאחור

אבל רכבים ישנים עם ארגז עדיין יכולים עפ"י הרשיון שלהם להסיע נוסעים, ללא חגורות מאחור

לא שינו את הרשיונות של הטנדרים בעקבות ההבנה שזה לא בטיחותי, רק מי שמוריד ארגז נאלץ לשנות הרישוי

לגבי שינוי מבנה: ברור ומובן.

לגבי אישור הסעה בטנדרים סגורים - אני מספר מה שאמר לי בעלי אוטו כזה, עם ארגז סגור, שאמר שאסרו עליו להסיע נוסעים.

אם זה נכון או לא - אין לי מושג. אם תשאל אותי, נשמע לי הגיוני בהתחשב בסיכון.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
לא על משהוא און אבל עם תעזוב את כל הרכבים האחרים ותחזור ל'' מלכה '' השיפוץ יסתיים מהר ....

בלי לפגוע באף אחד ...

טוב, שיכנעת אותי. אתה צודק!

אז חוזרים לעבוד גם על הטנדר ושוב צריך לעבור על הרשימות, להיזכר במטלות ולנסות להחליט מה בא לפני מה. ומאחר שהמתחיל במלאכה, שוכח להמשיך, החלטתי לשכוח שהפסקתי ולהמשיך במלאכת בידוד תא הנוסעים, זאת כאשר לוח המחוונים ושאר אביזרים שמפריעים אינם מורכבים.

מלאכת הבידוד הזו ממושכת וסזיפית וחומרי הבידוד יוסיפו אי-אלו קילוגרמים של משקל וניר צוחק עלי שהאוטו לא יסע - אבל לדעתי זה שווה את זה. הרצון שלי הוא שבזכות הבידודים, אטימה טובה יותר של קיר האש וכן ריפודים עבים ואיכותיים - בידוד הרעשים יפחת משמעותית, וזה כשלעצמו ישפר עד מאוד את חווית הנסיעה בטנדר הישן, שנבנה במקור עם-בלי (הטעות התחבירית במקור) אמצעי בידוד כלל. רק שטיח גומי דק בתור ריפוד.

בידוד המכונית נעשה בשלבים: תחילה, אזור קיר האש ואזורים מוצנעים אחרים. בשלב שני הדבקתי את הבידודים על הרצפה ועכשיו הגיע זמן השלב השלישי האחרון: בידוד התקרה והקורות.

ניתן לתמונות לדבר בעד עצמם.

תמונה 127.jpg

תמונה 122.jpg

תמונה 123.jpg

תמונה 126.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
און, לא יהיו "רשרושים" בעת תנועת המרכב מכיוון נייר האלומיניום? - רן

איזו שאלה מוזרה, רן, הרי התשובה ברורה! יש רשרושים רק אם עושים פניות מהירות ואז, אם רשרוש האלומיניום ממש מפריע, מגבירים את הרדיו! זו בדיוק הסיבה שבעטיה הרכבתי רמקולים כאלה גדולים...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מאחר ונגענו בנושא הרדיו, אז נמשיך בו: הדבקת הבידודים הסתיימה, אז ניתן להחזיר את לוח המחוונים בחזרה למקומו וגם להרכיב את פנל הרדיו בשלט רחוק שלנו.

למעשה, יש כאן עבודה שהיא כביכול מיותרת, שהרי רוב הדברים שמורכבים כעת בתא הנוסעים יפורקו בשלב הרפדות. אז למה לעשות כן? בכדי לבדוק התאמה ראשונית ובשביל שהרפד יראה ויבין איך כל דבר צריך להיות מורכב (מה שלדעתי לא ימנע את העובדה שאני זה שאצטרך לעשות את רוב הפירוקים וההרכבה "המיוחדים".

אז עד שיבוא זמנו של הרפד - תמונות.

1. לוח המחוונים חוזר למקום ומהודק כפי שצריך.

2. הפנל של הרדיו מועבר דרך חור בלוח המחוונים ומודבק למקומו בדבק דו-צדדי.

3. וכפי שניתן לראות - הרדיו גם עובד ושומעים נהדר!

4. לא יודע אם הדבק הדו-צדדי הוא הפיתרון הנכון, אבל הוא הפיתרון הזמני הנכון.

5. ושוב, מבט קטן על הרדיו המפוצל, שבסיסו בחלק הפנימי של הכנף הקדמית ימנית.

תמונה 132.jpg

תמונה 128.jpg

תמונה 129.jpg

תמונה 130.jpg

תמונה 131.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יפה אבל אני עדיין מתעקש שלא כדאי לרפד את הדשבורד הזה, הוא מלא קימורים בעייתיים וכל ניסיון לרפד אותו יראה לא טוב, בטח שאחרי כמה שנים, חוזר וממליץ לעשות לו פילר בכמה שכבות ואח"כ צבע עם מרקם תפוזי, זה גם יראה מקורי.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...