Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הייתי הולך על L4 בדש ,מה קרה לתכנון של ה L3 PRO .? או SE אם יצא.

יכול לבוא טוב בקורות ,אתה יכול לשקול עבודה "חצי אקטיבי" להשאר עם הקרוס הפסיבי הנ"ל

ואת המיד להגביר אקטיבי עם מגבר 2 ערוצים יעודי כמו גנסיס ST100\60.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הדשבורד נחשב שאסי?

לא נחשב שאסי, אבל אתה יודע שבמקרה במזאדה הכריות אוויר שנפתחות בתאונה מהדשבורד גורמות לרכב להיות טוטאלוסט, כי עלות של דשבורד היא עצומה בלי קנה מידה ברכב הזה, לפחות פגיעת שאסי אפשר לתקן במחיר נורמלי לקנות דשבורד ב40K כמו שדורשים בחברה כבר כדאי להשבית את הרכב.

אני איתך ליאור.

הייתה לי נטיה לדעתו של אדי שזה לא אמור להוות בעיה. אבל ככל שאני חושב על זה זה לא כזה בטוח.

אייל אם אני שם פיוניר שם שינגן ויעבוד זה בטוח לא יפריע-חצי מדינה חושבת שפיוניר זה הכי טוב.

*אני יודע שתמיד אפשר לעשות בניות רגילות קורה קיק. זאת לא היתה השאלה. לבנות מידרינג' בדלת מבחינתי מהווה בעיה זהה, אז אנשים במקום לשאול למה חתכת את הדשבורד ישאלו למה חתכת את הדלת.

יש אפשרות לגרום לואפר הפשוט והרגיל שבדלת ולמיד חלופי פשוט לעבוד על הרדיו דיסק המקורי של המזדה?

כי אני לא רואה מצב שאני מנסה למכור עם בנית מיד בדאש שעוד אין בפנים רמקול וזה רק חור עם גריל. קונה פוטנציאלי ירצה לשמוע שיוצא לו מוזיקה מהחור הזה(וזה לא ממש משנה אם זה פיוניר או כל זבל אחר העיקר שיפעל).

מה הבעיה לקנות דיפון דלת ב200 ש"ח ולבצע את הבניה עליו, כשמוכרים את הרכב מחזירים את הדיפון המקורי שהיה, לא סיפור גדול מדי.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

אני לא מתפלא על התרשמותך מה- DMX, מגבר מחולל פלאים, ולמרות ש"על הנייר" השוני בינו לבין ה- DM הוא הספק, בפועל האקסטרים מניב תוצאות טובות בהרבה.

אתה חושב שאתה יודע למה אתה נכנס כשאתה הולך על סט פאסיבי לגמרי ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אני מתכוון לעשות את זה רק אם HAT יוציאו את הקרוס L3x-קרוס שלושה חלקים חדש יעודי לסט לגאטיה.

אני פחות מעוניין בפרוססור וכיוונים.

קרוס יעודי כזה יכול לתת צ'אנס טוב לכך שהתוצאה ביחד עם DMX תיהיה מרחיקת לכת.

L3PRO יצא עוד מספר לא מבוטל של חודשים. ולגבי מיד בקורה אני פחות מעדיף כי בתצורה פאסיבית מלאה קיים סיכון לאיזון של הבמה(וכמו שאמרת אני רוצה להמנע מפרוססור)-איזון שקל יותר להשיג עם אלמנט 4 אינץ' בקיק או בדשבורד עמוק ומרוחק ממך כמו במזדה 2.

אחרי שנוכחתי לשמוע מה מחולל ה DMX הזה אני לא מעוניין להוסיף שום מגבר. ואם אצליח להגביר סט שלושה חלקים בתצורה "טהורה" כזאת של דואל מונו(ועוד אקסטרים) אז אני רואה בכך פוטנציאל אדיר.

צריך רק קרוס מתאים.

http://www.hybrid-audio.com/legatia_three_way.htm

המחשבה להתקין L4 בדאש היתה ללכת על כל הקופה ולהוסיף למשוואה מיד 4 אינץ' נפלא שכזה בבמה קדמית ממש מול הנהג עם זווית קלה כלפיי. ושוב, מי שראה את הדאשבורד של מזדה 2 ודאי שם לב לעומק ולמרחק בין סופו לבין הנהג, וגם לצורתו ה"לא נשברת" והחלקה.

הגברה פאסיבית עם קרוס יעודי ללגאטיה+מגבר DMX+ההתקנה במקום היחודי+מבנה הדשבורד+L4 במיקום מטורף כזה=משהו שלא נראה הרבה במחוזותינו.

הגורם המעקב-הירידה בערך הרכב, ואם מדובר בירידה שכזאת, העניין יורד מן הפרק.

לכן בקשתי דעות של כאלה שיש להם ניסיון.

ECLIPSE7200MKII, L6L1V2, GENESIS DUAL MONO EXTREME, ARSENAL 10, SUNDOWN SAE1000D

פורסם

לא ציפיתי לקבל תשובה רצינית:) כנראה שהייתי צריך להוסיף סמיילי:D

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

טוב מאחר שנכתבו כאן שטויות בכמויות אז נעשה קצת סדר בדברים. דשבורד זה לא שאסי ודשבורד של מאזדה עולה בלחץ 2000 שקל בפירוקיה. המילים כמו דשבורד מנוסר ושאר ירקות הם רק תאורים שמראים חוסר הבנה בנושא. הבעיה שבארץ רגילים שמה שמתפרק לא חוזר למקום. לפרק דשבורד זה לא סוף העולם ובטח שלא במאזדה. כבר ראיתי רכבים שעשו בהם התקנת מערכת פשוטה ולא הייתי קונה אותם בחצי מחיר. הכל תלוי באיך נעשית העבודה. אם יש לך רכב שמור שעבד עליו בעל מקצוע ובבוא היום תירצה למכור אותו אני מבטיח לך שיקנו אותו ממך בלי בעיה. כבר ראיתי רכבים הרוסים ששום פלסטיק ולו אחד יושב במקום והבן אדם חושב שקנה את הרכב הכי טוב בעולם. בקיצור אם התוצאה של העבודה היא אסתטית אף אחד לא יכול לטעון על ירידת ערך זה פשוט שטות גמורה. האם הרכב של דני שווה היום פחות כסף ממה שהיה לפני ההתקנה? האם הרכב ניראה טוב יותר לפני ההתקנה? התשובות מן הסתם ברורות.

בקיצור אם יש לך רכב שמור ומטופל לא תהייה בעיה למכור אותו עם בניות או בלי בניות.

פורסם

ואכן אם הדבר ייעשה הוא ייעשה אצל...אמ אמ אמ...מישהו שאכן ידע לתת את התוצאה הקוסמטית הטובה.

השאלה פשוט באה לסגור את הפינה של האם תיהיה הורדה במחיר כתוצאה משדרוג כזה, לגבי התוצאה הסופית-היא לא מוטלת בספק כידוע לכולם.

ECLIPSE7200MKII, L6L1V2, GENESIS DUAL MONO EXTREME, ARSENAL 10, SUNDOWN SAE1000D

פורסם
אני מתכוון לעשות את זה רק אם HAT יוציאו את הקרוס L3x-קרוס שלושה חלקים חדש יעודי לסט לגאטיה.

אני פחות מעוניין בפרוססור וכיוונים.

קרוס יעודי כזה יכול לתת צ'אנס טוב לכך שהתוצאה ביחד עם DMX תיהיה מרחיקת לכת.

L3PRO.

קרוס של קלארוס=קרוס של לגאטיה. לא מאמין? אתה מוזמן לשמוע אצלי L641 חצי אקטיבי עם קרוס קלרוס בין המיד לטוייטר.

לגבי נושא הבניות בדאש , לדעתי במידה ונעשתה בנייה יפה בוודאי שזה לא מוריד מערך הרכב. אם קונה פוטנציאלי ינסה להוריד על הבניה בדאש, תעיף אותו לכל הרוחות. לא חסר שוק למזדה.

פורסם

חד משמעית כן ואין על זה בכלל וויכוח !!

במידה והיה זה רכב נדיר ומיוחד, אז היה אפשר לשחק פה קלף (נגיד וזה רכב שא-י-ן להשיג, אז אין מה לעשות והקונה שבאמת רוצה רכב כזה יבלע צפרדע וימשיך)

אבל ברכב עממי לדעתי 99,9 אחוז מהאנשים פשוט ידפדפו לרכב הבא (אין לי ספק שאני בעצמי הייתי מדפדף לרכב הבא)

וה-0.1 אחוז יחשבו שתפסו אותך בבייצים וינסו לאנוס אותך במחיר

בקיצור, אם אתה מבין את ההשלכות ורוצה את זה לך על זה,

אבל אין ספק שעלול להיווצר מצב שכדי למכור את הרכב במחיר ראוי תאלץ להחליף דש בורד וזה כמה אלפי שקלים

פורסם
טוב מאחר שנכתבו כאן שטויות בכמויות אז נעשה קצת סדר בדברים. דשבורד זה לא שאסי ודשבורד של מאזדה עולה בלחץ 2000 שקל בפירוקיה. המילים כמו דשבורד מנוסר ושאר ירקות הם רק תאורים שמראים חוסר הבנה בנושא. הבעיה שבארץ רגילים שמה שמתפרק לא חוזר למקום. לפרק דשבורד זה לא סוף העולם ובטח שלא במאזדה. כבר ראיתי רכבים שעשו בהם התקנת מערכת פשוטה ולא הייתי קונה אותם בחצי מחיר. הכל תלוי באיך נעשית העבודה. אם יש לך רכב שמור שעבד עליו בעל מקצוע ובבוא היום תירצה למכור אותו אני מבטיח לך שיקנו אותו ממך בלי בעיה. כבר ראיתי רכבים הרוסים ששום פלסטיק ולו אחד יושב במקום והבן אדם חושב שקנה את הרכב הכי טוב בעולם. בקיצור אם התוצאה של העבודה היא אסתטית אף אחד לא יכול לטעון על ירידת ערך זה פשוט שטות גמורה. האם הרכב של דני שווה היום פחות כסף ממה שהיה לפני ההתקנה? האם הרכב ניראה טוב יותר לפני ההתקנה? התשובות מן הסתם ברורות.

בקיצור אם יש לך רכב שמור ומטופל לא תהייה בעיה למכור אותו עם בניות או בלי בניות.

יוסי תבדוק בחברה כמה עולה הדשבורד הזה, בפירוקיות כל רכב כזה שראיתי הכריות אוויר שלו היו פתוחות מהדש בורד והוא ירד מהכביש, יש שתי אופציות, לפרק את הדשבורד מהרכב שעבר תאונה לתקן ולנסוע בלי כריות אוויר, או לבצע בניות במקום אחר, אם אתה מכיר פירוקיות שמחזיקות רכבים כאלו או אחרים במצב טוב, אני אהיה יותר משמח לשמוע היכן הם נמצאים.

הרכב של דני לטעמי זה סיפור אחר, הוא לא נראה לי ימכור אותו ואם כן אז רק לבן אדם שהוא יודע שיעריך את העבודה שבוצעה בו ואז המחיר ישתקף בהתאם, שאלה אחרת ועם יד על הלב - אתה חושב שהרכב של הרב הטויוטה אוונסיס תמכר במחירון? אישית אני חושב שכן, הריפודים שבוצעו שם ושלל הפיצ'רים יעשו את זה, אבל אל תשכח שיש שם שני מסכים שיצטרך להשאיר גם אם הם יהיו פשוטים, איפה העבודה הרבה שהושקעה שם? אני בדעה שאם אתה לא משאיר רכב כזה אצלך לפחות 10 שנים אל תתחיל כזה פרויקט ומה לעשות במקרה של המאזדה 2 בעוד 10 שנים אם הוא ימכור המחיר שלה יהיה אולי 10% מהמחירון שהיא עלתה לו ככה שזה לא כלכלי, בטח כשלא מדובר ברכב "מיוחד".

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

אתה מפספס נקודה קטנה. אין צורך בכריות אוויר חדשות מכיוון שניתן להעביר את הכריות אוויר. לגבי פירוקיות תעשה בדיקה אני מצאתי דשבורד לגולף ב-800 שקל. אם יש לך רכב במצב טוב יקנו ממך ואם הוא במצב גרוע עם דשבורד או בלי דשבורד לא יקנו ממך!!!

פורסם

יוסי זה לא נכון

99.9 אחוז מעם ישראל לא יהיה מוכן לרכוש רכב כזה

בטח ובטח שמדובר ברכב נפוץ שגם ככה הסחירות שלו בעייתית כי יש מליון

בקשר למחיר של הדש, צריך להוסיף לזה עלות פו"ה של הדש בורד החדש (מפירוק ב-800 שקל זה מחיר יפה, לרוב המחירים נעים סביב 2500 שקל, ולרכבים מסויימים הרבה יותר)

בקיצור אם הלקוח, לוקח בחשבון שיתכן ויצתרך להביא דש מפירוק נגיד 2000 שקל, ולשלם פו"ה שלו נגיד 800 שקל

אז אין בעיה

יש דשים שהכרית קורעת אותם בפתיחה ואז קשה למצוא אחד שלם בפירוק

מרצדס 220 לדוגמא,

VW PASSAT

פורסם

הכריות אוויר במזדה 2 יוצאות מהדשבורד?

אם כן מה זה אומר? חס וחלילה במקרה ש...אז הדשבורד הולך קפוט?

פורסם

כמו שזה נראה פה :

3_2.jpg

בזמן תאונה הדש נגזר כדי שהכרית תשלף, אז כן זה אומר שאם תהיה פתיחת כרית אוויר, אתה זורק את הדש עם הבניות לפח ומביא דש חדש נקי

דבר נוסף שזה אומר מבחינתך, שבמידה וביום המכירה תגלה שאתה תקוע עם רכב שאין דרך למכור אותו בתצורה הנוכחית

אתה תתקשה מאוד מאוד למצוא דש חלופי בפירוק היות ושוב - כל מה שהגיע עם כרית פתוחה לא רלוונטי כי הדש כבר קרוע לגזרים

אם אתה מוכן לסכן כמה אלפי שקלים (נגיד נהיה ראליים 3000 שקל עבור דש + התקנה)

אז יאללה לך על זה ומקסימום לפני המכירה תוריד לקונה 3K מהמחירון (במידה והן נסחרות במחירון בכלל)

או שתחליף דש על חשבונך לפני,

אופציה נוספת ולא פחות חכמה, זה להביא דש מפירוק (במידה וזה עולה 800 שקל כמו שיוסי אמר זה ממש מציאה !)

ולבצע את כל ההתאמות עליו, את הדש המקורי לעטוף יפה ולשים בצד

כך יהיה לך מה להרכיב חזרה ביום המכירה

פורסם

תודה אבל לא תודה.

מודה לכל החבר'ה על העזרה.

• תוכן חדש...