Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קרוס של קלארוס=קרוס של לגאטיה. לא מאמין? אתה מוזמן לשמוע אצלי L641 חצי אקטיבי עם קרוס קלרוס בין המיד לטוייטר.

לגבי נושא הבניות בדאש , לדעתי במידה ונעשתה בנייה יפה בוודאי שזה לא מוריד מערך הרכב. אם קונה פוטנציאלי ינסה להוריד על הבניה בדאש, תעיף אותו לכל הרוחות. לא חסר שוק למזדה.

אתה מתכוון לא חסר מאזדה בשוק,

אתה צריך את הקונה לא הקונה צריך אותך,

במקרה של רכב לא אקזוטי ולא נדיר, ואפילו לא "יחודי"

הריי יש מליון "אותו דבר בדיוק" בשוק, אז כל דבר שהוא לא בדיוק כמו שצריך

ודש בורד עם בניה עבור 99.9 אחוז מהאנשים עונה בדיוק לזה

לא בא בחשבון

אצלי ברכב הקודם היו קיק פאנלים מעור אמיתי מהממים מעשה ידיו של יוסי להתפאר !

הקונה של הרכב שאל אותי מספר פעמים, אם יש לי את כל החלקים ואם הכל חוזר למקום

כי הוא לא רוצה את הדבר הזה שם

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גיל, אני מכיר את הרכב הזה טוב, בגלל זה ייעצתי לך ללכת לקנות שני דיפוני דלתות במקסימום 500 ש"ח לשלם על בניה או לעשות לבד וזה יהיה קצת יותר נורמלי מלפרק דשבורד ויותר נוח מה גם שהתוצאה מבחינת סאונד תהיה לא פחות או אפילו משתווה לבניה בדשבורד.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם
אם אתה מוכן לסכן כמה אלפי שקלים (נגיד נהיה ראליים 3000 שקל עבור דש + התקנה)

אז יאללה לך על זה ומקסימום לפני המכירה תוריד לקונה 3K מהמחירון (במידה והן נסחרות במחירון בכלל)

או שתחליף דש על חשבונך לפני,

אופציה נוספת ולא פחות חכמה, זה להביא דש מפירוק (במידה וזה עולה 800 שקל כמו שיוסי אמר זה ממש מציאה !)

ולבצע את כל ההתאמות עליו, את הדש המקורי לעטוף יפה ולשים בצד

כך יהיה לך מה להרכיב חזרה ביום המכירה

אם הוא קונה מפירוקיה אז הוא גם צריך לספר לקונה שהוא פירק והחליף , ואז הוא גם בבעיה כי אני הייתי ממשיך הלאה לאוטו הבא , אני לא רוצה לקנות אוטו שפירקו בו יותר מדי דברים אפילו אם זה בחברה ,

פורסם

אתה לא חייב לספר למוכר שום דבר

חוק גילוי נאות מדבר על ליקויים שיש בהם בכדי להשפיע על ערך המכונית

שום שמאי רכב לא יקבע ירידת ערך לרכב שפורק והורכב דש

ולכן אין לך שום סיבה לגלות כלום

מנגד - אם ביצעו שינויי בדש בורד יש סיכוי ששמאי רכב יקבע שהדש בורד הזה דורש החלפה

כדי להשיב את הרכב למצבו המקורי ולכן אכן יש ירידת ערך מסויימת

פורסם

אני נגד פעולות בלתי הפיכות באופן כללי.

בניות ניתנות לפירוק שנבנות בטוב טעם - סבבה לגמרי, אבל להתחיל לבצע שינויים בלתי הפיכים זה לא בא בחשבון.

אני בחיים לא הייתי קונה רכב שבוצעו בו קדיחות/ניסורים ולא משנה אם זה בדשבורד או בדיפון של הדלת ולא משנה גם אם השאירו לי במתנה את הבניות והאלמנטים.

גם אם מביאים דשבורד חלופי בחינם, ברגע שפירקת דשבורד רוב הסיכויים שזה לא יחזור להיות כמו שהיה, תמיד יהיו קרקושים ולא משנה באיזה רכב מדובר,חדש או ישן ומי היצרן. ברכבים בני 10 ומעלה רוב הסיכויים שחלקים רבים יתפוררו / יתפרקו ולא יהיה אפשרי להשתמש בהם שוב באותה צורה. (לדוגמא: תא כפפות)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תחזור בך-ממש לא תמיד יהיו קרקושים אחרי החזרת חלקים-אתה חוטא כלפי אותם מתקינים אמנים שיודעים לבצע התקנות מסובכות ולהחזיר את החלקים מבלי שיהיו קרקושים.

לגבי כל השאר, נוטה אולי להסכים.

אבל זאת באמת סוגייה מעניינת.

ECLIPSE7200MKII, L6L1V2, GENESIS DUAL MONO EXTREME, ARSENAL 10, SUNDOWN SAE1000D

פורסם

אין לו מה לחזור בו

פלסטיקה אחרי 10 שנים היא יבשה

ולעיתי קרובות בעת חיזוק בורג כזה או אחר נוצרים סדקים או שברים

שעם הזמן מוביל לקרקושים, זה לא קשור לאותם מתקינים, ככה זה ואין מה לעשות

הגדולה של אותם מתקינים שזה כבר נשבר לאלתר לזה שיפוץ כזה שזה יחזור להיות יציב

אבל הם לא יכולים למנוע את השבירה

פורסם

אין לי מה לחזור בי, גם לא ברכבים חדשים לגמרי וזה לא קשור למתקינים.

סתם לדוגמא, פירקתי מכסה פלסטיק בגג הרכב כדי להחליף נורה , כמובן בעדינות עם הכלים המתאימים ולאחר ההרכבה בחזרה - התחיל משם איזשהו זימזום (שפתרתי ע"י הדבקת ספוג בנקודה הבעייתית לאחר שנסעתי עם זה פתוח כדי להרגיש מאיפה מגיע הזמזום).

עכשיו תאר לעצמך מכלול ענק כמו דשבורד. מספיק שתרכיב איזה בורג בסטיה של מעלה בזווית וזה כבר לא יישב ב100 אחוז.

עכשיו תחשוב כמה ברגים וקליפסים יש בדשבורד ומכמה חלקים הוא מורכב.

כל זה תקף גם לרכבים חדשים.

ברכב בן כמה וכמה שנים, החומרים נחלשים ומה שפורק ויורכב חזרה - רוב הסיכויים שלא יחזור לעצמו או לא יחזור ב100 אחוז לאותה נקודה עליה ישב מאז יצא הרכב מהמפעל. אין מה לעשות, ככה זה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לעניין כריות אוויר. לא כל תאונה פותחת כריות אוויר כך שאני מניח שתוכל למצוא דשבורד שלם של מאזדה בקלות יחסית. אני מניח שרובכם לא פירקתם דשבורד אז התגובות שלכם הם בהתאם. אתם מוזמנים לראות את הרכב של דני ולבדוק את הדשבוד אם יושב במקום ואם הוא מקרקש. עשיתם מזה סיפור גדול בסך הכל פירוק דשבורד. לא ניראה לי ששמאי יקבע ירידת ערך על בניה בדשבוד או אם פירקו והחליפו דשבורד. אני רק יכול להבטיח לכם שאם יהיה לי זמן גם אצלי ברכב יהיו אלמנטים בדשבורד ואני יכול להעיד על עצמי שאני שומר על הרכבים שלי.

פורסם

אני לא מבין על מה ההתלהמות בכל השרשור הזה.

לפרק דשבורד זה אומנם מסובך יותר מדיפון דלת, אבל גם זה לא תורה מסיני.

במיוחד שלא מדובר על להוציא את כל הדש אלה רק את התושבת העליונה, דבר שהוא ממש לא מסובך.

ואנשים פה פשוט מצחיקים אותי כל פעם מחדש, לפרק ברכב את כל הדיפונים+קורות+קיק פאנלים+כסאות+רצפה+קונסולה מרכזית וכו' רק בשביל להתקין מערכת ובידוד הרכב זה בסדר, אבל תושבת עליונה של דש בורד, זה לא.

בכל מאזדה שניה בכביש יש דש בורד מחורר מדיבוריות,ספיריט,חיישני רוורס והשד יודע מה,ועדיין אין שוב ירידות ערך ושום בעיות על הרכבים.

בנוסף, אנשים כאן מתקינים בליינדרים ולייזר פרוטקטור תוך כדי שהם חותכים בפגושים של מרצדס,BMW,לקסוס,אלפא רומיאו ושאר רכבים יקרים בלי יותר מידי חשש, אבל דש בורד, זה לא.

ולקדוח חיישנים בפגוש של לקסוס 460 זה כן בסדר? הרי פגוש כזה עולה עשיריה.

ורכב שעבר תאונת טמבונים, ונפתחו כריות אוויר, לא מחליפים אותם? ואני לא מדבר על רכבים שדורשים מערכת חדש, אני מדבר על רכבים סטנדרטיים כמו מאזדה ודומיהם.

לא ראיתי אף אחד שמתלהם על התקנת מסך דאבל דין בקונסולה, או על התקנת מחשבים יעודיים לרכבים משופרים +שעונים וכו' בקונסולות.

עשיתם מזה יהרוג ובל יעבור, לפרק דש בורד הוא לא יחזור למקום, אבל את כל סלון הרכב בשביל מערכת זה כן יכול לחזור למקום? לא הברגים והקליפסים בדש בורד הם חד פעמיים?

אני פירקתי דש בורד בסיטרואן ברלינגו, רנו קנגו, פיאט דובלו כולם חדשות דנדשות ובכולם הכל חזק למקומו אחר כבוד.

בנוסף, היה לי קצר חשמלי במאזדה 323 שנת 97, שנשרפה לי צמת חוטים מרכזית.

הבאתי את הרכב ליוסי(אלפיין) וב5 שעות הרכב פורק כולל ההגה והדש בורד במלואו(עליון ותחתון) והוחלפה כל הצמה המרכזית ללא כל קושי, והפלא הכי גדול שהכל יושב במקומו, היום, שנה וחצי אחרי זה בלי שום רשרוש וקרקוש.

ומדובר על רכב יפני, פשוט יחסית בן 12 שנה.

אז מה הבעיה? ההתקנה של 2 אלמנטים של 3-4 אינטש בדש? ביג דיל, מחברים שם רמקולים אחרים וזה גם ישמע טוב.

ומי שיחפש רכב שמור ומטופל, זה ממש לא ישנה לו אם יש 2 רמקולים בדש בורד, והכי מצחיק שרוב האנשים בכלל לא ידעו שזה אפילו לא מקורי.

ואם הרכב לא שמור ולא נעליים,אז בכל מקרה ישחטו את המוכר במחיר.

לא צריך לעשות מזה סיפור, זה גם משהו שהוא הפיך, וברוך השם לא חסרות מאזדות בפירוקיות.

ומקסימום זה יעלה עוד כמה גרושים.

אבל למי שמשקיע 20-30 אש"ח במערכת עם רכיבים מעולים, להשקיע עוד 1000ש"ח גם במעמד המכירה זה ממש לא ביג דיל, הכיף וההנאה של התקנה נכונה של מערכת הוא עולה על האלפיה הזאת לכאן או לכאן.

כי גם חשוב לזכור, לקנות קורות A + קיק פאנלים בפירוקיה זה גם עולה כסף.

ואני אומר, שנגיע לגשר נחצה אותו.

יתקין את המערכת עם בניה בדש, ירצה למכור את הרכב בעוד 3-4 שנים, אם תיווצר בעיה עם הדש, מחליפים ושלום על ישראל.

אולי בכלל הקונה הראשון יהיה מבסוט מזה ויגמור עניין?

אל תחשבו איך אתם הייתם פועלים, כי השיקולים הם לא זהים עבור כל אחד.

under construction..

פורסם

אתה פירקת את ההגה באוטו כדי להוציא את הדשבוארד ? אסור לגעת בדברים כמו ברקסים ובהגה אם אתה לא מוסכניק

פורסם

נו אם אסור אז אסור.

נו נו נו לניר.

:roll:

טוב שלא ראית את השרשור שבנאדם מהפורום בנה צלחות בילום בעצמו. זה "מותר"?

מתחדשת*

פורסם

אני מסכים אם ניר :-)

בניה בדש אם היא נעסת ע"י בעל מקצוע טוב ובטעם טוב לא צריכה להוות בעיה בעיה בזמן מכירת הרכב .כמובן שלא תקבל

עליה תוספת תשלום אבל אני אישית לא היתי מוריד לבן אדם שקל . :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

מהיכרות אישית עם העבודה של יוסי ,אני בטוח שהעבודה תצא מושלמת ותראה כחלק אינטגרלי מהרכב ,אני ממש לא חושב שזה אמור להוריד את ערך הרכב .

דבר שני ,אני דוגל בזה שבעל הרכב צריך להנות מהרכב כמה שרק אפשר, ואם סאונד טוב זה מה שגורם לבעל הרכב לעונג אז בודאי שאין שום סיבה שימנע מלעשות בניה בדש , בכל מקרה בזמן המכירה אם הרכב שמור ונראה טוב הוא ימכר בכל מקרה.

הדעה שלי היא לך על זה ,תהנה מהרכב שלך תהנה מהמוסיקה שלך ומקסימום בזמן המכירה תוריד כמה שקלים .זה שווה את זה.

פורסם
נו אם אסור אז אסור.

נו נו נו לניר.

:roll:

טוב שלא ראית את השרשור שבנאדם מהפורום בנה צלחות בילום בעצמו. זה "מותר"?

לא ראיתי את הצלחות בילום שהוא בנה בעצמו , אבל כדי לפרק דאשבוארד צריך לפרק את הכרית אוויר, וזה אסור לעשות !

פירוק/הרכבה של כריות אוויר , מותרת אך ורק למכונאי שעבר הסמכה בטיפול בכריות אוויר .

• תוכן חדש...