Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עומד להכנס לפרוייקט שילוב CARPC ברכב וויתור על הרדיו המקורי.

כרגע יש לי את רכיבי האודיו הבאים:

מגבר - BLAUPUNKT PCA 465

רמקולים - Rockford Fosgate T1S652

התכנון היה להרגכיב את הרמקולים בדלתות הקדמיות ברכב ובהמשך לקנות רמקולים לדלתות אחוריות בהתאם לצורך.

אני לא מחפש מערכת "להרים את השכונה" וכו', אלא צליל איכותי עד כמה שאפשר בלי יותר מדי השקעה בבידוד רעשים, בניית פודים וכדומה.

ולהלן כמה השאלות -

לאחר קריאה בפורום אני רואה המלצה די גורפת להתקין קומפוננט מקדימה - האם ההבדל בין הרמקולים שיש לי לקומפוננט (יד שנייה עד 500 ש"ח) יהיה מורגש.

כמו כן אני מחפש סאב בתקציב שפוי (אפשר גם מחו"ל, שם המחיר הרבה יותר שפוי) שיהיה כמה שיותר קטן ושיתפוס פחות מקום - חשבתי על 8" (150W RMS) בהתקנת STEALTH בפתח שנמצא מאחורי משענת יד אמצעית בספסל האחורי (מה איכות השמע של התקנה כזאת ואיזה סאב מומלץ)

במקרה ההבדל בקדמיים מורגש וכן מומלץ לרכוש קומפוננט, האם כדאי להרכיב את הרמקולים שלי בדלתות אחוריות או על מדף (האם זה יתן תמורה מורגשת) ואז לקנות מגבר מונו נוסף לסאב, או לוותר על הרמקולים מאחור ולחבר את הסאב בגישור למגבר הקיים ?

השיקולים הם כמובן עלות - תועלת שמע וחיסכון בהוצעות.

האם סאבים של 6.5" בדלתות האחוריות מומלצים להתקנה ?

תודה מראש על התשובות וסבלנות !

פורסם

תשקיע יותר בקומפוננט קדמי+סאב

מה התקציב שלך לשניהם.?

מה הסיבה שהרכבתה את הרוקפורד הנ"ל מדובר ברמקולים Shallow-Mount

אין מספיק מקום בדלתות הקדמיות.?

למה סאב 8 .? מה רע בסאב 12 בבגז' .?

פורסם
תשקיע יותר בקומפוננט קדמי+סאב

מה התקציב שלך לשניהם.?

מה הסיבה שהרכבתה את הרוקפורד הנ"ל מדובר ברמקולים Shallow-Mount

אין מספיק מקום בדלתות הקדמיות.?

למה סאב 8 .? מה רע בסאב 12 בבגז' .?

הרמקולים נקנו בארה"ב ללא מדידה של הMOUNT כדי להיות בטוח שיכנסו ולא להצטער אחרי זה, והם לא מורכבים עדיין, שוכבים חדשים בניילון.

סאב 8, כי אני לא מחפש ווליום גבוהה, ולא רוצה קופסא שתתפוס הרבה מקום בבגז'.

התקציב לסאב הוא עד 80$ חשבתי עלMB QUART RWE202 או ROCKFORD FOSGATE P1S48 מישהו מכיר את הסאבים האלו ? יש המלצות, רשמים ?

פורסם

קודם כל תודה על התגובות,

למה סאב 12" ולא 8" באותו הספק מוצהר ?

אני בכיוון של קנייה של קומפוננטים ומחר הולך לשמוע זוג יד 2. אתה מחזק את ההחלטה.

האם הרכבה של הרמקולים שכבר יש לי מאחור (דלתות או מגש) תוסיף או שאין טעם ופשוט לשים רק סאב ?

פורסם

ספרקס - אצלי המגבר מותקן על פלטת עץ בגבו של המושב האחורי, וחוסמת את הפתח הקטן שבמרכזו, האם כך אצלך?

כמו כן, אני ממליץ לך להתקין את הרכיבים במקום מומחה בעל ידע בהתקנה על C5 (אני אישית לא מכיר) מכיוון שיש ברכב הזה ים של כבלים וחשמליה שעלולה להידפק בהתקנה פרטצ'ית.

אגב, לא ראיתי שאתה מציין איזה ר"ד אתה מתקין..

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
ספרקס - אצלי המגבר מותקן על פלטת עץ בגבו של המושב האחורי, וחוסמת את הפתח הקטן שבמרכזו, האם כך אצלך?

כמו כן, אני ממליץ לך להתקין את הרכיבים במקום מומחה בעל ידע בהתקנה על C5 (אני אישית לא מכיר) מכיוון שיש ברכב הזה ים של כבלים וחשמליה שעלולה להידפק בהתקנה פרטצ'ית.

CAR PC

Hu: Pioneer 9800 BT Comp:

DLS-UR36i

SubWoofers: Double Eartquake SubZero 2000RMS

פורסם

ההבגז' של ה-C5 לא קטן ,ותיבה 12 בגודל מינימאלי תיכנס שם בלי בעיות

סאב 12 יתן לך יותר תדרים נמוכים מאשר סאב 8 בעל אותו הספק וההבדל מורגש מומלץ 12.

הרמקולים רוקפורד שברשותך הם בהחלט טובים מסידרת ה-POWER של רוקפורד,אם אתה

מעוניין ברמקולים גם מאחור {זה עיניין של טעם אישי נטו אם תשאל אותי} אז תרכיב אותם על המגש האחורי.

פורסם

אצלי שום דבר עוד לא מותקן, ולכן הוא יהיה איפה שאני רוצה :)

בינתיים אני מתכנן לעשות את החיווט לבד, המערכת לא מסובכת עד כדי כך ולא נראה לי שאני אסתבך יותר מדי, מה גם שאני לא מתכנן להשתמש בשום חוטים קיימים ברכב.

אני ציינתי שאני לא שם ר"ד אלא מכניס מחשב שיחליף אותו.

איזה רמקולים יש אצלך ? האם השתמשת במקומות הקיימים ברכב.

פורסם
ההבגז' של ה-C5 לא קטן ,ותיבה 12 בגודל מינימאלי תיכנס שם בלי בעיות

סאב 12 יתן לך יותר תדרים נמוכים מאשר סאב 8 בעל אותו הספק וההבדל מורגש מומלץ 12.

הרמקולים רוקפורד שברשותך הם בהחלט טובים מסידרת ה-POWER של רוקפורד,אם אתה

מעוניין ברמקולים גם מאחור {זה עיניין של טעם אישי נטו אם תשאל אותי} אז תרכיב אותם על המגש האחורי.

אני אוהב את הבגז' נקי :) לכן הייתי רוצה להמנע מתיבה עם 12" :))))

האם ההבדל בין 8 ל 12 יהיה מורגש חזק ? סגנון המוזיקה שאני שומע הוא - רוק, ג'אז ופיוז'ן בעיקר, פחות מוזיקה שחורה או ראפ מפוצץ בבאס.

פורסם

נכון, לא ר"ד אלא מחשב - אשמח לשמוע איזה כי אני גם שוקל את ההתקנה.

אני ממליץ לך בחום לוודא שהתקנת המגבר אינה אוטמת את הפתח. לגבי התקנה עצמית, סבבה אם אין לך מישהו שמכיר טוב יותר את החיווט ברכב הזה...

את המערכת קיבלתי בירושה מהמוכר - ר"ד פיוניר DEHP5000UB, מגבר קנווד KAC742 וזוג קומפוננט קדמי שאני לא יודע מה שמם שהותקנו בחללים המקוריים בדלתות. הם מוטים לגבוה ברמה מטורפת, ולקח לי זמן רב לאזן את הסאונד.

עכשיו שומעים לא רע בכלל, אבל ממש לא שווה את ההשקעה ברכיבים; אני חושב שהייתי מוציא סאונד לא פחות טוב מהמערכת המקורית בכוונון נכון. מה שכן - יש לי קריאת מוזיקה מזכרון USB שזה מבחינתי שוס אדיר 8)

בהצלחה ועדכן אותנו בהתפתחויות!

אודי

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...