Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DIY - איזה כיף!

danniel
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל מה שקשור ברכב אין אצלי כזה דבר DIY. אפילו ברכב שלי אשתי אני לא מוכן לתקן תקלות פשוטות כי זה מבחינתי עבודה. לא שאני לא אוהב את המקצוע, אבל כל עוד זה נוגע אלי, פשוט לא בא לי...

:evil:

ביום בהיר אחד (נו עכשיו כבר קיץ...) שבקה מכונת הכביסה בביתי ומדובר בלא פחות מאסון!

בבית של 6 נפשות, שחמישה מהם מתלכלכים על בסיס יומיומי (אני והילדים :-D), יש 3 סלי כביסה מלאים ועוד לקראת סוף שבוע, זה מצב קטסטרופלי שדורש פתרון מיידי!

החלטתי שאני מפשיל שרוולים וניגש לראות מה קרה במקום לקרוא לטכנאי.

טוב, מדובר במכונת כביסה מודרנית אלקטרונית ודי חדישה מסוג AEG. יש לה כרטיס ממוחשב וכל מיני חיישנים שאין לי שום מושג מה הם עושים אבל בכל זאת, החלטתי ששווה לבדוק מה קורה כי אולי מדובר בתקלה פשוטה.

נורת התקלה מהבהבת, ואללה כמו ברכב.... עכשיו צריך סורק תקלות ויש לנו קוד תקלה. אה רגע - זה כולה מכונת כביסה.

אוקי - מה עושים? מנתקים מצבר. הוצאתי את שקע החשמל והחזרתי חזרה, הנורות מהבהבות לפי סדר מסוים וכבות, כנראה checkup כללי בהפעלה.

אני בוחר תוכנית כביסה סטנדרטית ולוחץ על STARTISH, זה כנראה כתוב בגרמנית אבל זה הכפתור של ההפעלה :lol:.

המכונה עושה מה שצריך, רעשים של שיעול בוקעים מהמכונה היא ומתחילה לשטוף את מגירת האבקה עם מים - עד כאן הכול טוב.

עכשיו צריך לבוא הסיבוב וזה מתחיל. היא מסובבת כמה פעמים ואז עוצרת. עד כאן מצוין.

שוב מים שוטפים את המגירה ועכשיו צריך להגיע הסיבוב לצד שני וזה מתחיל. טוב, לא בדיוק. רעש נוראי מלווה את הסיבוב ואז היא נעצרת ונורת התקלה דולקת :shock:.

אוקייייי - משהו במנוע ללא תקין. אני יורד למרתף לקחת כלי העבודה כדי להתחיל בפירוקים.

ארגז הכלים המאובק מבסוט לאללה שפותחים אותו ואני נובר במגירות לחפש כלים לא שגרתיים בתחום הרכב, כמו מברג שטוח, בוקסה רבע וטסטר. רגע לפני שאני עולה חזרה במדרגות אני נזכר ברב מודד וחוזר לקחת גם אותו.

אני מוריד את המכסה האחורי ומגלה את התוך בחלקו האחורי ובמנוע שמחובר מתחיו. למנוע מגיעים כ 15 חוטים שהשד (או טכנאי מכונות כביסה) יודע מה כול אחד מהם, טוב, אולי זה לא יהיה כל כך פשוט.

אני מנתק את המכונה מהחשמל וחוזר על תהליך ההפעלה. סיבוב עם כוון השעון – הכל תקין. סיבוב נגד רעשי פיצוצים נשמעים מהמנוע ואני רואה ניצוצות, כמו של ריתוך, מכוון חלקו האחורי של המנוע.

זהו – המנוע חייב לרדת. מבט קצר מגלה שאני צריך להוריד את הרצועה, 4 ברגים והמנוע בחוץ. עם טסטר אני מסיט את האבטחה של המחבר החשמלי והמנוע מונח על שולחן.

אני מסובב אותו לכוון אחד הכל נשמע תקין, אך לכוון השני יש רעש לא תקין מהמנוע. אני מבחין בזוג בפחמים בחלקו האחורי ומבין שכנראה בהם הבעיה. 4 ברגים פיליפס וסופי חוט עקשנים והפחמים אצלי ביד ומצבם לא טוב, או יותר נכון לא ממש נשאר מהם משהו.

אני קופץ לחנות טמבור הקרובה, כזו שאני מכיר שיש לה אספקה טכנית דרושה וקונה זוג פחמים ב 70 שקלים! אני יודע שקורעים אותי במחיר, אך זה חצי מהמחיר שהייתי משלם רק על ביקור טכנאי ולכן מתרצה ובלי שום קול התרסה, משלם בהכנעה ונוסע הביתה.

אגב, בחנות נמצא בדיוק טכנאי, ששומע מה שאני מבקש ואומר שמכונות כמו שלי מסובכות וכדאי לי להביא טכנאי כדי שלא אגרום לנזק ומושיט לי כרטיס ביקור.

אני מפרק את הפחמים מהבית שלהם ומגלה שהפחמים החדשים לא ממש מתאימים. הסוף חוט שלהם קצת רחב ולא נכנס לחריץ שלהם. לא נורא, מביא שופין קטן, מבצע התאמה ואחרי כמה דקות הפחמים מורכבים על המנוע.

לפני הרכבתם, אני מעיף מבט על הקומוטטור , רואה שהוא נראה תקין רק זקוק לשיוף עם מברשת פלדה וזהו.

המנוע חוזר למקום וגם כל החווט, מקפיץ את הרצועה למקומה, אין מותח דינאמי גלגלת שום דבר...

מניע את המכונה, כמה שניות יש את הרעש הנוראי שהיה קודם, שמחסיר כמה פעימות מליבי על תיקון כושל, אך הרעש נפסק, כנראה הפחמים דרשו התאמה, והמכונה מתחילה לעבוד כמו חדשה.

רדע לפני שאני סוגר את המכסה האחורי אני מעביר סמרטוט בתוך הבית של המכונה, הייתי מוותר על זה בקלות אם לא זוגתי, שראתה את כמויות האבק בתוך המכונה וטענה שזו כנראה הבעיה... :lol:

נקיתי גם את הרצפה, היכן שמכונה נמצאת, אלמנטרי, לא?

תיקון מכונת כביסה, שאין לי שמץ של מושג, ניסיון או ספר איך לתקן, גרמה לי הרגשת סיפוק שאותה רציתי לשתף עם כולכם.

שיהיה שבוע טוב ועם בגדים נקיים, לכולם

8)!

danniel

פורסם

מכיר את ההרגשה, ככה זה כשבשיא הלחץ מכל הסביבה המיידית מפשילים שרוולים ומפרקים דבר אשר לא התעסקת בו מעולם ומצליחים לתקן!

פעם אחרונה שקרה לי דבר דומה פרקתי בחדר של 2 מטר על 1.5 בערך מכונת כביסה אשר עליה עוד עמד מייבש, ב12 בלילה, שלפתי לה את משאבת המים ושליתי ממנה גרב או איזו מגבת שהתפוררה וסתמה את המשאבה וגרמה להצפה בחדר הכביסה ולרעשים נוראיים מהמכונה עקב סיבובים עם משקל כביסה ומים מלא התוף.

הרגשתי סיפוק גדול יותר מהתיקונים שאני מבצע ברכב או במחשבים.

שאפו על התיקון!

עריכה:

עכשיו נשאר לי רק להחליף 2 גופי חימום מקצרים בתנור. (את הטורבו כבר החלפתי ונשארתי לעבוד ככה)

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
תמיד כיף לתקן לבד, אבל איפה התמונות איפה?!

התיקון נעשה ביום שישי והייתי לחוץ מאוד לסיים כדי להתחיל לכבס. רוצה תמונה של הפחמים הישנים?

פורסם

שכחת שהכיף הכי גדול זה לתת לפולנייה(במקרה שלי)את המבט של אהההה!!! ואת רצית להזמין טכנאי!!!!

:-D

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
שכחת שהכיף הכי גדול זה לתת לפולנייה(במקרה שלי)את המבט של אהההה!!! ואת רצית להזמין טכנאי!!!!

:-D

תומר

כל כך נכון !!!

DIY זה הדבר הכי כיף בעולם בתנאי ש -

* שום תיקון שבעולם לא שווה את הבריאות שלך - בטיחות קודמת לכל !

* שיש לך את הכלים הנכונים.

* שיש לך מושג (לפחות כללי) של מה אתה עושה.

* שיש לך מישהו להתייעץ איתו במקרה הצורך.

* שיש לך סביבת עבודה נוחה (חשוב ביותר).

* ההבנה שבפעם הראשונה זה נדיר שדברים הולכים חלק לגמרי ושצריך להערך לכך מבחינת לו"ז וכסף ( במקרה שמועד לפורענות לפעמים לוותר ולהזמין מקצוען).

* לא להגיע למצב שאתה מצטער שבכלל התחלת, זה אמור להיות כיף וצריך לדעת מתי לוותר ולקרוא למקצוען.

לפני כל משימת DIY שאני נכנס אליה אני קודם כל בודק שאני עומד בתנאים הללו, ואם לא...

אני מכין את עצמי מראש להרבה קללות.

לא מבין למה דווקא ברכב החלטת לוותר על התענוג.

בכל מקרה...ח"ח על הHANDYMANיות.

פורסם

לא עמדתי במרבית התנאים שפרטת ובכל זאת לא מצאתי, בתור אדם טכני, שום סיבה למה לא לעשות זאת. תיקנתי גם את המכונה הקודמת שהייתי אצלי, מספר פעמים, בלי שום פיקשוקים, רק שהיא הייתה מאוד פשוטה ומובנת.

פורסם

ה-DIY האהוב עליי הוא לאו דווקא תיקונים אלא יצירת דברים חדשים מרעיון וחומרי גלם בסיסיים.

לאחרונה עברי קן, ובקן החדש היה צריך לאלתר כמה דברים (שניתן כמובן לקנות, אבל ברווז שכמותי מתעצל לרדת ולעלות 4 קומות שוב אחרי ההעברה), ובכן רבותיי, ידיות לארוניות שופצרו מקרטון ממוחזר סופר קשיח שמגיע כהגנה למכשיר אלקטרוני, מתקן להחזקת גלילי נייר שופצר מפלסטיק שחור וחוט (חבל? מיתר? מה המילה הנכונה?!) כחול מקסים, וכולי וכולי.

אני מבסוט, סוף סוף יוצא לי לעשות דברים מאפס, כמו שאני אוהב, ושאני גם צריך לעשות:-D.

אין דבר יותר מבאס מאשר שמגרד לך באצבעות ואין לך צורך בשום שיפצור:-(.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

DIY זה להנות מהדרך, כמו גם מהתוצאה. "ללכת על בטוח" אומר שאתה מפסיד חלק מהפאן וההתרגשות :-D אני לפעמים מוצא את עצמי מתקן דברים שממש לא ראויים שיתוקנו (כמו צעצועים אלקטרוניים ב-5 ש"ח של הבן שלי) או שאף אחד לא יטרח לתקן (להחליף גומייה לכונן CD או מאוורר לכרטיס מסך ישן) אבל הכי כיף לתקן בחינם משהו שלפי ה"מקובל" איננו ניתן לתיקון.

בעניין החלפת הפחמים כנראה יש איזו קונספירציה... לפני 5 שנים התקלקל לי מנוע מאוורר רדיאטור בסאני. אף אחד לא רצה לשפץ, וחדש עלה מעל ל-700 ש"ח. בסוף החלפתי פחמים (שקיבלתי בחינם ו"התאמתי" בשיוף קל) והמנוע עובד עד היום כמו גדול.

:turn-l:
פורסם

מנסיוני עם DIY הכי חשוב לבוא בראש פתוח ולהשתמש בהיגיון בריא.

אני זוכר את מכונת ה CNC הראשונה שפרקתי (הזמנתי טכנאי אבל הוא היה עסוק באותו היום ואני הייתי לחוץ מאוד בעבודהאז החלטתי להתחיל בלעדיו ולפרק את האיזור הבעייתי עד שיגיע). התחלתי בבוקר בגישה של נראה מה קורה וכשהטכנאי יבוא נקצר את התהליך וזה הסתיים ב 3 לפנות בוקר כשהמכונה מורכבת ועובדת אחרי שאלתרתי קפיץ וייצרתי פין שנשבר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...