Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WRC ראלי ניו-זילנד 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסתבר שהשנה יש שני סוגי סיקורים של ה WRC. אחד של motorsTV, סיקורים קצרים ולא כל כך מובנים,

והשני - סיקורים מלאים של ערוץ "דייב", בהנחיית ניל קול ופול קינג (הזכורים לטובה מהעונות הקודמות ששודרו ביורוספורט).

לאחר עבודה קשה - (לקח יומיים רק להעלות את התכנית לשרת ?!?)

הנה התכנית המלאה (45 דקות) של סבב 5 של ה WRC - ניו זילנד שהתקיים בסופ"ש האחרון :

http://www.megavideo.com/?v=82K6L9SV

התכניות הקודמות יעלו לאתר שלנו בקרוב, וכמובן שגם סיקורי המירוצים הבאים של אליפות 2010.

* לצפייה ללא עצירות כדאי להעלות את הסרטון, ללחוץ על PAUSE, לחכות כמה דקות ורק אז להתחיל לראות. תלוי כמובן במהירות האינטרנט שלכם.

תהנו !

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מישל

צר לי שאתה משווה בין הדברים.

פה מדובר בספורט טהור ולא ניסיון לגנוב אליפות.

הסדר נקבע בצורה ברורה על פי התוצאות שאתה משיג. לא מורידים לך כלום ולא משנים כלום, תוצאת הסיום היא שקובעת את ההמשך, הכי טבעי והגיוני שיש.

אגב- שיטת הבחירה של הנהגים - בהתחלה 15 הראשונים ולאחר מכן השתנתה ל-10 ראשונים שבוחרים לעצמם את סדר הזינוק היא נהדרת לנהגים אבל מאד בילבלה את הקהל והרי בסופו של יום הקהל הוא זה שצריך להנות.

לא היה ברור בכל שלב ושלב מי נוסע על השביל, רק למתחרים זה היה ברור.

אני עוד זוכר את זה בראלי קפריסין 2001 - עומדים בסטייג' ולא יודעים מי אמור להגיע, זה בעייתי ולכן גם בוטל.

דובי

דובי

ההשוואה לכדורגל במקומה היא ואני אסביר -

גם שם קיזוז הנקודות נקבע לפי הסדר שנקבע אחרי המחזור ה-30 !! במילים אחרות מי שצבר את מירב הנקודות מקבל עונש בכך שמצמצמים ב-50% היתרון שהיה לו על הבא אחריו בתור לפני הפליי-אוף !!!

ובראלי - הנהג אשר סיים ראשון בראלי מקבל עונש לראלי הבא בכך שיזנק ראשון וינקה המסלול לאחרים !!

מה הסיפור של ספורט טהור שאתה מציין כאן? זה בדיוק הפוך ונוגד את כל עקרונות הספורט המוטורי !

תאר לך שבראלי קרוס או במירוצי מסלול למינהם יחליטו שמי שראשון בזמני הדירוג יזנק מהמקום האחרון כדי שלצופים יהיה יותר מעניין , נראה לך הגיוני ??

אני מזכיר לך שקיימת תקנה שלראשון בזמנים מותר לבחור את המיקום לפי רצונו בעמדת הזינוק על הגריד - ימין או שמאל, ללא כל קשר לכיוון העקומה הראשונה במסלול!! זוכר ? זה קרה גם אצלנו באשקלון ועפולה !

אם יחליטו להזניק לראלי הבא (כפי שציינתי) את 10 הראשונים בסדר הפוך , הצופה או הצלם שעומדים בצידי המסלול יופתעו ?? לא ! הלא הדבר יפורסם מראש כפי שהסדר הרגיל פורסם וידוע !!

מקווה שהבנת היכן העיוות !

מישל

פורסם

מישל

ההבדל הוא בזה שה"פגיעה" לכאורה היא רק למשך ראלי אחד וגם זה בר-תיקון, בראלי שלאחר מכן ושוב, אני לא רואה בזה פגיעה.

בכדורגל הפגיעה היא נזק שהורס עונה שלמה ולא משתנה, אתה מתאמץ עונה שלמה ומאבד אותה בשניית-לוזון אחת, ההבדל הוא ענקי.

בראלי אין התערבות מלאכותית. בנוסף על פי הרעיון של הפיכת הסדר - עד מתי הוא תופס ? סוף היום הראשון ? כל הימים ? מתי עושים REGROUP ? הרי באם בכל יום זה משתנה הנהג עדיין יכול לנהוג טקטית לקראת סוף כל יום.

בשיטת שנות ה-80 אין שינוי בסדר לאורך כל שלושת הימים .

מרוצי מסלול או ראלי-קרוס לצורך העניין זה דבר אחר לחלוטין ושם לא מדובר על איכות המסלול/שביל ואחיזה בו אלא על מיקום שיכול להיות משמעותי בזינוק , שמי כמוך יודע הוא אחד הדברים הכי חשובים בראלי-קרוס, גם כמות ההקפות לא תמיד מאפשרת לפצות.

אגב - בתחילת הדרך בראלי-קרוס, סדר הזינוק היה הפוך לתוצאות המקצים המוקדמים. נהגים לא יכלו לעשות יותר מדי חישובים של טקטיקה ולו רק מהסיבה הפשוטה שחששו לא לעלות לגמר .

השיטה הופסקה כאשר אליפות הראלי-קרוס הפכה רשמית מטעם ה-FIA, אי שם באמצע שנות השמונים.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי

אני מתפלא שאתה אומר שזו פגיעה למירוץ אחד בלבד ! אתה באמת חושב כך ?

הרי אם במירוץ הראשון של העונה האלוף יזנק ראשון , לשיטתך, הרי לך מירוץ אחד כבר שהוא מקופח ,כי יזנק ראשון וקרוב לוודאי לא ינצח בו אם מדובר בראלי עפר כמובן.

במירוץ השני , יזנק שני או שלישי ....חמישי או יותר, תלוי במקום שתפס במירוץ הראשון, וכנראה שיש לו סיכוי טוב לנצח ותוצאה זו תחייב אותו לזנק שוב ראשון במירוץ השלישי , וכאן הוא שוב מקופח ולא נהנה מהיתרון של שביל נקי.

ברביעי סביר להניח שינצח וחוזר חלילה , מזה יוצא שבחצי מכמות הראלי החסרון נשאר עם מנצחי הראלי.

אני תקווה שאתה יורד לסוף דעתי וזה לא מדוייק כלל שהעניין הוא למירוץ בודד...

עד מתי זה תופס אתה שואל ?

לדעתי אחרי כל סוף יום יש סדר הפוך של 10 הראשונים , וזה יחייב את כולם ללחוץ כל הזמן עד הסוף כדי להנות משביל נקי !

מה לא ברור ? הכי הוגן שיש ! אין צורך בשום חישובים או בטקטיקות . לא כך ??

שיטת הראליקרוס הישנה לא רלוונטית לעניין כלל !!

מישל

פורסם
מסתבר שהשנה יש שני סוגי סיקורים של ה WRC. אחד של motorsTV, סיקורים קצרים ולא כל כך מובנים,

והשני - סיקורים מלאים של ערוץ "דייב", בהנחיית ניל קול ופול קינג (הזכורים לטובה מהעונות הקודמות ששודרו ביורוספורט).

לאחר עבודה קשה - (לקח יומיים רק להעלות את התכנית לשרת ?!?)

הנה התכנית המלאה (45 דקות) של סבב 5 של ה WRC - ניו זילנד שהתקיים בסופ"ש האחרון :

http://www.megavideo.com/?v=82K6L9SV

התכניות הקודמות יעלו לאתר שלנו בקרוב, וכמובן שגם סיקורי המירוצים הבאים של אליפות 2010.

* לצפייה ללא עצירות כדאי להעלות את הסרטון, ללחוץ על PAUSE, לחכות כמה דקות ורק אז להתחיל לראות. תלוי כמובן במהירות האינטרנט שלכם.

תהנו !

קיטונות של כתיבה נשפכו כאן ואני מבקש רק לומר תודה

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...