Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WRC ראלי ניו-זילנד 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציר היום הראשון -

http://www.youtube.com/watch?v=maGuz6Gms2g דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

תקציר היום השני -

http://www.youtube.com/watch?v=2s-mctrb8a0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רק בכדי להכניס דברים לפרופורציה -

ראלי מונטה-קרלו 1985 - ארי ואטנן בפיג'ו 205 טורבו 16 , מוביל, מאבד את ההובלה בגלל טעות נווט, כניסה מוקדמת ל-TC שעולה להם בקנס של 8 דק'...והשאר בוידאו שלפניכם -

http://www.youtube.com/watch?v=UPissfEhcM4 דרך יוטיוב

דובי

פורסם

דובי

לצמצם 8 דקות ולנצח בהובלה של חמש דקות...

משהו לא נשמע לי...

עם כל הכבוד לווטאנן (ויש כבוד, הוא במעלה רשימת האלילים שלי) זה לא סטנדרטי ובטח לא מבוסס על כשרון נהג בלבד.

אולי בימים ההם זה היה שונה, ולפי מה ששמעתי זה היה בימים הראשונים של הפיזו' שנתנה על הפנים לשאר הרכבים עד שהתחילו לצמצם איתה פערים.

אתה חייב להסכים איתי

לסלי

נ.ב.

למה אתה חייב להשבית שמחות??? תפרגן...

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

אני מאד מפרגן לסבסטיאן לואב אבל הוא לא לבד במשחק הזה.

ו..כן, זה אמיתי ביותר מה שעשה ארי ואטנן במונטה-קרלו 85'.

היריב היחיד שלו באותו מרוץ היה "רק" וולטר רוהל - תותח-על אבל אחד שנהג רגוע ועל בטוח.

אסור לשכוח שאלו היו ימים שבהם צוות אחד לא ידע מה המצב של צוות אחר מבחינת זמני ביניים למשל, מה שמשנה הרבה ומוסיף או מוריד מוטיבציה.

גודל ההישג של ואטנן אז הוא בכך שהיריבים שלו היו באמת ברמה עולמית...והנה אני שומע את הויכוח מתחיל...

דובי

פורסם

13 דקות במירוץ זה לא רק כשרון נהג, אני חייב להתעקש

או שהיו פערים רציניים בין הרכבים או בין הנהגים או בשניהם

לא יכול להיות שהיום זה היה קורה למרות הפער הגדול שיש בין הנהגים

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

13 דקות בהחלט היו אפשריות לצמצום אז .

סטייג'י הרבה יותר ארוכים וכמות גדולה יותר של סטייג'ים - אין לי פה כרגע את הרשימה המדוייקת אז תצטרך להאמין לי.

הראלי של שנות ה-80 היה אחר - אמיתי ולא משהו קצר וטבעתי כמו שיש היום.

בתנאים הללו לא היתה לו בעיה לצמצם ולנצח.

פורסם

טוב הלכתי ובדקתי נתונים -

4000 ק"מ של ראלי, זו לא טעות ארבעת אלפים ק"מ - מתוכם 850 ק"מ תחרותיים .

היום לשם השוואה זה בערך 400 בניו-זילנד.

34 קטעים מיוחדים - תנאים משתנים של אספלט יבש וקטעי קרח ושלג בהרים - כולל קטעי לילה .

למי יותר קשה ...?

בנוסף הפיז'ו בתחילת העונה הראשונה המלאה שלה , לאחר 3 נצחונות רצופים במרוצי הסיום של 84' ומולה בעיקר הקוואטרו 2 של אאודי והנהג שלה וולטר רוהל לא פראייר - ניצח במונטה כבר 4 פעמים קודם לכן...

דובי

פורסם
טוב הלכתי ובדקתי נתונים -

4000 ק"מ של ראלי, זו לא טעות ארבעת אלפים ק"מ - מתוכם 850 ק"מ תחרותיים .

היום לשם השוואה זה בערך 400 בניו-זילנד.

34 קטעים מיוחדים - תנאים משתנים של אספלט יבש וקטעי קרח ושלג בהרים - כולל קטעי לילה .

למי יותר קשה ...?

דובי

וואו!

אין ספק שבקיומטראז' כזה יש אפשרות לפתוח/לצמצם פערים...

ולגבי ה"למי יותר קשה?" כמובן שאז היה יותר קשה, אבל זה עדיין לא אומר שלואב הוא לא מס'1 בכל הזמנים :twisted::-P:lol:

דובי, מה עם מפגש חובבי ראלי כמו שעשית בזמנו באלתרנטיבי?

לסלי

פורסם

לסלי

לגבי הכי גדול...אנחנו לא חייבים להסכים, מצטער אבל זה שווה דיון נפרד והרבה זמן לויכוח.

לגבי ערב - אני כל כך עסוק בחינוך הדור הבא ונהנה מכול רגע...ככה שזה קצת בעייתי. אולי בקיץ , החומרים קיימים , תמצא מקום.

דובי

פורסם

אוי ראלי זה דבר כל כך לא צפוי .

אוג'ייר התחיל את קטעי הסיום תוך ידיעה שהוא לא יוכל להחזיק מעמד לנצח ואפילו רק בגלל שהוא מנקה את השבילים, החל לאבד זמן ונוסף לכל הצרות "הצליח" לעשות ספין ולאבד 10 שנ'. לואב לא היה צריך יותר מזה ותפס את ההובלה.

לואב מוביל את הראלי והאם זה נגמר בניצחון ראוי ? לא !!!

לואב עף מהדרך , מאבד 40 שנ' יקרות ואת הניצחון .

לאטבלה מנצל את המצב, מצמצם עד כדי 5 שנ' מאוג'ייר וכעת הוא שני במרחק נגיעה מהניצחון .

לקטע האחרון של היום מגיעים אוג'ייר ולאטבלה כשהפרש של 6 שנ' מפריד בינהם, אוג'ייר בלחץ, מיני-ספין בתחילת הסטייג' ועוד אחד יותר גדול בסופו מעבירים את הניצחון לנהג הפיני , שעוצר את השעון 2.4 שנ' לפני אוג'ייר .

לואב מצליח לעשות ספין נוסף בסיום ומסיים שלישי אבל מי שלא מסיים את הראלי בדרך טובה הוא פטר סולברג שמרסק את הסיטרואן שלו על עמוד טלפון .

דובי

פורסם

Pos Driver Car Time/Gap

1. Jari-Matti Latvala Ford 4h04m09.8s

2. Sebastien Ogier Citroen + 2.4s

3. Sebastien Loeb Citroen + 15.2s

4. Mikko Hirvonen Ford + 21.3s

5. Dani Sordo Citroen + 25.8s

6. Matthew Wilson Ford + 3m26.0s

7. Henning Solberg Ford + 6m15.3s

8. Jari Ketomaa Ford + 10m19.3s

9. Federico Villagra Ford + 10m49.8s

10. Xevi Pons Ford + 11m13.4s

פורסם
תגובות שונות על ההישג הנפלא של המאסטרו מהיום !!

לאוב עצמו - אני מאושר , התקפנו ישר מהרגע הראשון כשהמטרה היתה לתפוס את המקום השני , כעת הכל אפשרי , ידעתי שעמדת הזינוק נתנה לי יתרון , אני מלא מוטיבציה !!

מישל

כפי שלאוב עצמו אמר - "כעת הכל אפשרי !!"

הוא הוכיח שגם הוא בן אנוש , ועודף המוטיבציה גרמה לדרמה של היום !

ליבי ליבי עם פטר "זלמן" סולברג , לא מגיע לו לסיים כך את הראלי , חבל , כי הוא וירטואוז ואהוד אצל רבים !

בכל מקרה היה ראלי מא(ע)לף, עם תהפוכות בלתי צפויות שיזכר עוד הרבה שנים !

לסלי תמשיך לחלום !!!

מישל

פורסם

לסלי תמשיך לחלום !!!

מישל

מישל, אני לא חולם, אבל לו הייתי חולם, זה לא היה חלום של שנינו?

אתה כבר לא איתי? :cry:

וכמו שלואב בכבודו תמיד אומר, לא משנה בכמה זמן הוא מוביל: "בראלי, זה לא נגמר עד שזה לא נגמר"

לסלי

פורסם

תחשבו לרגע .

לואב עשה טעות לא אופיינית כי היה חייב ללחוץ עד הסוף.

נכון שסבסטיאן אוג'ייר בטח קיבל הוראה לא ללחוץ יותר מדי אבל הפערים מאחור היו קטנים מדי, במיוחד מלאטבלה, בכדי להוריד את הרגל מהדוושה הימנית.

בדיוק סוג הסחורה שאותה אנו רוצים לראות בראלי- אבל - בשביל עוד ראלי כזה אנחנו צריכים שלואב בכל ראלי יעוף בהתחלה ואז יאבק חזרה - או לחילופין שיתחיל את הראלי בפיגור של דקה, דקה וחצי...

דובי

• תוכן חדש...