Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

c3 דיזל vs רנו קליאו דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להישתדרג לאחד מהרכבים האלה, כי אני הולך לנסוע הרבה, משהו 150 ק"מ ביום,

אפשר לקבל בבקשה המלצות על 2הרכבים האלה, איזה יותר חסכוני טופלים ודלק, אמינות חושב מעוד,

הרכבים שנת 2003, תודה ושבת שלום:-D

פורסם

קודם תנסה למצוא אחת שלא עברה את ה-220 אלף ק"מ, אחרי זה נדבר על מי יותר טובה.

נותרו רק רכבים שחוטים ברמה אכזרית.

החשיבה שלך אמנם נכונה, אבל ממליץ לך לנסות להרים את התקציב אחרת אתה הולך לאכול תיקונים איומים של טורבו, של הזרקה ועוד מכלולים במחירים שעוברים בכיף את ה-5 ספרות.

פורסם

קניתי לאחרונה C3 דיזל (מסיבה דומה לשלך - קילומטרז' יומי גבוה יחסית). הייתי באותה ההתלבטות כמו שלך, כאשר אני צירפתי לחיפושים גם איביזה ופולו.

לאחר בחינה של הנושא, הגעתי למסקנה המצערת שעקב היצע כלי הרכב המוגבל (ועוד יותר מוגבל אם מכלילים גם את עניין מצבם הכללי, מכני וק"מ), טווח תקציב הקנייה הוא מופרך למדי ונע בין 20K ש"ח ל-50K ש"ח (קליאו בסכום הזול והפולו ביקר, איביזה ו-C3 באמצע).

היות והקליאו נמכרה עד שנת 2003 (דבר שהתבטא בק"מ גבוה ומצב מכני וכללי ירוד) ומשום מה האיביזות היו עם כמות ידיים רב למדי (4-5 ידיים לשנת 2005) החלטתי להיסגר על הסיטרואן (אך עדיין בדקתי את שאר האופציות גם כן).

בסופו של דבר מצאתי C3 שנת 2005, יד 2 עם 165K ק"מ ("בלבד" - קרוב לממוצע של 30K בשנה, שזה סביר). ללא תאונות, מצב מכני טוב (טפו טפו טפו) ומאוד שמורה בפנים.

לדעתי יהיה לך קשה למצוא קליאו במצב סביר ולו רק מהסיבה שהן נמכרו עד שנת 2003, ז"א 7 שנים על הכביש.

הייתה אחת שראיתי בחדרה-קיסריה שהקילומטרז' שלה היה סביר (כ-200K ק"מ), אך מצבה הפנימי לא היה משהו (לא לקחתי למכון בדיקה) וגם היה למוכר ריח של סוחר.

שאר הקליאוז שבדקתי נפלו כבר בשלב המודעה או שיחת הטלפון.

מה שכן, אני מסתכל עכשיו באתר יד2 - על פניו הקליאו הזו עושה רושם לא רע.

פורסם

לפי מה שאני יודע הרכבים האלה לא צריכים להגיע לאיזור ה500K באמינות,

תקנו אותי עם אני טועה. ואיך אני יכול לדעת מה מצב של ההזרקה או של הטורבו?

פורסם

זהו, שאתה לא יכול לדעת.

כרגע הטורבו בסדר ואין בו חופשים, מחר יש בו חופשים.

הדבר היחידי שיכול ללמד אותך מה מצבו של הרכב זה ספר טיפולים ממוסך מורשה וק"מ נמוך ככל האפשר.

הייתי בדילמה שלך והעדפתי לרכוש פונטו ספייס ידנית עם ק"מ נמוך בחצי - כי כל מה שהייתי חוסך על סולר, הייתי מבזבז במוסך במידה והייתי נתקל בתיקונים רציניים.

פורסם

לי ה-C3 עושה ליטר ל-21 ק"מ (מדידה בין 2 תדלוקים), כאשר אם הנסיעה לא הייתה כוללת את את ת"א והעליות לי-ם הייתי עומד על לפחות 1:25 (ע"פ מחשב דרך, שהתברר כמדוייק למדי והצביע על צריכה של 1:20).

פורסם

טורבו סדר גודל של 3000-4000 ש"ח, הזרקה סדר גודל של 5000 ש"ח ומעלה.

בוא נגיד שאפשר לקנות די הרבה דלק במחיר הזה, ליתר דיוק סביבות ה-1500 ליטר דלק.

שקלתי את ה-C3 בתור אופציה, אבל אחרי שראיתי את הק"מ ההזוי שיש להן ירדתי מהר מהעניין.

אמנם רכב יפה וחסכוני בטירוף, אבל הזמן לרכוש אותו היה כשיצא מחברות ההשכרה עם 90 אלף ק"מ, ולא מהבחור שרכש את הרכב וטחן אותו עד ל-220 אלף ועכשיו מוכר, רגע לפני שהתיקונים הענקיים נוחתים עליו.

• תוכן חדש...