Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לקנות הונדה גאז בערך ב-60000 עד 65000 ש"ח,

מצאתי רכב שנראה מושלם עבורי:

- נראה חדש, ללא שריטה!!

- יד ראשונה מבחור מבוגר - נכה צה"ל.

- שנת 2006 עם 70000 קילומטרז.

- ספר טיפולים מלא עם חותמות של המוסך המרכזי.

- מצב מכאני מהסרטים, אין דברים כאלה....

- דורש מחיר שמתאים לי - 62000 ש"ח (מחירון: לוי יצחק: 72000, יד2: 68000)

אבל אליה וקוץ בה....

בבדיקה נמצאו סימני פגיעה בקצא שילדה מאחור, והוחלפה באוטו השמשה הקדמית...

נכתב בדו"ח של קומפיוטסט - אשדוד:

- שלדת מרכב, משמעות שולית:

סימני פגיעה מאחור, סימני פגיעה קצות שלדה, מעיכות.

- תיקוני מרכב, משמעות שולית:

נזק.תיקון,החלפת פגושים.

- מצב פנימי:

שמשה קדמית הוחלפה.

- תיקוני מרכב, משמעות נמוכה:

סימני פגיעה, סימני תיקון מרכב, תיקוני מרכב וצבע, סימני מילוי חומר, סימני פגיעה מאחור, מעיכה בפח אחורי.

הבחור החליף שמשה קדמית לאחר שנפלה עליו אבן ממשאית שנסה מאחוריה, בבדיקה לא מצאו מכות מקדימה...

כעת לשאלתי:

האם כדי לי לקנות רכב זה?

הרכב מבחינתי מושלם (לצרכים שלי, ומבחינת מצבו), אך הקצא שילדה והשמשה הקידמית - הכניסו אותי לספק....

האם המחיר הוגן (ירידה של 8-10 אש"ח מהמחירון) או שהוא צריך להוריד יותר?

והאם יהיה לי קשה למכור את האותו בגלל הנ"ל?

פורסם

הונדה ג'אז היא מכונית מבוקשת - כך שהעובדה שהוא הוריד כ"כ הרבה מהמחירון עוד לפני הבדיקה מעלה חשד.

תוצאות הבדיקה לבדן לא מדאיגות במיוחד - אם התיקון מאחור לא הוביל לפגיעה בבטיחות או בהתנהגות, ולפי מה

שאתה מתאר אין פגיעה בכך, אז המשמעות שולית.

אם הרכב תקין מעבר לכך ומצבו המכני טוב כמו שאתה מתאר, זו קנייה טובה. החלפת השמשה ללא סימני תאונה

מלפנים לא צריכה להדאיג.

פורסם

שלום רועי ותודה על התגובה המהירה,

הבדיקה נעשתה לפני 3 שבועות בקומפיוטסט אשדוד, בדיקה מאוד מקיפה (12 עמודים דו"ח...)

בכל הסעיפים (מנוע, גיר, מע' דלק, מע' הצתה...)

הרכב קיבל 100%...

בסעיף מרכב: קיבל 75% ואת הפירוט כבר רשמתי.

בסעיף שלדה (אין לי מושג מה ההבדל בין שלדה למרכב...): קיבל 93% גם כאן כבר רשמתי את הפירוט...

ובסעיף מיתלים קיבל 98% בגלל בלאי בצמיגים.

כל שער הסעיפים 100%....

לגבי הורדת הערך: קראתי קצת שרשורים מהפורום, ולפי מה שקראתי: מה שהוא הוריד זה קצת...

לגבי מצבו הכללי של האוטו: אחי מוסכנית (הוא אגב טוען שצריך לחטוף את האוטו הזה מהר) הוא בדק את האוטו ודי התלהב...

אני מודעג בעיקר מהאפשרות שיהיה לי קשה למכור את הרכב בעתיד (קצה שלדה...), שאני אצתרך להוריד את המחיר בעשרות אחוזים...

בפורום כששואלים מה מורידים על קצא שילדה, אנשים עונים דברים מפחידים כמו: 50% ממחיר הרכב, או אסור לגעת באוטו כזה...

אשמח לשמוע מכמה שיותר אנשים מה הם חושבים...

תודה מראש!

פורסם

יש הבדל בין פגיעת קצה שלדה (שיכולה להיות כמעט כל תאונה, אפילו מפגיעה קלה בפגוש), לבין פגיעת שלדה.

מה שאתה מתאר נשמע כמו פגיעה שולית יחסית, שלא צריך להיכנס להיסטריה בגללה. מה שהוא הוריד בגין הפגיעה

נשמע הוגן וסביר - במיוחד בהתחשב בכך שמדובר במכונית מבוקשת שדי קשה למצוא. אם בכל מובן אחר המכונית

טובה, ותמשיך לשמור עליה בהתאם, לא תהיה לך בעיה למכור.

ובכל מקרה - תזכור שאתה מוריד לו כעת 10,000 שקל מהמחירון (לוי יצחק הוא שקובע את ערך הרכב מבחינת

הביטוח - וזה המדד החשוב). זו הורדה משמעותית של כמעט 14%, ואפילו אם תצטרך להוריד אותו דבר במכירה

הרווחת. כשהערך של הרכב ירד 14% (או אפילו 20%) יהיו פחות בשקלים ממה שהורדת.

למשל אם הרכב יהיה שווה במחירון 50,000 שקל, הורדה של 20% תהיה זהה למה שהורדת לו. קנית בזול -

מכרת ב"זול" בלי להפסיד. הורדה של 14% כמו עכשיו תהיה 7,000 שקל בלבד. "רווח" של 3,000 שקל.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר, תחטוף. קצה שילדה זה לא כל כך נורא. יש לזה השפעה מסחרית בעיקר. אבל גם ממנה אתה נהנה, אז מה הבעיה. לא מורידים על קצה שילדה 50%. באוטו כמו שאתה מתאר, לפעמים גם לא מורידים ביכלל ומוכרים.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

הונדה ג'אז זה כבר לא רכב כל כך מבוקש.

לפני כחודשיים ניסיתי למכור את הג'אז שהייתה לנו במשפחה:

שנת 2003 יד1 110.000 ק''מ ללא תאונות!

ביקשנו מחירון משוכלל שזה אולי 2,500 שקל מעל המחירון היבש ולקח לנו כשלוש שבועות עד שמכרנו אותה כ-2,000 מתחת למחירון. המודעה הייתה תלויה ביד2 והיו כאלף צפיות. הייתה גם תלויה פה באתר. אבל לא הרבה התענינו ולא שילמו מחירון משוקלל. אפילו לא מחירון יבש. כך שאולי עוד יש מקום לכופף את המוכר עוד. תציעה לו פחות, על "תחטוף".

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

תודה VIK014 ו BURZUN!!!

BURZUN, אני חושב שאתה טועה,

לי לקח 3 וחצי חודשים למכור טויוטה קורולה GLI שנת 2009 (שנה על הכביש), קילומטרז: 15000, נקיה לחלוטין (מתאונות, שריטות וכדומה...) פרסמתי מודעה על 95000, כאשר המחירון עומד על 103000.

אחרי 3 חודשים וחצי, סוף כל סוף בא בן אדם ראשון לראות את האוטו, הוא גם קנה אותו בסוף (אחרי שניסה עוד להוריד אותי במחיר ולא הצליח..).

זה אוטו שקשה למכור.

3 שבועות זה כלום!

אם היתה מחכה היתה מוצא קונה במחיר שביקשת.

ואגב, לדעתי היה לך קשה בגלל הקילומטרז: קשה למצוא מכונית כזו, אבל כשמיצאים הן בדר"כ אם קילומטרז מאוד נמוך (משמש הרבה אנשים כאוטו שני, או בגלל שזה אוטו שנקנה הרבה ע"י חברה מבוגרים...), אבל בכל אופן, לדעתי מכרת טוב (הכל יחסי לתקופה בה אנו חיים, כן?).

פורסם

בכל מקום לא נשאלה השאלה - מה המשמעות הבטיחותית של העניין?

האם מה שנמתח ויושר חזר להיות כפי שהיה, או שהוא לא בדיוק אותו דבר?

ואם התשובה לכך שלילית, וגם אחרי התיקון הרכב כבר לא חוזר להיות "חדש", אז אין סיבה לקחת אותו, גם אם המחיר נמוך יותר.

(כל זה כמובן, בהנחה שעוד איכפת לבנאדם מבטיחות).

פורסם

שלוש שבועות זה בהשוואה לביקוש בשנים קודמות. לפני שנתיים רכב כזה (1.4 אוט' קומפקטי) היה עף תוך שעתיים מעל המחירון.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

הבדיקה נעשתה לפני 3 שבועות בקומפיוטסט אשדוד, בדיקה מאוד מקיפה (12 עמודים דו"ח...)

זאת אומרת, לא אתה הזמנת את הבדיקה.

הקונה הקודם הזמין את הבדיקה, שילם עבורה, לא קנה אם הרכב והשאיר את תוצאות הבדיקה למוכר?

או שהמוכר הזמין את הבדיקה לרכב שלו לפני המכירה?

אולי זה רק אני, אבל ללא הבדיקה משלי לא הייתי שלם עם עצמי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה שוב לכל המגיבים, חתמתי עם הבן אדם זכרון דברים והבאתי לו מקדמה כבר...

בכל אופן, הנה תגובות לכמה מהמגיבים:

DRSUBARU: הדבר היחיד שהוחלף האותו הוא הפגוש האחורי, הפנסים והדלת האחורית לא נפגעו (זה מדד לעוצמת המכה),

מכוון שמדובר בהאצ'בק קצרה, קורות השילדה מגיעות כ-10 סנטימטר עד לקצה הפגוש, לכן הן נפגעו (בסאדן זה לא היה קורה...).

בכל אופן, מדובר בשטוט, הבעיה שלי היתה אם זה שכנראה יהיה לי די קשה למכור אותה בעתיד,

אך מהתגובות התרשמתי שזה לא המצב (שוב תודה לכולם..).

VLADCLAR: הבדיקה נעשתה ע"י קונה פוטנציאלי שנבהל מהקצה שלדה וויתר.

אבל הדו"ח נראה לי מאוד רציני, האוטו עבר 500 קילומטר מאז הבדיקה, ואחי (המוסכניק) ראה את האוטו ובדק אותו.

אחי אגב מצא שלא החליפו באוטו מעולם רפידות ברקסים, למראת שבחשבוניות של הטיפולים במוסך המורשה באשקלון בפרוש מצויין שהן הוחלפו...... (לכל מי שחשב להכניס לשם את האוטו - הייתי שוקל שנית..).

אבל זה בקטנה, עניין של 200 - 400 ש"ח.

אז לדעתי יש לי מספיק אינדיקטורים כדי לדעת בוודעות מה מצב הרכב...

שוב, תודה לכולם על התגובות.

פורסם
הבדיקה נעשתה ע"י קונה פוטנציאלי שנבהל מהקצה שלדה וויתר

אני לא רוצה לחשוד בכשרים, אבל שמעתי על לא מעט סוחרים שמשתמשים ב"פטנט" הזה של בדיקה שערך קונה שהתחרט. אני לא אומר שזה המצב פה, וזה אולי קצת מאוחר מדי, אבל לפני העברת הבעלות שווה לבדוק שנית ברישיון שמי שמוכר לך את האוטו הוא באמת הבעלים הרשום, שב "בעלויות קודמות" כתוב 00, וכו' - הבדיקות הסטאנדרטיות של לפני קניה - ושווה אולי גם ללכת למכון אחר ולעשות בדיקה מטעמך אם זה עוד אפשרי לפני הרכישה.

אם לא, אז תתחדש! כמו שאמרו קודמי, הרכב באמת נשמע מעולה על הנייר, ומהניסיון שלי עם הג'אז, היא באמת רכב משובח.

• תוכן חדש...