Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיט אוברול חיפושית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי חיפושית שנת 75 מנוע מסוף שנות השבעים. היא הגיעה לשלב בוא יש לבצע אוברול ואני מחפש קיט אוברול.

אני לא מתמצא במקומות החיפוש, אתרים שכדאי לקנות מהם.

אשמח להמלצות לקניית קיט שיפוץ.

תודה רבה,

אוהד

פורסם

סעיד בחיפה או לינקר בת"א

יש לי מנוע תקין 2200 שח 1300 סמק

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
שלום לכולם,

....היא הגיעה לשלב בוא יש לבצע אוברול ואני מחפש קיט אוברול.

...

תודה רבה,

אוהד

מה זה "השלב" הזה?

יש קיטים בכל מיני רמות - תלוי מה מצב המנוע? מתחיל בסט אטמים ונגמר בהחלפת בוכנות קראנק וכיו"ב..

תתחיל מכאן:

http://www.cwgsy.net/private/ramva/engine.htm

בארה"ב יש עשרות חנויות-רק תחפש בגוגל.

בארץ - כמו שנמסר לך.

ממליץ לך להיעזר בספר טוב (בנטלי וכד') או בקלטת של BUGME

בהצלחה

פורסם

כמעט כל חנות גדולה של חלקי חילוף מחזיקה קיט אוברול לחיפושית.

שים לב לכמה דברים:

1 - שהקיט מתאים למנוע שלך (הקיט של 1200 שונה מהקיט של 1300-1600)

2 - שהקיט תוצרת גרמניה - אל תתפשר על פחות מזה !!!!

פורסם

דבר ראשון, תודה רבה על העצות :wink:

noon השלב הזה הוא השלב בו הרכב טופל בצורה ערבית במשך 30 שנה. רק בכדי לסבר את האוזן אני מדבר על לפתוח מכסה מנוע ולמצוא אומים שצצו להם משומקום, חוטים שמתחילים בצבע אחד ונגמרים בצבע אחר ועוד ועוד "הפתעות" בכל חלקי המנוע, ככה שכל חודש-חודשיים מתגלה לה תקלה חדשה ומוזרה לחלוטין. חשבתי שאני אצליח לתקן כל בעיה ולאט לאט לשפץ את המנוע אבל זה גוזל ממני יותר מידי זמן וכסף מכיוון שהבעיות כה מוזרות ונפוצות.

תקנו אותי אם אני טועה אבל מצב כזה דורש אוברול לא? לאפס את המנוע וכו'..

אני מבין שאוברול הוא טיפול בכדי לפתור בעיה ספציפית אבל במקרה הזה נראה כאילו זו האופציה היחידה שלא תגרר שנתיים.

האם אני טועה? רעיונות?

ואם ואצטרך קיט, מה לדעתכם מתאים?

כמות השאלות גדולה כי אינני מתמצא בכלי רכב.. :?

פורסם

ראשית, אני מכיר ערבים שמטפלים ברכבם בצורה מצויינת כמו גם בעלי מקצוע ערבים מעולים, כך שהערתך לא במקום.

לגופו של עניין, אוברהול=שיפוץ מנוע בלבד. לגמרי לא ברור לי מדוע אתה רוצה לשפץ את המנוע. הוא לא "סוחב" טוב? אוכל שמן? מעשן? חלק מהדברים הללו ניתן לפתור ללא שיפוץ מנוע, או עם שיפוץ חלקי, לפי העניין. ואחרי ששיפצת את המנוע, לא נפתרה בעיית צבע החוטים המשתנה ועוד בעיות שלא הזכרת. פרט יותר ונשתדל לעזור לך. יעזור גם איזור מגוריך, להפניות מתאימות. בהצלחה.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

לא בטוח שדווקא אובורול אתה צריך.. הייתי הולך יותר לכיוון של יישור קו. חשמלאי ומוסכניק טוב. תפנה גם לפורום חיפושיות יעזרו לך.. אגב מאיפה אתה בארץ?

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם
דבר ראשון, תודה רבה על העצות :wink:

noon השלב הזה הוא השלב בו הרכב טופל בצורה ערבית במשך 30 שנה. רק בכדי לסבר את האוזן אני מדבר על לפתוח מכסה מנוע ולמצוא אומים שצצו להם משומקום, חוטים שמתחילים בצבע אחד ונגמרים בצבע אחר ועוד ועוד "הפתעות" בכל חלקי המנוע, ככה שכל חודש-חודשיים מתגלה לה תקלה חדשה ומוזרה לחלוטין. חשבתי שאני אצליח לתקן כל בעיה ולאט לאט לשפץ את המנוע אבל זה גוזל ממני יותר מידי זמן וכסף מכיוון שהבעיות כה מוזרות ונפוצות.

תקנו אותי אם אני טועה אבל מצב כזה דורש אוברול לא? לאפס את המנוע וכו'..

אני מבין שאוברול הוא טיפול בכדי לפתור בעיה ספציפית אבל במקרה הזה נראה כאילו זו האופציה היחידה שלא תגרר שנתיים.

האם אני טועה? רעיונות?

ואם ואצטרך קיט, מה לדעתכם מתאים?

כמות השאלות גדולה כי אינני מתמצא בכלי רכב.. :?

כל מה שאתה מתאר הן "בעיות" חיצוניות למנוע. (עדיין לא פירטת תקלות).

אוברול מתרכז בעיקר בדברים שבתוך המנוע.

לכן, ממליץ לך כמו קודמיי לבצע יישור קו חיצוני (החלפת חוטי הצתה, חיזוק כל הברגים של הפחיות קירור, הוצאת אומים מיותרים (לפעמים הם לא קשורים לכלום), החלפת מכסה דיסטרביוטר, החלפת פלטינה, החלפת פלאגים ניקוי/שיפוץ קרבורטור , החלפת רצועת דינמו (או רק חיזוק - תלוי מתי החליפו) , החלפת שמן מנוע, החלפת צינורות דלק ובטח שכחתי עוד כמה דברים.. (כל זה אם אתה לא יודע מתי טיפלו באחד מהחלקים - נניח שרק קנית את הרכב ואתה מבצע יישור קו).

יש כמה דרכים "לאפס" מנוע.

אחרי כל זה (או אולי לפני כל זה) - אם יש בעיה, טפל לפי הדיאגנוזה.

בגדול אני יכול להגיד לך שהסימנים לאוברול שמתקרב ובא הם מנוע אוכל שמן בכמות מוגזמת ו/או הרבה עשן שיוצא מהמנוע. (אני לא מכליל מקרים חריגים/חריפים של משהו שנשבר בפנים- רעשי פיצוץ או אם גילית שנסעת הרבה בלי שמן (הנהג לידך ברמזור צופר לך ואומר שנראה לו שיש לך נזילת מים מהמנוע...)

פרט מה היו התקלות - לא מה אבחנת.

ואז המומחים יוכלו לעזור באבחון התקלה. (חוטים שמחליפים צבעים זה לא תקלה)

לדוגמא: "הרכב נכבה לי כשאני עומד ברמזור" או "כשאני מוריד רגל מהגז יש רעשי פיצוץ (בק פייר)"

בקיצור..פרט נמק.

• תוכן חדש...