Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שמעוניין לבנות רכב,

הנה תקנון של הGT/WRX.

הקטגוריה היא הגדולה ביותר היום במרוצי ראלי, כיום יש 12 רכבים שווים כמעט לגמרי.

הספק 200 כ"ס

כל החלקים מקוריים של סובארו GT או WRX שהם למעשה אותו הרכב.

מותר להחליף לגיר קצר.

נדב

GT-WRX-NATIONAL.pdf

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

נדב וכולם,

לא הייתי ממליץ לבנות רכב לפי התקנון הזה היום (ולעניין זה, לא לפי שום תקנון אחר שמישהו מפרסם) - לפחות לא עד שיאושרו תקנוני בסיס רישמיים.

התקנון הזה נכתב לפני יותר משנתיים ע"י ברוך לביא לבקשת חברים דאז ב IRDA (ד"א, מוזר שלוגו עמותת הראלי מופיע עליו) - גם בשיחה שערכתי היום עם ברוך לביא, הוא הסכים איתי שצריך לבחון את הנושא. בוודאי זה צריך להיות מאושר ע"י ההתאחדות שתייצג את הראלי. כפי שזכור לך - IRDA קבעה, כי מ 5 נהגים ומעלה ניתן לפתוח CUP בהסכמת הנהגים.

מן הסתם, הקבוצה הזו תהייה קיימת גם בעתיד ללא שינויים משמעותיים - אבל הייתי ממליץ בכל זאת לחכות. למשל, היום בשיחה מקצועית עם ברוך לביא הובהר לי שיתכן ותהיינה דרישות לתוספות מסוימות בכלובים וכדומה.

זה יפה שרצת לפרסם מהר - אבל, ביננו, אין לתקנון זה כרגע תוקף - אז למה לשלוח אנשים לעשות (אולי) טעויות.

מי שבאמת רוצה לבנות רכב - רצוי שימתין עוד כחודש חודשיים עד שיאושרו התקנונים הסופיים - ולא משנה מי יכתוב אותם - העיקר שיאושרו. אז, מי שבונה - שיפנה לגורם מוסמך לקבל תקנון מאושר ורק לאחר מכן שיחל בבניה.

בברכה,

אלון

פורסם

אלון,

עם כל הכבוד, גם לפני שש שנים הציעו לי לחכות עוד שלשה חודשים.

אתה חיכית הרבה זמן ובסוף נמאס לך.

למה שיצתרכו תוספת לכלובים שמאושרים על ידי FIA? אני אשמח לקבל הסבר לזה.

ובכל מקרה, יש 12 מכוניות מתאימות לקטגוריה עם יכולות כמעט זהות! איזו עוד קטגוריה בספורט מוטורי בארץ (רכבים 4 גלגלים) אתה מכיר שיש בה דבר כזה? זה הישג עצום ועוד לפני מעבר החוק. הקבוצה הזו, כמו שאתה אמרת לא תעלם, וכנראה תהיה הקבוצה המשמעותית הראשונה. כמובן שאם יכנס יבואן ויחליט לעשות קאפ מסויים אז הוא יטרוף את הקלפים וישנה את המפה.

אני עצמי גם אמרתי שמומלץ לחכות, אבל מי שלא רוצה, זו הקטגוריה שכדאי לדעתי לבנות אליה רכב, או זו או להכין STI ברמה הכי גבוהה.

אגב, רון דר הוא מבחינתי האחראי על הקטגוריה ולו מגיע הקרדיט, הוא איחד וגרם לכך שארבע המכוניות הראשונות יישרו קו לפני כשנתיים אחרי שפרשנו מאירדה, הוא ישב על התקנון עם יובל וברוך ולכן התקנון חתום עם הלוגו של העמותה שלנו, אתה לא צריך להיפגע מזה.

ולגבי ה"רצת לפרסם מהר" התקנון פורסם מ-ז-מ-ן עוד אצל דובי באתר שלו באותה צורה בדיוק ועם אותו הלוגו, אין טעם לעקיצות האלו.

נדב

פורסם

לאחר הבהר עם גבי סרוגו בשיחת טלפון הנה הפרשנות שלו:

מי שבונה רכב עם הומולוגציה בתוקף ולפיה, כמו הB3 החדשה, אין לו מה לחשוש משינויים.

לגבי שינויים ברכבים קיימים, יתכן וידרשו שינויים כמו הצתלבות צינורות בדלת ולא צינור אחד כמו שיש בחלק מהמכוניות, אבל בכל מקרה השינויים יהיו מינוריים יחסית, כמו שאמרת.

נדב

פורסם

תאמין לי שאין לי כוח לזה שוב. גבי אמר...? טוב - אז גבי כנראה יודע.

למרות זאת, אני עדיין ממליץ למי שרוצה לבנות רכב - להמתין עד לפרסום רישמי של התקנונים. לא רק התקנונים הטכניים - אלא גם הקטגוריות - גם סוגי האירועים וכו'. לכל דבר כזה - נגזרות של זמן וכסף. עוד חודש חודשיים הכל יהיה ברור.

אלון

פורסם

אלון ,

ראיתי שהתיחסת לקטגוריות .

איך ומי יקבע מה תהיה החלוקה לקטגוריות ?

אני חושב שנכון לקיים מפגש בין הנהגים כולל מי שמתכוון להכין רכב

ולהחליט בין החברים . חשוב גם ליצור עניין לקהל .

בסופו של דבר החלוקה צריכה לשרת את רצון משתתפים.

טוני בורשטיין

פורסם

אתה יכול להיות רגוע אלון, מספר האנשים בארץ שכרגע בונים רכב כל שהו הוא לדעתי 1..אולי 2 ככה שלפרסומים הללו אין באמת משמעות,

השינויים לא היו משמעותיים ומי שכן ידרש לעשות את אלה, לא תהיה לו בעיה ממשית

פורסם
אין סיבה שלא, כמו כל מכוניות הראלי בישראל שירדו מתישהו מהכביש בנסיבות דומות.

נדב

גשאתה כותב "כל מכוניות הראלי בישראל"

אנא ממך אל תעשה הכללות

ותכתוב על סמך נתוני אמת ולא על סמך השערות וכו'

בב"ח

איתן

פורסם

דבר אחד צריך להבהיר

את התקנונים וטיבם,תוכנם וסוגיהם קובעת ההתאחדות שהוכרה בסוג הענף.

לא הרשות,לא אף אחד אחר.

לשתף פעולה כן בהחלט ,להתייעץ רצוי,ההחלטה של ההתאחדות.

בכך מונעים התנהלות לא נכונה

מירוצי מכוניות

פורסם
גשאתה כותב "כל מכוניות הראלי בישראל"

אנא ממך אל תעשה הכללות

ותכתוב על סמך נתוני אמת ולא על סמך השערות וכו'

סליחה איתן, אתה צודק.

רוב מכוניות הראלי בישראל...

יש כמה יוצאות דופן, ויש גם את רכבי הראלי רייד שהם מבנייה עצמית.

נדב

פורסם

נדב,

בשבוע הבא או לכל המאוחר בעוד שבועיים מסתיים תרגום התקנונים הראשונים בתחום הראלי - מה שרלוונטי גם לראלי ספרינט וראלי קרוס / אוטו קרוס:

http://argent.fia.com/web/fia-public.nsf/7B8F07FBB280F32EC12576E300507FF0/$FILE/253%20(10-11)-110310.pdf

http://argent.fia.com/web/fia-public.nsf/34C1CFFEA74942E7C12576E3005090D4/$FILE/254%20(10-11)-110310.pdf

http://argent.fia.com/web/fia-public.nsf/8C150505AAC84F05C1257690004AEBA2/$FILE/279%20(10-11)-161209.pdf

בנוסף ל"לינקים" לעיל, מתורגמים גם תקנוני אירועים רלוונטיים כמו ראלי ספרינט למשל (תקנון בלגי), ראלי קרוס (FIA) וכו'.

לאחר מכן אני נפגש עם ברוך לביא לישיבת הכוונה - תיאום ציפיות בין ההתאחדות לרשות לנהיגה ספורטיבית.

אחרי זה ועדה טכנית בהתאחדות "תגייר" את התקנונים בהתאם לסיכומים ולהכוונה של ברוך לביא ולפי התפיסות המקצועיות של הועדה. כל נהג ראלי - מבלי קשר להשתייכותו המועדונית מוזמן לתרום את חלקו.

הועדה (שתעסוק גם בתקנוני אירועים, אליפות, קטגוריות ועוד - ולא רק בדברים טכניים כמו כלוב או כסא או קסדה) תורכב מאנשי מקצוע ולווא דווקא מנהגים של IRDA (הכוונה לקבל יעוץ גם מעו"ד בתחומים משפטיים, ממארגנים בתחום הקמת אירועים, ממהנדס רכב בתחומי בטיחות וכך הלאה). את המלצותיה תגיש הועדה לועד ההתאחדות שיאשר ויגיש לאישור ברוך לביא מטעם הרשות. צודק דני לוי באומרו, כי ההתאחדות היא זו שצריכה לבנות ולקבוע את התקנונים ועל הרשות לאשרם. זה גם מופיע כך בקוד הכללי של ה FIA - הקובע, כי להתאחדות המתאימה בכל מדינה יש סמכות לקבוע הקלות ברמת ה "נשיונל" - אומנם ה"ספורטינג פאוור" של ה FIA בידי ממס"י אבל במדינת ישראל החוק מסמיך את ההתאחדויות הקיימות לגבי נושא זה.

בהערת אגב אוסיף, כי אני לא בטוח שלא כדאי בשלב זה או אחר לצרף גם את ממס"י לתחום - רצוי שמה שנעשה פה על ידי ההתאחדויות יוכר גם ע"י ה FIA כתקין - ממס"י זה נעלם בעיניי לבינתיים וגם נושא זה יבדק בעתיד הקרוב.

זהו... - פשוט ומסודר. מינהל תקין.

אתם בהחלט מוזמנים לקחת חלק בועדה - אם יש לכם מי שמוכן להקדיש את הזמן - שיצור איתי קשר.

אלון

נ.ב.

ועוד דבר - אמור להיעשות רישוי רכבי המירוץ הקיימים בין היתר לפי החלטות אלו - גם בעניין זה הייתי מציע שתשתפו פעולה איתנו. בגלל שאני מכיר את בעיות האגו שבד"כ צפות - אתה יכול לראות את זה כהזמנה רישמית - כל נציג שלכם יתקבל כשותף מלא בועדה. שים לב שזה קו עקבי שלי מיום שהתמניתי לתפקיד - חבל שאתם לא מרימים את הכפפה. אבל, שלא יהיה ספק - הכוונה להשלים את העבודה במהלך מאי יוני איתכם או בלעדיכם. אני רוצה אירוע חוקי בקיץ ופועל להעמיד את הקרקע המתאימה לכך.

אלון

• תוכן חדש...