Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

חברים יקרים .

יש לי הזדמנות לרכישת רכב מסוג סיאט לאון TFSI 2006 שעבר תאונה

והולך להשבתה .

אני מתעניין אולי לרכוש את הרכב ולהגיע איתו (על גרר כמובן ) לימי מסלול

או למרוצים שיהיו בעתיד ,האם זה יהיה אפשרי עם חוק המרוצים החדש ?

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

בראלי לסוגיו כנראה שכן - בכל מה שקשור ליום מסלול/ספורט עממי - לא.

רק רכב רשוי (רישוי כביש) ישתתף בספורט עממי עם רישוי מתאים - אז רכב שירד מהכביש - לא יוכל לשמש לספורט עממי כמו יום מסלול או ג'ימקאנה.

אלון

פורסם

לפחות עד שתקום התאחדות ה demolition derby!!!

או לחילופין - מה שנקרא Folk Racing

(עדיף ללחוץ על הלינק כדי ללכת ישר לדקה 6, שם יש את מה שאני מדבר עליו

http://www.youtube.com/watch?v=2bmqdnx5R1U#t=6m0s דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

אלון,

מה עם ימי מסלול לאימון לרכבי מרוץ?

מרוצי אספלט?

אני מעריך שבכל מקום שיהיו מכוניות רק עם מספרים של מרוצים, גם הרכב הזה יוכל להשתתף.

ובעצם, מה המניעה של רכב כזה מלהשתתף ביום מסלול אם יש לו ביטוח והכל מוגדר?

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

נדב צודק. אין מניעה שמכוניות עם מספר אפור (תחרותיות בלבד) ישתתפו בימי מסלול או בג'ימקנות כל עוד הם יערכו בהתאם לכללי הנהיגה, בקטגוריה משלהם ועל מסלול מאושר. אין בעיה שתחרות "עממית" לא תכלול קטגוריה "מקצועית".

למעשה מדובר על מכונית בסגנון "טורינג קאר" שיכולה להשתתף במגוון תחרויות.

קיימת בעיה שאין עמותה המרכזת את ענף מרוצי האספלט למכוניות אבל אני מניח שאפשר לפתור את זה.

המכונית צריכה להיות בנויה בהתאם לכללים המקובלים בחו"ל דהיינו כלוב בטיחות (בתקן), כיבוי אש וכו... אבל לא עפ"י הכללים של הראלי אלא עפ"י הכללים של מרוצי אספלט.

ברק

פורסם

אני לא רואה מישהו שבונה רכב ראלי ובא איתו לג'ימקאנה - אבל אולי אני טועה.

אני גם לא רואה מירוצים על מסלול לרכבי כביש. זה לא שמחר יוכלו לארגן מירוץ מסלול בין 205GTI לגולף לאיביזה עם רכבי כביש. זו לא כוונת החוק להבנתי וגם אף אחד לא יבטח מירוצים עם רכבים רגילים. מירוץ זה מירוץ - ספורט עממי זה ספורט עממי.

למשל דריפטינג - זה ספורט מקצועני. אני לא רואה "דריפטינג עממי". איך יעלה כמה רכבים רגילים (רכבי כביש) על מסלול דריפטינג ב"עממיות" - מי ה"אמיץ" שיבטח את זה? אם צריך בטיות למירוץ דריפטינג (תקנון הבטיחות למכוניות מחמיר ביותר להבנתי) אז איך BMW "רגילה" תעמוד ליד מרצדס "רגילה" על מסלול דריפטינג - מה יקרה אם יתנגשו זה בזה - אלו רכבי כביש - לא מירוץ? מה עם כריות האויר למשל?

נראה לי שאנשים פה בארץ קצת לא מבינים את הכיוון. פתאום קמות עשרות עמותות ועשרות "מומחים" - כבר רצים לפה ולשם, מקימים התאחדויות - ואני אומר לכולם - כולל לרשות - רגע, עצרו, ספורט עממי - כן, ימי מסלול - כן. "מרוצי רחוב" במסווה של ספורט עממי - ממש לא. לדעתי זה גם לא יקרה ולא מהסיבות שהזכרתי לעיל (בטיחות וביטוח). החוק לא התכוון ולא מאפשר שמשה ודוד יקחו את הגולף GTI שלהם (של היום-יום) או האימפרזה או ה EVO ויתחרו בינהם על מסלול - מסודר או לא מסודר. אימון נפרד על מסלול - אולי זה יעבור איך שהוא - אני לא בטוח שזה במסגרת החוק . מה כן?

ג'ימקאנה למשל. יום מסלול - אימון לרכב בודד על מסלול (אבל שוב - זה לא במסגרת החוק - זו לא נהיגה תחרותית והחוק לא מדבר על זה). אני מציין זאת, למרות שזה בטוח יעורר תגובות מתלהמות - פשוט זו דעתי ופרשנותי מהיכרותי עם החומר.

מי שירצה להתחרות בדריפטינג - לא יוכל לעשות זאת עם הרודסטאר העממית שלו - זו דעתי. מי שירצה להתחרות על מסלול אספלט - לא יוכל לעשות זאת עם האימפרזה כביש שלו.

אימונים - זה משהו אחר. לדעתי - לא קשור לחוק. החוק מדבר רק על ספורט ותחרויות - נכון, גם עממי אבל, אני לא רואה מישהו מאשר מירוץ רודסטאר (רכבי כביש) על מסלול מירוצים - לא יעמוד בשום דרישות בטיחות, ביטוח וכו'.

זה כמו שירצו לעשות מירוץ ראלי "עממי" עם רכבי כביש על אותו סטייג' בו יתחרו רכבי ראלי מקצועיים - נראה הגיוני?

מישהו יאשר מירוצי ספרינט "עממי" עם רכבי כביש??? מי שחושב כך -חולם באספמיה.

מה יעשו? ינתקו כריות אויר ואחרי זה יורידו? יתקינו "רול-באר" ויורידו? לא נראה לי סביר ואני כמעט משוכנע שלא רק שאין בסמכות הרשות לאשר כזה דבר (החוק לדעתי לא מאפשר) אלא שאם היו מוכנים לאשר, לא היה מי שמבטח כזה דבר.

איזו חברת ביטוח תבטח מרוץ עם רכבים רגילים? שוב, אימונים - כן. גימקאנה (תחרות שליטה) - כן. דברים אחרים - אני סקפטי. ולכן - רכב שירד מהכביש - יתחרה - רק אם יש לו מספר אפור/שחור - דהיינו - רישוי מירוץ.

שוב, רק דעתי.

אלון

נ.ב.

אהבתי מאד את הסרטון למעלה. 1000 יורו לרכב! מדהים!

ככה בונים תרבות ספורט מוטורי.

אלון

פורסם
נדב צודק. אין מניעה שמכוניות עם מספר אפור (תחרותיות בלבד) ישתתפו בימי מסלול או בג'ימקנות כל עוד הם יערכו בהתאם לכללי הנהיגה, בקטגוריה משלהם ועל מסלול מאושר. אין בעיה שתחרות "עממית" לא תכלול קטגוריה "מקצועית".

למעשה מדובר על מכונית בסגנון "טורינג קאר" שיכולה להשתתף במגוון תחרויות.

קיימת בעיה שאין עמותה המרכזת את ענף מרוצי האספלט למכוניות אבל אני מניח שאפשר לפתור את זה.

המכונית צריכה להיות בנויה בהתאם לכללים המקובלים בחו"ל דהיינו כלוב בטיחות (בתקן), כיבוי אש וכו... אבל לא עפ"י הכללים של הראלי אלא עפ"י הכללים של מרוצי אספלט.

ברק

מסכים איתך בזה - אבל כל רכב עם כלוב - כבר לא יהיה "רשוי" לכביש. ושום רכב כביש לא יורשה להתחרות כמו רכב מירוץ (נניח לעלות על מסלול ולהתחרות במהירויות גבוהות או ברכבים אחרים על אותו מסלול) ולו בגלל שאין יכולת למגן אותו בטיחותית כנדרש. - אין "רכבים דואלים". (בניגוד לאופנועים - שם יש).

אלון

פורסם

ודבר אחרון לנדב - אף אחד לא חשב על אימונים והחוק לא מסדיר את זה - זו בעייה גדולה שאנחנו עובדים על ניסיון פתרון לה במסגרת התקנונים שאנו בונים. התקנות איפשרו מירוץ, איפשרו טיפול במוסך וזהו! אין שום היתר לזה שאתה תצא לאימון עם הרכב. בעצם - כל אימון -מחייב אותך לעמוד בכל האישורים למירוץ!!!

מבין את הבעייה?

אולי אני טועה - אבל אחרי שאני דש בחומר הזה בחודשים האחרונים - לא נראה לי.

אבל, היו דברים מעולם,

אלון

פורסם

בימי מסלול בחו"ל משתתפים רכבים מכל הסוגים, ההפרדה היא בין מכוניות Open Wheel ו רגילות עם פגושים וכנפיים.

אני לא מבין לגמרי מה הולך להיות עם החוק, אבל המכונית שרון מדבר עליה לא תהיה שונה בהרבה (אם בכלל) מרכב הראלי שלך.

ואם יהיה ראלי אספלט, מרוץ בנחשונים או ג'ימקנה ענקית בערד, אין סיבה שהאוטו לא יתאים לה. זאת במידה והוא יעמוד בכל תקנות הבטיחות כמובן.

אגב אלון, בעבר מישהו ניסה לארגן ג'ימקנה למכוניות ראלי, אם אני לא טועה היו לו כ20 נרשמים עד שהמשטרה ביטלה את האירוע.

נדב

נ.ב. מצד שני, מכוניות כאלו תמיד מתרסקות ו"הזדמנויות" שכאלו תמיד חוזרות ולכן אני הייתי ממליץ לחכות עוד קצת עד שהאופק יהיה ברור יותר.

פורסם

אלון נראה לי שלא הבנת אותי. עניתי לבחור שלוקח מכונית שהורדה מהכביש כלומר, מכונית שאינה לשמש עוד כמכונית רגילה בעלת מספר צהוב, אבל אין שום מניעה להכין את הרכב כרכב מרוץ למרוצי אספלט שיהיה סופר מתאים לג'ימיקנות (או אולי צריך לדייק ולומר "אוטו ספרינט") שיש בהן קטגוריה למכוניות מקצועיות.

לא כל רכב שיש לו כלוב הוא מכונית ראלי, אתה יודע...

אני גם מסכים שאסור ואף אחד לא יאשר מרוץ ישיר של מכוניות בעלות מספר צהוב - זו בפרוש עבירה על החוק.

לפי הבנתי, חוק הנהיגה הספורטיבי דווקא כן מתייחס לאימונים ולמעשה בצורה די רעה לכם אנשי הראלי. שוב, לפי הבנתי החוק לא מבדיל בין אימון למרוץ וכל הכללים אשר חלים במרוץ חלים גם באימון. החוק לא מבדיל בין תחרות של רכבים על המסלול או אימון של רכב בודד, כל התנאים חייבים להתקיים - כלי ונהג מורשים (עם רשיונות ספורט), מסלול מאושר וביטוח ספורטיבי (לנהג ולמסלול), אם אני טועה אנא תקנו אותי.

אני דווקא לא מסכים לגישה שאומרת שדריפטינג הוא מקצועני בלבד. דריפטינג יכול להיות גם במסגרת עממית שבה יש רק רכב אחד על המסלול והתחרות היא על צורת ומשך הדריפט ולא תחרות ישירה בין 2 רכבים כמו D1.

עם הזמן יבנו בארצנו גם מכוניות דריפטינג מקצועיות ואז יהיה מקום לפתוח קטגוריות ואופן תחרות מקצועי כמו בחו"ל.

אם כבר הזכרנו דריפט, מאחר ואין פה תחרות כנגד השעון או של רכב אחד בשני באופן ישיר אז לדעתי גם לא צריכה להיות בעיה עם הפלת"ד ואין ולא היתה כל מגבלה חוקית לבצע תחרות דריפטינג! גם המהירויות הם נמוכות בהרבה מג'ימיקנה ממוצעת.

פורסם

אתה רואה... פה אנחנו מסכימים כמעט בכל מילה.

1. אכן החוק לא דאג לנו נהגי הראלי לאימונים. כתבתי כבר - דין אימון כדין מרוץ.

2. נכון - אפשר יהיה לעשות כנראה דריפט של רכב אחד כל פעם על המסלול - לא במהירויות גבוהות ולא מירוץ - ברגע שזה יהיה מוגדר כמירוץ (עם רכב "צהוב" - יש לך בעייה עם החוק והביטוח.

3. ברור שלא כל רכב עם "רול-באר" זה רכב ראלי - אבל כל מירוץ שאני מכיר - גם אספלט גם אוטו-ספרינט וכו' - דורש רול-באר ברמה כזו או אחרת - ואז זה רכב "שחור"/"אפור" ולא רכב "צהוב". - הוא שאמרתי - אין רכב דואלי ואין ולא יהיו מרוצים עם רכב "צהוב". דריפטינג סטייל שליטה ברכב כמו ג'ימקאנה - זה לא מרוץ בעיניי - נראה לי שגם לא בעיניך.

אלון

פורסם

עוד משהו שהסברתי כבר לעשרות אנשים(!) ואני חושב שחשוב שיאמר כאן!

בודי+מנוע+גיר זה החלק הכי זול במכונית מרוץ בקטגוריות הנמוכות לפחות.

בודי של 106 מתאונה לא קשה לא יעלה לכם יותר מ5K, לבנות אוטו שלם ברמה הכי בסיסית יעלה לכם 50 אלף ש"ח.

בודי של GT מנוע וגיר יעלה בין 15 ל 25 אלף ש"ח (הערכה) להכין אוטו בסיסי(!!!) לקטגוריה יגיע ל100 אלף ש"ח איך שלא תסתכלו על זה. (מחשב מנוע 10K בולמים הכי זולים 20K ...)

בודי של WRX עולה קצת יותר, אבל כלוב עולה בו פי שניים!

ב STI היחס נשמר גם כן.

כאשר בונים אוטו לפי גרופ N4 מלא לדוגמא, אז המנוע והגיר עולים הרבה מאוד כסף אבל גם אז זה לא משהו שאפשר למצוא במאגר.

זו התשובה שמקבל ממני כל מי שבא אלי עם יציאה כזו: "שמע, יש לי איזה 306 1.6 במצב מצויין אבל אני לא אקבל עליה יותר מ5 אולי שווה לי להפוך אותה למכונית ראלי ולבוא לתת בראש?"

לצורך ההמחשה:

ציוד בטיחות הכי זול שעומד בתקן יעלה כ5-6K לאדם (צריך שניים). לכן אותה שאלה שציטטתי למעלה שקולה ל: יש לי הזדמנות על סרבל וקסדה כדאי לבנות רכב ולבוא לתת בראש?

נדב

• ספונסר פורום
פורסם

תודה לחברים קיבלתי את כל המידע הדרוש

במיוחד בשיחת הטלפון עם נדב .

תודה לכולם .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...