Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

אונו 94 עם קרבורטור?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נניח ואתם צודקים.

 

אבל גם חיפושית ופיזו 404 לא היו נשברות.

 

סיבה זו מספיקה בשביל להעדיף אותן על פני אוטו מודרני ?

 

וכמו שכתבתי כבר בתחילת השירשור הזה לפני כמה שנים - אם לא היו עוברים להזרקות וממשיכים עם קרבורטורים עד היום - היו מציידים אותם במיליון חיישנים ומערכות היקפיות,

 

אישית הייתי מעדיף את ה404 היום כפי שהיא מסודרת ומפנקת.

כך או כך אתה תקוע בפקקים מחובק עם המודרני והחיישנים.

אז אם המצב הוא כזה,404 מסודרת פיקס תגרום לי הנאה מרובה.

על חפושית אני בכלל לא חושב,זה אחד מהדברים הנוראיים ביותר שראיתי עד היום,זוועה !

פורסם
רק קרבורטור,אמינות פשטות,גאוניות?

 

אמינות (לקרבורטור) ? יש בקרבורטור הרבה חלקים נעים, שמן הסתם דורשים שיפוץ וכוון המכלול לאחר זמן מה. נכון שאין חיישנים, אבל יש מורכבות מכאנית.

מה לעשות שהעולם הולך לכוון ההתמחשבות, ופחות זיהום אויר...

 

גם אני מעדיף למרות זאת קרבורטור, במיוחד את אילו הכפולים, שנותנים לך "בעיטה" קטנה, כשנפתחים (ה"כפול").

alfa 156 2.5.

פורסם
אמינות (לקרבורטור) ? יש בקרבורטור הרבה חלקים נעים, שמן הסתם דורשים שיפוץ וכוון המכלול לאחר זמן מה. נכון שאין חיישנים, אבל יש מורכבות מכאנית.

מה לעשות שהעולם הולך לכוון ההתמחשבות, ופחות זיהום אויר...

 

גם אני מעדיף למרות זאת קרבורטור, במיוחד את אילו הכפולים, שנותנים לך "בעיטה" קטנה, כשנפתחים (ה"כפול").

 

חולגי,עם עובדות קשה להתווכח,אתה צודק ההתמחשבות, ופחות זיהום אויר...זו המגמה.

 

אבל...יחסית למה שמבצע הקרבורטור והתוצאות שמפיקים ממנו אין בו הרבה חלקים נעים.

חופשים מתקבלים בו בקילומטראז' גבוה מאוד מאוד,קצת בציר המצוף,קצת בציר הפרפר,ותנועת משאבת התאוצה היא יותר אלססטית מאשר מכנית.

נכון שיש סתימות ופיח בעיקר לאלו הנוהגים בכפולים ולא מאפשרים ללוע השני להפתח,רבים מאוד לא משתמשים באופציה הזו,ואלו שכבר בא להם מגלים שהציר תפוס עם פיח,זאת למרות שהרכב יכול להתנהל ככה 30 שנה.

 

לסיכום,אין הרבה מה לעשות בקרבורטור,אולי מידי פעם איזה יד מקצועית שגם עליה העלות לא בשמיים.

 

מציע לך לעמוד פעם במכון טסטים ולתשאל כאלו שניכשלו על 4 גזים,הם יספרו לך איזה הוצאות גדולות יש להם.

 

עוד דבר,,,אני סקפטי באשר לשינוי האוןירה בעולם בעקבות מערכות המחישוב,אני סקפטי בקשר לנזק שנגרם לכדור בעקבות גזי הקרור הישנים,אני סקפטי לגבי ההתחממות שכולם זועקים עליה. אני יותר לכיוון של שינויים שמגיעים מבעלי הון שעקב השינויים בקוי יצור וביצור חומרים חדשים הופכים למולטימיליארדרים בעקבות נחישות השמירה על הכדור.

 

זה נושא לדיון בהחלט יתכן שאני טועה,אבל תמיד טוב לשמוע גם אחרים.

פורסם

עדי20, אם העולם לא היה מתקדם, עדיין כולנו היינו גרים על עצים ואוכלים בננות כאוכל עיקרי.

טכנולוגייה והתפתחות תרמה המון ליעול להתליכים, שיפור אורך חיים. זה נכון שיש כאלה שתמשתמשים בטכנולוגייה לרעה, זה תמיד היה ותמיד יהיה.

 

הוצעות על מערכות הזרקה במקרה של תקלות וחיישנים אכן גבוהות. אבל מעבר לעלות אחזקה יש את התועלת שבעיניין - פחות זיהום אויר, זה טוב שיצרני רכב שואפים כל הזמן להשתפר במדדים אלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הסיבה העיקרית למעבר להזרקות דלק אלקטרוניות הינה נושא זיהום האוויר.

ברוב המכוניות שיוצרו הן עם מאייד והן עם הזרקת דלק, כמעט תמיד מנוע המאייד היה נעים יותר לשימוש ומגיב טוב יותר.

עם כל הכבוד להזרקת הדלק, אין תחליף להעשרת התערובת ע"י משאבת התאוצה.

דוגמאות ? מזדה 323, פיאט טמפרה, רנו קליאו וללא ספק הדוגמא הקיצונית ביותר - מנועי PSA, בייחוד ה 1.4 וה 1.6.

עם השנים, גם המאיידים שופרו ועודנו ורמת זיהום האוויר ממש לא היו קטסטרופאליות.

מנגד, מנוע מוזרק מקנה שקט מוחלט לבעל המכונית, לפחות ב 6-7 שנים הראשונות, מאריך את משך הטיפולים (מאחר והתערובת מדוייקת, שמן המנוע תמיד נשאר נקי מפיח ואינו נתון לתופעת דילול ע"י תערובת עשירה מידי), קיים יתרון ההנעה המידיית, בין שהמנוע חם ובין שהוא קר ובנוסף קל יותר להגיע להספקים גבוהים עקב יעילות המערכת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היום היתי בטסט ,ואני חיב לצין שכשאני בעמדת בדיקת עשן,אני מזיע,מבולבל,מתוח ,ועיור.אבל הפעם יותר מתמיד כי שיפצתי לבד את הקרבורטור.נישמע הזוי אבל הצלחתי לישאול את הבוחן,נו עברתי? הוא חיך ואמר,מצוין,כמה ?שאלתי,פחות מחצי אחוז ענה לי.נו להאמין?אשמח לתגובה,ותודה.(האוטו שלי ,טמפרה,93,קרבורטור).וליפני הטסט אני בדרך כלל סוגר קצת בורג אויר,הפעם לא נגעתי.

×
×
  • תוכן חדש...