Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שהכי קל יהיה ללחוץ על הברקס, קרוב לרגע העצירה ללחוץ את הקלאץ' עד הסוף ורק אחרי שעצרת להעביר לראשון.

בהצלחה

פורסם
כמה בולשיט רשמו פה.

כל אחד נהיה יותר מקצוען מהמורים שזה הפרנסה שלהם.

תהיה רגוע, תעשה דברים לאט אבל בטוח. תפגין בטחון עצמי ועברת.

שום טסטר לא יסבול אם תתחיל לשחק לו בהילוכים 4-3-2-1... אנערף, אף אחד לא צריך את זה, המורה שלי אמר לי פעם אחד : מוט הילוכים יש לו חשיבות הכי נמוכה אחרי הגה,בריקס, גז וקלאטצ'.

בשורה תחתונה אל תשחק איתו, כשתתקרב לרמזור תתחיל להאט, רק עם בריקס, אם אתה רואה שאתה הולך לעצור תלחץ על קלאטצ' ותעצור. תעביר להילוך ראשון ותתחיל לנסוע בירוק. לבוחן ממש לא משנה על איזה הילוך עצרת (כל עוד זה לא ניוטרל, כי זאת עברה על חוק לנסוע בהילוך לא משולב).

חוץ מזה אל תסע לאט מדי, תהיה החלטתי, תעקוף אם צריך, אם אתה רואה שאתה לא יכול להכנס לנתיב ימני אז תסע באמצעי.

הטיפ הכי חשוב : תנהג כאילו שכבר נכשלת.

בחיים שלי לא שיחקתי עם הילוכים ועברתי טסט כמו גדול.

זה שעברת טסט "כמו גדול", זה לא אומר שאתה נוהג נכון.

ואני מת לדעת מאיפה הבאת את המשפט הבא:

"שום טסטר לא יסבול אם תתחיל לשחק לו בהילוכים 4-3-2-1... אנערף, אף אחד לא צריך את זה"

אתה בוחן נהיגה או משהו?

לא נראה לי. ככה לא נוהגים. נהיגה נכונה זה להיות עם הילוך משולב.

פורסם

תרשו לי לשבור את המיתוס בקשר להורדת הילוכים בטסט ובכלל.

הטסט מתמקד בעיקרו בנהיגה בטוחה לנהג, ולשאר משתמשי הדרך ואינו שם דגש על אופן הורדת ההילוכים.

מבחינת הטסט אם הנבחן מוריד מהילוך רביעי להילוך שני בכניסה לכיכר לאחר שהוריד את המהירות בעזרת הבלם בלבד והגיע למהירות הסבירה בכניסה לכיכר אז זה בסדר גמור והדבר לא הירשם כטעות.

כנ"ל גם לפני עצירה מוחלטת ועצירה לפני רמזור, אם הנבחן הוריד את המהירות בעזרת הבלם בלבד לפני הרמזור ונעצר ורק אז שילב הילוך ראשון לאחר שנעצר על שלישי או רביעי גם זה בסדר מבחינת הטסט.

במקרה ונבחן רוצה להשתמש בשיטה זו חשוב לזכור שבמקרה והרמזור התחלף לירוק בזמן ההאטה חייב הנהג לדעת לפי המהירות בה הוא נמצא לאיזה הילוך היא מתאימה, לשלב ולהמשיך ליסוע.

שאר חברי הפורום המלומדים, אלה שמתעקשים על השיטה בה מורידים הילוך אחר הילוך לפי סדר גם הם צודקים, זו נהיגה נכונה לרכב.

לשיטה זו קוראים האטה בעזרת המנוע, ושיטה זו בריאה יותר לרכב ומורידה משמעותית את שחיקת הבלם ומאריכה את חייו.

לכן מומלץ ליסוע בשיטת ההאטה בעזרת המנוע וזו היא נהיגה נכונה ובריאה לרכב, אך אם למדת לפני טסט אחרת בעזרת המורה שדרך אגב גם אני למדתי ככה, ממולץ לההשתמש בה בטסט ורק לאחר מכן במלווה ללמוד ולהתרגל לשיטה השניה.

מקווה שעזרתי!

בהצלחה.

צח. 

פורסם
זה שעברת טסט "כמו גדול", זה לא אומר שאתה נוהג נכון.

ואני מת לדעת מאיפה הבאת את המשפט הבא:

"שום טסטר לא יסבול אם תתחיל לשחק לו בהילוכים 4-3-2-1... אנערף, אף אחד לא צריך את זה"

אתה בוחן נהיגה או משהו?

לא נראה לי. ככה לא נוהגים. נהיגה נכונה זה להיות עם הילוך משולב.

יש לך ראש? יש בתוכו שכל? אז תשתמש בו.

בעצירה ברמזור חשובה העצירה. לא משנה אפילו אם הוא יהיה הילוך 5, העיקר שיעצור בקוו עצירה או מרחק נדרש מהמכונית שלפני.

אני מאוד מקווה שאם יקפוץ לך ילד לכביש אז דבר הראשון שאתה תשמתש בו יהיה הבריקס ולא מוט הילוכים כי זאת נהיגה נכונה.

בטסט שלי הבוחן נגע בהגה בתחילת הנסיעה ובנוסף המנוע נכבה לי, אבל כשהוא ראה שאני שולט ברכב כאילו שאני נוהג מלידה, וואלה לא היה לא אכפת והוא יצא עם חיוך ממני.

לשיטה זו קוראים האטה בעזרת המנוע, ושיטה זו בריאה יותר לרכב ומורידה משמעותית את שחיקת הבלם ומאריכה את חייו.

לכן מומלץ ליסוע בשיטת ההאטה בעזרת המנוע וזו היא נהיגה נכונה ובריאה לרכב, אך אם למדת לפני טסט אחרת בעזרת המורה שדרך אגב גם אני למדתי ככה, ממולץ לההשתמש בה בטסט ורק לאחר מכן במלווה ללמוד ולהתרגל לשיטה השניה.

מקווה שעזרתי!

אני מקווה שאתה לא משתמש ביד שלך במקום האתת, כדי למנוע בלאי בנורות.

יש לך בריקס? תשתמש בו. בשביל זה הוא נועד, המנוע לא נועד כדי להאט איתו, סמוך עליי לתקן בלאי בבריקסים יותר זול מבמנוע.

פורסם

אותי המורה דווקא לימד שלהוריד מהירות באמצעות המנוע לא בריא לו, והדבר אמור לשמש בעיקר בירידות.

אני מקווה שהוא טועה מכיוון שיותר נוח לי להוריד הילוכים מאשר להשתמש בברקס, כמובן לא בצורה פנטית כמו שמתואר כאן.

גם אני שבוע הבא ניגש לטסט, יש שיטות מסוימת שעוזרות להתמקד במראות? לדוגמא שמתחלף לי רמזור בשניה האחרונה או

שקופץ לי איזה ישראלי נחמד שהחליט ליצור מעבר חציה משלו בצורה פתאומית, אני ישר בולם מבלי להסתכל במראה הפנימית..

המורה תמיד מעיר לי על כך, יש דרך לשנות את המנהג הדפוק הזה?

פורסם
תרשו לי לשבור את המיתוס בקשר להורדת הילוכים בטסט ובכלל.

מקווה שעזרתי!

בהצלחה.

צח.

לשיטה הזאת קוראים המצאה ישראלית לחסוך כסף על רפידות בלמים כדי להוציא כסף על שיפוץ גיר. גם אני למדתי בשיעורי נהיגה לבלום עם הילוכים. אחרי קבלת רישיון הבנתי שזה מפגר, מעצבן, מעייף, מתיש ופשוט מיותר לחלוטין בחבילה אחת.

פורסם

אני לא מבין מה כל החפירות האלה של שחיקה לא שחיקה...

כמו שכשאתה לוחץ על הגז ב20 מעביר לשני וב40 לשלישי (טוב נוו רק בשיעורים ככה) אותו דבר תעשה הפוך,שאתה לוחץ על הברקס מגיע מתחת ל40 תוריד לשני, תגיע מתחת ל20 תוריד לראשון, שימוש גם בבלם וגם בהילוכים, לא מבין מה כל ההסתבכות :|

• תוכן חדש...