Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים - תעלומה במרצדס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ראיתי דבר מוזר , וכאילו לא מסתדר עם ההגיון.

שכן שלי קנה השבוע מרצדס S-CLASS מדגם 500 דנדשה. מרוב עניין (וקנאה, צריך להודות) בדקתי את הרכב בעניין רב (רק

מבחוץ...). באמת אוטו יפה למי שיש מליון שקל פלוס פנויים.

הייתי סקרן לראות אילו מותג צמיגים מגיע עם רכב "עממי" כזה. להפתעתי ראיתי שהמרצדס נועלת צמיגי ברידג'סטון , וכתוב בגדול

באנגלית MADE IN JAPAN. המידה היא 255/45/18 ודגם הצמיג (רשמתי לעצמי) - Bridgestone Potenza RE050A

עכשיו לא ברור לי מה המסקנה - הייתי מצפה שיצרן עילית גרמני ישים בדגם מכובד כזה מותג איכותי גרמני או לפחות אירופאי .

מה - אין צמיגים מעולים של לדוגמא קונטיננטל או מישלן או פירלי ? האם העובדה שהביאו מיפן צמיגים כאלו אומר שהם יותר טובים מהמיטב של גרמניה / אירופה בתחום צמיגי הפרימיום ? לא נראה שבחרו בצמיגי ברידג'סטון משיקולי עלות .

ואולי יש שיקולים נסתרים אחרים ? בכל אופן די מוזר.

פורסם
לא נראה שבחרו בצמיגי ברידג'סטון משיקולי עלות .

למה "לא נראה" לך שישנם שיקולי עלות?

אם מדובר בצמיגים שהם שווי ערך ברמתם למתחרים מאירופה(ובמקרה הנ"ל הם כן, אם לא יותר), והחברה מיפן נותנת הצעת מחיר זולה יותר ומשתלמת יותר ליצרן על הצמיגים מתוצרתה, למה שהיצרן ישלם יותר רק בשביל ארץ התוצר?

פורסם

מה שאני לא מבין זה למה אתה חושב שזה "הגיוני" שיצרן יבחר מוצרים דווקא מהיבשת שלו. אין בזה לא הגיון כלכלי ולא הגיון שיווקי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לדעתי הוא פשוט הופתע מכיתוב MADE IN JAPAN אל רכב יוקרה גרמני, אבל בימי הגלובליזציה העניין הזה פחות קריטי.

מי שחשוב לו שיהיה כתוב MADE IN GERMANY בכל מקום אפשרי שיקנה סט צמיגים מתוצרת גרמנית וזהו.

פורסם
למה "לא נראה" לך שישנם שיקולי עלות?

אם מדובר בצמיגים שהם שווי ערך ברמתם למתחרים מאירופה(ובמקרה הנ"ל הם כן, אם לא יותר), והחברה מיפן נותנת הצעת מחיר זולה יותר ומשתלמת יותר ליצרן על הצמיגים מתוצרתה, למה שהיצרן ישלם יותר רק בשביל ארץ התוצר?

נראה לי שיצרן מכוניות פאר , בסדרה מהיקרות במבחר , יתאים לרכב מבין האפשרויות את האיכות הגבוהה ביותר למיצוי

הפוטנציאל של שאר מרכיבי הרכב. ההבדל בעלויות פחות מהווה שיקול למול האיכות (להבדיל משיקולים של יצרן מכוניות זולות) ,

שהרי גם אם נניח שהצמיג הטוב ביותר יעלה יותר ניתן לגלם זאת במחיר , וההשקעה שווה את התמורה והתדמית.

מסקנתי - שכנראה הצמיג היפאני טוב ממקביליו האירופאיים , לפחות לדעת מרצדס.

פורסם

מקבל לחלוטין את גישתך.

יצרני הפאר הגרמנים פימפמו מאז ומעולם את העליונות המוחלטת של ה GERMAN ENGINEERING, אם פתאום הם באים ואומרים, שמע, הצמיג הכי טוב שהצלחנו למצוא הוא מתוצרת יפן, אז זאת גם הודאה בחצי פה שאולי בכלל שווה לך ללכת לבדוק את אולם התצוגה של לקסוס לפני שאתה ממהר לרכוש מרצדס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רק שתדע שמבחינת טכנולוגיית הגומי והגלגלים התפתחו ב20 שנה האחרונות בצורה מדהימה .

נכון שאיכות הגומי שממנו מיוצר הצמיג היא די חשובה, אולם בימינו אנו תכנון הצמיג ותערובות הסיליקון וחומרים נוספים שמוסיפים לצמיג גורמות לצמיגים שיש היום להיות שוות ערך לצמיגים שהיו במסלולי מירוצים לפני מספר עשורים.

למי שלא מסכים תחשבו כמה פעמים בממוצע צמיג היה נקרע \ ניזוק בעבר במהלך נהיגה ואילו מה המספר שהתקלות האלה קורות היום בממוצע סטטיסטי. [במידה ולא עליתה על מסמרים \ דוקרנים \נינג'ות].

ולסיכום אפילו יש תחרויות הקשורות רק ביצרני צמיגים:

http://www.tiretechnology-expo.com/awards_10.php?n=awards

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני לא מופתע, מדובר בצמיג מעולה.

אני גם לא חושב שזה הצמיג היחיד שה S נמכרת איתו,

כל פעם שמים סטוק אחר של צמיגים ממה שקיים באותו רגע במחסני היצרן ועל פי יצרן הצמיגים הזוכה במכרז האחרון.

גם הגולפים הגיעו עם פירלי, קונטיננטל ואפילו גם עם ברידג'סטון (למשל)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בשלושת המרצדסים שלנו הגיעו צמיגים של קונטינטל, לפני כשבועיים החלפתי צמיגים לS שלנו ושמתי בריג'דסטון על פי המלצת היצרן, צמיגים באמת מעולים, אבל המחיר למידה הזאת ממש מופרע.

הS גם מגיעה עם 2 מידות שונות קדימה-255-45-18 ואחרוה 24-45-18.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

שלוש הערות -

1.ראיתי לאחרונה גולף TSI חדשה עם צמיגי HANKOOK עם כיתוב MADE IN KOREA . כך שהכל בא עם הכל .

2. יש היבט נוסף של הסכמי סחר - בהם תאגידים ו/או שווקים מתחייבים לקניות הדדיות בין ארצות וחברות, דבר כדאי לשני הצדדים.

3.שמועה , שאינני מתחייב על אמינותה, טוענת שיבואנים מסוימים / חברות ליסינג מסוימות עושים קומבינה - מחליפים

צמיגים משובחים ,יקרים וחדשים לגמרי שהורכבו במפעל ממכונית שטרם סופקה לסט צמיגים חדש בסיסי וזול .המשמעות יכולה להיות בסדרי גודל של אפילו אלפים לכל מכונית . מקווה שאין בדבר אמת.

פורסם
מה שאני לא מבין זה למה אתה חושב שזה "הגיוני" שיצרן יבחר מוצרים דווקא מהיבשת שלו. אין בזה לא הגיון כלכלי ולא הגיון שיווקי.

היגיון כלכלי אולי לא, אבל שיווקי בהחלט כן. הגרמנים מאוד אוהבים את התוצרת שלהם, ושימוש בטכנולוגיה מקומית יכול לסייע למכירות.

במקרה כזה יכולות להיות שתי אפשרויות: או שה-S משווקת בגרמניה עם מותגים מקומיים ומחוץ למדינה עם ספק אחר (וזה קורה אצל

הרבה יצרניות) או שהלקוחות לא מקדישים תשומת לב למקור הצמיגים שלהם.

פורסם

מסתבר שרק אני שמתי לב שה CTS החדשות באות עם קומהו .

אין כזה דבר גנוב , יש כזה דבר נפל בטעות מהמשאית לידיים הלא נכונות ! D:
  • תוכן חדש...