Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים - תעלומה במרצדס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הברידג'סטון זה האליטה של הצמיגים, לא יודע למה אתה מופתע, אבל יפן מבחינת הנדסה לא נופלת בשום דבר מגרמנים אפילו מתקדמים מהם בהרבה, בטחום האלקטרוניקה זה בטוח.

רק שתדע שמבחינת ההנדסה יפנים תמיד היו טובים.

פורסם

אני מופתע שאף אחד לא אמר את זה אז אני יגיד את זה.

כסף, זה תמיד היה ככה ותמיד יהיה.

זה ברור שהצמיג היפני עולה פחות ולכן הם משתמשים בו.

Detailer.gif
פורסם
נראה לי שיצרן מכוניות פאר , בסדרה מהיקרות במבחר , יתאים לרכב מבין האפשרויות את האיכות הגבוהה ביותר למיצוי

הפוטנציאל של שאר מרכיבי הרכב. ההבדל בעלויות פחות מהווה שיקול למול האיכות (להבדיל משיקולים של יצרן מכוניות זולות) ,

שהרי גם אם נניח שהצמיג הטוב ביותר יעלה יותר ניתן לגלם זאת במחיר , וההשקעה שווה את התמורה והתדמית.

מסקנתי - שכנראה הצמיג היפאני טוב ממקביליו האירופאיים , לפחות לדעת מרצדס.

ההבדל בעלויות הוא עצום: ה-S קלאס נמכרת בכמויות (לעומת, נניח, SLR.)

אם מרצדס מגיעים לסיכום עם ברידג'סטון על קנייה של X צמיגים לליין הייצור של ה-S בשנה מסויימת, כאשר ההצעה של ברידג'סטון לפוטנזה זולה ב-Y יורו לצמיג מהצעתו של יצרן אחר לצמיג באותה רמה, תכפיל את זה בכמויות ותראה כמה הפרש מחיר "זניח" בין צמיג עושה את ההבדל.

בעבר עוד דגלו בהקפדה על ארץ ייצור המקורית/ המשפט הרלוונטי... MADE IN.

היום, עם נפח המסחר חוצה הגבולות והפרשים גדולים בעלויות הייצור בכל מדינה, זה שכיח שיצרן מוציא מכרזים Worldwideעל אביזרים מתווספים, כמו למשל הצמיגים המורכבים בהרכבה הסופית.

זה מבלי שדיברנו על רכיבים פנימיים ברכב שגם הם מיוצרים כבר מחוץ לארץ הייצור המקורית.

באופן יחסי- אם היה מדובר ב-C קלאס ולא ב-S, המכרזים שהיו מוצעים היו כוללים צמיגים בטווח מחיר שונה מה-RE050A ויכול להיות שבמכרז צמיגי ה-C זכה יצרן אחר לגמרי.

בסופו של דבר, את רוכש המרצדס לא מעניין עד כמה העסקה עם ברידג'סטון חסכה ליצרן עלויות לרווח הנקי השנתי.

מה שכן חשוב זה שכיאה ל-S קלאס ולמעמדה, הרוכש מקבל צמיג מצויין! והפוטנזה הם כאלו.

פורסם

אגב, להבדיל אלף אלפי הבדלות מהS CLASS, הפולו מהדור היוצא בשנתיים האחרונות בהן שווק הדגם הגיעו עם צמיגים מתוצרת MATADOR. (שנראים מאוד לא מרשימים)

מדובר בחברת צמיגים ספרדית ,לדעתי בסדר גודל של אליאנס אצלנו וברור שזה כתוצאה מהסכם מסויים או סתם מנוחות כי הפולו מיוצרת בספרד.

בכל מקרה, אני בטוח שבמקרה דנן מרצדס הגדירה כמה דגמים שמבחינתה מהווים סף לרמת הצמיגים הנדרשת ב S CLASS ויצאה למכרז. כנראה הברידג'סטון זכה וזה לא אומר שקונטיננטל לא תיזכה בפעם הבאה.

מנסיון עם ה RE050A הוא צמיג מ-ע-ו-ל-ה , אבל גם המחיר שלו גבוה. הכי זול שהשגתי הוא 1300 ש"ח ליחידה ב17 אינץ' ככה שבעלי ה S CLASS לא צריכים להרגיש שקיבלו צמיג זול. המקבילים של קונטי ,פירלי וגם דגמים גבוהים יחסית של מישלין עולים אפילו פחות ממנו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הייתי סקרן לראות אילו מותג צמיגים מגיע עם רכב "עממי" כזה. להפתעתי ראיתי שהמרצדס נועלת צמיגי ברידג'סטון , וכתוב בגדול

באנגלית MADE IN JAPAN. המידה היא 255/45/18 ודגם הצמיג (רשמתי לעצמי) - Bridgestone Potenza RE050A

אני לא מצליח להבין למה אתה מופתע. אתה מתייחס אליהם כאילו אלה צמיגים של חברה סינית לא מוכרת.

בהתחשב בכך ש-Bridgestone אחד מיצרני הצמיגים המובילים בשוק וה-RE050A אחת מהסדרות המובילות שלהם, מה הבעיה?

במיוחד שגם המחיר שלהם בהתאם וזה לא שמרצדס "חסכו" עליך.

הS קלאס לא לבד-

Potenza RE050 is used as Original Equipment on the supercharged Mercedes-Benz S55 AMG sedan, a Potenza RE050A Scuderia version is used on the 12-cylinder Enzo Ferrari supercar, and a Run Flat version is used on the BMW Z4 sports cars and 5-Series sedans.

וגם אודי S3 מגיעה איתם. מנסיון- צמיגים מצויינים ולא סתם אני כבר על סט שני שלהם.

כנראה התעלומה נובעת מחוסר הבנה בסיסי.

פורסם
מנסיון עם ה RE050A הוא צמיג מ-ע-ו-ל-ה , אבל גם המחיר שלו גבוה. הכי זול שהשגתי הוא 1300 ש"ח ליחידה ב17 אינץ' .

בשבוע שעבר קיבלתי הצעת מחיר לרבעייה RE050A במידה "17 במחיר של 1,008 ש''ח ליח' לפני מע''מ.

ויתרתי והזמנתי T1-R במחיר של 430 ש''ח ליח' לפני מע''מ.

הייתי סקרן לראות אילו מותג צמיגים מגיע עם רכב "עממי" כזה. להפתעתי ראיתי שהמרצדס נועלת צמיגי ברידג'סטון , וכתוב בגדול

באנגלית MADE IN JAPAN

ואצלי זה ההפך.... הסובארו היפנית הגיע עם MICHELIN הגרמניות MADE IN GERMANY.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לפותח השרשור - אני מבין את התפאלותך.

רק לדעתי רוק הלקוחות לא ישימו לב.

עוד מעט תגיד שהם יפתחו מכסה מנוע לראות באיזו מדינה יוצר המצבר (או שהוא מאחורה?)...

ותדע לך ש-Bridgestone Potenza RE050A זהו צמיג מצויין.

ברור שיש יותר טובים ממינו.

ולא חסר כאלו.

אבל שהו צמיג HIGH PERFORMANCE שבאמת עושה את העבודה.

וכן, המחיר שלו בארץ לא זול - אבל יחסית למישלנים ופירלים טובים הוא סביר בהחלט.

ובכלל - תיהנה כל עוד אתה יכול מייצור גרמני.

עוד 10-15 שנה מרצדסים יגיעו מסין. מפעלים כבר יש ומייצרים לשוק פנימי. בנתיים.

והן לא מסתירים כוונתם לייצא.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לא בדיוק האח הגדול שלו, מכיוון שזה צמיג שבא ר-ק על STI ומיוצר למטרה זו.

זאת הסיבה שאין אותו במידות אחרות מאשר המידות של ה-STI.

• תוכן חדש...