Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז לאחר שהייתה בבעלותי יונדאי אקסנט 03 , הרכב הוכרז כטוטל לוסט ועכשיו עד שנקבל את הכסף מהביטוח יקח זמן = \

אז בגלל הנזק אמא שלי החליטה שאני מממן לעצמי עכשיו את הרכב , יש לי תקציב משתנה של מ5-8 אלף ככה לרכב .

הדגמים היחידים שמעניינים אותי זה

סיאט איביזה 94 (יותר חדיש מזה יתקבל בברכה) - 3 דל' 1.4/1.6

פיאט פונטו 96 S90

מצאתי כמה אקזמפלרים שמורים , בשני האופציות שציינתי

אבל אני רוצה לדעת בתכלס במה יותר כדאי לי להתמקד מבחינת אחזקה , נוחות נסיעה , ביצועים , התנהגות , בטיחות - מההכי חשוב להכי פחות חשוב

אני יודע שהפונטו מגיעה בחלק מהדגמים עם מערכת ABS ו2 כריות אוויר , לאומת האיביזה שבאה "ערומה" .

בנוסף לזה היא מגיעה עם הגה כוח מה שבשנת 94 אצל האיביזה יש רק לחלק קטן .

או שבעצם אין הבדל מהותי בין השניים ופשוט לחפש את ההכי שמורה עם תיעוד טיפולים ?

תודה למגיבים .

פורסם

פונטו S90 מאוד לא מומלץ, רק S75 או S60

בתקציב שלך אבל תוכל לקנות רק אחת שהיא דיי מעפנה

למה שלא תחסוך עוד קצת ל10 ככה ותקנה פונטו מהאחרונות שנת 2000 עם מזגן מקורי הגה כוח וכו' ולא דגם ישן עם מזגן תוצרת הארץ.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

S75 נשמעת אחלה

אמא שלי תוכל להוסיף לי עוד אלפיים בשביל רכב שנת 2000 .

המחירון שלה אבל לא סביבות ה-12-13 אלף ?

פורסם

s90 ואיזיבה זה לא הכי רכבים שמומלצים בתקציב וזו אחת מהסיבות שהמחירון נמוך ביחס לשנתון.

אישית אני ממליץ על יונדאי אקסנט 97' ידנית 1.5 או 1.3, המחירון אומנם מרוסק כי זו יונדאי ואפשר למצוא רכבים נורא שמורים במחיר נמוך ובשנתוון גבוה אבל הרכב נותן תמורה טובה, כרית אויר לנהג (אל תתפוס אותי במילה יש מצב שיש גם לנוסע אבל לא שמתי לב לכזו) וחלונות חשמל, רכב זול ופשוט לאחזקה לחבר שלי יש כזו והיא נורא חסכונית שנה שלמה היא אצלו והבעיה היחידה הייתה של חוטי הצתה והיא נפתרה במחיר של פחות ממאה שקל. נוחות והתנהגות זה לא הצד החזק אבל אני מאמין שה לא בראש סדר העדיפיות. ויש גם הגה כוח.

נ"ב, יש דגמי 3 דלתות בלי מראה ספורטיבי יותר.

שווה בדיקה.

פורסם

לא מתקרב יותר לאקסנטים למינהם .

הנוחות נסיעה ואחיזת כביש פשוט על הפנים , שלא נדבר על הברקסים החלשים התורשתיים שלהם .

חיפשתי לחבר לפני 5 חודשים רכב באותו תקציב + -

ובסוף הוא קנה ב6 וחצי איביזה 1.4 3 דל' , שמורה , ממוסכניק , עד היום בעיה אחת לא הייתה לו , הרכב כמו חדש טפו טפו טפו

בגלל זה אני מנסה להתמקד רק בשניהן ולראות המלצות משני הכיוונים ומה בסופו של דבר עדיף מבין שתיהן

עוד דבר מעניין , לשכן מבוגר יש פורד סיירה , הוא הציע אותה לאמא שלי לפני חודשיים , הוא יד ראשונה ומעולם לא נכנסה לתאונה.

מציאה אמיתית , רצתי עליו הביתה והוא התחרט ולא רוצה למכור , הוא נשאר איתה עד הסוף =\

פורסם

עם כבר מדברים על פורדים, פיאסטת נמכרות במחירי זנות שלא בצדק ואני ממליץ נורא על אחת בעלת מנוע 1300 חסכוני במיוחד וזל לאחזקה, אתה תקבל שנתון גבוה מאוד אפיל ביחס לפונטו.

לדוד שלי הייתה אחת מודל 97 דגם דינמיק הוא נרא נהנה ממנה עד שהלכה בתאונה.

כנס למעודן פורד וברר עלייה יתנו לך הרבה מידע.

פורסם

הבעיה איתה , או לפחות הפיאסטה שאני ראיתי הייתה עם מד קילומטרז' עד 99,999

ז"א , כשהוא עובר את ה100 קילומטרז' , הוא מתאפס ומתחיל מ-0

ככה שאדם יכול לטעון שיש לו 150K , ובפועל זה יהיה בכלל 250

יש דרך לבדוק את זה ? כי תיעוד טיפולים בשנים הללו נדיר ביותר . 

פורסם

היסטוריית טיפולים תעיד על כך, רוב בעלי הפיאסטות הם בדרך כלל מבוגרים ששמרו קבלות, ועם לא אז תחפש מישהו שנשמע אמין.

שאני חיפשתי רכב הרבה בעלי פיאסטה וסויפט טענו שהרכב שלהם בן 20 והוא עשה רק 160 אלף ק"מ וחושבים שאני פראייר והתעצבנו ששאלתי עם יש קבלות, שאני קניתי את הסויפט שלי הבחור טען שיש 260 אלף ובצג היה 60 אלף, ממוצע של 13 אלף בשנה זה סביר. עם בן אדם כל כך רוצה לזייף קילומטרז הוא עושה את זה גם בפונטו ואיביזה זה הבעיה האחרונה שאתה צריך לחשוב עלייה.

פורסם

איביזה מול פונטו - בשנים האלו ובתקציב הזה חפש את זאת שמצבה המכני טוב יותר ומחירה משתלם יותר.

כמו שכבר כתבו לך, דגם הS90 של הפונטו בשנים האלו מומלץ פחות ודווקא הדגמים החלשים עדיפים.

לגבי הפיאסטה - אין דרך בטוחה לדעת באיזה סיבוב של הספידומטר אתה נמצא למעט שגרת טיפולים. אבל בכל זאת, יש הבדל בין רכב שעבר 250K קילומטרים לרכב שעבר 50K קילומטרים ולא צריך שגרת טיפולים כדי לראות את ההבדל - מספיק להסתכל על המושבים, הפלסטיקים, הבלאי בסביבת תא המנוע וכו'.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

למה בדיוק האיביזה לא מומלצת? נהגתי ב-SX75 מודל 96 וכרגע אני נוהג באיביזה CLX שנת 95, תיבה ידנית באיביזה לדעתי הרבה יותר נוחה לתפעול, וגם הנסיעה הרבה יותר שקטה.. במקרה שלי מצב הקוסמטי די גרוע, אבל זה לא ממש קשור לטיב הרכב. כמו כן יש לי 2 כריות אויר שלא היו לי בפיאט. עברה שנה מרגע הרכישה, מאז היישור קו לא היו תיקונים לא צפויים חוץ מניקוי ממיר קטליטי, שבגללו הרכב לא עבר טסט בפעם הראשונה. מבחינת עליות בירושלים שתיהן מתקשות באותה מידה, במישור ביצועים טובים.

דרך אגב, האם מומלץ להכניס את הרכב למוסך שיפתחו את המנוע לניקוי? זה ישפר את הביצועים? אני די נרתע מלפתוח את המנוע.

פורסם

מומלץ לעשות ניקוי בית מצערת במקרה שלך למיטב ידיעתי .

תודה לכם על התגובות , וצביקה אני מסכים איתך חלקית

כשמורידים קילומטרז' במידה נמוכה ולא בכזאת קיצוניות מאוד קשה להבחין

הוא יכול לטעון שהוא עשה 200K שזה נורמאלי וממוצע לפיאסטה בשנים הללו , ויש סימני שפשוף על ידית ההילוכים וההגה , ומושב הנהג מראה סימנים של ישיבה ממושכת - אך בפועל לרכב יהיה 250K ולא תוכל להבחין בזה .

מסקנה - לא קונים רכב בלי הסטוריית טיפולים כלשהי , אין? סימן שהרכב לא טופל (:

• תוכן חדש...