Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום.

עבר זמן מה מאז שקניתי את הרכב. כולם כבר שמעו על בעיות של הטויוטה הרובוטית. למען האמת היו 'בעיות' מסוימות, אם לא להתייחס לעובדה שהרכב פשוט תענוג.

בקיצר, היום החליפו לי מחשב גיר - זה שהיה אחראי על העברת הילוכים ו'בלימות' פתאומיות כשהרכב הוריד הילוך מהשני לראשון - בעיה לא כל כך נעימה במיוחד כאשר מתקדמים באיטיות בפקק.

טויוטה לא רצתה לתת לי אישור על החלפת הגיר, כנראה כי הם עדיין לא מוכנים לפירסום או משהו כזה. אז הם אמרו שישלחו לי בדואר. אבל אמדתי על שלי, ואחרי ויכוח קצר קיבלתי נייר המאשר את ההחלפה. המחיר של הטיפול הוא 3800 שח, אך לאחר ההנחה או 'ההנחה' זה יצא 2600. כמובן שלא שילמתי כלום, אלא גם קיבלתי ארוחה זוגית במסעדה מאוד טובה. ככה כשאתה חברה מס' אחד כנראה.

טוב, לעיניינינו....

הגיר מאוד חלק ובמיוחד בדקתי אותו גם על מהירות נמוכה. נסיעה חלקה ומהנה. עשיתי קצת סיבוב כל מה שיש לי להגיד זה שהם עשו עבודה מצויינת. לדעתי. אז רציתי לשמוע גם תגובות מאחרים על הגיר החדש של מי שגם עשה את החלפה.

אשמח לשמוע תגובות, ולהשתתף גם.

:)

פורסם

אני חושב שכן. הם מתקשרים בעצמן כנראה לפי איזשהו סדר. אבל רק לדגמים שיש בהם בעיה כמו COROLLA.

אבל אני חושב שכדאי להתקשר ולבדוק. או לחכות. או גם וגם :)

פורסם
מישהו?

כן נכון הגיר הוא אותו גיר אבל מחשב ניהול גיר הוא שונה כלומר הגירסה שונה.הוא פותר את בעיות הזחילה ביקר אם לא היתה זחילה בגירסה קודמת כאן זה פותר את זה.

וגם העברת הילוכים עקב כך משתפרים.

פורסם
כן נכון הגיר הוא אותו גיר אבל מחשב ניהול גיר הוא שונה כלומר הגירסה שונה.הוא פותר את בעיות הזחילה ביקר אם לא היתה זחילה בגירסה קודמת כאן זה פותר את זה.

וגם העברת הילוכים עקב כך משתפרים.

מה שמעניין שהנוסעים לא מרגישים בהבדל אבל נהג כן מריש מאוד. כאילו אפשר להירגע. מעניין מה יקרה למחיר של קורולה יד 2.

פורסם

מעניין איך עדכון מחשב יכול לשנות התנהגות של משהו מיכני .

ומה זאת אומרת הנוסעים לא מרגישים אבל הנהג כן

בנהיגה האחרונה שלי לפני חודש על טויוטה רובוטית הגיר לא יודע להעביר הילוכים בעלייה, ומדרדר את הרכב ביציאה מהמקום.

לפי כל המומחים הכשל הוא מכני ולא ממוחשב כך ששום עדכון תכנה לא ישנה את התנהגות הגיר.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

דווקא עם המכניקה אין בעיה, התוכנה יכולה מאוד להשפיע על תפקוד התיבה הרובוטית, אך כמובן שיש גבול גם לתוכנה, כאשר המכניקה עצמה מוגבלת, קרי מהירות הבוכנות, סולנואידים, לחץ השמן וכו'.

פורסם
מעניין איך עדכון מחשב יכול לשנות התנהגות של משהו מיכני .

ומה זאת אומרת הנוסעים לא מרגישים אבל הנהג כן

בנהיגה האחרונה שלי לפני חודש על טויוטה רובוטית הגיר לא יודע להעביר הילוכים בעלייה, ומדרדר את הרכב ביציאה מהמקום.

לפי כל המומחים הכשל הוא מכני ולא ממוחשב כך ששום עדכון תכנה לא ישנה את התנהגות הגיר.

לדעתי הבעיה הכי חמורה הייתה בהורדת הילוך מהשני לראשון במהירות של 20 קמ"ש. זה הרגיש כאילו שהגיר העביר הילוך כבר אחרי שהטורים הספיקו לרדת. כלומר עבר מספיק זמן כדי שזה ייקרה. כך שכאשר נכנס ההילוך הראשון, הרכב פתאום בלם כי הטורים בראשון - יותר גבוהים כמובן. מה שקורה עכשיו, ששומעים שההפרש הזמן קטן וגם מחשב דואג להאלעת הטורים של המנוע בהתאם להילוך.

שוב אני אציין שהכי הרבה מרגישים את ההבדל בהילוך נמוך. אבל כלל הנסיעה השתפרה.

אין לי בעיה להסביר את התוכנה כי אני גם מתכנת. אם אני טועה שיתקנו אותי בבקשה, יהיה לי מעניין.

פורסם

מה הכוונה "החלפת גיר והעלות היא 2600 ש"ח?" האם החליפן לך גיר או שמא עשו לך סעיף "לימוד גיר" (ככה זה נקרא בטויוטה) שהכוונה היא שמכניסים את הרכב למחשב ומשדרגים את הגיר. לי יש קורולה 2008 וכל טיפול אני עושה את זה. זה משנה את הגיר פלאים ! נסיעה הרבה יותר חחלקה. וזה חינם, אגב...

פורסם

נ.ב.

זהו שעכשיו דווקא מחשב מגיב יותר טוב- ההרגשה שלא צריך ללחוץ יותר מדי על גז עד שההילוך יעלה. ההרגשה על לחיצת דוושת הגז נהייתה כמו באוטומט רגיל לדעתי.

מה שמעניין - שטויוטה כאשר התחילה עם מכירת הרובויטיות נתנה נסיעת מבחן לכל מי שקנה רכב. אז בנהיגה הזאת ממש התלהבתי כי הכל היה מאוד חלק. ואז כשקיבלתי את הרכב התחילו לצוץ הדברים האלה.

היום לאחר החלפת מחשב אני מרגיש כאולי קניתי את הרכב 'הנכון' - הזה שהיה לי בנסיעת מבחן. ואז זה הרגיש כאילו אחלה אוטו - שלפניו היה לי מזדה 3 מעבודה, אז מאוד נדלקתי כי זה היה מאוד נוח ודומה לרכב הקודם.

פורסם
מה הכוונה "החלפת גיר והעלות היא 2600 ש"ח?" האם החליפן לך גיר או שמא עשו לך סעיף "לימוד גיר" (ככה זה נקרא בטויוטה) שהכוונה היא שמכניסים את הרכב למחשב ומשדרגים את הגיר. לי יש קורולה 2008 וכל טיפול אני עושה את זה. זה משנה את הגיר פלאים ! נסיעה הרבה יותר חחלקה. וזה חינם, אגב...

לא לא. אם לא ראית טלויזיה או לא קראת חדשות - אנא תעשה.

העניין הוא - שזה בגלל הרעש שהרעיד את אמריקה בעיקר. מחשב גיר מיוצר בסין או משהו כזה.

קיצור לא יודע בדיוק איך הוא נכנס לקורולה היפנית שלי - עכשיו נראה כאילו הכל יפני.

זה לי טיפול רגיל. אני חושב שטויוטה תיצור איתך קשר.

אני קיבלתי טלפון מהם. והם הזמינו. זה צריך להיות חינמי כי גם ככה המניות של החברה ירדו אז טויוטה ממנת כדי שהשם הטוב יישאר כזה.....

פורסם

טוב לדעת. אז מה שאתה אומר בעצם שזה לא שדרוג, אלא החלפה?! לפני כמה זמן הודיעו לך? ומקסימום במידה שלא יודיעו לי אני אתקשר אליהם.. השאלה הא- למה שלא ייגבו ממני כסף? האם זה הזמנה להחלפת הגיר בידיעה שזה לא עולה?? או שבכוונתם שכן תשלם ורק אם עושים "רעש" אז הם מבטלים לכאורה את מחיר ההחלפה?? תודה מראש..

פורסם
טוב לדעת. אז מה שאתה אומר בעצם שזה לא שדרוג, אלא החלפה?! לפני כמה זמן הודיעו לך? ומקסימום במידה שלא יודיעו לי אני אתקשר אליהם.. השאלה הא- למה שלא ייגבו ממני כסף? האם זה הזמנה להחלפת הגיר בידיעה שזה לא עולה?? או שבכוונתם שכן תשלם ורק אם עושים "רעש" אז הם מבטלים לכאורה את מחיר ההחלפה?? תודה מראש..

שום רעש. התקשרו אליי והשאירו הודעה לתיבה הקולית. שמעתי את ההודעה והתקשרתי. תיאמו איתי זמן. בדקו את הרכב. 15 דקות. אז תיאמו איתי מועד שני. באתי פעם שניי - 30 דקות החלפה ונסעתי. קיבלתי מתנה ארוחה זוגית במסעדה טובה כפיצוי. סתם משהו נעים. וטוב שעשו כך. :)

למה שלא ייגבו ממך כסף? לא יודע. אבל אם יש לך מיותר והם לא ייקחו (למה שייקחו אם לא לקחו ממני?) אז תן לי או תן לעני. אני בטוח אשמח :)

פורסם

בתור בעלים של קורולה 2008 כל השרשור הזה נשמע לי הזוי לחלוטין!

מאד יעזור אם פותח השרשור יפרסם כאן איזה מסמך שמאמת את כל מה שכתב כאן.

למיטב ידיעתי עלו על הכביש קצת יותר מ-20 קורולות שנת 2008 עם גיר רובוטי.

אז מה אני צריך להמתין ליד הטלפון שיקראו לי להחליף את המחשב גיר? :shock:

והכל חינם אין כסף? נו באמת...

אגב, באיזה מסעדה אכלתם?

[CENTER] [/CENTER]

• תוכן חדש...