Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור בעלים של קורולה 2008 כל השרשור הזה נשמע לי הזוי לחלוטין!

מאד יעזור אם פותח השרשור יפרסם כאן איזה מסמך שמאמת את כל מה שכתב כאן.

למיטב ידיעתי עלו על הכביש קצת יותר מ-20 קורולות שנת 2008 עם גיר רובוטי.

אז מה אני צריך להמתין ליד הטלפון שיקראו לי להחליף את המחשב גיר? :shock:

והכל חינם אין כסף? נו באמת...

אגב, באיזה מסעדה אכלתם?

צר לי לאכזב אותך אבל השרשור לגמרי אינו הזוי.

לגבי 20 קורולות - נו באמת.. אתה לא מגזים בכלל. ב2008 אני חיכיתי 4 חודשים בערך בתור עד שהגיע הרכב לארץ. כזה היה ביקוש. כך ש....

דרך אגב, אם מחפשים בגוגל "טויוטה מחשב גיר" אז אפשר למצוא בפורומים אחרים - שרשורים דומים עוד משנת 2008. לא מובן לי רק למה רק עכשיו קראו לי ולא ב 2008 כאשר קניתי רכב.

פורסם

לי הייתה קורולה מינואר 2008 (ליסינג) וגם לי החליפו את המחשב גיר אחרי שהתלוננתי ושמעתי שלאחרים החליפו וזה שיפר להם מאד את המצב.

מסתבר שהכל עניין יחסי. אנשים שהיו להם תופעות כמו שאתה תיארת - מכות בהורדה לראשון, הדרדרות בזינוק וכו', זה אכן שיפר להם את ההתנהגות של הגיר באופן משמעותי. אצלי המצב לא היה גרוע כל כך. פעם אחת עשו לי איפוס לקלאץ' - זה תהליך כיוון שבו מלמדים את המחשב את נקודת ההפרדה של הקלאץ' וזה פותר את עניין הזינוקים וכו'.

אז אחרי שעשו את זה ועדיין חשבתי שיש מקום לשיפור בעיקר בהעלאות הילוכים (הנדנוד הידוע), חשבתי שהמחשב החדש יפתור גם את זה. אבל החליפו וזה לא ממש פתר, אולי פסיכולוגית משתכנעים שיש איזשהו שיפור קלוש, אבל זה בסה"כ אותו דבר. עדיין צריך להרים את הרגל מהגז בהעלאת הילוך. לי אין בעיה עם זה כי אני נוהג תמיד במצב ידני. בדקתי את זה על עוד רכבים ובכולם המצב דומה, גם אחרי ההחלפה.

בקיצור - לא מדובר בתרופת פלא לתחלואי הגיר שמוגבל בגלל המכניקה. זה כן מהווה שיפור לרכבים מסויימים שבהם הגיר מתנהג גרוע מהממוצע, לא יודע להגיד בדיוק למה.אבל לא לצפות שפתאום הגיר עכשיו יהפוך ל"כמו אוטומט". זה לא יקרה וחבל ליצור ציפיות כאלה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לי הייתה קורולה מינואר 2008 (ליסינג) וגם לי החליפו את המחשב גיר אחרי שהתלוננתי ושמעתי שלאחרים החליפו וזה שיפר להם מאד את המצב.

מסתבר שהכל עניין יחסי. אנשים שהיו להם תופעות כמו שאתה תיארת - מכות בהורדה לראשון, הדרדרות בזינוק וכו', זה אכן שיפר להם את ההתנהגות של הגיר באופן משמעותי. אצלי המצב לא היה גרוע כל כך. פעם אחת עשו לי איפוס לקלאץ' - זה תהליך כיוון שבו מלמדים את המחשב את נקודת ההפרדה של הקלאץ' וזה פותר את עניין הזינוקים וכו'.

אז אחרי שעשו את זה ועדיין חשבתי שיש מקום לשיפור בעיקר בהעלאות הילוכים (הנדנוד הידוע), חשבתי שהמחשב החדש יפתור גם את זה. אבל החליפו וזה לא ממש פתר, אולי פסיכולוגית משתכנעים שיש איזשהו שיפור קלוש, אבל זה בסה"כ אותו דבר. עדיין צריך להרים את הרגל מהגז בהעלאת הילוך. לי אין בעיה עם זה כי אני נוהג תמיד במצב ידני. בדקתי את זה על עוד רכבים ובכולם המצב דומה, גם אחרי ההחלפה.

בקיצור - לא מדובר בתרופת פלא לתחלואי הגיר שמוגבל בגלל המכניקה. זה כן מהווה שיפור לרכבים מסויימים שבהם הגיר מתנהג גרוע מהממוצע, לא יודע להגיד בדיוק למה.אבל לא לצפות שפתאום הגיר עכשיו יהפוך ל"כמו אוטומט". זה לא יקרה וחבל ליצור ציפיות כאלה.

תודה על התגובה. לא ידעתי שאפשר ללמד את המחשב למצבים של זינוק.

מסכים עם כל הדברים האחרים ב100 % .

צריך לציין שאני 'צעיר' וכל הדברים הם האלה הם כל כך מינוריים בשבילי לעומת ה 7 ליטר ל 100 קמ צריכת דלק בהשווה למזדה 3 שהייתה לי ואכלה 11-12 ליטר בממוצע.

פורסם

יכול להיות שבאמת קצת הגזמתי.

אבל עדין, מה שאתה אומר כאן זה תקדים רציני.

כלומר כל אחד עם גיר רובוטי עם קצת לחץ על טויוטה יכול לקבל החלפת מחשב גיר.

בעיני זה עדין נשמע תמוהה.

במקרה הפרטי שלי אני ממש לא קופץ על הרעיון, אני מעדיף "לסבול בחושך" קפיצה קלה משני לראשון (רק כשאני אגרסיבי איתו)

ולא לתת לכל מיני אנשי מוסך להתחיל להתעסק עם האוטו שלי.

רכב זה חבילה כללית וכלכלית - אין מצב כזה מושלם.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

מערכת HILL HOLD היתה עושה פלאים לחווית השימוש ברכב, ד"א גם אני הייתי מרגיש שיפור בעבודת הגיר אחרי איפוס מחשב.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
שלום רב לחברי הפורום.

עבר זמן מה מאז שקניתי את הרכב. כולם כבר שמעו על בעיות של הטויוטה הרובוטית. למען האמת היו 'בעיות' מסוימות, אם לא להתייחס לעובדה שהרכב פשוט תענוג.

בקיצר, היום החליפו לי מחשב גיר - זה שהיה אחראי על העברת הילוכים ו'בלימות' פתאומיות כשהרכב הוריד הילוך מהשני לראשון - בעיה לא כל כך נעימה במיוחד כאשר מתקדמים באיטיות בפקק.

טויוטה לא רצתה לתת לי אישור על החלפת הגיר, כנראה כי הם עדיין לא מוכנים לפירסום או משהו כזה. אז הם אמרו שישלחו לי בדואר. אבל אמדתי על שלי, ואחרי ויכוח קצר קיבלתי נייר המאשר את ההחלפה. המחיר של הטיפול הוא 3800 שח, אך לאחר ההנחה או 'ההנחה' זה יצא 2600. כמובן שלא שילמתי כלום, אלא גם קיבלתי ארוחה זוגית במסעדה מאוד טובה. ככה כשאתה חברה מס' אחד כנראה.

טוב, לעיניינינו....

הגיר מאוד חלק ובמיוחד בדקתי אותו גם על מהירות נמוכה. נסיעה חלקה ומהנה. עשיתי קצת סיבוב כל מה שיש לי להגיד זה שהם עשו עבודה מצויינת. לדעתי. אז רציתי לשמוע גם תגובות מאחרים על הגיר החדש של מי שגם עשה את החלפה.

אשמח לשמוע תגובות, ולהשתתף גם.

:)

אהלן אחי (אם הוא אחיך, דבר איתו בבית!)יש לי שאלה- אני רוצה להיות בטוח שמה שאני צריך זה באמת החלפת גיר- כשאני נוסע בפקקים הרכב מעביר אוטומטית הילוך לניוטרל ואז נתקע שם ואי אפשר לחזור להילוכים ולהמשיך בנסיעה , בדרך כלל זה היה מסתדר אחרי מספר דקות אבל היום זה קרה לי והרכב פשוט נתקע, נדלקה גם נורה שמראה סימן של גיר ( שמש עם סימן קריאה בפנים בצבע אדום)

אתה חושב שזו אותה בעיה? ואיך אני באמת מעדכן את החברה ? איך אני יכול לדעת אם אני זכאי להנחה או להחלפה על חשבונם?

תודה וחג שמח!

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום, אני בעל רכב של טויוטה רובוטית ,גם האוטו שלי בזמן עצירה מעביר לניוטרל ורק כאשר אני מכבה את הרכב מחכה כמה דק' ומניע שוב העניין מסתדר, אלא שאצלי לא נדלקת שום נורה רק האות N מהבהבת.

מבחינת הבדיקה במחשב הכל תקין.

מה ניתן לעשות?

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שאלה לי אליכם

אתמול נסעתי עם הרובוטי שלי ובמהלך נסיעה נוצר הבעיה שהוזכרה כאן הרכב לא נכנס להילוך ונשאר על N בלוח מחוגים הN הבהב כשהכנסתי את הרכב למצב הילוך

גררתי את הרכב לטיוטה זמיר בירושלים ואמרו לי שהלך מנוע הפעלה של הקלאצ׳ דרשו עבודה של כ1250 ש״ח והדגישו שהם לא בטוחים בוודאות שזה יפתור את הבעיה אבל הם חייבים לעשות את העבודה הזאת ורק אח״כ יוכלו לבדוק. לאחר סיום העבודה הם התקשרו שהבעיה יותר מורכבת והם חייבים להחליף את מחשב הגיר תוך כדי שהם מדגישים שהם לא יכולים להתחייב שזה פותר את הבעיה ויתכן שאחרי החלפת מחשב יצטרכו גם החלפת מצמד אבל מדגישים שזה סיכוי נמוך, עלות של זה 4500 ש״ח לא אשרתי להם עדיין את הטיפול, במוסכים לא מורשים קבלתי הצעה לחצי מחיר מזה.

מה דעתכם?

פורסם
צריך לציין שאני 'צעיר' וכל הדברים הם האלה הם כל כך מינוריים בשבילי לעומת ה 7 ליטר ל 100 קמ צריכת דלק בהשווה למזדה 3 שהייתה לי ואכלה 11-12 ליטר בממוצע.

אתה מדבר על הבדל של 2 קילומטר לליטר סה"כ...

לרכב שנוסע 20K ק"מ בשנה מדובר על הבדל שנתי של 1,500 ש"ח על הוצאות דלק.

ירידת הערך שספגה הקורולה ביחס למאזדה + הסיכוי שתצטרך להחלפת מצמדים על חשבונת מתי שהוא על חשבונך (סביב 5K ש"ח) - מקזזים את היתרון שבחיסכון.

וזה עוד לפני שדיברנו שהגיר במזדה הופך את הנסיעה לחלקה ונעימה יותר.

• תוכן חדש...