Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם מכירים את זה. קיץ, יושבים עם המנגל, רוצים מוזיקה, ואז אתה צריך לפתוח את כל האוטו כדי שישמעו משהו בחוץ. ואז זבובים, אבק ואנשים לא רצויים נכנסים לרכב...

אז החלטתי שלא עוד. ובאתי עם רעיון נחמד לעשות זוג פודים שתפקידם בחיים יהיה לענות רק על הצורך הזה.

קבלו כמה תמונות מהעבודה ואת התוצאה הסופית.

בניסוי הישתתפו זוג פיוניר 6.5" 50 RMS מוגברים על יציאה שנישארה לי בודדה במגבר.

אגב, שומעים פצצה וזה פתר סופית את ה"בעיה" ששומעים רק באסים שמשמיעים מוזיקה מהאוטו החוצה...

אז, מה דעתכם?

DSC02104.jpg

DSC02118.jpg

DSC02120.jpg

DSC02122.jpg

DSC_09915666.jpg

פורסם

אהבתי מאוד את העבודה עצמה ואי אפשר להגיד שלא יצא יפה,אבל הרעיון עצמו לא מדבר אליי,כל אלמנט יבטל אחד את השני,אני לא חושב שאפשרי לשמוע ברור במצב הזה,שלא נדבר על זה שפיוניר מייצרים רמקולים צורחים,הסאב של הקיקר לא מדוייק.

אני לא אומר את כל זה לבאס,מבחינת תוצאה הכל יצא באמת יפה,מבחינת הרכיבים עצמם אני לא רואה צורך להשקעה,אבל אם עשה לך חיוך אשרייך,העבודה יפה מאוד יש לציין שוב!

פורסם

נראה נחמד, תוכל לפרט את תהליך העבודה ?חומרים ?

בעצם לקחת סאב600-400 rms , שמת שי רמקולים 50 rms , ועכשיו אתה מצפה שישמעו טוב שאתה פותח את הבאגאז'? הצלילים לא נבלעים ?

פורסם

אז ככה, אצלי הקיקר נותן מדוייק מאוד, הכל תלוי בכיוונים לדעתי, הוא יושב על מונובלוק של פיוניר כך שהוא מכוןן בדיוק למה שצריך ואני לא סובל באסים "נמרחים" אז אני מבסוט מאיך שהוא נישמע. זה בקשר לסאב.

עכשיו בקשר לרמקולים, הם ממש לא נבלעים, היות והם גם מכוונים עם זווית שפונה החוצה הסאונד שלהם לא נחסם על ידי שום דבר ומגיע ישר אל מחוץ לבגז'. בקשר לזה שהם צורחים, שוב, כיוונים הכל כיוונים... אני גם מאוד רגיש לכל הנושא הזה של רמקולים צווחניים ובאסים מגעילים ואני ממש מבסוט מהתוצאה, ובשביל האיכות שמיעה יש את שאר המערכת בתוך האוטו.

פורסם

הסאונד מהרמקולים האלה מגיעים לך לתוך הרכב?

תוכל לפרט על תהליך העבודה ועל החומרים , יש לי מלא זמן פנוי.

כל הכבוד שעשית זאת בעצמך!

פורסם

אוקי,אם אתה מרוצה זה כבר טוב.

האם יצא לך לשמוע מערכות אחרות?

אולי כשתישמע רמקול טוב ליד הפיוניר תבין על מה אני מדבר,אבל יכול להיות שעבורך זה בהחלט נשמע טוב,וזה גם בסדר כי כל אחד והטעם שלו.

פורסם

לא, הסאונד לא מגיע לתוך הרכב וזו לא המטרה שלו. יש לי בתוך הרכב מערכת שלמה עם שלושה מגברים, אחד לקומפוננטים קדימה, אחד לאחוריים ואחד לסאב, זו רק תוספת לשם הנאה ממוזיקה שיושבים בחוץ.

בקשר לתהליך העבודה, השלד עשוי מMDF, הישתמשתי בבד כותנה, ואז כל שאר התהליך של הנחת הפיבר, חומר פחחים ולבסוף צבע לגימור הסופי ( לא סובל גימור בסקאי/ בד)

פורסם

בדיוק, קודם כל צריך את השלד עצמו,את אלו עשיתי בגודל של השטח שנישאר ריק מצידי הסאב, על זה בא הבד, ואז הנחת הפיבר, אחרי שכל העסק ייבש בא הקטע המעצבן של השיוף, שאל תעשה אותו בלי מסכה ומשקפי מגן אם אתה מתכנן לבנות משהו, ואז מחליקים את כל העסק עם חומר פחחים.. אחרי שאתה מקבל פני שטח חלקים אפשר לעבור לצבע בסיס ואז צבע רגיל... אם אתה חושב לכיוון של ריפוד לפוד אתה יכול לעצור אחרי שלב השיוף ולגשת למתיחת הריפוד.

פורסם

lBMW 525, כן באמת בתמונות זה ניראה פשוט.. וגם לא רואים את כל הסיבים המעצבנים שצריך לקצור:wink:

ומוטי, אין לי מתכון מדוייק בשבילך מבחינת סוג ניירות השיוף.. פשוט בגלל שכל פני שטח דורשים רמת שיוף אחרת.

בקשר לפיבר, תנסה להשיג ממישהו כי זה מגיע בחבילות גדולות. והחומר פחחים נמכר בכל מיני שמות אבל בכללי כולם בערך אותו דבר והמטרה שלהם היא רק לתת גימור יפה לכל העסק, שכן את החוזק קובעת רמת החוזק של הפיבר.

פורסם

שאלה, כמה עלה רק החומרים לבניה?

אני שואל כי אני יכול לקנות בebay.it בניה מוכנה לפונטו באיזה 500 שקל, אז אם החומרים עולים קרוב אז אני לא יתעסק עם זה ופשוט יקנה את המוכן.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...